baš sam metnul svoj telefon na pod da vidim koliko je brz ali ga je puž prešišal i bez problema sam ih obadva uhvatil
mozda sad dobijes uz njega i kilo vratine da kad se malo pregrije ispeces na brzinu
Mrak! Sad će moći za još jednu nano sekundu brže učitat Bug online! Jupiiii!
Što oni s ovime žele posti, jednu stvar ja ne razumijem, što je Samsung htio postići s Galaxy S IV. kada su "identične" karakteristike na SGS III , samo što SGS IV, "pije" više baterije s onim svojim dodatnim "inovacijama" , a možda SGS V (lupam bezveze) bude mogo i LETIT
Ovo je užas! Ne da samsung ima 500000000 vrsta galaxy-ja nego će sad imat i 1000 vrsta galaxy s4... Malo su pretjerali! Obit će im se o glavu.
Ovo je užas! Ne da samsung ima 500000000 vrsta galaxy-ja nego će sad imat i 1000 vrsta galaxy s4... Malo su pretjerali! Obit će im se o glavu.
To svi govore osim prodajnih rezultata koji su zapanjujući. Možda nama nema logike, ali dok god prodaja raste i raste, tko smo mi da pametujemo?
Samo u Koreji u prvih mjesec dana je prodano 150.000 S4 sa LTEA (S800).
I ovako i onako će imat najbrži uređaj kad izađe Note 3.
Šta im to vrijedi kad Android šteka i na 5.4 GHz :D

Svi vi koji ser*te da Android steka niste ga nikada niti koristili kako treba na nekom top modelu mobitela.
I tocno se vidi iz pojedinih postova ona tipicna fanboys ljubomora..
Šta im to vrijedi kad Android šteka i na 5.4 GHz :D
vrijedi im 8,7 milijardi $ profita koliko su im ali samo za ovaj kvartal, dok ona uboga Nokia sa "super duber klizecim" WP je po tko zna koji put ponovno u minusu, pirisljena otpustit jos 500 ljudi
Svi vi koji ser*te da Android steka niste ga nikada niti koristili kako treba na nekom top modelu mobitela.
Koristio sam android na Htc One i lagga... Nije strasno ali ga ima i to je stvarno glupo da se dogada na uredaju sa takvim procesorom. Na iP4 s jednom jezgrom je bilo manje lagga, mislim da to dosta govori o andoridu.
BHtelecom je sklopio deal sa samsungom na 3.5milona €
No, ako narucite odmah, dobivate preorder na Snapdragon 1000 LTE-S verziju s bezicnim punjenjem
Koristio sam android na Htc One i lagga... Nije strasno ali ga ima i to je stvarno glupo da se dogada na uredaju sa takvim procesorom. Na iP4 s jednom jezgrom je bilo manje lagga, mislim da to dosta govori o andoridu.
kad se iPhone-ov OS umjesto na jednom mobitelu ciji je hardware posebno dizajniran upravo i samo za njega bude nalazio na tisucama razlicitih modela mobitela i radio barem priblizno dobro kao Android onda ce se moci napraviti neka usporedba. Do tada...
kad se iPhone-ov OS umjesto na jednom mobitelu ciji je hardware posebno dizajniran upravo i samo za njega bude nalazio na tisucama razlicitih modela mobitela i radio barem priblizno dobro kao Android onda ce se moci napraviti neka usporedba. Do tada...
Mislis da je mene briga na koliko uredaja radi andorid, meni je bitno da uredaj koji ja koristim radi kako treba. I nije to samo os vec su i aplikacije losije i stekavije, pa googlove aplikaicje bolje rade na iPhonu.
To svi govore osim prodajnih rezultata koji su zapanjujući. Možda nama nema logike, ali dok god prodaja raste i raste, tko smo mi da pametujemo?
Samo u Koreji u prvih mjesec dana je prodano 150.000 S4 sa LTEA (S800).
ne prodaje se zato jer je najbolji, nego zato jer se najviše reklamira.
a kao drugo, mogli su nazvat još jedno 30 različitih modela istim imenom i reći kako se ''s4'' odlično prodaje.. stvarno ne vidim što je zajedničko npr. sgs4 zoom i sgs4 octa, osim imena?
Mislis da je mene briga na koliko uredaja radi andorid, meni je bitno da uredaj koji ja koristim radi kako treba. I nije to samo os vec su i aplikacije losije i stekavije, pa googlove aplikaicje bolje rade na iPhonu.
Da, ako usporedujes dva OS-a onda moras uzeti u obzir na cemu i pod kojim uvjetima rade. Ako ne rade na istom/slicnim hardware-u i pod slicnim uvjetima onda ih ne mozes usporedivati i tvrditi kako je jedan bolji od drugog jer ne znas kako bi se npr. OS od iPhone-a ponasao da mora raditi pod istim uvjetima kao Android a ako ih ipak usporedujes i pritom tvrdis kako je jedan bolji od drugog ispadas fanboy. Sorry, ali tako stvari stoje.
Makaveli,
Google nije taj koji prilagođava OS.
On ga prilagodi za svoj Nexus, i posalje cisti image proizvodacima.
Na dalje ga oni prilagodavaju.
EDIT - i buduci da ga sam proizvodac (Google) ide prilagodavati svojem uredaju (Nexus), onda bi na njemu trebao raditi isto fluidno kao iOS na iP4/4S/5, po tvojoj logici.
Da, ako usporedujes dva OS-a onda moras uzeti u obzir na cemu i pod kojim uvjetima rade. Ako ne rade na istom/slicnim hardware-u i pod slicnim uvjetima onda ih ne mozes usporedivati i tvrditi kako je jedan bolji od drugog jer ne znas kako bi se npr. OS od iPhone-a ponasao da mora raditi pod istim uvjetima kao Android a ako ih ipak usporedujes i pritom tvrdis kako je jedan bolji od drugog ispadas fanboy. Sorry, ali tako stvari stoje.
Zasto bih morao uzimat pod kojim uvjetima rade? Ja gledam krajnji rezultat a to je da andorid steka a iOS ne. I zasto ako usporedujem dvije stvari i kazem da je jedna bolja ispadam fanboy? Ako usporedujem ferrari i fiat i kazem da je ferrari bolji zar ispadam fanboy?
Samsung jedino sto moze je molit Boga da im ARM produljuje licencu i izmislja nove stvari, te se nadat da ce druge firme uspjet razvit tehnologiju jos finije litografije (proizvodnje chipova). Samo na taj nacin mogu, i jedino sto mogu, izbacivat jaci hardware i na taj nacin izdavat nesto novo.
Ali, dal to ima smisla? Koliko PCa danas ima 4 ili cak 8 procesora?
To je sve suludo!
Makaveli,
EDIT - i buduci da ga sam proizvodac (Google) ide prilagodavati svojem uredaju (Nexus), onda bi na njemu trebao raditi isto fluidno kao iOS na iP4/4S/5, po tvojoj logici.
Da, OS koji je prilagoden za odredeni hardware bi trebao raditi na njemu fluidno. Razlog zbog kojeg Android ne radi uvijek fluidno nije krivnja samog OS-a kolko je krivnja samog google-a i proizvodaca mobitela koji ga opterete svojim smecem.
Skinite i instalirajte cisti Android neopterecen smecem koje stavljaju google/proizvodaci i raditi ce cisto fluidno. Barem meni radi fluidno na Note II
Isto se tako ne mogu usporedivati razliciti mobiteli od recimo 1000kn ili i manje koji vrti android sa IPhone-om od par tisuca kn. Sve se te stvari moraju uzeti u obzir kad se nesto usporeduje.
Makaveli,
Da, OS koji je prilagoden za odredeni hardware bi trebao raditi na njemu fluidno. Razlog zbog kojeg Android ne radi uvijek fluidno nije krivnja samog OS-a kolko je krivnja samog google-a i proizvodaca mobitela koji ga opterete svojim smecem.
Skinite i instalirajte cisti Android neopterecen smecem koje stavljaju google/proizvodaci i raditi ce cisto fluidno. Barem meni radi fluidno na Note II
Isto se tako ne mogu usporedivati razliciti mobiteli od recimo 1000kn ili i manje koji vrti android sa IPhone-om od par tisuca kn. Sve se te stvari moraju uzeti u obzir kad se nesto usporeduje.
Ja sam isprobao i n7 i n4, znaci oba uredaja s cistim nadoridom od googla i pogodi sto, bilo je i dalje malo lagga, ali ne tolko u samom os-u vec aplikacijama (Chrome, maps...). To je jednostavno sudbina andorida, da steka, ali ako ti trebaju "dodatne korisne funkcije" koje on donosi valjda ces preci preko toga, a ja osobno necu. I inace ja sam usporedio iphone 4 (uredaj star 2 god s jednom jezgrom) sa Htc One koji nije mobitel od 1000kn. I cemu spominjanje custom romova? Mnogi ne znaju ili ne zele to raditi, i to opet pokazuje da moras radit nesto po tom mobitelu da bi radio kako treba. Ja imam mobitel da on meni sluzi, a ne ja njemu stavljaju custom romove i podesavanjem.

Mislim da se Andriod dosta popravio sto se tice "laganja" u zadnjih godinu dana. Bit ce jos bolje. Jelly Bean radi odlicno i ne znam zasto neke cicije ne mogu preci preko toga. Meni je to toliko sitno da u vecini slucajeva ni ne obratim paznju. Mogucnosti samog Andrioda gaze sve ostalo. Vrhunska kustomizacija, widgeti, precaci, launcheri, aplikacije i jos stosta su presudile u korist Andrioda naspram iOS-a i WP-a. Dosadno sucelje, ikonice i to je to. Prilagodba? 0 bodova. Ajde, jos WP i ima te zive kockice, ali iOS. Imas ikone, pozadinu i nekakav status bar. To je to. Ako zelis brzinsku informaciju klikaj na aplikaciju, cekaj da se ucita, povuce promet (ako je online) i... evo je.
Kaj se tice S4, mislim da je to marketinski trik kako privuci ljude. Ono, imas 2.4GHz i faca si u skoli, parku, placu, puckoj kuhinji...
Mislim da se Andriod dosta popravio sto se tice "laganja" u zadnjih godinu dana. Bit ce jos bolje. Jelly Bean radi odlicno i ne znam zasto neke cicije ne mogu preci preko toga. Meni je to toliko sitno da u vecini slucajeva ni ne obratim paznju. Mogucnosti samog Andrioda gaze sve ostalo. Vrhunska kustomizacija, widgeti, precaci, launcheri, aplikacije i jos stosta su presudile u korist Andrioda naspram iOS-a i WP-a. Dosadno sucelje, ikonice i to je to. Prilagodba? 0 bodova. Ajde, jos WP i ima te zive kockice, ali iOS. Imas ikone, pozadinu i nekakav status bar. To je to. Ako zelis brzinsku informaciju klikaj na aplikaciju, cekaj da se ucita, povuce promet (ako je online) i... evo je.
Kaj se tice S4, mislim da je to marketinski trik kako privuci ljude. Ono, imas 2.4GHz i faca si u skoli, parku, placu, puckoj kuhinji...
Bila je jedna anketa na području ZG, mislim da se ispitivala na trgu, većinom 16-godišnjaci i koji bi uređaj uzeli da mogu.
Prva dva izbora su bila Xperia Z i iPhone 5.
Nikakav S4
Bez ikakve sumnje, tko zeli customizaciju, launchere i sl. gimmicke - Android je najbolji izbor. No aplikacije? Pa cak i google aplikacije rade bolje na iOS-u nego na androidu. I to kud i kamo bolje.
Ajde ti sad meni reci jel ti to sve stvarno treba? Da ti mobitel bude igralište?
Smartphone je odavno prestao biti samo mobitel gdje se obavljaju pozivi i pisi sms-vi i treba ga se prestati gledati kao takvog.
Postali su mala prijenosna racunala sa opcijom poziva & sms-a sto su osnovne funkcije mobitela ostalo je u domeni racunala i na taj nacin bi se trebali sve vise gledati.
Ja sam se nadaleko bavio customizacijom na androidu na mycolorscreen.com (jedan od vodecih na forumu)
i odlucio sam to zrtvovat za stabilan OS i pored WP-a kojeg imam na HTC HD2 (i radi savršeno) sam uzeo iOS zbog boljeg uređaja.
Iznenadio sam se iOS7 i jos mi se cini da sam napravio bolji korak zbog novog redizajna (inače mi je iOS6 sa ovim plavim gradient crtama užasan) pa ćemo vidjet.
U svakom slučaju, uspoređujući Android 4.2.2 kojeg imam na Nexus 7 (PA 3.6) i iOS6.1.4, opet bi uzeo iOS bez razmisljanja.
Mogu oni pumpat taj hardver kolko zele, ali to me u ovom trenutku nimalo ne privlaci koliko me privlaci cinjenica da dual-core iPhone 5 na 1.3GHz radi glade nego bilo koji android.
Ajde ti sad meni reci jel ti to sve stvarno treba? Da ti mobitel bude igralište?
Zasto ne ako je moguce? Usli smo u domenu osobnih ukusa. Ako cemo biti realni nikome ni ne treba "smartphone". Uzmes osnovnu Nokiu s pozivima i porukama, solidnom kamerom i bok, ne? Meni zbog prirode posla treba, klincima... cisto sumnjam. Isto tako i to napumpavanje hardverom - 2% jaci proc, 100 megabajta vise rama, 2 megapixela vise u kameri itd. je cisti marketinski trik i napredak, u neku ruku. Ja sam uvijek za.