Strašno je kako u Hrvatskoj dobrostojeća firma lako propadne.
Dobrostojeća???
I don't think so
Dobrostojeća???
I don't think so
Pad dionica nema veze s poslovanjem HGspota. HGspot od rujna ove godine posluje pozitivno i nastavit ce poslovati i sljedećih godina. (...)
Promet HGspota je javan i za sljedeću godinu očekujemo da bude na razini 100 mil. kn što je još uvijek najveći promet u informatičkoj industriji (ne brojimo prodaju peći i veš mašina u Konikomu i Technomaxu). Tako da je HGspot unatoč nekadašnjim problemima još uvijek leader na tržištu. (...)
Znamo da ovdje ima puno forumaša koji i sami posjeduju web shop i koji na HGspot gledaju kao na konurenciju, ali reći da su cijene u HGspotu više od cijena u ostalim web shopovima nije istina. HGspot ima akciju Happy Hour u toku koje daje 10% popusta i u toku te akcije više od 90% proizvoda je najjeftinije na tržištu. Naravno da će sad konkurencija pojuriti pronaći onih 10% skupljih proizvoda, ali običan kupac uvijek može provjeriti istinitost mojih riječi
1.) Kako mozete reci da ce nastaviti poslovati pozitivno i iducih godina? To mi zvuci malo bahato.
Na kraju krajeva, zar ne živi svaki trgovac od kupaca? Kako možete biti sigurni da cemo baš kod vas trošiti?
2) Zašto ste se onda i vi uopce poceli baviti s mašinama i pecima?
3) Kad je taj Happy Hour? Na stranicama HG spota ništa ne piše. A i nije li to u neku ruku onda i prevara?
Ono inace imamo sve skuplje od drugih, ali kad vam stavimo na akciju cak smo par kuna jeftiniji od svih.
Kakva je onda to akcija? Meni to djeluje kao da me radite glupim.
Znam da Hervis zna stavit cijenu neceg sto realno kosta 500kn na 800kn, pa stavi na akciju za 480kn.
Pa svi mahom pokupuju jer su kao sad uštedjeli cak 320kn, a zapravo npr. u Rošt Športu ista stvar
košta 480kn. To je primjer u trgovinama sportske opreme za koji znam i to mi jako slici vasem nacinu radu.
Za mene to i dalje ostaje prevara i izigravanje kupaca..
I ono što bi vam ja savjetovao, radije poradite na vecoj konkurentnosti cijena nego na raznoraznim akcijama.
Niste konzum koji može ljude privuc jednim artiklom koji je jeftiniji 20kn, pa da covjek uz njega nakupuje
robe za 500kn. Ljudi koji kupuju informaticku opremu cesto za to zaposle nekog od poznanika ako vec sami
neznaju da im nađu najpovoljniju robu. Zato u doba interneta nema drugacijeg oružja nego cijene.
...koji provokator :) baš tipični čovjek iz rulje. Trebalo bi možda biti džabe? I sama ti je gore napisala da cijene nisu takve ali ne. To tebi nije dovoljno dobro. Zapravo, takvima poput tebe ništa nikad neće biti dovoljno jer ti si najobičniji zagriženi hejter (kao većina ovih balavaca ovdje).
A dotičnoj Ani Matić bih preporučio da se okani ćorava posla. Adolescentima i balavcima (99% ovog foruma) je teško bilo što objasniti jer su jednostavno nezreli da išta shvate. Što god da im kažete i kakvo god objašnjenje da im date oni će i dalje biti glupi i zatucani i držati se svog provokatorskog stava. Gubite svoje vrijeme jer njih ne zanimaju činjenice već samo traže materijal za daljnje provokacije i omalovažanje.
Kojim pravom ti nas sve ovdje nazivaš hejterima ili balavcima. Moj stav je da nitko nije dovoljno loš da bi ga mrzio.
Osim toga, zar cim vecina ili kako ti nazivaš "rulja" slicno misli mora i krivo misliti?
"Rulja" je više sociološki termin koji oznacava masu koja se lako zanosi idejom vecine i koja pojedinacno nema
svoj stav i mišljenje. Ovaj forum to nije.
A dotičnoj Ani Matić nemoraš ništa preporucivati jer ona dobro zna svoj posao i upravo ga obavlja i to relativno dobro.
Za to je i placena ocito. U svezi s time, bilo bi ljepse da HG spot za to ne treba placati ljude, nego da
cujem od frendova kako je HG spot poštena firma odlicna za povoljnu kupovinu.
Jer ipak takva reklama, usmenom predajom, ipak je najjaca reklama.
lp
Nisu oni Toliko losi....npr,onaj tip sta radi u HGspota u metkovicu,mladji je sasvim ok,i zna sredit problem...
A da su skupi,zu se savrseno slazem....ja sam moga sad imat 2 5770 u CF-u da su jeftiniji...ko adm
Ima tu malo više starijih od 1%, ljudi različitih dobnih skupina i zanimanja. Treba podsjetiti da na ovaj forum dolaze ljudi koji su bilo stručno bilo entuzijazmom vezani za tehnologiju i informatiku i da je po tom pitanju ovo najjači hrvatski forum. Ne bih baš podcjenjivao ove ljude sa nezrelošću. Možda kod mlađih ljudi postoji doza neiskustva i povodljivosti ali to ne znači da imaju manjak intelekta. A provokatori su većinom ionako već diskvalificirani.
valjda su mislili da će to napraviti sa Apple-om pa se onda otvorio Apple Store u Areni
Dobrostojeća???
I don't think so
Bila je dobrostojeća itekako prije nego što su promijenili vlasnika i uveli bijelu tehniku i ostale gluposti. Tamo sam prije uvijek kupovao, i bio je ogroman izbor (bilo je i vodenih, dijelova za casemodding, i high end dijelova) i odlične cijene, garancija se jako lgano riješavala a i osoblje je bilo ljubazno (bar u Rijeci).
Moji komentari su barem racionalni. Bahat je svatko tko misli da može uspijeti samo zato što si je on tako zabrijo.
Za uspjeh u prodaji imaš kupce. Ako njima nisi poželjan, nema te i tocka. I kupac je uvijek u pravu
Stavljanje neceg na akciju i pri tom biti jedva konkurentan drugima cijenom je smješno i manipulacija
pojmom akcija.
Nemogu se otet dojmu da si ti ili:
a ) balavac - pa voliš druge takvima zvati, pa se valjda bolje osjecas, odraslije i guess
b) fanboy ili djelatnik HG spota - pa valjda nitko nesmje okaljati sveto ime HG spota pred tobom
U svakom slucaju, komentari ne samo da su smješni, vec pomalo vrijeđaju starije clanove foruma.
Uz to i da je situacija kakvom ti spominješ, i da jesmo svi "balavci", dobro se zna da "balavci" najviše
i prate tu tehniku, cesto bolje od sredovjecne "gospode" koja nije u tom điru, ili se bave svojom
uskom djelatnoscu. Pritom ne želim ja vrijeđat starije, ali opet želim napomenut da to što je netko
mlađi, ne znaci da je glup i ne kuži se u informatiku.
Osim toga, na mladima svijet ostaje. Po tvojoj logici HG spot propada jer 99% ovdje nas je mladih!
OIB ti nije tajan broj kao JMBG svatko ti može saznati tvoj OIB,a oni ti po zakonu moraju imati tvoj OIB
OIB ti nije tajan broj kao JMBG svatko ti može saznati tvoj OIB,a oni ti po zakonu moraju imati tvoj OIB
privatna IT firma MORA imati moj OIB...???????????...za koju svrhu...??? glupost...
Oni ti sa tim OIB nemogu ništa samo ministarstvo finacija ima uvid u tvoju imovinu
i sta sad? ja se spremam kupiti http://www.hgspot.hr/58605/-canyon-volan-cng-gw3
je firma tako lose da je moguce da oni to ne nabave?
najvise me zanima to oko garancije, mislite da nece firma moc izdrzati 24mj?
sad sam pricao sa likom tamo, onaj hg spot chat, uljudno mi je rekao da moraju provjeriti kod dobavljaca to sta me interesira itd...da prodem u prodavaonu iduci tjedan i to je to...neznam, ali meni se ne cini to kao neka firma koja propada...cekao sam tog "agenta" 40sek. da se spoji na taj chat...u ovo doba praznika, rekao bi super sta ima nekoga uopce...neznam kako onda firma propada...
Ova tema se odnosi na KOMENTARE vijesti, a rasprava vas je odvela u sasvim druge vode! Držite se teme, a ako imate potrebu za rješavanjem nekih drugih problema ili tema (u vezi njihovog web shopa ili bilo što drugo) - otvorite novu temu u za to predviđenom podforumu!
I jasno - raspravljajte civilizirano i s međusobnim uvažavanjem!
a šta si mislio ruske ako propadaju da cu automatski prekinuti svaki kontakt sa kupcima i prestati nabavljati robu?
dok god ima dobavljača koji im daju robu i dok god firma nije u blokadi nastavit ce sa radom
Pozdrav Franky,
Ne planiramo nova zastupstva. HGspot grupa se sastojala od HGspota, Senso Plusa i Senso Mikra. Senso Plus i Senso Mikro su prodani u toku ovogodisnjeg restrukturiranja, a Senso Mikro je bio zadužen za uvoz i distribucije. Tako da se HGspot kao i do sada bavi isključivo maloprodajom.
Lp
Pozdrav,
HGspot vec preko godinu dana ne drži veš mašine : )
Lp
Pozdrav Alen,
šaljem odgovore na pitanja:
1) Zato što ne vidimo razlog zašto ne bismo.
2) Svatko može napraviti pogrešku, bitno je da smo je ispravili. Više od pola godine ne prodajemo mašine...
3) Happy hour link se nalazi uz svaku cijenu komponenata, ali evo ga još jednom http://www.hgspot.hr/veseli-sat-sretni-sat-sat-sa-smijeskom-iliti-happy-hour
Lp
HGspot ima trenutno najveću ponudu u Hrvatskoj, nitko nam nije niti blizu u širini ponude, pa i ekskluzivne brandove. Imamo Apple, Alienware, HP EliteBook itd. laptope koji kostaju i po 26.500 kn.
Što se tiče OIB-a, potreban nam je neki broj da ne otvaramo istog kupca dva puta jer bi se u suprotnom moglo dogoditi da platite na jedan account, a robu dobijete preko drugog i da dodje do nesporazuma oko plaćanja. OIB je javan i uveden je umjesto JMBG-a upravo zato da bi se mogao legalno distribuirati i da ga ne moramo skrivati. Kao dokaz šaljem link na jedan kratki filmic o OIB-u
Pad dionica nema veze s poslovanjem HGspota. HGspot od rujna ove godine posluje pozitivno i nastavit ce poslovati i sljedećih godina. Razlika izmedju HGspota i ostalih tvrtki je što je HGspot pravno u vlasništvu dioničara, a stvarno u vlasništvu banaka. Banke ne zanima da tvrtka ostvaruje dobit već da pokriva kamatu, a pokriva je kad ima pozitivni EBITDA (dobit prije kamata, amortizacije, rezervacije i poreza) što je kod nas i slučaj.
Promet HGspota je javan i za sljedeću godinu očekujemo da bude na razini 100 mil. kn što je još uvijek najveći promet u informatičkoj industriji (ne brojimo prodaju peći i veš mašina u Konikomu i Technomaxu). Tako da je HGspot unatoč nekadašnjim problemima još uvijek leader na tržištu.
Ukoliko imate prijatelje u veleprodajnim tvrtkama, raspitajte se o plaćanju HGspota. Svi će vam potvrditi da HGspot jedini plaća na vrijeme. Na kraju krajeva da li bi neplatiša dobio 450 različitih modela laptopa na lager da nije?
Što se tiče garancije, ovoga trenutka su od 300 proizvoda u našem servisu samo dva duže od 15 dana (jedan iz Metkovića i jedan iz Kutine), svi ostali su ili riješeni ili su u servisu kraće od 15 dana. Svaki tjedan voditeljica servisa čita izvještaj o proizvodim koji su na servisu duže od 15 dana i još nije bilo tjedna da je taj broj bio veći od 4.
Znamo da ovdje ima puno forumaša koji i sami posjeduju web shop i koji na HGspot gledaju kao na konurenciju, ali reći da su cijene u HGspotu više od cijena u ostalim web shopovima nije istina. HGspot ima akciju Happy Hour u toku koje daje 10% popusta i u toku te akcije više od 90% proizvoda je najjeftinije na tržištu. Naravno da će sad konkurencija pojuriti pronaći onih 10% skupljih proizvoda, ali običan kupac uvijek može provjeriti istinitost mojih riječi.
Lp
Zar opet,sjecanje me sluzi da je prije 90% proizvoda bilo skuplje nego kod web shopova-u kojih sam se ja uvjerio da su:kvalitetni,pristojni,jeftini.
Isto mi je tuzno gledat Phenoma X4 955 za oko 1250kn.-HGSpot.Dok za 100kn vise nadje Phenom X6 1055T
-ADM
Tako da je HGspot unatoč nekadašnjim problemima još uvijek leader na tržištu.
Naravno.
HGspot ima trenutno najveću ponudu u Hrvatskoj, nitko nam nije niti blizu u širini ponude, pa i ekskluzivne brandove. Imamo Apple, Alienware, HP EliteBook itd. laptope koji kostaju i po 26.500 kn.
Ponuda je jedno, a stvarno stanje na lageru sasvim drugo. Ovo drugo vam je ukratko jad i bjeda.
Također pitam se kakva je to matična za LGA775 socket koja ima Intelov X58 čipset? KLIK
Dakako to je riječ o Gigabyte GA-X58A-UD7 za socketB 1366 za koju usput piše da treba pričekati "1-3" dana da se nabavi.
Naravno ista ta ploča u Linksu je dostupna odmah po istoj cijeni i sa pravim opisom ploče
Pozdrav Alen,
šaljem odgovore na pitanja:
1) Zato što ne vidimo razlog zašto ne bismo.
2) Svatko može napraviti pogrešku, bitno je da smo je ispravili. Više od pola godine ne prodajemo mašine...
3) Happy hour link se nalazi uz svaku cijenu komponenata, ali evo ga još jednom http://www.hgspot.hr/veseli-sat-sretni-sat-sat-sa-smijeskom-iliti-happy-hour
Lp
To ste u pravu, dobro je priznati pogrešku.
I hvala za link, samo i dalje ne vidim npr.kad su vam ekrani na akciji? Inace i dalje mislim da bi cijene u stratu trebale biti nize 5-10% da bi bile konkurentne a ne ovako tijekom akcije :S
I hvala za link, samo i dalje ne vidim npr.kad su vam ekrani na akciji? Inace i dalje mislim da bi cijene u stratu trebale biti nize 5-10% da bi bile konkurentne a ne ovako tijekom akcije :S
Evo malo o HGspotovim cijenama.
Matična za SocketB 1366: Asus P6X58D premium:
HGspot cijena 2636,00kn Dostupnost u roku "1-3"dana KILK
Links cijena: 2499,00kn Dostupnost: Raspoloživo, isporuka odmah(Zagreb,Rijeka,Osijek i Centrala) KILK
Grafička Gigabyte GTX480
HGspot cijena 3888,00kn Dostupnost u roku "1-3" dana KLIK
Links cijena 3429,00kn Dostupno, isporuka odmah(Zagreb) KLIK
Ima toga još puno, no trebalo bi cijeli dan da se usporedi.
Uglavnom ono šta je u Linksu pod manjom cijenom dostupno odmah, u HGspotu je skuplje i treba čekati da se nabavi.
Evo malo o HGspotovim cijenama.
Matična za SocketB 1366: Asus P6X58D premium:
HGspot cijena 2636,00kn Dostupnost u roku "1-3"dana KILK
Links cijena: 2499,00kn Dostupnost: Raspoloživo, isporuka odmah(Zagreb,Rijeka,Osijek i Centrala) KILK
Grafička Gigabyte GTX480
HGspot cijena 3888,00kn Dostupnost u roku "1-3" dana KLIK
Links cijena 3429,00kn Dostupno, isporuka odmah(Zagreb) KLIK
Ima toga još puno, no trebalo bi cijeli dan da se usporedi.
Uglavnom ono šta je u Linksu pod manjom cijenom dostupno odmah, u HGspotu je skuplje i treba čekati da se nabavi.
Džabe ti objašnjavanje, vidiš da je ana.matic ustvari troll
Da mi je vidit ko u današnje doba pokraj velikog broja konkurentnijih dućana uopče i proviri kod njih.Možda jedino oni koji u svome mjestu stanovanja nemaju drugi izbor.
Ako odem u neku XYZ trgovinu i vidim taj proizvod, zasto bi se zamarao da idem u HG-SPOT da bi po istoj cijeni kupio isti proizvod?
Ako odem u neku XYZ trgovinu i vidim taj proizvod, zasto bi se zamarao da idem u HG-SPOT da bi po istoj cijeni kupio isti proizvod?
Pa šta stvarno ne znaš razlog??? Ajde se stavi u situaciju da kupuješ cijeli komp...možda ti to pomogne...
EDIT: p okomponentama naravno, da nebi bilo zabune.