HGspot – i dalje loše

poruka: 79
|
čitano: 15.711
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot – i dalje loše".
17 godina
Re: HGspot – i dalje loše
zoki.zlikowski kaže...

Sad cu dobiti bijeli karton jer ne kratim citiranje, ali odmah upoznajem Bugovce da se na Ipadu to ne da raditi. Kakva jeftina roba u HGspotu kad si gore rekao da je skupa? Daj se odluci vec jednom. Kad si zadnji put bio tamo? Imas svoje misljenje temeljeno na nekom iskustvu od prije 10 godina i drzis ga se ko pijan plota. Sta se tice Konzuma, da i u Konzumu cu kupiti stvari, zasto ne bih kupio? Zar moram ici u nekakav Protis ili ADM da kupim sta mi treba? Ako ima u lokalnoj samoposluzi onda cu tamo i kupiti. Necu kupovati od vas lokalnih preprodavaca. Dajte si vec jednom nadjite posten posao, a ne da po forumima prodajete komponente i zaradjujete 2.000 kn mjesecno.

Ja sam negdje naveo da je HGSpot skup? {#}

Imam iskustva od samog početka do danas. Kako sam i sam u toj branši, poznajem bar 90% IT ekipe koja se time bavi, bio sam i direktno zadužen za HGSpot u nekim segmentima i slično jako dobro znam cijelu pozadinu priče.

Nego tko to preprodaje komponente? Malo si se ustao na krivu nogu danas? {#}

Svi koje si naveo su mali igrači (i HGSpot, naravno) i njihovo znanje se samo vodi na preprodaju. A danas prodaja HW-a nije nikakav posao, dapače. I iz tog razloga nema zarade i velikog znanja.

16 godina
odjavljen

Zoki, mislim da Iggy zarađuje "malo" više od toga i nije balonja koji preprodaje po forumu.

Kao što sam rekao, prodaja je nezahvalan posao: lageri su danas smrt, prostori i ljudi su skupi, a Amazon je sve bliže, kao i trenutni Amazon-like web shopovi. Iskreno, ne vidim načina za preživjeti kao trgovina bez iznimne usluge i ogromnog prometa koji mora biti na razini Hrvatske da bi dobili uvozne popuste i sl. Dakle, u Hrvatskoj ima mjesta za 1 firmu i to je to. Ili udruživanje ili svi idu u likvidaciju onog trenutka kad Amazon krene slati u RH.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zoki, mislim da Iggy zarađuje "malo" više od toga i nije balonja koji preprodaje po forumu.

Kao što sam rekao, prodaja je nezahvalan posao: lageri su danas smrt, prostori i ljudi su skupi, a Amazon je sve bliže, kao i trenutni Amazon-like web shopovi. Iskreno, ne vidim načina za preživjeti kao trgovina bez iznimne usluge i ogromnog prometa koji mora biti na razini Hrvatske da bi dobili uvozne popuste i sl. Dakle, u Hrvatskoj ima mjesta za 1 firmu i to je to. Ili udruživanje ili svi idu u likvidaciju onog trenutka kad Amazon krene slati u RH.

Ja kupujem odavno na Amazonu (i ostalim web shopovima). Neke stvari je OK kupiti, ali neke cu radije kupiti u najblizem ducanu. Neke stvari zelis opipati, zelis pogledati, a tada mi je najvazniji lager. Naravno, ako mi netko zaracuna vise od 5 ili 10% nego na Amazonu (kad platim sve) onda cu biti ljut, ali cu kupiti na Amazonu (ili se pocjenkati s trgovcem). Tako da jos uvijek ima prostora za trgovce. Nadam se da se nece dogoditi to da stane samo jedan trgovac jer ce naravno taj jedan biti na krivoj strani grada i nikad mi se nece dati ici do njega.
16 godina
zoki.zlikowski kaže...
... Nadam se da se nece dogoditi to da (o)stane samo jedan trgovac jer ce naravno taj jedan biti na krivoj strani grada i nikad mi se nece dati ici do njega.

Kad je frka oko kompa, ić ćeš i u drugi grad ako treba ;)

IGRA ili IGRICA, isti je k***c...odrastite i prestanite se živcirat oko gluposti. Nitko vam nije opsovao majku.
14 godina
neaktivan
HGspot – i dalje loše
Evo jedno iskustvo i HGspota (frendovo, ne moje). Kupio je komp kod njih prije 3 ili 4 godine za 5k i kad je došao kući nije se dao upalit. Svi kablovi spojeni, sve 5, a on neće pa su ga odvezli u servis. U servisu čovjek pred njima otvara komp i ima šta vidjet. Matična je pred njim ispala iz kompa. Nijedan šaraf je nije držao, ni jedan kabel na matičnu nije spojen. Vračali su se u servis još nekoliko puta (neispravan naponski kabel, zadržali kod sebe DVI>VGA adapter, crknuo hard). Sve u svemu, stručnost nikakva.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
zoki.zlikowski kaže...

Ja kupujem odavno na Amazonu (i ostalim web shopovima). Neke stvari je OK kupiti, ali neke cu radije kupiti u najblizem ducanu. Neke stvari zelis opipati, zelis pogledati, a tada mi je najvazniji lager. Naravno, ako mi netko zaracuna vise od 5 ili 10% nego na Amazonu (kad platim sve) onda cu biti ljut, ali cu kupiti na Amazonu (ili se pocjenkati s trgovcem). Tako da jos uvijek ima prostora za trgovce. Nadam se da se nece dogoditi to da stane samo jedan trgovac jer ce naravno taj jedan biti na krivoj strani grada i nikad mi se nece dati ici do njega.

Problem je u tome što bi kupovao malo na webu, malo bi doma, malo bi gledao robu i tražiš lager, htio bi da ti bude blizu i nakon svega toga si ljut ako netko zaraćuna 5 ili 10%? {#}

17 godina
Tonči kaže...

"a Amazon je sve bliže"

Malo sam offtopic, ali jel se zna kad bi mogli dostavljat robu kod nas (osim knjiga i CD/DVDova)?

Rvat katolik!
17 godina
Nikola45 kaže...
Evo jedno iskustvo i HGspota (frendovo, ne moje). Kupio je komp kod njih prije 3 ili 4 godine za 5k i kad je došao kući nije se dao upalit. Svi kablovi spojeni, sve 5, a on neće pa su ga odvezli u servis. U servisu čovjek pred njima otvara komp i ima šta vidjet. Matična je pred njim ispala iz kompa. Nijedan šaraf je nije držao, ni jedan kabel na matičnu nije spojen. Vračali su se u servis još nekoliko puta (neispravan naponski kabel, zadržali kod sebe DVI>VGA adapter, crknuo hard). Sve u svemu, stručnost nikakva.

Ovo je najgora lovacka priča koju sam ikad pročitao. Bitno je da pljuješ po nekome,a tvoja stručnost je ispod 0 kad pišeš takve gluposti.Kao prvo nije moguće da matična nije bila spojena šarafima na kučište i da nije ni jedan kabel bio spojen na matičnu jer PC ne bi radio od prvog dana.Sad češ ti reći naravno "ali frend mi je tako rekao,a on je 100% u pravu jer je on bog za kompjutere i elektrotehniku."

16 godina
odjavljen

Ma, da je podignuo kućište rukama, popadalo bi unutra sve. Ne vjerujem. Ne možeš ni raditi s pločom koja nije čvrsto spojena. 

17 godina
Tonči kaže...

Ma, da je podignuo kućište rukama, popadalo bi unutra sve. Ne vjerujem. Ne možeš ni raditi s pločom koja nije čvrsto spojena. 

To je dječja igra u odnosu na situacije koje sam ja imao s njima. Ali nećemo u detalje, posebno o firmi u ovakvom stanju.

16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...

To je dječja igra u odnosu na situacije koje sam ja imao s njima. Ali nećemo u detalje, posebno o firmi u ovakvom stanju.

Zašto ne?:) Mislim, meni je nevjerojatno da bilo tko, a kamoli serviser u nekoj firmi zaboravi spojit ploču. Kako bi spojio kartice, RAM, CPU? Na plivajućoj? - Ako ima još bisera, daj pliz :D.

17 godina
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...

Zašto ne?:) Mislim, meni je nevjerojatno da bilo tko, a kamoli serviser u nekoj firmi zaboravi spojit ploču. Kako bi spojio kartice, RAM, CPU? Na plivajućoj? - Ako ima još bisera, daj pliz :D.

Ne znam koliko me kači stari NDA. Nisam tamo samo bio kupac. {#}

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Problem je u tome što bi kupovao malo na webu, malo bi doma, malo bi gledao robu i tražiš lager, htio bi da ti bude blizu i nakon svega toga si ljut ako netko zaraćuna 5 ili 10%? {#}

Amazon ima neku marzu i ako na tu marzu zaracunas jos 5 ili 10% (ovisno o cijeni proizvoda) i jos uzmes novac koji bih platio za dostavu (kod tebe idem sam, ne vozis mi ti) onda mi je to OK, ali ako mi zaracunas vise onda smatram da si mi uzeo previse i da cu radije cekati Amazon/Ebay.
16 godina
odjavljen

Samo, što u Hrvatskoj nećeš čekati Amazon. A i ebay, samo ponekad.

17 godina
zoki.zlikowski kaže...
Old Iggy kaže...

Amazon ima neku marzu i ako na tu marzu zaracunas jos 5 ili 10% (ovisno o cijeni proizvoda) i jos uzmes novac koji bih platio za dostavu (kod tebe idem sam, ne vozis mi ti) onda mi je to OK, ali ako mi zaracunas vise onda smatram da si mi uzeo previse i da cu radije cekati Amazon/Ebay.

Misliš da uvoznici kupuju (i mogu kupovati) kod Amazona?

Misliš da su to svi troškovi? Certifikacija, lageri, prostori, jamstvo, marketing, podrška i ostalo rastu na drvetu? da ne govorim kako baratanje s jednim ili par komada opreme nije nikome interesantno.

14 godina
neaktivan
Romano kaže...
Nikola45 kaže...

Ovo je najgora lovacka priča koju sam ikad pročitao. Bitno je da pljuješ po nekome,a tvoja stručnost je ispod 0 kad pišeš takve gluposti.Kao prvo nije moguće da matična nije bila spojena šarafima na kučište i da nije ni jedan kabel bio spojen na matičnu jer PC ne bi radio od prvog dana.Sad češ ti reći naravno "ali frend mi je tako rekao,a on je 100% u pravu jer je on bog za kompjutere i elektrotehniku."

. Ti meni ne moraš vjerovati, ali ja ti kažem kako je meni rekao frendov otac kad su se vratili iz servisa. Rekao je da je čovjek pred njima odšarafio stranicu kučišta i kad ju je skinuo da je ispala matična ploča ničim učvrščena za ostatak računala. Također, da si pročitao malo bolje moj post vidio bi da nigdje ne piše da je komp radio nego da kad su ga oni spojili, on se nije htio upaliti.
14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
zoki.zlikowski kaže...
Old Iggy kaže...

Misliš da su to svi troškovi? Certifikacija, lageri, prostori, jamstvo, marketing, podrška i ostalo rastu na drvetu? da ne govorim kako baratanje s jednim ili par komada opreme nije nikome interesantno.

Pa ne moraju kupovati kod Amazona, neka kupe kod istih gdje kupuje i Amazon. Certifikate, marketing, podrsku i jamstvo mora imati i Amazon, a lager sam spreman platiti tih 5-10% plus cijena dostave. Mislim da je to i vise nego dovoljno.
14 godina
neaktivan
zoki.zlikowski kaže...
Pa ne moraju kupovati kod Amazona, neka kupe kod istih gdje kupuje i Amazon. Certifikate, marketing, podrsku i jamstvo mora imati i Amazon, a lager sam spreman platiti tih 5-10% plus cijena dostave. Mislim da je to i vise nego dovoljno.

Amazon ima popust na ogromske kolicine, nase firme nemaju i nemogu imat.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
zoki.zlikowski kaže...
Old Iggy kaže...

Obzirom da vidim kako stvarno nemaš pojma kako nabava i rad s robom stvarno izgleda, nemam više što reći, sretno ti bilo u HGSpotu i sličnim trgovinama kao i na Amazonu. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice