Firefox 4 – munjevito

poruka: 189
|
čitano: 20.461
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 – munjevito".
17 godina
Re: Firefox 4 – munjevito

nema zakonske obveze. Ne možeš utjecati na politiku pravne osobe. Najviše što možeš je da ne koristiš Microsoft proizvode.

17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Jesam li ja jedina osoba koja je primjetila jednu sitnu promjenu koja mi užasno ide na živce? Kada bih u FF3 kliknuo na link desnim klikom, prva ponuđena opcija je bila "Open link in new window", a druga "Open link in new tab". U FF4 su to obrnuli. Svaki put kad hoću link u novom tabu, nesvjesno kliknem na drugu opciju nakon desnog lika i otvori mi se u novom prozoru {#}. Odbijam koristiti Ctrl + klik :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

odem na youtube i bum :(

black out

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jopa123 kaže...

Jesam li ja jedina osoba koja je primjetila jednu sitnu promjenu koja mi užasno ide na živce? Kada bih u FF3 kliknuo na link desnim klikom, prva ponuđena opcija je bila "Open link in new window", a druga "Open link in new tab". U FF4 su to obrnuli. Svaki put kad hoću link u novom tabu, nesvjesno kliknem na drugu opciju nakon desnog lika i otvori mi se u novom prozoru {#}. Odbijam koristiti Ctrl + klik :)

Koristi srednju tipku miša (kotačić)

Do not pilati
17 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

Argh... tekst mi izgleda drugačije. K'o da je slijepac podešavao Cleartype. {#}

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/anti-aliasing-tuner/

17 godina
neaktivan
Jopa123 kaže...

Nisi...

17 godina
neaktivan

otkad sam kao neukiji korisnik kompjutera prešao na firefox pred ko zna koliko godina, iE nikada nije dignuo niti jednu stranicu, i općenito ga smatram šugom od explorera koji je u samom startu bio prekrcan bespotrebnim prozorčićima.

A kako sam se tek oduševio kada sam otkrio skinse za mozzilu....jao  :)

A kako sam se tek preporodio kada sam otkrio add "Lazarus text recovery" ili "Download helper". X - MARKS je tek pravo otkriće bio. Do tada sam se uvijek mučio sa premještanjem bookmarksa.

CHROME - o njemu imam dobro mišljenje, čak si ga možeš dosta pristojno personalizirati, ali meni je to preprazan browser. Ne sviđa mi se minimalizam koji otkida neke korisne gumbe, recimo meni nedostaje gumbić pored adress bara ( mala strelica koju je zamijenio enter na tipkovnici) Ne znam jel se to dade poštimati ili ne.

Elegancija tj. minimalizam kako neki vole reći meni osobno paše, ali ne do te mjere da se osjeća da browseru svašta nešta fali.

Recimo ja sam si mozzilu naštimao da pod br. 1 pokazuje male ikone, isključio sam si sve osim trake izbornika, i navigacijske alatne trake,

a kao temu sam izabrao FULL FLAT, koja mi se izuzetno sviđa.

4-icu nisam downloadao, viodim da neki imaju problema sa flashom, pa nije nužno da to odma napravim.  Ali vjerovatno budem, jer volim firefox.

Chrom ne volim. Hladan je. jebeš brzinu

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 14:23 (panonski).
16 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/izdan-firefox-4-rc2/93074.aspx?page=2&jumpto=1796358&sort=asc&view=flat

Nisi jedini!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 14:25 (brixy).
16 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Neznam, vidjet ćemo. Za sad nisam preoduševljen. Em što ne radi hrpa pluginova em što su sve porazbacali i sad nek tražim gdje je što. Ako je to novost onda sve 5. :) Koja im je fora stare opcije stavljati na novo mjesto.. Bolje da su razmišlali o performansama više nego o sučelju kojega ako baš neko želi može i u starijim verzijama posložiti kako kome odgovara..

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 14:34 (Marko3Dsign).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marko3Dsign kaže...

Em što ne radi hrpa pluginova em što su sve porazbacali i sad nek tražim gdje je što. Ako je to novost onda sve 5. :) Koja im je fora stare opcije stavljati

Nadamo se da će ubrzo sve proraditi.

Ako se netko pogubi sa ekstenzijama, pogotovo ako ste radili restore iz 3.6.; meni se dogodilo da su ikone nekih add-on-a bile na add-on bar-u(options-čekirati add-on bar), poslije options toolbar layout pa ih povucite gdje vam odgovara. Da napomenem svaka je tražila aktivaciju uz restart firefoxa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 15:17 (brixy).
16 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

Jopa123 kaže...

http://www.firefox4faq.blogspot.com/

Escudo kaže...

odem na youtube i bum :(

black out

Koje drajvere koristiš?

Probaj ih osvežiti.

http://baguje.com/author/icecold/
17 godina
Firefox 4 – munjevito

Opcija Tab Groups deluje zanimljivo (neupadljiva strelica u gornjem desnom uglu, levo od Minimize/Restore/Close).

Primetio sam da mi flash video tu i tamo mnogo šteka ako nije u fullscreenu (mislim da šteka ako je otvoreno više tabova sa flash sadržajem).

A što se tiče promene kontekstnog menija, tj redosleda opcija "Open in New Window" i "... New Tab" tiče, imam sreće da odavno koristim srednji klik za to. Inače, s jedne strane je glupo menjati ovako nešto i i sam bih se nervirao da sam pogođen promenom, ali s druge je logično da češće korišćena opcija bude prva. Valjda je ovako dugoročno bolje.

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

@icecold

ati hd 6850m, driveri skinuti i instalirani prije 10ak dana

al ok desilo se samo jednom, inace normalno radi, al mi je bilo wtf

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Jopa123 kaže...

imas srednji klik...ja se ne sjecam da sam ikad desnim klikom u novom tabu otvarao ista...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
Jopa123 kaže...

Nisi, i mene to neopisivo živcira.  Zašto su to napravili nakon svih ovih godina?

16 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Zato što su preko obavljenih Test Pilot studija utvrdili da bi praktičnije bilo da je na prvom mestu Open Link in New Tab.

Ja sam se navikao na novo, potrebno je malo vremena :)

Evo, sad sam ubacio kod i jednostavno me nervira stari način da je dole :D

Ovde možeš naći kod kako bi vratio na staro mesto.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Sviđa mi se novi Firefox. Molim vas može savjet nekog kvalitetnog screen capture programa koji obuhvaća kompletnu web stranicu u boljoj kvaliteti i rezoluciji.

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
a ne, u firefoxu se to radi s add-onovima. potraži malo
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
17 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...
a ne, u firefoxu se to radi s add-onovima. potraži malo

Pa sa koji addon da dodam?

Edit -

Awesome Screenshot - Capture and Annotate 1.0.3

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 18:39 (boxer).
16 godina
protjeran
17 godina
neaktivan
Jopa123 kaže...

I meni je u pocetku islo na zivce, ali se vec polako navikavam na to i sve ostale izmjene u FF4. Danas samo samo 2-3 puta otvorio novi prozor umjesto novog taba. {#}

16 godina
protjeran
ljudi, pa srednji klik!
15 godina
Firefox 4 – munjevito
I ja sam na FF4, jucer instalirao, jedina mana što nema CacheViewer, tj. onaj stari s verzije 3.6 nije kompatibilan s v4. Al sve ostalo super radi :) Osim pri pokretanju samog browsera i nevidim neke velike razlike u samoj brzini između FF, Chroma i Opere. Chrom je više za korisnike koji ne traže nešto posebno od browsera, i sigurno ima i imat će svoje korisnike koje će privlačit jednostavnošću i brzinom. Dok je za nešto više tu FF.

Zna li netko podatak koliko je bilo downloada u prva 24h?Pročitao sam da je u prva 3 sata bilo preko 1 000 000 skidanja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Oko 7 miliona.

Što se tiče pokretanja Firefoxa, ovaj dodatak (kada bude sređen i za XP) davaće duplo brže hladno pokretanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Jel' netko primjetio da se na novom FF i na bug forumu kada se stavlja poveznica nešto zezne sa editorom i izbaci poruku da se izdala naredba za gašenje svih tabova u firefoxu?

Prilog u slici.

@Icecold, zadnji puta kada sam gledao bilo je skoro 10 miliona.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 23:37 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

17 godina
neaktivan

@ Escudo

Forumaš je pitao u prva 24 sata...

17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Evo ga na preko 20 i pol milja..  i broj downloada još raste ko lud {#}

Baš me zanima na koliko će posustati..

Osobno sam vrlo zadovoljan novim FF-om, a koristim četvorku još od rane bete {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4 – munjevito

Probao sam operu prije 4-5 tjedana,sad instaliram  Firefox 4,je da se osjeti da je brži..nekako mi lebdi po ekranu:d,al brat bratu ista opera,nemoš se snać više:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Jel' netko primjetio da se na novom FF i na bug forumu kada se stavlja poveznica nešto zezne sa editorom i izbaci poruku da se izdala naredba za gašenje svih tabova u firefoxu?

Prilog u slici.

Desilo se i meni ovo, ne mogu se setiti šta je prouzrokovalo. (čini mi se dodatak, no možda se varam)

7.1 miliona je zvaničan podatak za 24h + preko 3 milione njih koji su već bili na RC-u.

Zvanične statistike:

Promotional sites, Social Media and campaigns:
  • Twitter Party: 32 locales, 160,000 pages views in 2 days (52% of them in localized versions), 84,000 conversations in the Twitter Party (48 hours)
  • Tweets: 323,000 Firefox related tweets in first 48 hours
  • Facebook badges: 34 locales, 22,000 shared in first 24 hour
  • New buttons: Downloads resulting from affiliate buttons: 26K, 46K visits, 56% conversion - looks like the highest conversion of any engagement campaign! Thanks for localizing them :)
  • Air Mozilla views:  16,000 (thanks for tuning in + participating!)
  • Demo Studio: 11 new community-contribtued  demos submitted so far since Demo Studio went live on 3/10... 3 of them  during the first 48 hours after Firefox 4 launch.
  • MDN: Traffic spike +50% at developer.mozilla.org following launch day (180k vs 120k avg. daily views)
  • WoW: 475K page views--with even more expected in the next few days.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice