Eksplozija patenata

poruka: 17
|
čitano: 2.409
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Eksplozija patenata".
17 godina
odjavljen
Eksplozija patenata

219.614 patenata * lova potrebna za registraciju patenta + još barem tri puta toliko od sudskih troškova vezanih uz troll patente, pa se mi čudimo zašto nitko ne želi stati na kraj tako labavim pravilima patentnog zavoda!

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

6 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Eksplozija patenata

pre bi rekao eksplozija gluposti a ne patenata :S sta sve nije patentirano ...

K'eni pa te vat' ;)

5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Eksplozija patenata
BugSU kaže...

pre bi rekao eksplozija gluposti a ne patenata :S sta sve nije patentirano ...

Svaka osoba koja nije nesto patentirala, poslije je shvatila da se mnogo zeznula.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
neaktivan
Eksplozija patenata

Samo kad im vidim zgradu jasno mi je da se ovdje okrecu lijepe para. A za šta? E pa za maltertiranje cijelog svijeta {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Eksplozija patenata

Gdje su sad teroristi kad ih se treba?

(al prvo zgradu ispraznit)  {#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AA-d00d kaže...

Gdje su sad teroristi kad ih se treba?

(al prvo zgradu ispraznit)  {#}

Ne praznit zgradu, već samo ljude evakuirati. Bilo bi poželjno i backup arhive patenata koji nisu donijeli ništa dobro svijetu i tehnologiji prebacit u zgradu.

17 godina
neaktivan

Vidio bih kako bi pricali da ste vi potrošili par godina zivota i par desetaka tisuca eura npr. za neki vlastiti izum predstavili ga svijetu / državi / gradu / selu, te ga niste patentirali i fino vam došla neka jaka firma pokupila ideju i zaradila hrpu para. Da OK, ima glupih patenata, ima i zloupotrebe sustava. Ali nekako sam mišljenja da je bolje bilo kakva zaštita intelektualnog vlasništva nego nikakva.

Ono što mene smeta da se svakakvi patenti odobravaju na temelju nekakvih skica i baš ne dorecenih dijagrama (sjecam se nekog apple touch screen monitora). Gdje ubiti ni ideja nije sprovedena do kraja. Treba svakako unaprijediti sustav zaštite patenata ali da ga treba ukinuti ne bih rekao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 15:56 (mislav_01).
18 godina
Eksplozija patenata

evo jedan super patent koji pomgao puno ljudi koji se počeo primjenjivati kod nas: kad slomiš nogu/ruku (kod loma zglobova/šake/stopala) odeš kod doktora koji ti brzom operacijom (od 10min-30min) ugradi neke žice i ne moraš nositi gips, ne moraš se rehablitirat, nemaš atrofiju mišića. Čovjek koji to patentirao se obogatio jer operacija košta cca 100€. To što većina ljudi koja se polomi (stariji ljudi) nema 100€ koga briga, glavno da se pojedinac bogati. Tehnologija bi mogla pomagati milijunima, ali ne može zato što je patentirana....

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
kowach kaže...

evo jedan super patent koji pomgao puno ljudi koji se počeo primjenjivati kod nas: kad slomiš nogu/ruku (kod loma zglobova/šake/stopala) odeš kod doktora koji ti brzom operacijom (od 10min-30min) ugradi neke žice i ne moraš nositi gips, ne moraš se rehablitirat, nemaš atrofiju mišića. Čovjek koji to patentirao se obogatio jer operacija košta cca 100€. To što većina ljudi koja se polomi (stariji ljudi) nema 100€ koga briga, glavno da se pojedinac bogati. Tehnologija bi mogla pomagati milijunima, ali ne može zato što je patentirana....

specijalna žica košta između 400 i 1000 eura, a za prvu operaciju naši su liječnici dobili donaciju proizvođača - http://www.vecernji.hr/vijesti/slomljen-zglob-a-zaraste-bez-gipsa-terapije-nema-ni-bolovanja-clanak-233721

17 godina
odjavljen
mislav_01 kaže...

Ono što mene smeta da se svakakvi patenti odobravaju na temelju nekakvih skica i baš ne dorecenih dijagrama (sjecam se nekog apple touch screen monitora). Gdje ubiti ni ideja nije sprovedena do kraja. Treba svakako unaprijediti sustav zaštite patenata ali da ga treba ukinuti ne bih rekao.

Upravo se u vezi toga i prigovara kada se priča o patentima. Česta je situacija da netko patentira nešto što mu je palo na pamet, a da uopće nema blage kako bi se to dalo primjeniti i onda kada netko utroši godine radada bi upogonio svoju ideju, taj trol prepozna da bi se mogao tužikat jer kad dovoljno nategne svoj patent može tvrditi da su mu ga ukrali.

18 godina

ti patenti će uništiti svijet...

16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Problem je sto se cesto patentiraju trivijalnosti. U "vanjskom svijetu" to nije tako izrazen problem, ali u softverskom svijetu (sw patenti) itekako dolazi do izrazaja. Netko patentira algoritam koji je naprosto logican i onda ostali, da ne bi povrijedili taj patent, moraju izmisljati kojekakve gluposti kako bi zaobisli koristenje takvog algoritma.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
18 godina
Eksplozija patenata

Što se patent dobiva i za novu kombinaciju boja?

0 0 hvala 0
18 godina
Eksplozija patenata

Problem je što patentiranje košta jako puno, a čeka se po nekoliko godina. Na taj način opet bogate firme prolaze još bolje a pojedinci praktički i nemaju šanse (pogotovo iz siromašnijih država poput naše).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eksplozija patenata

Svakako pogledati što je sve moguće patentirati u SAD. Pazite kada se igrate s psom - nemojte bacati štap ako nemate licencu :) .

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 19:20 (hrx).

5 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
dd.inc kaže...

Problem je što patentiranje košta jako puno, a čeka se po nekoliko godina. Na taj način opet bogate firme prolaze još bolje a pojedinci praktički i nemaju šanse (pogotovo iz siromašnijih država poput naše).

Ne, još veći je problem što ako želiš uložiti prigovor na patent moraš platiti 5000$. Znaći ti nešto izmisliš i daš javnosti na slobodno korištenje, netko drugi to pokuša patentirati i ti moraš platiti da bi ga spriječija da ti ukrade nešto što u što si uložio trud, pa poklonio čovječanstvu. Isto vrijedi i za stvari koje se koriste već dulje vrijeme.

Na taj način se open source zajednica financijski iscrpljuje.

18 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Vidio bih kako bi pricali da ste vi potrošili par godina zivota i par desetaka tisuca eura npr. za neki vlastiti izum predstavili ga svijetu / državi / gradu / selu, te ga niste patentirali i fino vam došla neka jaka firma pokupila ideju i zaradila hrpu para. Da OK, ima glupih patenata, ima i zloupotrebe sustava. Ali nekako sam mišljenja da je bolje bilo kakva zaštita intelektualnog vlasništva nego nikakva.

problem je u tome sto veliki uglavnom i patentiraju i stite "svoje" "izume". "mali" (pojedinci i timovi) su tu uglavnom jedva prisutni.

steta sto se npr. grci, egipcani, blisko istocne drzave, kina... nisu sjetili patentirati osnove ... paaaa svega na cemu se bazira danasnji zivot i tehnologija.

uzmimo samo na primjer lijekove i medicinu. 

sto zelim reci jest da niti jedan danasnji "izum" ili izum ne bi bio moguc bez tisuca godina napredovanja, ucenja i razvijanja cjelokupne ljudske vrste. tako da je pojam patenta jednostavno - nepotreban i bezobrazan. no, u svijetu koji se bazira na profitu i samo-destruktivnosti umjesto napretka i razvoja, nije moguce bez njega.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice