Hardver iz Oraclea

poruka: 4
|
čitano: 811
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hardver iz Oraclea".
17 godina
Hardver iz Oraclea

Samo za Linux? Mislim stvarno... pa tko uopće koristi linux???? Pogotovo za ozbiljne datacentre... taj Oracle će odmah propast...

:)

http://ticker.7910.org/as1cCvD0g411110MDAwMTE0ZHwwMDAxMjM1ZHxEYXZvciBpbWE.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hardver iz Oraclea

Kao prvo, prilično bi se iznenadio koliko je poslovnih procesa u eminentnim stranim i hrvatskim tvrtkama, osobito bankama, softverski dobrim dijelom ovisno o Linuxu (ovo ti je info iz prve ruke). Ali taj ti prigovor nije skroz pogodio temu vijesti, jer...

...kao drugo, vijest kaže "Sustav je... u verziji temeljenoj na Linuxu". Sam taj Oracleov sustav je s Linuxom, on radi svoje poslove s tim OSom, ali preko sučelja prema korisničkom radnom okruženju ne mora se obrađivati na Linuxu. Može bilo što.

Osim toga, vijest je spomenula "te ga već godinu dana ispituje kod svojih ključnih mušterija, poput Googlea". Misliš da se Googleovi sustavi toliko temelje na Linuxu da je Oracleu pogodovalo testirati s njima? Možda. A možda je u pitanju samo dobro sučelje tog Oracleovog stroja prema drugim vrstama sustava (spomenuh gore).

Nisam nimalo fanboy Linuxa, ali je to vrlo dobar Unix, ako izuzmeš naše svakodnevno iskustvo s raznim šarenim i not-so-user-friendly distribucijama Linuxa, zbog čega si i ti "vrisnuo" od iznenađenja.

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31 <========]]=0
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 13:00 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
RE: Hardver iz Oraclea
zbuzanic kaže...

Samo za Linux? Mislim stvarno... pa tko uopće koristi linux???? Pogotovo za ozbiljne datacentre... taj Oracle će odmah propast...

:)

ah sarkazam...
linux nije niti najbolji niti najkvalitteniji OS... niti za desktop niti za servere... pa ne kuzim cemu takav komentar?!
unix i solaris su takoder u igri i jako se koriste bas za kriticne aplikacije, tj. servere.
a sto je kolega iznad napisao za banke -> banke stvarno koriste SVE operacijske sustave (od Win, Solaris, Unix, Linux) i to bez nekog posebnog preferiranja nekog od njih.
a to sto je Oracle ovo stvio na Linux je vjerojatno neki dogovor s Googleom posto se kod njih i testira... ubrzo sigurno dolazi i na Win platformi...
17 godina
neaktivan
Hardver iz Oraclea

cemu ikakvo cudenje, sarkazam ili bilo sta drugo. poznata je stvar da Oracle preferira linux i unix sustave (solaris u proslosti). pa sam oracle ima distribuciju linuxa temeljenu na red hatovom enterprise linuxu. kao dodatni argument, oracle svoje tecajeve temelji na linux-u (prije solarisu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice