Demonstriran Nehalem-EX

poruka: 8
|
čitano: 1.613
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Demonstriran Nehalem-EX".
18 godina
Demonstriran Nehalem-EX

Kad ce 8 jezgri na desktop? Ovih 4 postaje nekako malo...

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Demonstriran Nehalem-EX

... i košta kao omanji auto. navali narodee..

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Demonstriran Nehalem-EX

zasto mislis da je to skupo?

stvar je u tome da svojim performansama moze zamijeniti nekoliko slabijih servera i time donosi ustede na kupnji novih servera, potrosnji, hladenju,....

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Demonstriran Nehalem-EX

4 jezgre postaje sta???

navedi mi 5 programa koji iskoristavaju cetverojezgrane procesore koje koristis sada...

Sta se tice Nehalema... Heh... mrcina... taman jednog za po doma. I da... slazem se sa postom gore... ovaj procesor (i infrastruktura koja ide uz njega) su u mogucnosti progutati ogromne kolicine podataka. Zbog toga i je cijena tolika. I na kraju ispadne jeftinije nego da si isa na rijesenje sa dva npr slabija kseona i slicno...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Demonstriran Nehalem-EX

pa doma nitko ne treba niti 4, a kamoli 8 jezgri ili 2 × 8 jezgri, ali ako pogledas ibm ili hp radne stanice onda ces vidjeti da koriste 1 ili 2 cpu (xeon) sa po nekoliko fizickih jezgri.

takve stvari se iskoriste ukoliko se rade neke vizualizacije u 3d maxu, mayi i sl., ako se koriste aplikacije za obradu/analizu ogromnih podataka kao u analizi pokusa ili u financijama, pa cak i za development.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Demonstriran Nehalem-EX
tnakir kaže...

4 jezgre postaje sta???

navedi mi 5 programa koji iskoristavaju cetverojezgrane procesore koje koristis sada...

Sta se tice Nehalema... Heh... mrcina... taman jednog za po doma. I da... slazem se sa postom gore... ovaj procesor (i infrastruktura koja ide uz njega) su u mogucnosti progutati ogromne kolicine podataka. Zbog toga i je cijena tolika. I na kraju ispadne jeftinije nego da si isa na rijesenje sa dva npr slabija kseona i slicno...

Velika većina programa za enkodiranje videa i audia koristi 4 jezgre.
Intel Core2Quad Q9400, Gigabyte EP45-UD3, Radeon 4870 1GB, WD Caviar Black 640GB, 2x2 GB Kingmax PC6400, Corsair VX550W, Samsung T220
18 godina
neaktivan
RE: Demonstriran Nehalem-EX
Hrco kaže...
tnakir kaže...

4 jezgre postaje sta???

Velika većina programa za enkodiranje videa i audia koristi 4 jezgre.
 istina, ali ekipa koja to profesionalno radi ne misli da je taj cpu skup (oni koriste jako skupe masine) - tnakir je mislio na obicne home usere... mislim za napraviti tablicu ili prezentaciju ili dopis ili surfanje pa cak i igre.. nema smisla...
17 godina
Demonstriran Nehalem-EX

Da ali u radnim stanicama (sa dva Xeona kao sto si reko) neces igrat Crysis nego ces (kako je neko gore vec napisao) enkodirat video materijal, audio materijal i slicno. Iako kod Xeon procesora nije sve u "brzini i velicini cachea"... oni su opremljeni dodatnim setom instrukcija. Takodjer je pouzdanost jedan od faktora zasto se xeoni uzimaju... da ne nabrajam dalje.

U vezi onoga audio video aplikacije (iako audio manje)... mislis da 1% ljudi na ovom forumu koristi takve aplikacije?????

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice