Samo za Linux? Mislim stvarno... pa tko uopće koristi linux???? Pogotovo za ozbiljne datacentre... taj Oracle će odmah propast...
:)
Samo za Linux? Mislim stvarno... pa tko uopće koristi linux???? Pogotovo za ozbiljne datacentre... taj Oracle će odmah propast...
Kao prvo, prilično bi se iznenadio koliko je poslovnih procesa u eminentnim stranim i hrvatskim tvrtkama, osobito bankama, softverski dobrim dijelom ovisno o Linuxu (ovo ti je info iz prve ruke). Ali taj ti prigovor nije skroz pogodio temu vijesti, jer...
...kao drugo, vijest kaže "Sustav je... u verziji temeljenoj na Linuxu". Sam taj Oracleov sustav je s Linuxom, on radi svoje poslove s tim OSom, ali preko sučelja prema korisničkom radnom okruženju ne mora se obrađivati na Linuxu. Može bilo što.
Osim toga, vijest je spomenula "te ga već godinu dana ispituje kod svojih ključnih mušterija, poput Googlea". Misliš da se Googleovi sustavi toliko temelje na Linuxu da je Oracleu pogodovalo testirati s njima? Možda. A možda je u pitanju samo dobro sučelje tog Oracleovog stroja prema drugim vrstama sustava (spomenuh gore).
Nisam nimalo fanboy Linuxa, ali je to vrlo dobar Unix, ako izuzmeš naše svakodnevno iskustvo s raznim šarenim i not-so-user-friendly distribucijama Linuxa, zbog čega si i ti "vrisnuo" od iznenađenja.
cemu ikakvo cudenje, sarkazam ili bilo sta drugo. poznata je stvar da Oracle preferira linux i unix sustave (solaris u proslosti). pa sam oracle ima distribuciju linuxa temeljenu na red hatovom enterprise linuxu. kao dodatni argument, oracle svoje tecajeve temelji na linux-u (prije solarisu).