Firefox 9

poruka: 97
|
čitano: 12.194
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 9".
15 godina
neaktivan
Re: Firefox 9
lmutak kaže...

Evo probo 9, ista stvar otvorim youtube video ugasim firefox 9  i cucla mi 8 megabita u prazno.

Updejto nightlya 64x, 3x blue screen code 116,al eto bio jos jedan update i sad radi ko urica!

Ajde onda da poslozimo stvari da se moze prijaviti bug. Dakle otvoris you tube video, zatvoris firefox dok se video jos do kraja nije skinuo. U task manageru vise nema firefox.exe i plugincontainer.exe procesa, ali i dalje ima mrezne aktivnosti? Odnosno i dalje se prenosi video?

Koji OS koristis, koristis li ikakve dodatke za firefox, te jesi li probao istu stvar u safe modu (firefoxov safe mod, ne onaj od windowsa)?

EDIT: jesi probao onemoguciti plugin container? U address bar upisi about:config i lupi enter. U filter upisi dom.ipc nakon toga promijeni opcije dom.ipc.plugins.enabled u false i dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll u false. Na kraju restartiraj browser.

EDIT2: ja nikako ne uspijevam reproducirati taj bug, evo sad sam gledao stanje kod sebe i TCPViewerom i wiresharkom, i uvijek prijenos prestaje cim zatvorim tab ili browser.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 2:36 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Firefox 9

I dalje stari problemi sa flashom. Pa do kada to? Možda do verzije 900? {#} Ne želim mjenjati svoj defaultni browser.. :/

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...

I dalje stari problemi sa flashom. Pa do kada to? Možda do verzije 900? {#} Ne želim mjenjati svoj defaultni browser.. :/

Nisam upucen.... kakav problem s flashom?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
17 godina
rustweaver kaže...
H4X0R kaže...

Da, i to mi je bilo u 6 i 7 verziji ja mislim, i od tad ga vise ne koristim. Naime, kad otvoris bilo koji video sa youtube-a u novi tab, i odmah ga zatvoris, on nastavi u pozadini skidat video

Pricas o necemu sto si iskusio u prethodnim verzijama (recimo da je taj bug doista i postojao, ja ga nisam iskusio, ali neka ti bude) i unaprijed zakljucujes kako se to dogada i ovdje. Isto tako spomenuo si i kako koristis dodatke za skidanje videa, mozes li staviti ruku u vatru i reci da nije upravo dodatak odgovoran za takvo ponasanje firefoxa? Puno je toga tu nepoznato, ali eto, nekim se cudom zna tko je krivac, zar ne?

Proicitaj opet moje postove, i nemoj letit pred rudu sa izjavama i optuzbama.

escobar_ kaže...
H4X0R kaže...
escobar_ kaže...

Ok, shvatili smo, koristite Chrome. Super. Mora li se svaka tema o Firefox-u trollati Chrome-om?

Ti si taj koji je vec uzeo neku stranu i spreman je branit. Ako se ukaze na neki bug il nedostatak onda se to smatra nedostatkom ili bugom, a ne preferiranjem nekog proizvoda nad drugim. Imam zadnje verzije explorera, firefoxa i chrome-a. Koristio sam sve 3 duze vremena i znam im nedostatke i koristi, i vremenom se chrome pokazao kao najbrzi i najstabilniji. Firefox ima dosta dodataka kao skidanje flasha i youtube, sto chrome nema, i zato ga koristim. Dok je IE samo tu u slucaju da nesto ne radi na ostala 2, davno je on ispo iz koristenja.

Zanimljivo... Svaki komentar Chrome fanova je pisan istim patternom. Prvo popljuješ preglednik o kojem je riječ (Firefox, Opera, Internet Explorer, neki četvrti), a onda onako usput pomeneš kako na Chrome-u sve savršeno funkcionira i kako nemate ama baš nikakvih problema s njim. Naravno, kad vam čovjek ukaže na to onda ide šuplja kako je to bilo samo ukazivanje na nedostatak, bug ili nešto treće.

Hajde molim te... {#}

Ja nisam niciji fan, ako si ti dovoljno retardiran da budes fan svih banalnih stvari kao sto je preglednik, player, ili viewer bilo koje vrste, nemoj svrstavat druge u isti kos. Nema ni jednog siroko-rasirenog programa a da nema pun klinac bug-ova, zato i jesu tu silne verzije, al kada firma ocitgledno ima neki bug i ne popravlja ga u min. 2 verzije izmedju kojih je nekoliko mjeseci razlike, onda sa pravom se moze reci da su idioti, i ako neko drugi ima rjesenje za to, naravno da cu pohrliti njemu, a ne ko mutav branit neki svoj stav od cijeg branjenja samo ja ispastam i moji zivci, a niko drugi.

15 godina
neaktivan
H4X0R kaže...

Nisu optuzbe, nego se samo tebi dogada nesto sto se ocito nikome drugome ne dogada. Mozes iz mog gornjeg posta vidjeti da nikako nisam uspio reproducirati takvo ponasanje firefoxa. Jesi li apsolutno siguran da nije neki addon odgovoran za to sto ti se dogada? Jesi li pokretao firefox u safe modu?

Ako je itko trcao pred rudu sa optuzbama onda si to ti, jer mi je promakla izjava u kojoj kazes da si sve testirao i isprobao i da ti se i dalje ista stvar dogada.

Imas gore u postu linkove i na wireshark i na tcp view, instaliraj ih, pokreni. Pa vidi registrira li windows primljene pakete i dalje nakon sto zatvoris flash video tab u firefoxu. Druga stvar je da probas onemoguciti plugin container, imas gore uputstva i za to. Treca stvar je da pokrenes firefox u djevicanski cistoj instalaciji (bez ikakvog addona) i vidis dogada li se i tada ista stvar. Postoje i problemi sa nekim antivirusima koji ometaju normalan rad plugin container procesa. Recimo bitdefender je poznat po tome, ali mogli bi biti i neki drugi. Firefox nije browser za ljude koji se slabo snalaze u njemu, ili za ljude koji odbijaju malo podrobnije istraziti problem. Ako je kod tebe u pitanju, imas Chrome i predlazem da ga se drzis.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 13:38 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
H4X0R kaže...

Nema ni jednog siroko-rasirenog programa a da nema pun klinac bug-ova

Naravno da ima, Notepad, Calculator, Paint... {#}

17 godina
neaktivan
Firefox 9

Dosao update na 9.0.1. :)

0 0 hvala 1
14 godina
royalhero kaže...

Odlično, sviđa mi se bolja podrška za novi CSS i bolji JS Enegine.

Usput, Chromeovci, vi svaku temu o FF-u morate upropastiti i odvesti u OffTopic?

nisu to chromeovci to su IExploreri :D

Had a dream I was king, I woke up still king
17 godina
rustweaver kaže...
H4X0R kaže...

Nisu optuzbe, nego se samo tebi dogada nesto sto se ocito nikome drugome ne dogada. Mozes iz mog gornjeg posta vidjeti da nikako nisam uspio reproducirati takvo ponasanje firefoxa. Jesi li apsolutno siguran da nije neki addon odgovoran za to sto ti se dogada? Jesi li pokretao firefox u safe modu?

Ako je itko trcao pred rudu sa optuzbama onda si to ti, jer mi je promakla izjava u kojoj kazes da si sve testirao i isprobao i da ti se i dalje ista stvar dogada.

Imas gore u postu linkove i na wireshark i na tcp view, instaliraj ih, pokreni. Pa vidi registrira li windows primljene pakete i dalje nakon sto zatvoris flash video tab u firefoxu. Druga stvar je da probas onemoguciti plugin container, imas gore uputstva i za to. Treca stvar je da pokrenes firefox u djevicanski cistoj instalaciji (bez ikakvog addona) i vidis dogada li se i tada ista stvar. Postoje i problemi sa nekim antivirusima koji ometaju normalan rad plugin container procesa. Recimo bitdefender je poznat po tome, ali mogli bi biti i neki drugi. Firefox nije browser za ljude koji se slabo snalaze u njemu, ili za ljude koji odbijaju malo podrobnije istraziti problem. Ako je kod tebe u pitanju, imas Chrome i predlazem da ga se drzis.

Et sad bi ja trebo gubit vrijeme i testirat sve moguce izvore greske. Ne placa mi niko da koristim firefox pa da mi je tolko vazan, problem je rijesen zamjenom za alternativu. Mogao sam nabrzinu i isprogramirat sebi kakav preglednik :P.

16 godina
neaktivan
H4X0R kaže...

Et sad bi ja trebo gubit vrijeme i testirat sve moguce izvore greske. Ne placa mi niko da koristim firefox pa da mi je tolko vazan, problem je rijesen zamjenom za alternativu. Mogao sam nabrzinu i isprogramirat sebi kakav preglednik :P.

LOL.

Srecom pa postoje ljudi koji su voljni koristiti i volonterski testirati nesto, radi poboljsanja istoga i omogucavanja boljeg ugodjaja drugih korisnika.

15 godina
neaktivan
H4X0R kaže...

Et sad bi ja trebo gubit vrijeme i testirat sve moguce izvore greske. Ne placa mi niko da koristim firefox pa da mi je tolko vazan, problem je rijesen zamjenom za alternativu.

Ocekivao sam ovakav odgovor. Nije firefox za svakoga...

17 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Bellatrix kaže...

Nisam upucen.... kakav problem s flashom?

Onaj kad ti se zledi cjela web stranica prilikom učitavanja i tako stoji nekoliko sekundi!

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
17 godina
icecold kaže...
H4X0R kaže...

LOL.

Srecom pa postoje ljudi koji su voljni koristiti i volonterski testirati nesto, radi poboljsanja istoga i omogucavanja boljeg ugodjaja drugih korisnika.

Imalo se vremena, kad se bilo mladje ...

rustweaver kaže...
H4X0R kaže...

Et sad bi ja trebo gubit vrijeme i testirat sve moguce izvore greske. Ne placa mi niko da koristim firefox pa da mi je tolko vazan, problem je rijesen zamjenom za alternativu.

Ocekivao sam ovakav odgovor. Nije firefox za svakoga...

Kad Chrome zasere nesto, i on ce dobit nogu, i prece se na bolje.

16 godina
neaktivan
Firefox 9

firefox je zakon{#},od.ebite chrome mastur{#}batori

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 8:59 (alexspalato).

1 1 hvala 0
17 godina
H4X0R kaže...

Ja nisam niciji fan, ako si ti dovoljno retardiran da budes fan svih banalnih stvari kao sto je preglednik, player, ili viewer bilo koje vrste, nemoj svrstavat druge u isti kos. Nema ni jednog siroko-rasirenog programa a da nema pun klinac bug-ova, zato i jesu tu silne verzije, al kada firma ocitgledno ima neki bug i ne popravlja ga u min. 2 verzije izmedju kojih je nekoliko mjeseci razlike, onda sa pravom se moze reci da su idioti, i ako neko drugi ima rjesenje za to, naravno da cu pohrliti njemu, a ne ko mutav branit neki svoj stav od cijeg branjenja samo ja ispastam i moji zivci, a niko drugi.

Pročitaj još jedanput šta sam napisao, i ako ne shvatiš šta sam htio reći nemoj mi ni odgovarati na poruku, ok genijalac?

Life sucks... And then you die.
15 godina
neaktivan
H4X0R kaže...
escobar_ kaže...

Pročitaj još jedanput šta sam napisao, i ako ne shvatiš šta sam htio reći nemoj mi ni odgovarati na poruku, ok genijalac?

Bite me.

Di je sad baksa Ivo sa baksinim antitrolololo-šamaranjem.

Jel ovo fakat došao već updejt za 9.0.1? Meni je na 9.0 i kaze da je up to date...

Edit. Koristim i chrome i mozillu naizmjenicno. Zadnje vrijeme češće mozilu. Evo nakon otvaranja 6 tabova u mozili i 6 tabova u chromu (6 istih stranica) kakav je odnos: 201:411. I chrome zasteka svako tolko. Loada stranicu dosta dugo pa moram refreshat. To se i na mozili desavalo do pred mjesec dana al od tada nemam problema.

trolololo trolololo
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 11:09 (ivan dragi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ivan dragi kaže...
Jel ovo fakat došao već updejt za 9.0.1? Meni je na 9.0 i kaze da je up to date...

Edit. Koristim i chrome i mozillu naizmjenicno. Zadnje vrijeme češće mozilu. Evo nakon otvaranja 6 tabova u mozili i 6 tabova u chromu (6 istih stranica) kakav je odnos: 201:411. I chrome zasteka svako tolko. Loada stranicu dosta dugo pa moram refreshat. To se i na mozili desavalo do pred mjesec dana al od tada nemam problema.

Jeste, bilo je nekih problema sa rušenjem na sve tri platforme i zato je stigao 9.0.1.

Life sucks... And then you die.
15 godina
neaktivan
Firefox 9

Nisam primjetila nikakvih smrzavanja Firefoxa niti bilo kakvih problema sa Flash-om ali me nerviraju problemi sa addon-ima odnosno njihova nekompatibilnost sa svakom novom verzijom. Jedina prednost Chrome-a je u tome što su svi (barem oni koje sam do sada koristila) kompatibilni sa svakom novom verzijom. Što se potrošnje tiče na mom računalu su tu negdje iako Chrome ima nešto veću potrošnju prema task manageru. Ne osjeti se nikakav lag u radu, nekada kada se otvori previše tabova zna biti isprekidano skrolanje. Možda samo subjektivan dojam, ali osjetim razliku između svake nove verzije Firefoxa i mislim da napreduju što se tiče startnosti, brzine i stabilnosti.

Još uvijek mi je Opera primaran browser, ali tu i tamo je zgodno malo isprobati konkurenciju.

Netko zna addon za FF i Chrome koji bi omogućio popunjavanje lozinke na način na koji je to odrađeno u Operi (gumb s ključićem) osim LastPass-a?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 12:35 (GigaGirl).

0 0 hvala 0
14 godina
Firefox 9

ja nikakve addone ne koristim na mozilli a i nikad nisam, zato sto to bas najvise usporava web browser

Had a dream I was king, I woke up still king

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

ja nikakve addone ne koristim na mozilli a i nikad nisam, zato sto to bas najvise usporava web browser

Stavi barem adblock Plus

odčekiraj odčekiraj
http://av-gurus.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 18:20 (brixy).
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Nisam primjetila nikakvih smrzavanja Firefoxa niti bilo kakvih problema sa Flash-om ali me nerviraju problemi sa addon-ima odnosno njihova nekompatibilnost sa svakom novom verzijom. Jedina prednost Chrome-a je u tome što su svi (barem oni koje sam do sada koristila) kompatibilni sa svakom novom verzijom. Što se potrošnje tiče na mom računalu su tu negdje iako Chrome ima nešto veću potrošnju prema task manageru. Ne osjeti se nikakav lag u radu, nekada kada se otvori previše tabova zna biti isprekidano skrolanje. Možda samo subjektivan dojam, ali osjetim razliku između svake nove verzije Firefoxa i mislim da napreduju što se tiče startnosti, brzine i stabilnosti.

Na tome se radi:

https://wiki.mozilla.org/Features/Add-ons/Add-ons_Default_to_Compatible - Fx 10

https://wiki.mozilla.org/Silent_Update_not_now_prompt - Fx 12

Takodje sem poboljsanja JavaScript engine-a u Fx 9, poboljsanja ce biti i u narednim verzijama (Incrementental Garbage Collector, IonMonkey) . Fokusiraju se na manje prekide u animacijama, brze izvodjenje operacija i manju potrosnju memorije.

Takodje postoje i projekti Snappy i MemShrink koji ce donositi poboljsanja u odzivnosti i koriscenju memorije.

IonMonkey nece skoro jer je on zamena za JaegerMonkey koji je predstavljen u Fx-u 4, ali se radi na njemu.

U svakom slucaju, poboljsanja i novih mogucnosti ce biti u narednim verzijama Fx-a.

Na srecu sa ubrzanim procesom izdavanja, necemo cekati dugo. :)

16 godina
neaktivan
Firefox 9

Btw, zabavan dodatak za sve Firefox korisnike :)

http://msujaws.wordpress.com/2011/12/23/announcing-cheevos-for-firefox/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 9

Ja imam ozbiljnih problema s FF, jer sam zbog toga morao preći na chrome

a problem je u tome, što mi previše resursa uzima, i to na jednom tabu, samo jednom, i sve sam pokušavao što je u mojoj moći, update java, flash, istalacija svih verzija, 

3.6, pa ponovno na 4, 8, pa 7, i sad imam 9.0.1 i opet sve isto, a sve se počelo događati od kada je izašla 7.

Probao sam i sa gašenjem svih dodataka, stvarno bi se vratio na FF ali evo prikazujem problem u slikama, 

i što je najjače, ovo isto mi se događa na laptopu, a i kod brata na kompu ista stvar. Previše resursa vuče

P.S. Inače u prosjeku mi vuče 1gb rama dok je upaljen, slika 2 povećanje dok je FF upaljen, slika 3 kada je ugašen

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
slika 3 slika 3
http://www.demonoid.me/users/franjo15
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 22:17 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 9

Probao safe-mode?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad na ovoj 9. nisam probao, jer ne mogu na naći u startu, ali ne sjećam se sad dobro, ali sam 90% siguran da sam pokušavao na prethodnim verzijama, i da mi je isto sve bilo

I dalje ne mogu naći safe mode za FF, svašta, jel moguće da ga nema za novu verziju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 22:26 (Franjo15).
16 godina
neaktivan
Firefox 9

Preko helpa sam otišao u safe mode, sve pogašeno, ali i dalje dere procesor, malo slabije, ali dere

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 9

Tko je tu lud, na  FF 8 sa addons - 250 mb vuce

Bez addons - 85 mb vuce

---------------

FF 9 Isto..

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 22:48 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Tko je tu lud, na  FF 8 sa addons - 250 mb vuce

Bez addons - 85 mb vuce

Nije nitko lud, itekako moguce, ovisno o prirodi addona i o tome kako je napisan. Mozes lako imati slucaj da ti jedan jedini addon za sebe uzme par stotina megabajta memorije.

16 godina
neaktivan
Firefox 9

uspjeo sam prokužiti u čemu je problem, radi se o jednoj java skripti koja mi se izvršava u pretraživaču,

ali tu istu skriptu koju koristim preko greasemonkeya na ff koristim i u operi i u google, zadnjih 2godine, i na njima nemam problema, samo na ff počelo zezati eto od kada je izašla 7.

uf

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 23:08 (Franjo15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Firefox 9

Nažalost, problemi s Twitter.com na FF 9.0.1 :(  Povratak na 8.0.1. je odmah "riješio" problem. Je li u pitanju novi JS engine ili nešto drugo, tko zna.

Bed je što se izgleda neće krpat sigurnosne rupe u "starijim" verzijama FF (4-8), nego je "rješenje" nadogradnja na 9.x...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice