GNOME 3

poruka: 21
|
čitano: 2.228
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GNOME 3".
15 godina
protjeran
GNOME 3

Do sad sam uvijek bio naklonjeniji KDE interfaceu ali ovo zaista izgleda dobro. Da li netko zna kad ce i u kojoj distribuciji izaci prvi live CD da ovo mogu isprobati? Ubuntu 11.04?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
GNOME 3

Mozes isprobat

0 0 hvala 4
18 godina
neaktivan
GNOME 3

sad sam pogledao video o novitetima u gnome tri i sad mi se jos vise svideo :) , uzeli su par fora iz win7 (sto mi je bas nedostajalo) i jedva cekam da ga ubace u redovne distribucije...

K'eni pa te vat' ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 11:21 (BugSU).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GNOME 3

Iako je puno bolje nego prije meni je ovo još uvijek daleko zaostalo. Uzevši u obzir da je prošlo nekoliko godina od kad je izašao OS X i nekoliko godina od kad je izašao Win 7 Gnome 3 bi trebao biti danas najnapredniji OS (bolje rečeno vizualni interface), a nije. Još je to daleko od Windowsa, a pogotovo od OS X-a. U prilogu je screenshot kako izgleda vrh prozora aplikacije (Firefox u ovom primjeru), kao da gledam Win 3.1.1.

Gnome screenshot Gnome screenshot

1 12 hvala 0
17 godina
neaktivan
GNOME 3

Kako da najlakše stavim Gnome 3 na Ubuntu 10.10? Malo sam citao, ima raznoraznih tutorijala, jos teze sto je Ubuntu totalno napustio Gnome. Nemoze se to samo preko update-a ili tako nekako?

0 0 hvala 0
16 godina
GNOME 3

Slažem se u jednoj stvari sa facewithascar- mogli su integrirati title bar u menu bar u aplikacijama u kojima je to moguće.

2.000 Posts! And counting...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: GNOME 3
8ax kaže...

Slažem se u jednoj stvari sa facewithascar- mogli su integrirati title bar u menu bar u aplikacijama u kojima je to moguće.

Ma nije samo to, font je jadan, nema boja, sve je crno bijelo, ništa posebno nije novo. Svidja mi se donja traka, ali to nije dovoljno.

16 godina
neaktivan
GNOME 3

Lijepi WIN7 ... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zizm kaže...

Lijepi WIN7 ... {#}

što?

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
Zizm kaže...

Lijepi WIN7 ... {#}

što?

Što ?

17 godina
neaktivan
GNOME 3

Nisam skužio što želiš reći, možeš pojasniti?

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

milslim da je bio sarkastičan :S

42
15 godina
protjeran
kakapo kaže...
dj_beni kaže...

milslim da je bio sarkastičan :S

pokusao biti

18 godina
neaktivan
GNOME 3

Nisam isprobao ali vjerojatno će se moći prilagoditi po želji korisnika uostalom open source je ak ti se ne sviđa prepravi  {#}

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
facewithascar kaže...

Iako je puno bolje nego prije meni je ovo još uvijek daleko zaostalo. Uzevši u obzir da je prošlo nekoliko godina od kad je izašao OS X i nekoliko godina od kad je izašao Win 7 Gnome 3 bi trebao biti danas najnapredniji OS (bolje rečeno vizualni interface), a nije. Još je to daleko od Windowsa, a pogotovo od OS X-a. U prilogu je screenshot kako izgleda vrh prozora aplikacije (Firefox u ovom primjeru), kao da gledam Win 3.1.1.

Vrlo ste neinformirani mladi gospodine. Večinu vizualnog identiteta win 7, microsoft je pokupio od open source zajednice (famozni aero na primjer).

Ne, vrh izgleda odlično, bolje nego u windowsima i osx.

To što ste vi svi ko svrake i privlači vas sve što je sjajno to je druga stvar.

$this->db->where->('I don't have a clue');
16 godina
Bypass kaže...
facewithascar kaže...

Vrlo ste neinformirani mladi gospodine. Večinu vizualnog identiteta win 7, microsoft je pokupio od open source zajednice (famozni aero na primjer).

Ne, vrh izgleda odlično, bolje nego u windowsima i osx.

To što ste vi svi ko svrake i privlači vas sve što je sjajno to je druga stvar.

He just got owned by bypass :)

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina
protjeran
GNOME 3

Prvo sto mi upada u oci je da nema minimize/maximize button na prozorima. bez obzira na zgodan rad sa desktopima mislim da je ovo veliki fail i da ljudi nece lako odbaciti ono na sto su navikli u svim operativnim sistemima 20 godina unatrag.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Prvo sto mi upada u oci je da nema minimize/maximize button na prozorima. bez obzira na zgodan rad sa desktopima mislim da je ovo veliki fail i da ljudi nece lako odbaciti ono na sto su navikli u svim operativnim sistemima 20 godina unatrag.

http://blogs.gnome.org/diegoe/2011/03/05/minimize-and-maximize-in-gnome3/ i

http://mail.gnome.org/archives/gnome-shell-list/2011-February/msg00192.html 

17 godina

"WIndowsi 7 i OSX su dobili zajednicko dijete"

To je bio jedan od komentara na tubi kojeg sam procitao trazeci video recenzije GNOME-a 3 koji me je prilicno nasmijao.

Nakon cjelodnevnog ( a skoro i cjelonocnog) isprobavanja i testiranja, nekakav rezime je da je gnome na dobrom putu ali ovo je jos uvijek prilicno daleko od svakodnevne i za svaku priliku upotrebe. Posve je jasno da je cijela stvar radjena imajuci u vidu i ekrane osjetljive na dodir, ali naglasak je apsolutno na jednostavnosti koristenja. Ipak kod naprednijih korisnika najveci protivnik Gnomea 3 ce biti navika. Skok je prilicno velik i vjerujem da ce prilican broj naprednih korisnika morati prilicnu kolicinu truda i volje uloziti za prilagodbu.

Novim korisnicima, "ne uprljanim" Gnomeom 2.xx, 3ojka ce biti poput novog mobitela.

Niti sam nisam siguran koliko ce mi trebati za prilagodbu. Jos dok sam trazio koji DE odabrati, Gnome sam dozivio kao nekakvu zlatnu sredinu. KDE je bio ( a i ostao) nekakko "pre pre" sa svim svojim opcijama i mogucnostima, a XFCE presiromasan. Bojim se da bi zahvaljujuci  3ojci ovu sredinu mogli izgubiti.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
neaktivan
GNOME 3

Moje mišljenje: Sigurno ljepše izgleda od dvojke, ali sve te animacije i shell usporavaju rad na računalu.

0 0 hvala 0
16 godina
GNOME 3

GNOME 3 je zanimljiv desktop, ali to je ipak ogromni zaokret, te je nerealno očekivat da će ga ljudi odmah prihvati.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice