CDMA iPhone?

poruka: 51
|
čitano: 5.358
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "CDMA iPhone?".
16 godina
protjeran
CDMA iPhone?

gluposti.novi iPhone izlazi u 7.mjesecu svake godine

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CDMA iPhone?

To je samo prilagodba iphone4 na CDMA mrežu koja je prihvačena od nekih operatera u americi.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?

To moraju napraviti što prije. Verizon pretplatnici su potencijalno ogromno tržište. Android nikada ne bi uhvatio toliko maha u USA da na verizonu postoji ikakav pošteni smartphone osim androida. Apple je sam zahebo stvar tu i treba je što prije ispraviti.

A.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CDMA iPhone?

Negdije sam čitao da če imati brži procesor 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CDMA iPhone?

Kakva je razlika izmedju CDMA i GSM?

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CDMA iPhone?

A nas ova vijest zanima.... zašto?

5 5 hvala 0
17 godina
RE: CDMA iPhone?
artfull kaže...

To moraju napraviti što prije. Verizon pretplatnici su potencijalno ogromno tržište. Android nikada ne bi uhvatio toliko maha u USA da na verizonu postoji ikakav pošteni smartphone osim androida. Apple je sam zahebo stvar tu i treba je što prije ispraviti.

Sto je je posteni smarphone nije postojao dok apple nije napravio iphone............... kakva izjava......

18 godina
neaktivan
konjRR kaže...
artfull kaže...

Sto je je posteni smarphone nije postojao dok apple nije napravio iphone............... kakva izjava......

Nepostojanje iOS-a ( iPhonea ) na verizonu je jedan od ključnih faktora brzog rasta androida u USA. Napokon će se to ispraviti.

A.
17 godina
artfull kaže...
konjRR kaže...
artfull kaže...

Nepostojanje iOS-a ( iPhonea ) na verizonu je jedan od ključnih faktora brzog rasta androida u USA. Napokon će se to ispraviti.

Sto volim ovakve izricite tvrdnje koje izvlacis iz straznjice valjda? Jedan od razloga iphonove popularnosti je "nedostupnost" svima a veliki profit appleu je dolazio iz takvih ugovora koji garantiraju ekskluzivnost operateru. Ocito operateri nisu vise spremni subvencionirati iphone  toliko, a subvenijce su bile enormne, da bi imali tu ekskluzivu. Sve mi se cini da ce appleu ipak padati profit od iphona neovisno sto ce ga nuditi svi operateri kojima to padne na pamet.

18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?
joj sto neki briju na nedostupnost i ekskluzivnost kao strategiju. lol, Apple bi bio sretan prodati nam još toliko ajfona i ajpeda da ih moze sastaviti.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
joj sto neki briju na nedostupnost i ekskluzivnost kao strategiju. lol, Apple bi bio sretan prodati nam još toliko ajfona i ajpeda da ih moze sastaviti.

Dali ti znas kome u biti apple uzima novce kod prodaje iphona u americi i svijetu? Operaterima! Zato ga durgacije apple ni ne prodaje tj. zato mu je takva cijena ako ga zelis otkljucanog sto i sam apple zna da nitko normalan nece platiti ali operateri hoce koji onda izvlace novce poesbnim pretplatama. Pa jos jedno obecanje applea operaterima je bilo da ce im iphone povecati data promet drasticno. Ali tebi "kreativcu" pricati kako te stvari funkcioniraju je besmisleno zar ne?

Apple bi bio sretan da ih moze prodati jos toliko a te price s nemogucnoscu proizvodnje su smijesne. Kao da se nista drugo osim iphona i ipada ne proizvodi. Sto neki briju na te probleme s ogranicenom proizvodnjom koje samo Apple ima..... Da zaboravio sam da je nestasica bijele boje u svijetu i stakla...

18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?
mda, očigledno se Apple jedini toga sjetio. Isto kao sto jedini ima marketing etc etc. lol
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
mda, očigledno se Apple jedini toga sjetio. Isto kao sto jedini ima marketing etc etc. lol

Jedini si ti taj koji kaze da apple nema marketing pa onda govoris da apple jedini ima marketing. Jesi ti neka podvojena licnost?

Drugi dozvoljavaju operaterima da rade s njihovim uredajima sto hoce, tj. da ih prodaju za cijenu koju hoce. Apple diktira za koju cijenu se njihovi uredaji smiju prodavati. Zato operateri za apple uredaje imaju "posebne" pretplate.

18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?
Pa o tome i pričam. Sta drugi nemaju marketing? mogućnost da diktiraju telekomima svoje uvijete? Nemaju mogućnost da naprave svoje proizvode "ekskluzivom" kao sto kažeš. Rekao bi netko kako su se samo u appleu toga sjetili. Vojske zombija i pitaj boga kakve sve puste izlike da se ne bi rekla istina da u appleu u ovom trenutku rade najbolje proizvode, imaju najinteligentnije managere i najbolje dizajnere. I konkurencija im već deset godina gleda u leđa i nemoze ih preduhitriti sa gotovim proizvodom na tržište pa makar rumor siteovi o njemu pričali godinama prije (iPad recimo). Žalosno i nevjerojatno.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Pa o tome i pričam. Sta drugi nemaju marketing? mogućnost da diktiraju telekomima svoje uvijete? Nemaju mogućnost da naprave svoje proizvode "ekskluzivom" kao sto kažeš. Rekao bi netko kako su se samo u appleu toga sjetili. Vojske zombija i pitaj boga kakve sve puste izlike da se ne bi rekla istina da u appleu u ovom trenutku rade najbolje proizvode, imaju najinteligentnije managere i najbolje dizajnere. I konkurencija im već deset godina gleda u leđa i nemoze ih preduhitriti sa gotovim proizvodom na tržište pa makar rumor siteovi o njemu pričali godinama prije (iPad recimo). Žalosno i nevjerojatno.

Mozda imaju najbolje managere (ili njaljigavije jer tako bezocno lagati moze samo apple) ali ovo ostalo je skupina tako krivih izjava da bi se trebao prijaviti za managera u appleu cini mi se da se uklapas u profil koji traze.

Najbolje dizajnere? Kokurencija im gleda u leda? Preduhitriti? S cim? Mobitelom? MP3 playerom? Cime?

A najbolje proizvode imaju mozda u sinfeldovom bizaro svemiru.................

17 godina
konjRR kaže...
artfull kaže...

Mozda imaju najbolje managere (ili njaljigavije jer tako bezocno lagati moze samo apple) ali ovo ostalo je skupina tako krivih izjava da bi se trebao prijaviti za managera u appleu cini mi se da se uklapas u profil koji traze.

Najbolje dizajnere? Kokurencija im gleda u leda? Preduhitriti? S cim? Mobitelom? MP3 playerom? Cime?

A ovo sto si ti napisao je skupina tako besmislenih izjava da bi se trebao prijaviti - psihijatru?

Osim toga nisi odogovorio niti na jedno postavljeno pitanje iz posta na koji, navodno, odgovaras...

17 godina
hoover kaže...
konjRR kaže...
artfull kaže...

A ovo sto si ti napisao je skupina tako besmislenih izjava da bi se trebao prijaviti - psihijatru?

Osim toga nisi odogovorio niti na jedno postavljeno pitanje iz posta na koji, navodno, odgovaras...

Ozbiljno? Ti to stvarno ozbiljno? Cini mi se da s tobom nesto nije u redu. Mozda negdje postoje strucne osobe koje ti mogu pomoci pa pozuri prije nego sto bude prekasno i pretvoris se u velikog zelenog trola. Ali cini mi se da je prekasno.

Ovako kvalitetno trolanje se nevida cesto. Palac gore za kvalitetu. A ako ne trolas neznam od koje bolesti patis ali dalje od mene da se ne zarazim :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 15:37 (konjRR).
17 godina
konjRR kaže...

Ozbiljno? Ti to stvarno ozbiljno? Cini mi se da s tobom nesto nije u redu. Mozda negdje postoje strucne osobe koje ti mogu pomoci pa pozuri prije nego sto bude prekasno i pretvoris se u velikog zelenog trola. Ali cini mi se da je prekasno.

Ovako kvalitetno trolanje se nevida cesto. Palac gore za kvalitetu. A ako ne trolas neznam od koje bolesti patis ali dalje od mene da se ne zarazim :)

Dakle, prema ocekivanju, opet nisi napisao nista smisleno osim baljezganja na razini djecjeg vrtica.

A pitanja koja su ti postavljena i dalje ostaju neodgovorena...

17 godina
hoover kaže...
konjRR kaže...

Dakle, prema ocekivanju, opet nisi napisao nista smisleno osim baljezganja na razini djecjeg vrtica.

A pitanja koja su ti postavljena i dalje ostaju neodgovorena...

Ajde daj navedi postavljena pitanja da odgovorim ako ti mislis da su to pitanja koja traze odgovor :)

Riskirati cu :)

Sve mi se cini da se iza tvog imena krije jedno drugo :) ali mozda patim od deluzija i paranoje, nikada se nezna....

Uf jedva cekam da vidim ta pitanja, od nestrpljena mi titra ljevo uho :)

18 godina
neaktivan
CDMA iPhone?

konj, zašto ne ponudiš svoju ekspertizu o uspjehu applea ostalim korporacijama. Siguran sam da svi oni izgaraju od želje da čuju iz tvojih usta u čemu je tajna uspjeha, a to bi te zasigurno učinilo i strašno bogatim i slavnim. Nama serviraš pravljenje običnih ljudi zombijima i nekakav magični marketing ... pitam se što stoji iza toga i kako se to točno postiže, a ti to očigledno znaš.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 21:09 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

konj, zašto ne ponudiš svoju ekspertizu o uspjehu applea ostalim korporacijama. Siguran sam da svi oni izgaraju od želje da čuju iz tvojih usta u čemu je tajna uspjeha, a to bi te zasigurno učinilo i strašno bogatim i slavnim. Nama serviraš pravljenje običnih ljudi zombijima i nekakav magični marketing ... pitam se što stoji iza toga, a ti to očigledno znaš.

And the big kahuna is back!! :)

Ja, pa zasto bi pobogu ja nudio nekakve svoje ekspertize kraj tebe koji zaradujes novce na trgovini dionica i tocno znas unaprijed da ce apple biti najveci i progutati sve ostale, a vec ih je odavno zasjenio. A to sve znas bez ikakvih argumenata ili analytickog procesa. Interesantno. Glavni argument ti je uvijek "u buducnosti ce biti tako". Ali kako si dosao do toga objasnjavas da se "nebi cudio da bude tako". Hm, zvuci kao najobicnijie pogadanje a ne ozbiljno analiziranje.... Smijesno ali pali zar ne :)

A isto tako neznam sto ikome serviram a da je novo i od mene izmisljeno ili otkriveno. Cinjenje potrosaca i populacije zombijima je nesto za sto se zna vec dugo pa tako i cini vec dugo a apple se tu samo najvise istice i u tome je "najinovativniji" i daleko najuspijesniji medu consumer market ekipom. Tako se i njegova baza potrosaca najvise sastoji od spominjanih zombija. U zadnje vrijeme mi se cini da im je najbitnijia taktika "ponavljaj laz dok ne postane istina". Neki stvarno vjeruju da se los dizajn antene moze popraviti softwerskim updateom :). Nista novo zar ne?

Jesam li uspio odogovriti? Ali gdje je pitanje? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 21:22 (konjRR).
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...
artfull kaže...

konj, zašto ne ponudiš svoju ekspertizu o uspjehu applea ostalim korporacijama. Siguran sam da svi oni izgaraju od želje da čuju iz tvojih usta u čemu je tajna uspjeha, a to bi te zasigurno učinilo i strašno bogatim i slavnim. Nama serviraš pravljenje običnih ljudi zombijima i nekakav magični marketing ... pitam se što stoji iza toga, a ti to očigledno znaš.

And the big kahuna is back!! :)

Ja, pa zasto bi pobogu ja nudio nekakve svoje ekspertize kraj tebe koji zaradujes novce na trgovini dionica i tocno znas unaprijed da ce apple biti najveci i progutati sve ostale, a vec ih je odavno zasjenio. A to sve znas bez ikakvih argumenata ili analytickog procesa. Interesantno. Glavni argument ti je uvijek "u buducnosti ce biti tako". Ali kako si dosao do toga objasnjavas da se "nebi cudio da bude tako". Hm, zvuci kao najobicnijie pogadanje a ne ozbiljno analiziranje.... Smijesno ali pali zar ne :)

A isto tako neznam sto ikome serviram a da je novo i od mene izmisljeno ili otkriveno. Cinjenje potrosaca i populacije zombijima je nesto za sto se zna vec dugo pa tako i cini vec dugo a apple se tu samo najvise istice i u tome je "najinovativniji" i daleko najuspijesniji medu consumer market ekipom. Tako se i njegova baza potrosaca najvise sastoji od spominjanih zombija. U zadnje vrijeme mi se cini da im je najbitnijia taktika "ponavljaj laz dok ne postane istina". Neki stvarno vjeruju da se los dizajn antene moze popraviti softwerskim updateom :). Nista novo zar ne?

Jesam li uspio odogovriti? Ali gdje je pitanje? :)

Ja tu već par godina ponavljam da se isplati ulagati u apple jer je sasvim očigledno da najbrže raste i da imaju daleko najbolju strategiju u ovom trenutku. Govorio sam to odavno, i kada je prestizao della, i sonija, i hp, itd ... neko vrijeme su me ismijavali kad sam rekao da će uskoro prestići i MSoft ... sad je još exxon ispred, a onda neće više biti nikog.

Što se stvaranja zombija tiče, jedini zombiji su ti i slični koji se nisu u stanju barem diviti ili poštovati takav uspjeh i strategiju. Ove druge zombijie o kojima pričaš nije stvorio apple ni steve Jobs, nego opća nekultura i nedostatak pravih vrijednosti u društvu i odgoja kod kuće i oni padaju na sve što je IN i svjetlucavo ... al svaka firma želi biti IN, a malo njih to i postiže.

A.
17 godina
CDMA iPhone?

Proglasavas me zombijem jer se ne divim steve jobsu??? On je osoba kojoj se trebamo diviti? I onda ti ides govoriti da nesto nevalja s drustvom? Pa upravo to nevaljs s drustvom!!! To sto se ljudi dive onome koji uspije akumulirati vise novaca je jako jadno i upravo to sto danas nevalja s drustvom.

A ako si uopce ikada procitao bar par mojih postova uvijek sam govorio da je apple jako uspijesan, cak i u prijasnjem postu sam rekao da su trenutno najuspijesniji u mainstream marketu sa svojom strategijom laganja i obmanjivanja, i tu skidam kapu steve jobsu. Koliko puta ti to trebam ponoviti? Ali zasto je uspijesan to je jedna druga prica. A dokle ce biti u trendu to je treca prica. Vjerujem da covjek cak i  tako talentiran u obmanjivanju ljudi kao steve jobs nemoze to raditi vjecno. Dakle koliko sada ovo puta moram ponoviti da bi probilo tvoje zombijevske firewallove koji sprijecavaju dopiranje informacija do tvog mozga? Najveci razlog uspjeha apple dionica je slijepa vjera ljudi poput tebe u bezgranicni uspjeh doticne firme. Ali kao i mnogo puta prije to bas i nema sretan kraj. Sto se balon vise napuse to bude vise stete kada pukne. Samo treba pobjeci prije nego sto pukne. Ako stevu sutra auto zgazi sto mislis koliko bi dionica apple vrijedila na kraju dana? Sjeti se kako su dionice pale kada se samo suskalo da se razbolio. Mislis da je to normalno stanje stvari za velike firme?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 23:01 (konjRR).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Proglasavas me zombijem jer se ne divim steve jobsu??? On je osoba kojoj se trebamo diviti? I onda ti ides govoriti da nesto nevalja s drustvom? Pa upravo to nevaljs s drustvom!!! To sto se ljudi dive onome koji uspije akumulirati vise novaca je jako jadno i upravo to sto danas nevalja s drustvom.

A ako si uopce ikada procitao bar par mojih postova uvijek sam govorio da je apple jako uspijesan, cak i u prijasnjem postu sam rekao da su trenutno najuspijesniji u mainstream marketu sa svojom strategijom laganja i obmanjivanja, i tu skidam kapu steve jobsu. Koliko puta ti to trebam ponoviti? Ali zasto je uspijesan to je jedna druga prica. A dokle ce biti u trendu to je treca prica. Vjerujem da covjek cak i  tako talentiran u obmanjivanju ljudi kao steve jobs nemoze to raditi vjecno. Dakle koliko sada ovo puta moram ponoviti da bi probilo tvoje zombijevske firewallove koji sprijecavaju dopiranje informacija do tvog mozga? Najveci razlog uspjeha apple dionica je slijepa vjera ljudi poput tebe u bezgranicni uspjeh doticne firme. Ali kao i mnogo puta prije to bas i nema sretan kraj. Sto se balon vise napuse to bude vise stete kada pukne. Samo treba pobjeci prije nego sto pukne. Ako stevu sutra auto zgazi sto mislis koliko bi dionica apple vrijedila na kraju dana? Sjeti se kako su dionice pale kada se samo suskalo da se razbolio. Mislis da je to normalno stanje stvari za velike firme?

Naravno da mislim da se treba diviti i makar poštovati trud i fokus čovjeka koji je iz ničega i iz svoje garaže stvorio najvrijedniju firmu na svijetu, ili važnije, firmu koja je svojim proizvodima promijenila način života i napravila nemjerljiv utjecaj na moderno društvo. Koliko novaca je sam sebi zaradio me ne zanima niti mi je to samo po sebi mjerilo vrijednosti. Međutim, iz svakog govora koji sam čuo ili interviewa koji sam pročitao sa mister Jobsom da se isčitati osobna mudrost i da se naučiti puno toga. U svakom slučaju od čovjeka se da naučiti strašno puno, i ne govorim o marketingu, o kojem danas vodi najmanje računa, al vidim da neznaš praktički ništa o čovjeku kao ni o proizvodima koje firma koju vodi proizvodi. Jednako tako, divim se i Gatesu i mnogim drugim tipovima koji su bez iti malo ili sa minimalno veza i kapitala stvorili firme koje zapošljavaju stotine tisuća ljudi i bez čijih proizvoda ti danas ne bi znao tko ti glavu nosi. 

Što se tiče dionica, nitko zapravo ne može predviditi što bi se dogodilo, al kako me sjećanje dobro služi, za steveovog izbivanja iz firme, apple je radio jako dobro i nakon početnog pada, dionice su se vratile u normalu i nastavile rasti jednako kao i prije. Za sad je strategija tako dobro postavljena da bi sve skupa potrajalo dobar niz godina prije nego bi, ukoliko se nitko ne pokaže dovoljno kvalitetan počele padati.  Al to je u domeni vračanja i nemamo argumenata o tome raspravljati.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 23:38 (artfull).
17 godina
CDMA iPhone?

Njih dva nesto sami stvorili s minimalno veza i kapitala? Pa na kojem ti planetu zivis da je meni znati. Ali cini mi se da je toliko udaljen da ga necemo jos stoljecima pronaci..................

Ali sta je je bez microsofta i apple svijeta nebi bilo. Zivili bi u pecini valjda. Cini mi se da ni quadruple facepalm nije dosta za ovakve izjave.

Ovo vec povlaci da napisem kraci esej da bi ti uopce poceo objasanjavati koliko su te tvoje izjave......... samo cu reci da si ti jedan od faktora koje mi se slazu u glavi da bio uopce mogao pojmiti sto je bilo einsteinu u glavi kada je rekao "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe". Hvala ti sto mi pomazes da shvatim malo bolje jednog covjeka kojem se ipak malo divim za razliku od billa i steve.

A sada probaj malo bar proguglati za pocetak da upoznas svoje idole prije nego sto nama, tj. trenunto meni, ides pametovati. Granici s morbidnoscu u kolikoj si zabludi o toj dvojici.

A sto se tice vračanja ti uporno vračas da ce apple prestici i exxon i biti najveci dugo vremena a sada kazes da ne trebamo vracati? Pa poslusaj onda sam sebe a mene se okani s tim idejama. Uostalom sam si rekao da vec par godina nagovaras ljude da uloze u apple kao da radis za njih. Prestani. Za razliku od tebe na vračam nego samo upozoravam na opasnosti trgovanja dioniciama i nista drugo. Ali tebi je to vračanje?

p.s. pojasni mi sto ti znaci "osobna mudrost" jer mi se cini da ovo ulazi u sferu vidovitog milana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 0:11 (konjRR).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Njih dva nesto sami stvorili s minimalno veza i kapitala? Pa na kojem ti planetu zivis da je meni znati. Ali cini mi se da je toliko udaljen da ga necemo jos stoljecima pronaci..................

vračanje?

p.s. pojasni mi sto ti znaci "osobna mudrost" jer mi se cini da ovo ulazi u sferu vidovitog milana.

Jobs sold his Volkswagen micro-bus and Wozniak sold his Hewlett-Packard scientific calculator, which raised $1,300 to start their new company. With that initial capital and credit lines with local electronics suppliers, they set up their first production line. Jobs encouraged Wozniak to quit his job at Hewlett-Packard and become the vice president in charge of research and development of the new enterprise.

Gates je iz dobrostojeće familije, međutim i njegov uspjeh je zaslužen.

Sve dionice su dobrim djelom vračanje. Pomaže ako dovoljno dobro poznaješ neku kompaniju i njene proizvode.

Što da ti pojasnim? Pa poslušaj malo čovjeka ili pročitaj nešto prije nego kenjkaš bzvz :D

evo počmi sa http://www.ted.com/talks/steve_jobs_how_to_live_before_you_die.html

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 0:19 (artfull).
17 godina
artfull kaže...
konjRR kaže...

vračanje?

Jobs sold his Volkswagen micro-bus and Wozniak sold his Hewlett-Packard scientific calculator, which raised $1,300 to start their new company. With that initial capital and credit lines with local electronics suppliers, they set up their first production line. Jobs encouraged Wozniak to quit his job at Hewlett-Packard and become the vice president in charge of research and development of the new enterprise. Dok je wozniak kreirao steve je prodavao. Oba su iz dobrostojece obitelji. Jedino u sto je steve tada ulozio je bilo odijelo prvo i jedino koje je ikada kupio.Dosta?

Gates je iz dobrostojeće familije, međutim i njegov uspjeh je zaslužen. Ukrao i os i tablicni kalkulator itd... Mama u u dobrim odosima s cijelim odoborom ibm-a. Mislis poluplemicke bogataske obitelji? Dosta?

Sve dionice su dobrim djelom vračanje. Pomaže ako dovoljno dobro poznaješ neku kompaniju i njene proizvode. Što bi ova recenica trebala znaciti? Hoces reci da tebi apple vraca novce potrosene na njihove proizvode kroz dionice? Jesi ti totalno skrenuo? Jos ces mi reci da mi kosorka vraca krizni porez tako sto povecava potrosnju i proracun preko svih mjera?

Što da ti pojasnim? Pa poslušaj malo čovjeka ili pročitaj nešto prije nego kenjkaš bzvz :D Da slusam egoistu kakav se rada jednom svakih par tisuca godina? Covjeka koji je sebe proglasio zaposlenikom 0 samo da bi bio ispred wozniaka koji je za razliku od njega nesto krerirao?Pa ga onda jos i potjerao iz firme?Covjeka kojeg je spasilo prijateljstvo s bill gatesom? Dosta?

evo počmi sa http://www.ted.com/talks/steve_jobs_how_to_live_before_you_die.htmlNe treba hvala. Rade procitam alan forda korisnije je.

18 godina
neaktivan
konjRR kaže...
artfull kaže...
konjRR kaže...

vračanje?

Jobs sold his Volkswagen micro-bus and Wozniak sold his Hewlett-Packard scientific calculator, which raised $1,300 to start their new company. With that initial capital and credit lines with local electronics suppliers, they set up their first production line. Jobs encouraged Wozniak to quit his job at Hewlett-Packard and become the vice president in charge of research and development of the new enterprise. Dok je wozniak kreirao steve je prodavao. Oba su iz dobrostojece obitelji. Jedino u sto je steve tada ulozio je bilo odijelo prvo i jedino koje je ikada kupio.Dosta?

Gates je iz dobrostojeće familije, međutim i njegov uspjeh je zaslužen. Ukrao i os i tablicni kalkulator itd... Mama u u dobrim odosima s cijelim odoborom ibm-a. Mislis poluplemicke bogataske obitelji? Dosta?

Sve dionice su dobrim djelom vračanje. Pomaže ako dovoljno dobro poznaješ neku kompaniju i njene proizvode. Što bi ova recenica trebala znaciti? Hoces reci da tebi apple vraca novce potrosene na njihove proizvode kroz dionice? Jesi ti totalno skrenuo? Jos ces mi reci da mi kosorka vraca krizni porez tako sto povecava potrosnju i proracun preko svih mjera?

Što da ti pojasnim? Pa poslušaj malo čovjeka ili pročitaj nešto prije nego kenjkaš bzvz :D Da slusam egoistu kakav se rada jednom svakih par tisuca godina? Covjeka koji je sebe proglasio zaposlenikom 0 samo da bi bio ispred wozniaka koji je za razliku od njega nesto krerirao?Pa ga onda jos i potjerao iz firme?Covjeka kojeg je spasilo prijateljstvo s bill gatesom? Dosta?

evo počmi sa http://www.ted.com/talks/steve_jobs_how_to_live_before_you_die.htmlNe treba hvala. Rade procitam alan forda korisnije je.

Čuj, najlakše je kenjati po svakom tko je napravio nešto od svog života, ili barem uspio u svom poslu ili uživa u njemu. Skeptici i frustrirani mogu iskopati prljavštinu i iz života najvećeg svetca. Ovo dvoje, naročito Jobs, koji je imao daleko manju podršku obitelji su primjer ljudi koji su sljedili svoj san i uspjeli u tome. Ne ulazim u propitivanja osobnih gurua ili isusa, ali negirati veličinu uspjeha ovo dvoje recimo je smješno ... pogotovo iz tvoje perspektive nikog i ničeg. Tvoji komentari pokazuju samo tvoje površno poznavanje materije i pljuvački mentalitet. Ti si najpametniji, nisi ništa napravio, al nema veze ... podsjećaš me na frustrirane klince od 15 ak godina kojima su svi krivi za nešto i nitko nije vrijedan pažnje ili učenja. Ovoje uglavnom IT forum, pa spominjem ljude povezane s tim, da me nebi sad prozivao sa nekim imenima koja nemaju veze sa temom.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 0:46 (artfull).
17 godina
CDMA iPhone?

Opet ponavljam ako je tebi dovoljno da netko zaradi ogromnu kolicinu novca da bi mu se ti divio to smatram jadnim. Za razliku od tebe ne patim od kompleksa i ne smatram se boljim ni bitnijim od svakog covjeka. Ako ti smatras da nisu svi ljudi jednaki i ravnopravni to je tvoj problem i slobodno pokreni crkvu svog gurua steve i svetog billa. Ja eto imam nazadno i ograniceno misljenje da svi ljudi vrijede i da su ravnporavni i da niciji zivot nije beznacajan.

Sto tebi smeta sto je recimo meni wozniak covjek koji vrijedi bar tisucu steva i billova ako vec insistiras na kultu licnosti? Dali je to tebi kakav problem?

Gdje ja to negiram da su bill gates i steve jobs vrhunski majstori u zaradivanju novca? Opet mi stavljas rijeci u usta koje ni slucajno nisu moje. Nemoj vise moilm te.

Dali ti je problem sto mi nije drago sto svi znaju imena ljudi koji su zaradili novce na tudim idejama i kreacijama a imena ljudi koji su imali te ideje i stvorili te kreacije nitko nezna?

Dali se ti osjecas bitnijim i vaznijim od drugih zato sto se divis stevi u billu?

Ti jos nisi naveo apsolutno nista sto su ta dvojica kreirala i korisno napravila osim sto su zaradili ogromnu kolicinu novaca. Dok to ne ucinis barem nemoj vrijedati.

Prljavstina ono sto sam ja naveo nije! Samo najobicnija istina. Cisto da se zna. Po tvojoj logici je Hitler mozda bio vrijedan divljenja? Takoder mi ne pada na pamet razlog zasto bi mu se divio osim sto je bio vođa njemacke ali mogu navesti puuuuuno razloga zasto mu se ne diviti. Ali opet ga tvojom logikom jednako mozes obraniti. Ni u tom slucaju nisu potrebni razlozi osim da je napravio nesto od svog zivota..... Udri se necim u glavu mozda se nesto pokrene unutra....

Eh da i molim te ako imas ikakav argument za idoliziranje steve i billa molim te navedi ih. Takoder me slobodno ispravi. Nista me nebi vise razveselilo od toga da jednom pocnes argumentirati svoje izjave.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 1:15 (konjRR).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Opet ponavljam ako je tebi dovoljno da netko zaradi ogromnu kolicinu novca da bi mu se ti divio to smatram jadnim. Za razliku od tebe ne patim od kompleksa i ne smatram se boljim ni bitnijim od svakog covjeka. Ako ti smatras da nisu svi ljudi jednaki i ravnopravni to je tvoj problem i slobodno pokreni crkvu svog gurua steve i svetog billa. Ja eto imam nazadno i ograniceno misljenje da svi ljudi vrijede i da su ravnporavni i da niciji zivot nije beznacajan.

Sto tebi smeta sto je recimo meni wozniak covjek koji vrijedi bar tisucu steva i billova ako vec insistiras na kultu licnosti? Dali je to tebi kakav problem?

Dali ti je problem sto mi nije drago sto svi znaju imena ljudi koji su zaradili novce na tudim idejama i kreacijama a imena ljudi koji su imali te ideje i stvorili te kreacije nitko nezna?

Dali se ti osjecas bitnijim i vaznijim od drugih zato sto se divis stevi u billu?

Ti jos nisi naveo apsolutno nista sto su ta dvojica kreirala i korisno napravila osim sto su zaradili ogromnu kolicinu novaca. Dok to ne ucinis barem nemoj vrijedati.

Prljavstina ono sto sam ja naveo nije! Samo najobicnija istina. Cisto da se zna. Po tvojoj logici je Hitler mozda bio vrijedan divljenja? Takoder mi ne pada na pamet razlog zasto bi mu se divio osim sto je bio vođa njemacke ali mogu navesti puuuuuno razloga zasto mu se ne diviti. Ali opet ga tvojom logikom jednako mozes obraniti. Ni u tom slucaju nisu potrebni razlozi osim da je napravio nesto od svog zivota..... Udri se necim u glavu mozda se nesto pokrene unutra....

Eh da i molim te ako imas ikakav argument za idoliziranje steve i billa molim te navedi ih. Takoder me slobodno ispravi. Nista me nebi vise razveselilo od toga da jednom pocnes argumentirati svoje izjave.

Ako ti nisi u stanju prepoznati što su njih dvoje konkretno napravili u životu vrijedno divljenja ili poštovanja to je tvoj problem, ne moj. Sad uspoređuješ Hitlera sa Jonsom ili Gatesom? Zašto? 

Ne želim idealizirati ili raditi kult ličnosti od ikoga, nikada mi ništa od toga nije bilo stranije. Međutim nemam problem skinuti nekom kapu do poda, bilo u umjetnosti, tehnologiji, ljudskosti, biznisu itd. Njih dvoje kad smo se već uhvatili najpoznatijih iz ITja svakako spadaju u velikane biznisa i informatike uopće. Pionire ako hoćeš. 

Što se korisnosti uradaka njihovih firmi tiče, svoj život bez windowsa ili OSXa, dakle bez miša, prozora, možeš samo zamišljati, kako bi izgledali današnji OSevi i računala. Jednostavno je bespredmetno jer su njih dvoje praktički vodili kreaciju osobnih računala današnjice i OSa kakv danas 99% ljudi poznaje. Uz sve ostalo što su napravili. Uz to Gates je jedan od najvećih ili barem najpoznatijih donatora današnjice.

Što se njihovih "invencija" tiče konzultiraj wikipediju ako neznaš drugačije.

A.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice