DX12 ispunio očekivanja

poruka: 36
|
čitano: 9.725
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DX12 ispunio očekivanja".
16 godina
neaktivan
DX12 ispunio očekivanja

Evo jedan zgodni članak vezan uz DX12 vs DX11 vs Mantle tematiku.

Dakle, očito je (i iz prethodnih diskusija) da i DX12 puca kao i Mantle na optimizaciju API overhead-a (tj. na smanjenje istog) kako bi se povećala efikasnost API-a i samim time smanjilo opterećenje na CPU. Samim time, upitno je koliko benefita će dx12 donijeti onima koji već imaju dobro izbalansirane sustave (slično kao što se dogodilo i sa Mantle-om). Najveći "dobitnici" će biti oni sa slabijim CPU-ovima.

Iz ovog linkanog članka me je zaintrigiralo slijedeće: da li vi koji vrtite W10 TP i koji imate 3DMark, već možete isprobati novi API overhead test DX11 vs DX12 ? Ako da, može malo sličica usporednih rezultata?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 12:37 (Zura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: DX12 ispunio očekivanja
doktor1 kaže...
Strahoslav Trta kaže...

mislim da je directx 9 bio revolucija a sve poslije njega samo usminjkavanje i komercijalno izdrqavanje radi prodaje novih modela grafickih kartica.

Da...

I kada pogledaš recimo teselacija, (sjetimo se iste u Heaven benchmarku)..

Na prste možeš nabrojat igre koje ju koriste, a da se ne odnose samo na neko "teseliranje" ušiju od lika ili robe/opreme koju nosi...

Evo i novi Batman - 2015 godina - UE 3... (doduše može taj engine izgledat impresivno kao u Ethan Carter naslovu, no igra je nastala na drugačijoj tehnici)

Splinter Cell: Blacklist koristi UE 2.5...

Kada vidiš koliko dugo se vuku stare tehnologije zapitaš se kada će ovo zaživit u punom sjaju...

Vuku se radi fakin konzola. Kako ce 360 ili ps3 vrtit dx11. Nikako.

16 godina
Zajeb kaže...

Vuku se radi fakin konzola. Kako ce 360 ili ps3 vrtit dx11. Nikako.

Xbox360 GPU podrzava neke stvari koje su dosle s DX 10 ali da.... vrlo vjerojatno zbog prastarih konzola nikako da zaborave prastare engine-e (najnovije igre dan danas dolaze za PS3/360, rijetko koje ne dolaze). Nacekati cemo se jos jedno 1-2 god dok vecina ne prestane izdavati igre za PS3/360 vec iskljucivo za PS4/X1/PC.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 8:04 (lovac82).
12 godina
Zura kaže...

Evo jedan zgodni članak vezan uz DX12 vs DX11 vs Mantle tematiku.

Dakle, očito je (i iz prethodnih diskusija) da i DX12 puca kao i Mantle na optimizaciju API overhead-a (tj. na smanjenje istog) kako bi se povećala efikasnost API-a i samim time smanjilo opterećenje na CPU. Samim time, upitno je koliko benefita će dx12 donijeti onima koji već imaju dobro izbalansirane sustave (slično kao što se dogodilo i sa Mantle-om). Najveći "dobitnici" će biti oni sa slabijim CPU-ovima.

Iz ovog linkanog članka me je zaintrigiralo slijedeće: da li vi koji vrtite W10 TP i koji imate 3DMark, već možete isprobati novi API overhead test DX11 vs DX12 ? Ako da, može malo sličica usporednih rezultata?

pa gledajmo to drukčije, prvo će proći vremena dok se dx12 ne počne obilno koristiti

danas jedan osnovni i5 4440 ili recimo fx8200 će za koju godinu biti pomalo slabašni za high end grafe i oni koji danas imaju izbalansiran sustav (da iskoristim tvoje riječi) profitirat će utoliko što će u nadogradnji moći ostaviti svoj proc i uzeti novu high end grafu

ili ako već budu nadograđivali sve, moći će uzeti i slabiji/jeftiniji proc sa skupljom grafom

dakle u plusu smo kako god okreneš

mislim, zar ne bi bilo super da je recimo dx12 već u upotrebi pa da sa stare konfe s primjerice i5 760 i gtx 480 ideš na nadogradnju i možeš uzeti samo r9 290 bez razmišljanja o bn

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 8:56 (picajzla0707).
12 godina
DX12 ispunio očekivanja

Glasine DirectX12 će podržavati korištenje GForce i Radeon grafa u istoj konfiguraciji

http://www.tomshardware.com/news/microsoft-directx12-amd-nvidia,28606.html

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
3 0 hvala 4
17 godina
DX12 ispunio očekivanja

zipa sad ovo i7 5770k + 1K GTX + 390X u CF/SLI- u 

daklem 4 GPU sa Stacked ramovima 2GPU rade AMD,NV+fizicke efekte odjenom u real time-u + V ram se ZBRAJA! otprilike

8*4GB -a ...4k jel to ono 800*600 pas mater 2k16/17.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 17:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice