Povratak kralja!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da...ha, a cijena ce mu bit da padnes sa stolice, al kome treba, ko ima para, ko voli nek izvoli, ja sam sa 5D MARK II, odusevljen!
crop x1,3
to nije ni fullframe ni aps-c?
crop x1,3
to nije ni fullframe ni aps-c?
to je aps-h. ne bi si ga kupio nikada. niti da imam beskonačno novaca, da ga isprobam.
Ma nek predstave oni i MkV al uzalud im sve to kad će ih Nikon opet nadmašit.
Ma nek predstave oni i MkV al uzalud im sve to kad će ih Nikon opet nadmašit.
Potpuno je nedopustivo da Canon ima bolji aparat od Nikona... uostalom, najbolje bi bilo da prestane proizvoditi aparate.
Bit će paprean cijena da...
Ma ja samo čekam svoj Pentax k-7 da izađe... uff kako sam nabrijan :P:P:P 

ma kupit cu i Zenit ako izbaci odlican aparat ali ovo mi je cudan format senzora da se ufatis za glavu zbog objektiva.
Mrzim ove sa Nikonom, ne volim ove sa Pentaxom, mrvu su mi bolji ovi sa Olyem.... 
Ma uvijek ce u nekoj fazi jedan brand nadmasiti onaj drugi i to je bas zakon za nas krajnje korisnike. Samo neka se pojavljuju novi modeli!
Ovo je inače fotoaparat napravljen za fotografiranje akcija (sport, životnje). Zato što ima APS-H senzor ima i 1.3 puta duži objektiv. Broj megapiksela je naglo narastao (za razliku sa Mk II i Mk III koju su 2 MP razlike). Meni je ovaj nezanimljiv totalno jer niti jedna osobina koju koristi nije mi potrebna (velika brzina okidanja, smeta mi 1.3x crop jer se izgubi širokokutnost na standardnim objektivima). Ako se mene pita rađe bi otišao na 1DS Mark IV (full-frame prvenstveno) ako bi birao između ta dva modela. MK III je imao problema sa AF-om, vidjeti će mo ako će Canon malo bolje napraviti fotoaparat ovog puta
Ako se mene pita jedini fotoaparat koji bi od Canona uzeo bio bi stari 1DS mark II
5d mkII odlican aparat, 450d odlican aparat i to je to ali imas fullframe i znas da ti je objektiv takav i takav ili imas 1,5 crop i za njega kisu objektiva da nabavis i to je to tako da mi se ovo sa cropom nikako ne dopada, inace je mozda ok aparatura ko aparatura
kaj se svi odjednom čude 1.3× crop faktoru? pa to je 1D Mk4, ne 1Ds Mk4. 1D je oduvijek bio u aps-h formatu.
1D je fotić rađen za specifično tržište, gdje 1.3 crop faktor nije mana - za sportske fotografe, uglavnom. konkurencija niti nema tako specifičan model, tak da je potpuno besmisleno uopće uspodeđivati 1D s nečim drugim.
da...ha, a cijena ce mu bit da padnes sa stolice, al kome treba, ko ima para, ko voli nek izvoli, ja sam sa 5D MARK II, odusevljen!
Valjda takve fotoaparate priušte ljudi koji će imato koristi od toga, zato se i zovu profesionalni fotoaparati jer služe profesiji iako i napredni amateri umiru za njima
Valjda takve fotoaparate priušte ljudi koji će imato koristi od toga, zato se i zovu profesionalni fotoaparati jer služe profesiji iako i napredni amateri umiru za njima
nemojm me vrijedjat, ja se tim bavim vec 15 god.....
Gdje sam te ja uvrijedio??!
Gdje sam te ja uvrijedio??!
da sam amater, ma zaboravi, tako mi se valjda ucinilo, sorry¨!
Baš si biser 

Ne ja sam napisao da takve fotoaparate žele/imaju i ljudi koji ne žive od fotografije (znači amateri, kao ja naprimjer), ali sam naziv profesionalnog aparata označava kome je namjenjen prvenstveno (a tko ima novca slobodno može uzeti takav fotoaparat)
aja sam upravo evo slikao divlje patke na kisi.
mante suplju canon je tema.
fakat nija nisam nikako primjetio da iko ima slican aparat
Bit će paprean cijena da...
Ma ja samo čekam svoj Pentax k-7 da izađe... uff kako sam nabrijan :P:P:P 

I ja isto tako... :)
Biti će sigurno 40 000 kuna
Ma dajte ljudi ko da se čudite sa ovim APS-H senzorom, ovo je alatka za utakmice već odavno postoji ovakav model, i cijena je ok i mjesto gdje mu pripada... kome treba.. uzeće.
Kako i ne bi bio.. a ja čekam da si kupim 40D :)
Skupljaj novce za Pentax K-7. 
40D je odlican aparat, ali se više ne proizvodi :(
Skupljaj novce za Pentax K-7. 
Pa baš zato što se više ne proizvodi cijena mu je pala, a još uvijek se mogu naći novi modeli gdje negdje stoje u skladištima. K-7 je fantastičan, ali mal je kako god da okreneš.
Pa baš zato što se više ne proizvodi cijena mu je pala, a još uvijek se mogu naći novi modeli gdje negdje stoje u skladištima. K-7 je fantastičan, ali mal je kako god da okreneš.
teško da ćeš više naći novi 40D - svi oni koji su čekali takve koji stoje na skladištu su već kupili. preostaje ti samo još rabljeni primjerci.
K-7 nije uopće tolko mali fotić kako izgleda - dimenzijama je jednak pentaxu K100D i nikonu D90, što nikako nisu mali aparati. da, definitivno je manji od D300 i 50D, no ta dva su očiti primjerci bahatosti i pretjerivanju u dimenzijama.
uostalom, bez isprobavanja u stvarnosti svaka rasprava tipa "ne, premali je to aparat" je besmislena. 
Je, premali je K-7, ali kada? Kada na njega natakneš glomazni 70-200 2.8.
nije, isproban je s DA* 60-250/4 i DA* 50-135/2.8, nema primjedbi na dimenzije fotića, dobro je izbalansiran.
nije, isproban je s DA* 60-250/4 i DA* 50-135/2.8, nema primjedbi na dimenzije fotića, dobro je izbalansiran.
Jesi isproba sa FA* 80-200 f2.8?
Jesi isproba sa FA* 80-200 f2.8?
nisam, ali jesam isprobao teški metalni internal-zoom manualni 75-205 objektiv na K100Ds - objektiv je duži i teži od FA* 80-200/2.8, fotići su gotovo identičnih dimenzija (dakle, usporedba je validna) - kombinacija je potpuno iskoristiva, objektiv je dobro izbalansiran, stabilizacija u tijelu daje fenomenalne rezultate, 1/10 na 205mm je vrlo lako izvedivo.
no, ležanje predimenzioniranog 35mm full-frame objektiva na isključivo aps-c aparatu je apsolutno beznačajno i nebitno, pogotovo otkad su u pentaxu službeno potvrdili da ne namjeravaju proizvoditi full-frame aparate u, za njih, amaterskom 35mm formatu. taj FA* objektiv je objektiv kojeg nije moguće kupiti novog već skoro 10 godina, a i na tržištu rabljenih je izuzetno rijetka zvjerka.
btw, nismo li otišli malo off-topic?