Ameri ionako ne znaju napravit dobar auto, ali Viper je klasik...
Ovo je očito prerada nekog baby Vipera, jer je premali da bi bio "klasični" viper
Ovo je očito prerada nekog baby Vipera, jer je premali da bi bio "klasični" viper
hm, viper na baterije ?
mislim da ovo govori za sebe...
Amerima ne dolazi pamet. Umesto da naprave malo i stedlivo auto sa 26 konjskih snaga, oni opet po starom. Sta vece to bolje. A pred neki dan sam ih gledao na CNN, kako mole za finansisku pomoc od vlade.
Ja stvarno ne znam na šta se to oni imaju žalit kad cijeli svijet "uživa" u viskoim cijenama samo da bi oni imali niske cijene... pa dovoljno je pogledat struju koja je 10 puta jeftinija, i gorivo koje je jedno 4 puta jeftinije...
Jednostavno nemaju nikakvog razloga proizvodit ekonomične aute.
Ja stvarno ne znam na šta se to oni imaju žalit kad cijeli svijet "uživa" u viskoim cijenama samo da bi oni imali niske cijene... pa dovoljno je pogledat struju koja je 10 puta jeftinija, i gorivo koje je jedno 4 puta jeftinije...
Jednostavno nemaju nikakvog razloga proizvodit ekonomične aute.
daj ti meni rađe standardni benzinski 8.4-lit V10motor s 600 ks 4 s do 60 milja
šala mala 
tak će i ostat..Mi smo radili samo neke sitne dijelove za GM, ali sad je sve to otkazano, jer kao navodno nema se love... nesto su i pricali kako je pred bankrotom...
Ma oni su godinama zivjeli na cijenama goriva koje su nerealne i vozili motore od 8000cm3
Recimo samo da Hummer ima potrosnju od otprilike 110l na 100km kad ga malo "stisneš" i to je bilo ameriam prihvatljivo do pred par godina jer smo mi imali visoke cijene da bi oni mogli imat male...
Ali to nije razlog zašto kažem da rade loše aute... imao sam par onih njihovih kanti kad sam tamo radio, i mogu rec da je "završna kvaliteta", ili kako oni kažu "trim" njihovih auti negdje na razini koreanca od 50000kn. Njihov "luksuzni" Cadillac ima kvalitetu plastike na razini Getza.
A o ovjesima da ne govorim, ako zavoj ima radijus veći od 10km to je već opasan zavoj za američki auto :D :D
Jednostavno, oni imaju onaj njihov "muscle car" mentalitet koji nije baš nešto. Zato i kažem da je Viper klasik i legenda. Složen u garaži, par inženjera se našlo i uzelo motor od kamiona i malo ostalih materijala, i evo auta.
Samu ideju takvog auta uništit električnom verzijom je svetogrđe :D bolje da su mu dali neko drugo ime, jer sumnjam da osoba koja želi Vipera hoće kupit nešto "ekološko"
al dobro je.. počeli su radit i dobre ovjese tak da stabilnost i vozne osobine strmoglavo rastu u odnosu na stare modele.
oni bi trebali ostavit 3-4, eventualno 5 marki na životu a ostalo ugasit ili rasprodat, promijenit glavešine (uvjet ako žele novce od vlade) i krenut dalje.
mogu se isčupat iz govana u kojima su..
a kaj se tiče dodge EV.. da, to je smijalica
isto ko i onaj bmw 7 hydrogen.. oksimoroni kak god okreneš