Dvadeseti Firefox

poruka: 20
|
čitano: 2.413
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dvadeseti Firefox".
14 godina
Dvadeseti Firefox
Kako Mozilla opravdava odluku da narančasti FF gumb bude iznad prvog taba a ne u ravnini s tabovima?
Koje rasipanje dragocijenog screen estatea.
Nije da trolam, stvarno me zanima.

4 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dvadeseti Firefox

Kada je u fullscreenu bude u ravnini.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dvadeseti Firefox
Antropofob kaže...
Kako Mozilla opravdava odluku da narančasti FF gumb bude iznad prvog taba a ne u ravnini s tabovima?

meni se cini da je u ravnini, ili si mislio na nesto drugo?

http://imageshack.us/photo/my-images/832/39536134.jpg/

15 godina
neaktivan

Na slici u članku nije jer jer prozor minimiziran.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
16 godina
neaktivan
Dvadeseti Firefox
Ne vjerujem da je bas omiljeno surfanje u full screenu na >24" wide monitorima. Ovo jedino ima smisla ako se radi o ogranicenju OS-a.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Na slici u članku nije jer jer prozor minimiziran.

ah sry nisam uopce pogledao sliku u clanku

17 godina
neaktivan

Taj narančasti FF gumb se nalazi unutar tkz. Title Bara u kojem se još nalazi i standardna 3 gumba za minimiziranje, maksimiziranje i gašenje programa. Taj title bar služi za pomicanje prozora. Ako je program maksimiziran, onda nema potrebe za pomicanjem prozora, pa nestaje i Title bar, tj. FF gumb, tabovi otvorenih stranica i standardna 3 gumba su svi unutar jedne linije.

15 godina
neaktivan
Touche kaže...
Ne vjerujem da je bas omiljeno surfanje u full screenu na >24" wide monitorima. Ovo jedino ima smisla ako se radi o ogranicenju OS-a.

U svemu je tako (i svih 5 browsera što ih imam ovdje) kada su prozori smanjeni jer se stvori poseban red za ova 3 dugmeta (minimize, maximize, close), samo što je kod FF u istom redu i to dugme... Tako i pomičete prozor

EDIT: Kasnim minut :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 15:20 (PLASMAorLCD).
17 godina
neaktivan
Antropofob kaže...

Vidjeli su kod Opere  {#}

17 godina
neaktivan
Dvadeseti Firefox

zgodno

Is it weird that this gave me an orgasm?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Skoll kaže...
Antropofob kaže...

meni se cini da je u ravnini, ili si mislio na nesto drugo?

http://imageshack.us/photo/my-images/832/39536134.jpg/

Da, cista kopija Operinog interfejsa. Cak i to kad nije preko citavog ekrana da mu dugme nije u ravnini sa tabovima.

Ali smijesno je da im sad kao nova funkcija dolazi   private browsing u vise tabova. Jos smjesnije sto to odmah nisu imali.

Firefox 4 - 24 sve isti djavo. Za minimalne promjene se izdaju nove verzije. Isto kao i Chrome...

17 godina
Dvadeseti Firefox

Vi, koji plačete da tabovi nisu u naslovu dok program nije "maximaliziran", ste mogli pokušati utipkati nešto u google i naći ovaj mali plugin .....

magistar prava

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Antropofob kaže...
Bilal kaže...

Cak i to kad nije preko citavog ekrana da mu dugme nije u ravnini sa tabovima.

To je problem naslovne trake. Kako pomičeš prozor čija je naslovna traka ispunjena tabovima? Istina, možeš koristiti bilo koju površinu prozora za "povlačenje" prozora po ekranu (osim onih površina na kojima povlačenje već nema neko drugo predefinirano značenje), ali koliko će to biti intuitivno i logično na prvi pogled prosječnom korisniku?

A kad je već mudro zadržati naslovnu traku u slučajevima kada prozor nije preko cijelog ekrana, onda je zgodno i preseliti menu tipku u naslovnu traku. Time naslovna traka ne gubi mnogo površine, a traka s tabovima dobije dodatno mjesto za prikaz tabova.

Bilal kaže...

Ali smijesno je da im sad kao nova funkcija dolazi   private browsing u vise tabova. Jos smjesnije sto to odmah nisu imali.

Jesu, samo što se tada cijeli firefox morao prebaciti u private browsing režim. Sada ti se otvori novi privatni firefox prozor u kojemu svi otvoreni tabovi budu u private browsing režimu. Dakle možeš imati dvije odvojene instance firefoxa. Jednu sa private browsingom i drugu normalnu.

Bilal kaže...

Firefox 4 - 24 sve isti djavo. Za minimalne promjene se izdaju nove verzije. Isto kao i Chrome...

Ah, opet pljuvanje po rapid release ciklusu bez razumijevanja što to u biti jest.

Ponovit ću se po 1000-ti put. Rapid release ciklus je diktiran vremenski a ne novim featuresima. Svakih 6 tjedana izlazi nova verzija koja sadrži promjene nastale u tih 6 tjedana. Nema nikakve veze jesu li u tih 6 tjedana nastale samo dvije promjene koje ispravljaju nekoliko pravopisnih grešaka u meniju, ili se radi par tisuća promjena s kojima je kompletan browser izvrnut naopako.

btw.

kako ti se ovo čini? Ne radi se baš o nekoliko izmjena zar ne? Bilo bi malo komično da 300-tinjak mozillinih zaposlenika u 6 tjedana načine samo nekoliko izmjena. To što su te izmjene veoma tehničke prirode pa se ne reklamiraju u changelogu "za obične usere" je nešto sasvim drugo...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 23:22 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
Dvadeseti Firefox

Pa to su gluposti. Niko ni ne objavljuje te sitne bugfixe. Ali nove verzije bi trebale dolaziti samo kada ima novih stvari, a ne sa ispravljanjem bugova. Ako pravis sitne korake, onda takvu verziju nazovi 19.1, 19.2, i td., a kad ubacis nesto novo sto ce zaista donijeti neki novitet, neku bitniju promjenu, onda nek bude i nova verzija.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Pa to su gluposti. Niko ni ne objavljuje te sitne bugfixe.

Fulao si terminologiju. To je do issue trackera, odnosno bugzille. Svi featuresi, bugfixovi, tweakovi i ini se u bugzilli nazivaju imenom "bug". Tako ti je recimo i Generational GC, što je jedan veoma bitan budući feature nazvan "bug":

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=619558

Ne možeš znati koliko je koja od tih izmjena velika (osim ako nisi pročitao rasprave za svaku od njih) zato nemoj generalizirati sa "sitnim bugfixovima". Naslovi ponekad varaju.

Bilal kaže...

Ali nove verzije bi trebale dolaziti samo kada ima novih stvari, a ne sa ispravljanjem bugova. Ako pravis sitne korake, onda takvu verziju nazovi 19.1, 19.2, i td., a kad ubacis nesto novo sto ce zaista donijeti neki novitet, neku bitniju promjenu, onda nek bude i nova verzija.

Ti miješaš izdavanje nove verzije sa povećavanjem major broja.

Nakon ciklusa od 6 tjedana nova verzija svakako izlazi, kako taj ciklus nije diktiran featuresima potrebno je donijeti neke dosljedne inkrementacije verzija nakon svakog izdavanja.

Mozilla se odlučila da to bude major broj. Mogli su ići sa FF 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5... Pa bi svejedno bilo kritika jer su neki od tih ciklusa donjeli znatne promjene a neki malene. Vjerojatno bi se opet našao netko sa idejom "zašto je 4.5? to nije dovoljno promjena za inkrementiranje minor broja, zašto se nije dodao revision broj?" Ili "Zašto sa 4.4 na 4.5 kada ova verzija ima toliko izmjena da su je trebali nazvati 5.0?".

Uvijek netko nije zadovoljan i misli da baš on zna kako bi se slijedeća verzija trebala inkrementirati. Kad se samo sjetim phoronixa i komentara sa verzioniranjem MESA-e...

Ukratko, previše to konzervativno gledaš. Imenovanje verzija može biti kako god ti se sprdne. Jedino što je bitno jest da se dvije različite verzije po imenovanju mogu razlikovati.

Sasvim je nebitno hoćeš li koristiti:

• major
  • major . minor
  • major . minor . revision
  • major . minor . revision . build 

Ili nešto sasvim deseto, datum recimo (što koriste codeblocks i ubuntu). Epic za Unreal ne koristi klasično verzioniranje, nego samo build broj. Tako da ti je sada aktualan Unreal engine build 10499. Što tek kažeš na taj broj? Daleko je to od ove dvadesetače od Firefoxa.

FFS ljudi Firefox 4 je izdan prije 2 godine, pomirite se već jednom sa takvim odabirom verzioniranja. Opustite se, i za promjenu koristite vražji software umjesto da cvilite nad nekim proizvoljnim brojevima...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 2:35 (rustweaver).
14 godina
Dvadeseti Firefox
Hvala na The Odgovoru, rustweaver.
Ipak, na naslovnoj stranici http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/ su trebali staviti fullscreen prozor da ne zbunjuju ljude poput mene koji ne obračaju pažnju na detalje.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Dvadeseti Firefox

Probao i vratio se na 19.0.2 inačicu. Naime, u novom Firefoxu nisu podržani skinovi osim personas, koji mi se ne sviđaju. Što se download poboljšanja tiće, godinama koristim "Download statusbar", dodatak koji ima više opcija i nudi više informacija, te mi je IMHO ljepši od ugrađenog Mozillinog.

Nadalje, mišljenja sam kako bi developeri trebali možda razdvojiti buduće nadogradnje u dvije skupine: inačicu koja sadrži samo sigurnosne zakrpe i drugu koja će pored spomenutog imati i GUI preinake, kako bi se korisnicima omogučila potpunija sloboda i kreacija svog idealno zamišljenog preglednika.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dvadeseti Firefox

Stavio 20-icu i bome usrali su mi download manager do kraja. Sta ce mi i bookmarksi i history i sve ostalo medju downloadu? Cemu?
Mene to smeta nakon onako jednostavnog/minimalistickog izgleda da koristim ovo.

Reko sad se moram vracat na 19.... ali dobro je ,postoji ovo http://techotv.com/switch-old-download-manager-window-mozilla-firefox-20/

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 19:34 (viper).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Meni je sve ok sa novim downloadom, barem mi ne otvara onaj mali prozor.

magistar prava
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 19:49 (Korny1603987).
15 godina
neaktivan
viper kaže...

Stavio 20-icu i bome usrali su mi download manager do kraja. Sta ce mi i bookmarksi i history i sve ostalo medju downloadu? Cemu?
Mene to smeta nakon onako jednostavnog/minimalistickog izgleda da koristim ovo.

Nisi jedini koji se vratio na download prozor :D

Čuj, mene iskreno baš briga što rade sa sučeljem tako dugo dok ga ja mogu vratiti na ono na što sam navikao. Nije mi problem kopati po opskurnim postavkama u about:config stranici. Tako sam si vratio menubar, uklonio one besmislene filtere u address baru, home tipku vratio na lijevu stranu gdje joj je i mjesto i još štošta drugo...

0xBADC0DE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice