Caymani sredinom mjeseca

poruka: 43
|
čitano: 3.608
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Caymani sredinom mjeseca".
18 godina
odjavljen
Caymani sredinom mjeseca

preskupo a preslabo

preporučena cijena za gtx 570 je 349 eura a bolja je sigurno od 6950 a vjerojatno u rangu sa 6970

Moj PC  
2 11 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Caymani sredinom mjeseca
kolika je cjena 570 kod nas?
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

preskupo a preslabo

preporučena cijena za gtx 570 je 349 eura a bolja je sigurno od 6950 a vjerojatno u rangu sa 6970

Sigurno je da te se ni Milan nebi posramio {#}

15 godina
neaktivan
Caymani sredinom mjeseca

pustite covjeka mozda pametno zbori. ako ne posut ce se pepelom kasnije {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Caymani sredinom mjeseca

Oni su ovo malo previše glupo napravili.. Sad će sljedeća "jača" grafa bit tek u 7xxx seriji??

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

nije glupo nego je neshvatljivo onima koji nisu skroz pratili situaciju..

rebranding i marketing su malo poremetili neke stvari.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan

Tocno, to je sve samo ATI-jevo iskoristavanje cijelog ovog nVidijinog fijaska. Sta ces, ljudi su odlucili debelo zaraditi, a kako opasnosti nema, to ce biti laka lova... {#}

Za sve to je u biti nVidija, ili da budem precizniji TSMC kriv...

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
neaktivan
Caymani sredinom mjeseca

IMHO ova serija je super i sve to stoji, dosta stvari je popravljeno tj. manja potrošnja , bolja kvaliteta slike i dr.Ali ja mislim da uopce nije bilo toliko velike potrebe za ovom serijom nego je trebalo izbacit jedan ili dva jača modela od 5870 za one najzahtjevnije(malo ispolirat drivere za crossfire) i držat nas na isčekivanju 28nm malo ranije, recimo sredinom šesetog mjeseca.(a ne krajem godine).Jedino mi drago što su cijene snizili malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 21:18 (razorst3).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Treba imati na umu i da dolazi tesko razdoblje za razvoj hardvera. Sada (i nedavno) kupljeni hardver ce 'trajati' puno duze nego proteklih godina, pa tako i graficke kartice.
Jedan 5850 sasvim je dovoljan za vecinu igara, a napredak moze ici u smjeru paralelizacije i ne previse same minijaturizacije cipova.
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Treba imati na umu i da dolazi tesko razdoblje za razvoj hardvera. Sada (i nedavno) kupljeni hardver ce 'trajati' puno duze nego proteklih godina, pa tako i graficke kartice.
Jedan 5850 sasvim je dovoljan za vecinu igara, a napredak moze ici u smjeru paralelizacije i ne previse same minijaturizacije cipova.

istina.

ali isto tako treba imati na umu da se softverski segment trzista, tj. da su se razvojni timovi uljenili (ili je to posrijedi ili lack of knowledge) i vecina softvera koja izadje danas je gadno neoptimizirana, a kako se cini idu sve dalje i dalje u tom smjeru. od igara do aplikativnog softvera. tek poneki biseri iz open source zajednice ili manjih tvrtki koje se probijaju na trzistu (ili ajmo reci cak i onaj maleni broj onih velikana koji brinu o korisnicima) odusevljavaju performansama. ostali samo kazu minimum req: XYZ.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
neaktivan

To nije točno. Ne radi se o "gadnoj neoptimizaciji" (optimizaciji čega? u odnosu na što?), već o pomicanju granica kompleksnosti scena i efekata. 

16 godina
neaktivan

Evo malo sam uspoređivao preformase 6970 s ovog linka, i gtx580 s micromanovog reviewa. U 3d marku vantageu 6970 ima score 23,499 dok gtx580 ima score 26,449. U ungine heavenu gtx580 postiže 43.2 FPS-a av, dok 6970 postiže 36.6fps-a, ali microman je koristio 2xaa, dok je u testu sa caymanom korišten 4xaa. al opet vidi se da gtx-ica ima prednost i tu.

Preporučene cijene za 6970 su do 450 eura, a za gtx580 479 eura. Još treba vidjeti situaciju u igrama, ali mislim da ove će ove godine nVidija dobiti bitku

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 9:03 (mrog 33).
18 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

... mislim da ove će ove godine nVidija dobiti bitku

A zar je to čudno?!

Pa kroz godinu, dvije opet će AMD povesti i tako ukrug {#}

Lijep pozdrav ;)
18 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
mrog 33 kaže...

... mislim da ove će ove godine nVidija dobiti bitku

A zar je to čudno?!

Pa kroz godinu, dvije opet će AMD povesti i tako ukrug {#}

neće,sada će nvidia imat stalno bolje grafičke

18 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Evo malo sam uspoređivao preformase 6970 s ovog linka, i gtx580 s micromanovog reviewa. U 3d marku vantageu 6970 ima score 23,499 dok gtx580 ima score 26,449. U ungine heavenu gtx580 postiže 43.2 FPS-a av, dok 6970 postiže 36.6fps-a, ali microman je koristio 2xaa, dok je u testu sa caymanom korišten 4xaa. al opet vidi se da gtx-ica ima prednost i tu.

Preporučene cijene za 6970 su do 450 eura, a za gtx580 479 eura. Još treba vidjeti situaciju u igrama, ali mislim da ove će ove godine nVidija dobiti bitku

hmmm, jel vidiš gdje na linku koji su procesor koristili za Vantage? Uspoređujući njihove brojke 6970 u Vantage 24499 a 480 21106, 5870 19337

Ako uzmemo recenziju od Oly_E3 njegova 480 na C2Q je bacila 16k Vantage na 4ghz dok moja 5870 baci 21k na i7 930

clock2much
18 godina
M4X kaže...

Joj, al ga ti seres...

Bolje ce imat samo za tebe i takve kao sto si ti. Istva stvar je s AMD-om i njegovim fanaticima.

Sad ne znam na kaj se odnosi ovo "bolje"...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
18 godina
odjavljen
Batista kaže...
M4X kaže...

Joj, al ga ti seres...

Bolje ce imat samo za tebe i takve kao sto si ti. Istva stvar je s AMD-om i njegovim fanaticima.

Sad ne znam na kaj se odnosi ovo "bolje"...

kad kažem bolje onda mislim da nvidia konstantno ima jače grafičke kartice od amd-a

druga stvar je šta amd puno bolje zarađuje i prodaje više primjeraka

16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
mrog 33 kaže...

hmmm, jel vidiš gdje na linku koji su procesor koristili za Vantage? Uspoređujući njihove brojke 6970 u Vantage 24499 a 480 21106, 5870 19337

Ako uzmemo recenziju od Oly_E3 njegova 480 na C2Q je bacila 16k Vantage na 4ghz dok moja 5870 baci 21k na i7 930

Predpostavljem da su koristili i79xx na kakvih 4GHz, jer microman sa i7980x ima sa gtx480 imao je score 21,359 dok je u tom testu gtx480 s nepoznatim procom postigla 21,106, znači mora biti neki i7 ili nest blizu 980x. Ti možda imaš 21k ako si klokao 5870.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 10:26 (mrog 33).
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Tocno, to je sve samo ATI-jevo iskoristavanje cijelog ovog nVidijinog fijaska. Sta ces, ljudi su odlucili debelo zaraditi, a kako opasnosti nema, to ce biti laka lova... {#}

Za sve to je u biti nVidija, ili da budem precizniji TSMC kriv...

Opasnosti nema? Nvidija trenutno nudi (izgleda da se nece puno toga promijeniti ni sa 69xx serijom) bolje kartice u svim kategorijama i vraca izgubljeni dio trzista. u mainstream segmentu u kojem je AMD vec izasao sa novitetima (6850, 6870) nisu uspjeli potuci GTX460, a GTX560 je na dolasku. slijedecu rundu ocito dobija nvidija i njihov veliki, vruci, nevaljali fermi.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Opasnosti nema? Nvidija trenutno nudi (izgleda da se nece puno toga promijeniti ni sa 69xx serijom) bolje kartice u svim kategorijama i vraca izgubljeni dio trzista. u mainstream segmentu u kojem je AMD vec izasao sa novitetima (6850, 6870) nisu uspjeli potuci GTX460, a GTX560 je na dolasku. slijedecu rundu ocito dobija nvidija i njihov veliki, vruci, nevaljali fermi.

Ni ti ni ja nismo AMD-ovi trzisni analiticari, postoji razlog zasto je AMD izvrsio ovaj rebranding koji nije morao raditi, mogli su pritisnuti nvidiju sa jos jacim hardverom tj. plasirati postojece cipove sa prvobitno zamisljenim cijenama. Ocito znaju nesto sto ni ti ni ja ne znamo...

Iz toga se moze samo zakljuciti da im tece med i mlijeko.

EDIT: ovo da nisu uspjeli potuci GTX460 LOL! Treba li ikoga ovdje podsjecati koliko se HD5xxx serije prodalo? Problem je sto HD6xxx nakon rebrandinga ne nude nista previse u odnosu na HD5xxx, da nije bilo rebrandinga bilo bi ruzno gledati nvidijine ostatke. Ocito je da je AMD iz nekog razloga usporio tempo i sacekao nVidiju. Sad se tu mogu javiti oni teoreticari koji tvrde da oni dogovorno medu sobom dijele trziste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 15:08 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Caymani sredinom mjeseca

mos mislit kako dogovorno dijele....stali su jer se boje odmazde :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Caymani sredinom mjeseca

Ne nudi nVidia najbolje. nVidia nudi najbrže kartice, koje imaju svoju cijenu u buci, temperaturi i eurima. AMD nudi vrhunske kartice (tek nešto sporije), hladne (drastično) i tihe. nVidia ima nešto stabilniji framerate (manje oscilacije).

Oboje je odlična stvar. Čak nisam siguran vrijede li performanse jedne GTX 580 u odnosu na 5850 te love, buke i topline.

Moj PC  
6 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
Caymani sredinom mjeseca

Ljudi su konačno dobili kartice na testiranje, cure lagano informacije{#}.

Za sad se zna da čip nije veliki, zapravo je doooosta manji nego što se očekivalo.

Fudo je već dao informacije o clockovima i broju sp-ova.

Performanse ... izgleda da bi se mogla dogoditi ista situacija kao sa izlaskom HD4000 serije, s time što će AMD ovaj put biti dosta bliže NV parnjacima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 16:49 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ne nudi nVidia najbolje. nVidia nudi najbrže kartice, koje imaju svoju cijenu u buci, temperaturi i eurima. AMD nudi vrhunske kartice (tek nešto sporije), hladne (drastično) i tihe. nVidia ima nešto stabilniji framerate (manje oscilacije).

Oboje je odlična stvar. Čak nisam siguran vrijede li performanse jedne GTX 580 u odnosu na 5850 te love, buke i topline.

?? kakva je ovo usporedba? GTX580 nije GTX480. buka i toplina su rijesene. a po ovome vrijedi li love, mislim da je nepotrebno usporedjivati kruske i jabuke. nekome vrijedi a nekome ne. za usporedbu treba pricekati cijenu i performanse 6970.

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Commodore kaže...

Ni ti ni ja nismo AMD-ovi trzisni analiticari, postoji razlog zasto je AMD izvrsio ovaj rebranding koji nije morao raditi, mogli su pritisnuti nvidiju sa jos jacim hardverom tj. plasirati postojece cipove sa prvobitno zamisljenim cijenama. Ocito znaju nesto sto ni ti ni ja ne znamo...

Iz toga se moze samo zakljuciti da im tece med i mlijeko.

EDIT: ovo da nisu uspjeli potuci GTX460 LOL! Treba li ikoga ovdje podsjecati koliko se HD5xxx serije prodalo? Problem je sto HD6xxx nakon rebrandinga ne nude nista previse u odnosu na HD5xxx, da nije bilo rebrandinga bilo bi ruzno gledati nvidijine ostatke. Ocito je da je AMD iz nekog razloga usporio tempo i sacekao nVidiju. Sad se tu mogu javiti oni teoreticari koji tvrde da oni dogovorno medu sobom dijele trziste.

meni zaista nije jasno o cemu pricas? zar 460GTX nije izasla nakon ATI 5xxx serije? Serijom 5xxx potukli su nvidijinu 2xx seriju a ne 4xx. upravo 460GTX i njeni prodajni rezultati prisilili su AMD na ovo prisilno izbacivanje nove/stare serije na koju nvidija ima odgovor i prije izlaska.  nvidija je zaostala sa 4xx jer je ulagala u novu tehnologiju i tu je izgubila dio trzista ali sad se to vraca. izgleda da se ati uspavao na staroj slavi i sad ce opet kao i najcesce do sad biti korak iza. nidijina malo visa cijena sasvim je opravdana zbog kupaca kojima igre nisu pocetak i kraj racunarstva.

18 godina
neaktivan
Commodore kaže...

meni zaista nije jasno o cemu pricas? zar 460GTX nije izasla nakon ATI 5xxx serije? Serijom 5xxx potukli su nvidijinu 2xx seriju a ne 4xx. upravo 460GTX i njeni prodajni rezultati prisilili su AMD na ovo prisilno izbacivanje nove/stare serije na koju nvidija ima odgovor i prije izlaska.  nvidija je zaostala sa 4xx jer je ulagala u novu tehnologiju i tu je izgubila dio trzista ali sad se to vraca. izgleda da se ati uspavao na staroj slavi i sad ce opet kao i najcesce do sad biti korak iza. nidijina malo visa cijena sasvim je opravdana zbog kupaca kojima igre nisu pocetak i kraj racunarstva.

... Nvidija će rezat cijene isto kao što je rezala sa GT200. Cayman je tek malo veći Cypress-a i cijene će biti popularne. Performanse također.

18 godina
neaktivan
Commodore kaže...
naxeem kaže...

?? kakva je ovo usporedba? GTX580 nije GTX480. buka i toplina su rijesene. a po ovome vrijedi li love, mislim da je nepotrebno usporedjivati kruske i jabuke. nekome vrijedi a nekome ne. za usporedbu treba pricekati cijenu i performanse 6970.

Za razliku od tebe, imam obje kartice, pa znam o čemu govorim, kad kažem da će GTX 580 vrlo vjerojatno ostati na vrhu kao single-chip, a poučen iskustvom, mislim da će im se kartice više grijati nego Caymani.

18 godina
naxeem kaže...

Ajd pogledaj koliko se grije i koliko buči nova serija nvidijinih kartica a koliko atijeve.

I posljednji bastion atijeve prednosti je pao ...

18 godina
neaktivan

To tek treba vidjeti. Za sada serija 5000 nije bučnija od GTX 4xx/5xx.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

meni zaista nije jasno o cemu pricas? zar 460GTX nije izasla nakon ATI 5xxx serije? Serijom 5xxx potukli su nvidijinu 2xx seriju a ne 4xx.

Cjepidlacis, to su kartice iste generacije koje su bile direktna konkurencija jedna drugoj, nije bitno koja je izasla prije.

Commodore kaže...

upravo 460GTX i njeni prodajni rezultati prisilili su AMD na ovo prisilno izbacivanje nove/stare serije na koju nvidija ima odgovor i prije izlaska.

???

Upravo je nVidijin neuspjeh omogucio ovaj rebranding. AMD je ovu seriju imao u planu vec poduze. Kada je TSMC najavio direktan prelazak na 28 nm preskocivsi 32 nm, AMD je morao prekrajati svoje prvobitno planirane cipove nove generacije i raditi hibrid izmedu stare i nove generacije cipova. Takoder taj hibrid je u pocetku trebao imati cijenu kojom bi seriju 5xxx bacio daleko iza sebe, ali uslijed situacije s nVidiom AMD valjda shvaca (nagadam, ocito ne radim za AMD) da to nije potrebno i povisuju cijenu da jos malo zgrnu pare, rezultat je da je serija cijenom konkurentna, a perfomansama tek nesto jaca od serije 5xxx.

Tj sadasnji 68xx se zapravo trebao zvati 67xx i trebao je zamijeniti 57xx, kada to tako pogledas perfomanse ovih novih cipova itekako sjedaju na svoje mjesto.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice