Ništa ne može natjerati tvrtku da preispita svoje odluke kao rezultati prodaje. Kad ih udariš po džepu (u vidu manje zarade od očekivanog) onda im tek dođe iz glave u guzicu! 
U tom slučaju samo će bez potrebe zauzimati mjesto na taskbaru.
Ništa ne može natjerati tvrtku da preispita svoje odluke kao rezultati prodaje. Kad ih udariš po džepu (u vidu manje zarade od očekivanog) onda im tek dođe iz glave u guzicu! 
Koliko se sjećam bila je vijest da je Microsoft, u određenom periodu, prodao više licenci Windowsa 8 nego što je to bio slučaj sa Windowsom 7. Naravno, cijena novog Windowsa jeste dosta jeftinija, ali ne znam je li to manje od očekivanog.
Inače, meni ni iz džepa ni u džep. Ako se vrati stari Start, a neće, super, ako ostane kako jeste, za mene, opet super. Samo ne znam šta im znači ovo "ali ne kao što ga većina očekuje".
Koliko se sjećam bila je vijest da je Microsoft, u određenom periodu, prodao više licenci Windowsa 8 nego što je to bio slučaj sa Windowsom 7. Naravno, cijena novog Windowsa jeste dosta jeftinija, ali ne znam je li to manje od očekivanog.
Inače, meni ni iz džepa ni u džep. Ako se vrati stari Start, a neće, super, ako ostane kako jeste, za mene, opet super. Samo ne znam šta im znači ovo "ali ne kao što ga većina očekuje".
A da ukinu i Metro i Start, tebi opet super 
E meni je ovo glavni razlog zašto nisam na Win8. Gonjati start po skrivenim dijelovima ekrana, ne pada mi na pamet. Još da riješe par bugova s poslovnim korisnicima koje sam iskusio, spreman sam za nadogradnju.
Znači da su svjesni kako se njihova originalna logika (bez Start-a) ne sviđa korisnicima. Ako tržište masovno odbija koristiti proizvod na način na koji je zamišljen, vrijeme je za pivoting. Ne žele u potpunosti priznati pogrešku - pa idu na kompromisno rješenje

Naravno, još uvijek imam instalacijske medije starijih Windowsa, ali i dosta Linux distribucija. 
Pokraj StartIsBack još nisam pročitao razlog da nadogradim na 8.1. Za one kozmetičke gluposti me zaboli (zatamnjeni neselektirani tile-ovi)...
Hvala k....
Jos da stave opciju da se iskljuci metro u cijelosti bilo bi nesto od tog Win8.
Na brzinu rada nemam zamjerki, samo na silovanje glupog metroa na non-touch racunalima.
E meni je ovo glavni razlog zašto nisam na Win8. Gonjati start po skrivenim dijelovima ekrana, ne pada mi na pamet.
Inače uvik pratiš pogledom miš do samog kuta gdje je gumb?
Gurneš strelicu u donji lijevi kut i klikneš - puf eto starta.
E meni je ovo glavni razlog zašto nisam na Win8. Gonjati start po skrivenim dijelovima ekrana, ne pada mi na pamet.
Odlicni featurei i rjesenja iz MS-a. Jos samo cekam Kinect, pa ako puhnes u isti minimalizirat ce ti sve aplikacije i prikazati desktop. Zvizdanje u isti pokrece Windows Explorer.
Tako je i na Win7. Međutim, jednostavno, nemam neku žensku intuiciju kao neki da znam da je dole lijevo nešto što će otvoriti Start. Hoću ga viditi.
Nadam se da ću moći zadržati Metro,puno mi je draži od classic designa.
Jos da stave opciju da se iskljuci metro u cijelosti bilo bi nesto od tog Win8.
Sigurno, svi bi pohitili da se upgrade-aju na novi Windows koji donosi manje od service packa... (dobro, znam da donosi dosta novih stvari, ali malo karikiram...)
"U jednom dijelu su prodali više licenci nego Windows 7"- pa naravno kad je bila 15 dolara ili koliko već na onu muljaži i većini je to bila prilika da po prvi put imaju legalne Windowse, sad je rast mizeran nakon tog početnog rasta zato jer ljudi ne žele na to ili su čak neki probali pa se vratili. Ja kome god sam instalirao Windows 8 ili su me zvali da vratim a 7 ili za njega uopće nisu htjeli čut. Vjerujem da je razlog upravo taj start i taj Metro ili kako se već zove. Brži jest ali 1 sekunda brže ili tih 500 bodova po benchmarku ljudima ništa ne znači bar ne onima koji pate od toga.
Imam Windows 8 od početka bez Start buttona i naučio sam živjeti s tim bez ikakvih trauma 
Imam Windows 8 od početka bez Start buttona i naučio sam živjeti s tim bez ikakvih trauma 
Ma i ovi furumaši postali babe koji se ne mogu naviknuti na tako nebitnu sitnicu.
Klincima za pokretanje igara i ne treba vise...
Dosta je launcher sa ikonicama (xbox) i ide igra u fullscreen i tako da je za to metro dusu dao.
Opet nisu dirnuli najbitniju stvar koja ozbiljno osakaćuje usability sučelja u desktop modu, hot cornera.
Dosad su krajnji pikseli u uglovima windowsa bili rezervirani za specifične namjene, a sad pokreću touch-tablet đinđe minđe koje su ionako neiskoristive te krajnje neupotrebljive na klasičnim desktop računalima sa mišem i tipkovnicom. Nebrojeno puta sam startao one charms gluposti i task manager novi nenamjerno, da nisam preko StartIsBacka isključio Charms (pa i metro ekran) bi se vjerojatno prebacio natrag na Windows 7.
Odlicni featurei i rjesenja iz MS-a. Jos samo cekam Kinect, pa ako puhnes u isti minimalizirat ce ti sve aplikacije i prikazati desktop. Zvizdanje u isti pokrece Windows Explorer.
Start je na istom mjestu kao od početka, Windowsa 95...
Iovak ionak će prekinut upgradeanje i service packove i sve ostalo za Win7 već sljedeće ili narednih godina, pa će ljudi preć na 8.
Boli me tuki. Naviknuo sam se na metro i ne fali mi start uopće.
Iovak ionak će prekinut upgradeanje i service packove i sve ostalo za Win7 već sljedeće ili narednih godina, pa će ljudi preć na 8.
Hehe kako da ne. Još duuuugo će oni davat podršku za i update-ove za sedmicu koliko se meni čini, isto kao što je bilo i za XP.
ja od početka imam instaliran classic shell programčić koji u startu preskače metro i nemam nikakvih problema..
možda ima i koji još bolji program za to, nisam tražio..
Start je na istom mjestu kao od početka, Windowsa 95...
Kakav start covjece? Pisem o drugim stvarima i cool featuresima koje ocekujem iz MS labaratorija. Osim gore navedenih ocekujem i da border aplikacija povecaju radi lakseg upravljanja prstom, no najvise pak ocekujem od samog Kinecta koji ce uvelike pomoci programerima, ali i graficarima. Swipe up 2x = while loop in VS.NET.
Ukoliko je pak upaljen fotosop, swipe up 2x primjenjuje bluranje.
Ne samo da nam vise nije potreban mis ('So last season' gadget ako pitas MS), nego izbacuju iz upotrebe i tipkovnicu koja samo nepotrebno zauzima ogroman prostor na stolu.
Koristim Windows 8 skoro od početka i nakon raznih podešavanja i isprobavanja već sam se i privikao. Ali ama baš nikako mi nije jasno zašto jednostavno pri instalaciji nisu dali izbor hoćeš li klasičan desktop mode (miš i tipkovnica) ili taj metro (touch). Ovim pristupom samo su razljutili neke ljude i sad tim updejtevima vračaju stvari koje nisu trebali ni dirat. Gdje im je pamet?
Jedini što ja vidim da žele s ovim postići je da na prevaru prodaju više primjeraka osmice i to prvenstvneo slabije informiranim ljudima koji su načuli da se start vratio. A ustvari nisu promjenili skoro ništa.
probaj na konfiguraciji sa više monitora to napraviti