CompactFlash na petabajtima

poruka: 20
|
čitano: 2.233
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "CompactFlash na petabajtima".
17 godina
neaktivan

Jedna od tehnologija koja će zaživjeti tek kad ja odapnem.

Kad god čujem za takvo nešto revolucionarno, nikako to da dočekam.

Ne govorim o mjesecima, čekam 10-15 godina pa ništa...

Al ajd'... riječi im se pozlatile, ako ne bude smak svijeta 2012-e, možda se obistini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CompactFlash na petabajtima

djeca moje djece ce imati petabajtne ssd diskove.

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 7:19 (eXpl0it).
18 godina
protjeran
Burs kaže...

Al ajd'... riječi im se pozlatile, ako ne bude smak svijeta 2012-e, možda se obistini.

Ja se još živo sjećam da je prije 15 godina prosječni tvrdi disk bio veličine 1-2 GB a danas je normalno kupiti disk od 1TB.

18 godina
neaktivan

Svašta...Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...
Burs kaže...

Ja se još živo sjećam da je prije 15 godina prosječni tvrdi disk bio veličine 1-2 GB a danas je normalno kupiti disk od 1TB.

ja sam svoj disk od 6 giga ibm-ov platio 500 kn polovan :/

17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Istina. E to su bili dani... Ali najavljivati tehnologiju koja će zaživjeti za 15 godina stvarno nema smisla.

To je tolko dugi period da istraživanje medija za pohranu podataka može otići u sasvim drugom smjeru.

Može biti da 2025-e neće uopće postojati kartice/hardovi/disk mediji, nego nešto hologramsko na nekom hightech svemirskom supstratu.

Danas je nerealno za procjeniti da će se kapacitet medija za pohranu podataka povećati za 3 reda veličine samo preko noći.

Stoga sam mišljenja da će cijeli proces potrajati još jako jako dugo dok se takvo nešto stvarno desi.

17 godina

a kud ide tehnologija,strašno,sjećam se kad sam kupovao prvi komp,40gb hard je bio 1050kn, sad se za to kupi 1,5Tb, a za 15godina ćemo se smijat kak smo jadni bili i davali za terebajtne diskove po 1k kuna.

nekad sam bio frajer imao sam 40gb, pa sam ga brzo napunio,pa sam mislio kupim 80gb ,bude dosta pa sam i njega napunio,onda 160gb ,i ode i on brzo,sad terabajt,pa skoro bude pun Smijeh. tako da ak ovo zaživi,taman bude mi dosta.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

a kud ide tehnologija,strašno,sjećam se kad sam kupovao prvi komp,40gb hard je bio 1050kn, sad se za to kupi 1,5Tb, a za 15godina ćemo se smijat kak smo jadni bili i davali za terebajtne diskove po 1k kuna.

nekad sam bio frajer imao sam 40gb, pa sam ga brzo napunio,pa sam mislio kupim 80gb ,bude dosta pa sam i njega napunio,onda 160gb ,i ode i on brzo,sad terabajt,pa skoro bude pun Smijeh. tako da ak ovo zaživi,taman bude mi dosta.

heh, nikad dosta, ko ni meni xD

Dompa
18 godina

ja mislim da ce sve ove usb stickove i ove flash kartice za jedno pet do sest godina zamijeniti nekakve kao plasticne prozirne plocice koje ce biti nanometarski viseslojne i omogucavace zapise do ne znam ni ja koliko petabajta... nesto slicno kao u st voyager one plocice sto koristi njihov racunar... jer ovi vizionari iz star treka su davno prije predvidjeli bas previse stvari koje evo vec sad imamo, a ta plocica mi se cini tako logicna i moguca da vjerujem da nije daleko dan kad ce naucnici pronaci takav materijal koji ce omogucavati viseslojno zapisivanje i brisanje bez gubitka podataka...

hmmm...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Istina. E to su bili dani... Ali najavljivati tehnologiju koja će zaživjeti za 15 godina stvarno nema smisla.

To je tolko dugi period da istraživanje medija za pohranu podataka može otići u sasvim drugom smjeru.

Može biti da 2025-e neće uopće postojati kartice/hardovi/disk mediji, nego nešto hologramsko na nekom hightech svemirskom supstratu.

Danas je nerealno za procjeniti da će se kapacitet medija za pohranu podataka povećati za 3 reda veličine samo preko noći.

Stoga sam mišljenja da će cijeli proces potrajati još jako jako dugo dok se takvo nešto stvarno desi.

Nitko nije najavio dan kad ce se kapacitet kartica mjeriti u petabajtima, vec je vijest o prijeko potrebnom prosirenju standarda koji omogucava izradu vecih kartica.

18 godina

Napokon se netko sjetio razmišljati o budućnosti. Stalno nešto zastarjeva, SD 2GB, SDHC 32GB, IPv4 nestaje ip adresa, 4GB RAMa...

0 0 hvala 0
17 godina

"wikipedia": According to Kevin Kelly in The New York Times, "the entire [written] works of humankind, from the beginning of recorded history, in all languages" would amount to 50 petabytes of data

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD

0 0 hvala 1
18 godina

Baš mi je smiješno kad čitam kako omladina piše o diskovima od "samo" 40GB, a prvi koji sam ja vidio je imao 10mb i koštao 10.000$

18 godina
neaktivan
segregator kaže...

Baš mi je smiješno kad čitam kako omladina piše o diskovima od "samo" 40GB, a prvi koji sam ja vidio je imao 10mb i koštao 10.000$

ti si makar im'o hard disk, ja sam na svom schenider cpc464 bio uskracen tu raskos..... i iz imena se moze vidjeti da je imao "ubitacnih" 64KB RAM-a te 4MHz procesor.... Naravno sve se ucitavalo preko kaseta... u to doba Marijan Medur iz Siska (volio bi znati cime taj covjek sada bavi) mi je bio redovan snadbjevac igrica i programcica....

za sad bez potpisa....
18 godina
easy kaže...
segregator kaže...

ti si makar im'o hard disk, ja sam na svom schenider cpc464 bio uskracen tu raskos..... i iz imena se moze vidjeti da je imao "ubitacnih" 64KB RAM-a te 4MHz procesor.... Naravno sve se ucitavalo preko kaseta... u to doba Marijan Medur iz Siska (volio bi znati cime taj covjek sada bavi) mi je bio redovan snadbjevac igrica i programcica....

Nisam ga ja imao, u školi smo imali Apple 2, a hard disk za njega sam vidio u firmi "Velebit" u Zagrebu i naravno nije imalo šanse da škola tako nešto kupi :)

Nisam našao sliku originala, al evo neki 3rd party model, skoro upola jeftiniji, veličine omanjeg frižidera :)

http://www.vintagecomputing.com/wp-content/images/retroscan/corvus_apple_large.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 16:06 (segregator).
17 godina
neaktivan
alien kaže...

"wikipedia": According to Kevin Kelly in The New York Times, "the entire [written] works of humankind, from the beginning of recorded history, in all languages" would amount to 50 petabytes of data

prava sitnica :)

da mi je znat kako je on to racunao

18 godina
neaktivan
segregator kaže...
easy kaže...
segregator kaže...

Nisam ga ja imao, u školi smo imali Apple 2, a hard disk za njega sam vidio u firmi "Velebit" u Zagrebu i naravno nije imalo šanse da škola tako nešto kupi :)

Nisam našao sliku originala, al evo neki 3rd party model, skoro upola jeftiniji, veličine omanjeg frižidera :)

http://www.vintagecomputing.com/wp-content/images/retroscan/corvus_apple_large.jpg

posto je u bivsoj drzavi sve domace uvijek bilo najbolje (nase more je najplavlje, nas ugalj je najcrnji, nase ovo nase ono,.....) tako su u skoli u koju sam ja is'o nabavili super racunar domace proizvodnje "Oric Nova 64" znam da sam na njemu kao mladji osnovac igr'o nekakvih "linija" sad nemam pojma vise ni koja je to igrica....

za sad bez potpisa....
18 godina
easy kaže...

posto je u bivsoj drzavi sve domace uvijek bilo najbolje (nase more je najplavlje, nas ugalj je najcrnji, nase ovo nase ono,.....) tako su u skoli u koju sam ja is'o nabavili super racunar domace proizvodnje "Oric Nova 64" znam da sam na njemu kao mladji osnovac igr'o nekakvih "linija" sad nemam pojma vise ni koja je to igrica....

http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=1186

Domaće, a strano Smijeh

18 godina
segregator kaže...

Ah ta vremena...

Sjećam se dok sam nakon pola godine nagovaranja uspio starog nagovoriti da mi iz DE donese 120 MB HD za amigu 500+. To je koštalo oko 700 Maraka na akciji onda (u današnje doba odprilike 5000kn)....

17 godina
neaktivan

Sjećam se i ja. Niste vi jedini :) Imao ja Spectrum 48K, kazeta je bila luksuz, a kamoli disketa ili hard. Al snašao sam se. Našao sam stari kazetofon (običan za kućnu upotrebu, imao je dvije glave, mogao je i *snimati* LOL), na njega sam zalemio odgovarajući konektor i spojio sa tim "8-bitnim mikroračunalom" kako su ga zvali lol :) E onda je bilo loadanja i saveanja do mile volje. Inače sve do onda ako sam htio vidjet nešto da se vrti i da radi, fino odvojiš sat i pol vremena, nakucaš program i uživaš u specijalnim efektima i mogućnostima svojeg 8-bitnog mikroračunala. Sa 11 godina mogao sam se zaposlit ko daktilograf, pisao sam bez greške žmirečki, nema tko me nebi zaposlio :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice