Broadwell sa 18 jezgri?

poruka: 59
|
čitano: 9.278
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Broadwell sa 18 jezgri?".
15 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

Joj k...ne ka\em ja ništa da razvoj treba zaustavljati,dapače,nego mislim da jednostavno postoje druga područja gdje je razvoj više nužan.

Npr. zašto mid i low tier laptopi imaju istu rezoluciju kakvu su imali pred 5+ godina?Zašto većina sučelja još uvijek koriste horizontalne trake iako nas 90% ljudi ima widescreenove?Zašto još uvijek nemamo standardiziranu tintu za printere?Zašto standardi HTML5 i Css3 još uvije nisu završeni?I postoje još stotine drugih super tehnologija kojima treba više pažnje i razvojnih resursa.

Super što tu razvoj šta se tiče CPU-ova ide dalje,ali treba shvatiti da je sporost/manjak razvoja kod drugih podjednako važnih stvari veliki problem.Eh sad svaka čast Intelu koji radi dobar posao oko svog razvoja.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

Ovaj Intelov potez me podsjeća na onaj fail sa podizanjem frekvencije procesora čini mi se kod p4. Kad je intelov proc na frekvenciji 4GHz radio lošije od optimiziranog AMDovog na 2 GHz..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Broadwell sa 18 jezgri?

Pričaš o preskotu... i pričaš gluposti

Naravno da će samo određene aplikacije moći iskoristiti novi procesor.

I grafičke su hardwerski napočetku išle daleko ispred postoječih igara.

Moraš imat nekakav hardwer po kojem ćeš razvijat softwer koji će ga iskoristit.

Makar već postoji barem meni poznatih 10 programa koje svakodnevno koristim da bi mi ubrzali šljaku sa više jezgri.

Sad mi je naknap 4770

15 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

Moj hp probook 4530s...jedino što je na 8gb nadograđen:

Vrti Ubuntu 13.10,2 virtualke na njemu i još upaljenih 10+ programa uz tek minimalno usporavanje zbog dvije virtualke.Na virtualkama su windows 7 i debian.U takvim slučajevima mi je opterečenje procesora na cca 30-40%.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Broadwell sa 18 jezgri?

Pa bilo bi i vrijeme da konačno dođe neki malo veći skok u performansama, ddr4+ 8/10 core procesori. Konačno će ljudi sa core 2 quad imat razlog za upgrade...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Ovo ide u svaki server na kojem se vrte virtualne masine i bez brige iskoristava se svaka jezgra.
17 godina
Broadwell sa 18 jezgri?

Ovo će se dobro iskoristiti za kodiranje x264 i x265 videa. A tko ne konta čemu tolike jezgre... a šta'š.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Broadwell sa 18 jezgri?

pih ja cekam skylake {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Exprince kaže...

Nekontam ljude koji kazu da je ovo pretjerivanje ili previse.Ovo je napredak i tako i treba da bude, na kraju krajeva ovaj procesor nije namjenjen nama smrtnicima (ne jos) nego ljudima koji imaju pare i potrebu za takvim.

Još uvijk izlaze 32bit only programi sa kojima si sretan ako podržavaju 2 jezgre.

Problem je u lošem softveru.

Sve ima svoju namjenu. Ako radis aplikaciju za brojanje pilica na jednoj farmi onda ces je napraviti 32 bit kako bi imao sto veci broj potencijalnih korisnika tj. da je mogu koristiti i oni sa 32bit i oni sa 64bit OS-om a sama aplikacija nikad se nece pribliziti maksimalnom potencijalu 32 bit OS-a.

Ako radis aplikaciju za brojanje, statistiku i predvidjanja za uzgoj pilica na svim svjetskim farmama onda ces je napraviti 64 bit jer onaj kome treba sigurno ce kupiti adekvatan OS i hardware kako bi sto brze dolazio do potrebnih informacija.

Koliko samo ljudi besmisleno inzistira na 64bit aplikacijama je zabrinjavajuce. Znao sam naletjeti na slucajeve kad za najobicniji CD burning software korisnik ne zeli neku aplikaciju jer ima samo 32 bit verzija a on bi 64 bit jer koristi 64bit windowse. U cemu je razlika izmedju takve 32bit i64bit aplikacije? Jedino sto ih racunalo defaultno instalira u razlicite direktorije a ako nekome to smeta lako mu je staviti sve u isti.

Zasto bi aplikacija kao Word, Paint, Chrome.... bila 64 bit ili podrzavala vise od 2 jezgre?

16 godina
g12356 kaže...

* * * 

Npr. zašto mid i low tier laptopi imaju istu rezoluciju kakvu su imali pred 5+ godina?Zašto većina sučelja još uvijek koriste horizontalne trake iako nas 90% ljudi ima widescreenove?Zašto još uvijek nemamo standardiziranu tintu za printere?Zašto standardi HTML5 i Css3 još uvije nisu završeni?I postoje još stotine drugih super tehnologija kojima treba više pažnje i razvojnih resursa.

* * *

Nije Intelov posao da razvija HTML5 i CSS3 standard. Njihov posao je da prave čipove i u tome su najbolji. Dalje treba zapaziti da je i proizvodni proces još usavršeniji, tako da i da 32 jezgreni CPU naprave pa šta ako se OS dobro ispolira onda će ti 32 različite aplikacije zauzimati svaka po 1 jezgru. Samo dajte.

I netko je već gore spomenuo Pentiume i Celerone. Ne brinite neće ova dva imena još dugo ipčeznuti, ne bi me čudilo da za jednu deceniju ugledate i 18 jezgrene Pentiume i Celerone. Na kraju krajeva pogeldajte Intelov repertoar i sve će vam biti jasno.

osta_os kaže...

Ovaj Intelov potez me podsjeća na onaj fail sa podizanjem frekvencije procesora čini mi se kod p4. Kad je intelov proc na frekvenciji 4GHz radio lošije od optimiziranog AMDovog na 2 GHz..

Nije ovo nikakav fail, sklapanje više jezgri uz manji proizvodni proces (čini mi se da je 18 nm spominje) je logičan korak dalje. Fail jeste bio produženje cjevovoda na tadašnjim Northwood procesorima ali koliko se ja sjećam da ja Intel pucao da do 2011-te izbaci CPU koji će raditi na 11 Ghz (vjerojatno 14Ghz 2013). Eh to je bio fail koji je malo probudio AMD, ali opet osvjestio Intel i vrativši ga na poziciju koja mu i pripada.

Što se tiče iskorištavanja ovih jezgara ili niste u toj branši ili očigledno ne poznajete teoriju. Pa ja sam prije 10 minuta ubacio dodatna 2 GB RAM-a (i to 800 Mhz DDR2) na već postojeća 2. Windows Server 2012 R2 kao da se preporodio. 15-tak tabova kojio se otvaraju i zatvaraju u Chrome kroz cijeli dan mi zakuca memoriju na 97%, kakvog li olakšanja sada, gledam 74% i ne vjerujem, još je Chrome 32 bitna aplikacija.

Dajte nam jezgre, dajte nam 18 nm proizvodni proces, dajte nam 64 GB DDR4 RAM-a, želimo sve i znamo kako to iskoristiti, tko ne zna. neka šuti.

l.p. svima. 

Because anything Korea does, Japan does it better.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 22:53 (Envy).
14 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Nabijanje tolikih jezgri je bez veze i predstavlja, maltene, jedini nacin da se izbaci nekaj novo. Kao sto rade i kod mobitela. Danas bottleneck nije vise samo HDD vec i RAM. 18 jezgri mora se nahranit i mora se organizirat posao. Pristup memoriji je i dalje preko jednog, shareanog busa sto strahovito utjece na propusnost, a i same su memorije puno sporije nego CPU, a kamoli njih 18.
Velika vecina softwarea oslanja se na OS da vodi brigu o multithreadingu sto nije optimalno. Vrlo malo aplikacija kuzi vise jezgri, a jos manje ih optimalno i koristi. I web serveri, npr Appache, imaju problema jer su programeri probleme rijesavali (rjesavaju) kreiranjem threadova sto ima ogromnih problema. Spomenuti video rendering bit ce puno brzi, ali sto cemo s memorijom? Cache od 4, 8k je smjesan jer unj ne stane ni 10% framea. I L2 u MB je premali kada navali 18 jezgri. Kada povrh hardwareskih limita dodamo neoptimalne aplikacije pisane, nedajboze, u Javi imamo disaster.
Ali, kao sto su neki napisali, to je napredak.

Velika vecina softwarea nema ni koristi od velikog broja jezgri niti im treba. Software koji danas koristi onoliko jezgri koliko mu serviras postize rezultate proporcionalne broju jezgri tj za ono za sto mu na 4 jezgrenom procesoru treba 10 minuta na 8 jezgrenom mu treba 5. Ako tebi duplo brze obavljen posao nije napredak onda lose razmisljas.

14 godina
neaktivan
noirDEC0 kaže...

Komunjare? Njubare? 
Kakav je to rječnik... Napisao sam da nisam vidio da se misli na Xeone (za 18 jezgri) i nigdje nisam rekao ništa o 4 jezgre zauvijek već da software nedovoljno dobro prati hardware (iskorištavanje CPU-a). Nigdje nisam nikog vrijeđao da se sad ovako omalovažava i etiketira kao nekog tko je automatski protiv bilo kojeg napretka... Pa wtf? Da li je to zato što više nemam skoro 6god stari account, već je ovaj relativno novi pa se ne iskazuje poštovanje...

Kladim se da puno vas nije ni pročitalo sve što sam napisao. Jadno {#} 

moj s njubarama se odnosio na prva 2 posta.

let's put a smile on that face
15 godina
neaktivan
Envy kaže...
g12356 kaže...

* * * 

* * *

Nije Intelov posao da razvija HTML5 i CSS3 standard. Njihov posao je da prave čipove i u tome su najbolji. Dalje treba zapaziti da je i proizvodni proces još usavršeniji, tako da i da 32 jezgreni CPU naprave pa šta ako se OS dobro ispolira onda će ti 32 različite aplikacije zauzimati svaka po 1 jezgru. Samo dajte.

Jest,da to nije intelova djelatnost ali me svejedno zabrinjava.

13 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Joj k...ne ka\em ja ništa da razvoj treba zaustavljati,dapače,nego mislim da jednostavno postoje druga područja gdje je razvoj više nužan.

Super što tu razvoj šta se tiče CPU-ova ide dalje,ali treba shvatiti da je sporost/manjak razvoja kod drugih podjednako važnih stvari veliki problem.Eh sad svaka čast Intelu koji radi dobar posao oko svog razvoja.

pa kaj intel radi ekrane il procesore ? Zar ce oni zaustavit napredak procesora dok asus ne poboljsa ekrane na njihovim laptopima ?

Kakvih gluposti tu ima

Onaj tko treba ovakav CPU ce ga kupit ,a onaj tko ne treba nece

za nekog tko komp koristi samo za facebook 4 jezgre su overkill ,a zar bi mi ostali trebali ispastat zato i cekat da facebook bude tolko tezak da mu trebaju 4 jezgre

Kad dođu procesori doci ce i software ,a njega vec i ima  

15 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

ok,pogledaj post iznad.A i mogu se uvijek početi baviti drugim stvarima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 23:13 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

Pa da, j sam se šokirao kada sam nedavno (konačno) prešao na 64-bitni OS i načudio se nisam mogao da Google nema pravi 64-bitni browser a niti Mozzila (imaju nekakve kvazi bete i kako to radi bog-te-sami pitao).

IE 11 je bog i otac naspram ova dva browsera, naravno kome ne trebaju dodatni addonsi kojima IE itekako nedostaje, pa ja sam šokiran kako 'melje' stranice. To čudo radi bolje i brže sa 10-otvorenih tabova nego obični Notepat. A google kao google, štanca nove verzije Chromea, a Firefox promjenio religiju iz korjena, sjećam se kada se samo čekalo da se pređe sa 3,5 na 4 verziju.. sada je sve relativno.

Arnold Layne kaže...

za nekog tko komp koristi samo za facebook 4 jezgre su overkill ,a zar bi mi ostali trebali ispastat zato i cekat da facebook bude tolko tezak da mu trebaju 4 jezgre

Sa jezgrama ili ne facebook nema veze. Tu je samo jedno ograničenej: Memorija. Dvojezgreni CPU sa 8 GB RAM-a bolje će da vrti facebook nego 8-jezgreni CPU sa 2 GB RAM-a. Lično sam ispitao. A opet nije ni facebook toliko kriv koliko sami razvijeatelji browsera. Meni se danima zna ne gasiti računar a Chome pamti CTRL+Shift+T u tko zna koliko koraka.

Generalno sve za svačije potrebe, tko će da prati kretanje plinova u kilometarskim jamama ili strujanju zraka iznad krila A380-ce trebat će mu Ansys Fluent i puno puno jezgri još više RAM-a. A tkome treba surfanje uz jutarnju kafu uz Bug pa do Solarnih Panela tebat ćemu što više RAM-a. 

Sa druge strane pogeldam cijenu GTX 780 GTX u šokiram se :D

16 godina
Bukva kaže...

Svaka veća firma ti može taj proc iskoristit za svoj intranet. Štoviše sam DBMS može te jezgre iskoristit.

Na RDBMS je u većini slučajeva usko grlo diskovni sustav, vrlo rijetko (skoro nikad) je to CPU. Jedna jezgra može "probaviti" oko 300 MB/sec. 8 jezgri da bi postalo bottleneck, značilo bi da morali imati storage brz 2.4 GB/sec kako bi se bottleneck sa storage-a preselio na CPU, a čini mi se da to nitko u Hrvatskoj nema. Prema tome, bottleneck kod RDBMS-ova je i dalje uglavnom DISK, nikako CPU niti RAM.

Kod CPU-ova je postalo vrlo teško dizati takt, pa su se bacili na umnažanje jezgri ne bi li održali Mooreov zakon napretka procesne snage.

CPU snaga se može sobro iskoristiti kod obrade videa, za virtualizacijske hostove (servere), znanstvene simulacije, itd.

Ali još jako zaostaje storage. SSD-ovi (jedan daje oko 500MB/sec, bolji preko PCIe daju do 1 GB/sec ) još nisu dovoljno pojeftinili.

Mreža također zaostaje. Preko 1 Gbit/s ethernet veze možeš prebacivati 100MB/s (teoretski do 125MB/s), što je itekako usko grlo.

Još nije dovoljno pojeftinio 10 Gbit/s ethernet. Mrežna kartica dože oko 6 200 kn, doduše serverska s dva ulaza. Najjeftiniji 10Gbit switch dođe preko 25 000 kn.

Tako da su CPU-ovi najmanji problem, na njima se najviše uspijeva napredovati, na ostalim stvarima se jako zaostaje.

13 godina
odjavljen
Envy kaže...
g12356 kaže...

Pa da, j sam se šokirao kada sam nedavno (konačno) prešao na 64-bitni OS i načudio se nisam mogao da Google nema pravi 64-bitni browser a niti Mozzila (imaju nekakve kvazi bete i kako to radi bog-te-sami pitao).

IE 11 je bog i otac naspram ova dva browsera, naravno kome ne trebaju dodatni addonsi kojima IE itekako nedostaje, pa ja sam šokiran kako 'melje' stranice. To čudo radi bolje i brže sa 10-otvorenih tabova nego obični Notepat. A google kao google, štanca nove verzije Chromea, a Firefox promjenio religiju iz korjena, sjećam se kada se samo čekalo da se pređe sa 3,5 na 4 verziju.. sada je sve relativno.

Arnold Layne kaže...

Sa jezgrama ili ne facebook nema veze. Tu je samo jedno ograničenej: Memorija. Dvojezgreni CPU sa 8 GB RAM-a bolje će da vrti facebook nego 8-jezgreni CPU sa 2 GB RAM-a. Lično sam ispitao. A opet nije ni facebook toliko kriv koliko sami razvijeatelji browsera. Meni se danima zna ne gasiti računar a Chome pamti CTRL+Shift+T u tko zna koliko koraka.

Generalno sve za svačije potrebe, tko će da prati kretanje plinova u kilometarskim jamama ili strujanju zraka iznad krila A380-ce trebat će mu Ansys Fluent i puno puno jezgri još više RAM-a. A tkome treba surfanje uz jutarnju kafu uz Bug pa do Solarnih Panela tebat ćemu što više RAM-a. 

Sa druge strane pogeldam cijenu GTX 780 GTX u šokiram se :D

ma naravno facebook sam bezveze spomenuo
umjesto njega stavi bilo koji program koji ne iskoristava cetvero jezgreni CPU kako spada  

16 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

Ima tu puno stvari za napraviti osim gomilanja broja jezgri....

Od već dosadne 1366x768 na lapovima, od dosadnog hard disca. Treba SSD postati prihvatljiviji standard itd

Ili makar kada već gomilaju jezgre i to sada 18 a ne znam da ima 9 jezgri da bi bilo duplo tada neka naprave pomake i na tim nekim drugim poljima.

Znam ne Intel, zna se tko.

Na kraju ću imati 18 fizičkih jezgri, 1366x768 i hard na 5400rpm. :p

bug caruje, um klade valja

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

Zapravo da,intel radi SSD-ove,neka i na tome porade.

Vrijeme je da netko napokon napravi jeftine(tj. low end) storage ssd-ove od 1tb.To jest neka netko napokon napravi ubojice tvrdih diskova.

Hard diskovi su usko grlo tako da je puno bolje tu imati napredak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 10:27 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

e ovo sa niskim rezolucijama - kak se windowsi nose sa skaliranjem elemenata pri visokim rezolucijama (preko 1080p)? osobito ako su takve rez na malim ekranima? također, kako izgleda slika na takvim ekranima ako se spusti rezolucija na nešto niže od nativne (jer igranje na nećemu većem od 1080p uz neki osrednji hardware nebi bilo moguće)?

let's put a smile on that face
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Oldy kaže...

* * *

Zaboravi, ovakav uređaj nikada neće postojati. 

g12356 kaže...

* * * To jest neka netko napokon napravi ubojice tvrdih diskova.

Ne znam što imate protiv klasičnih HDD-ova, da je meni brate njih 12 po 4 TB u kakav fin NAS da ubacim.. auuu.. mokri snovi starog torrentaša.

A koliko sam već odavno čuo da su HDD-ovi prestali biti usko gorlo PC-a. Na kraju krajeva napucaj se memorijom (32 ili 64 GB ako je kako moguće) mnogo će ti pomoći, a ako ti ni to nije dovoljno imaš SSD (u tu tehologiju sam još uvijek skeptičan, a sada više zbog cijene nego zbog same tehnologije) a ako ti ni to nije dovoljno imaš PCIe Flash diskove kao što je ovaj http://ocz.com/enterprise/z-drive-r4-pcie-ssd Eee... da vidiš te sile, preneseš 1,8 GB YIFY RIP a dijaloški ti se okvir i ne otvori.

whysoserious kaže...

e ovo sa niskim rezolucijama - kak se windowsi nose sa skaliranjem elemenata pri visokim rezolucijama (preko 1080p)? osobito ako su takve rez na malim ekranima? također, kako izgleda slika na takvim ekranima ako se spusti rezolucija na nešto niže od nativne (jer igranje na nećemu većem od 1080p uz neki osrednji hardware nebi bilo moguće)?

Sa Windows 8(.x) nemaš tih problema, sa tim da imaš minimalnu rezoluciju na kojeg ga želiš pokrenuti. Plus sasvim novo sklairanje je uvedeno (staro se vuklo još od XP-a) nema više da se skalira samo meni i sl. Ja lično imam recimo 1600x1200 rezoluciju na CRT monitoru, i kada skaliram na 1280x1024 ponaša se isto kao da sam i promjenio opciju rezolucije na 'pravih' 1280x1024. Dakle SVE se skalira, od GUI-a do video igara. A plus još uvijek je ostavljena opcija "koristi stari XP način skaliranja". 

12 godina
Broadwell sa 18 jezgri?

Samo nek oni njega puste na trziste. Lako cemo mi njemu nac upotrebu za sve jezgre :)

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Envy kaže...
Oldy kaže...

* * *

Zaboravi, ovakav uređaj nikada neće postojati. 

g12356 kaže...

* * * To jest neka netko napokon napravi ubojice tvrdih diskova.

Ne znam što imate protiv klasičnih HDD-ova, da je meni brate njih 12 po 4 TB u kakav fin NAS da ubacim.. auuu.. mokri snovi starog torrentaša.

A koliko sam već odavno čuo da su HDD-ovi prestali biti usko gorlo PC-a. Na kraju krajeva napucaj se memorijom (32 ili 64 GB ako je kako moguće) mnogo će ti pomoći, a ako ti ni to nije dovoljno imaš SSD (u tu tehologiju sam još uvijek skeptičan, a sada više zbog cijene nego zbog same tehnologije) a ako ti ni to nije dovoljno imaš PCIe Flash diskove kao što je ovaj http://ocz.com/enterprise/z-drive-r4-pcie-ssd Eee... da vidiš te sile, preneseš 1,8 GB YIFY RIP a dijaloški ti se okvir i ne otvori.

Stvar je u tome da bi trebalo da ssd-ovi postignu približno istu cijenu po gigabajtu i uz priblićno isti kapacitet.Međutim ne,industrija iz nekog razloga samo ubrzava brznu koju ionako ima umjesto da krene u smjer istrebljivanja hdd-a.Jer ono što bi bilo bolje od 12 hdd-a od po 4tb je 12 ssd-a od po 4tb složenih u NAS. PCIe flash je dobar,međutim zašto se neki proizvođač ne potrudi napraviti dampinške cijene za njega?

11 godina
Drazen kaže...
Nabijanje tolikih jezgri je bez veze i predstavlja, maltene, jedini nacin da se izbaci nekaj novo. Kao sto rade i kod mobitela. Danas bottleneck nije vise samo HDD vec i RAM. 18 jezgri mora se nahranit i mora se organizirat posao. Pristup memoriji je i dalje preko jednog, shareanog busa sto strahovito utjece na propusnost, a i same su memorije puno sporije nego CPU, a kamoli njih 18.
Velika vecina softwarea oslanja se na OS da vodi brigu o multithreadingu sto nije optimalno. Vrlo malo aplikacija kuzi vise jezgri, a jos manje ih optimalno i koristi. I web serveri, npr Appache, imaju problema jer su programeri probleme rijesavali (rjesavaju) kreiranjem threadova sto ima ogromnih problema. Spomenuti video rendering bit ce puno brzi, ali sto cemo s memorijom? Cache od 4, 8k je smjesan jer unj ne stane ni 10% framea. I L2 u MB je premali kada navali 18 jezgri. Kada povrh hardwareskih limita dodamo neoptimalne aplikacije pisane, nedajboze, u Javi imamo disaster.
Ali, kao sto su neki napisali, to je napredak.

Ključna riječ => serveri. Ne vrti se svijet samo oko potrošačke elektronike i PC-a.

Iz samo jednog ovakvog procesora primjerice u openstacku dobiješ 180 VCPU-u, što je maksimalno 180 VPS-a sa minimalnom konfiguracijom.

Ali da, sranje totalno {#}

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 16:18 (Entry Point).
17 godina
Broadwell sa 18 jezgri?

Ako ništa, donirat ću 10 jezgri Foldingu i tako skupljat bodove:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
noirDEC0 kaže...

Nije problem u napretku CPU-a, problem je u softwareu koji to neće efikasno iskoristiti. 

Postoji onaj koji hoće, i onaj koji neće. Ako ti se uporaba računala svodi velikom većinom na onaj koji neće tada nećeš niti imati potrebu za ovakvim procesorom. Samo zato što je u trgovinama ne znači da ga svi trebaju kupiti, krojiš si komponente prema potrebi.

3n3m1 kaže...

Istina "komunjare" prigrlili 4 jezgre...

??? {#}

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
15 godina
neaktivan
Broadwell sa 18 jezgri?

a gdje je amdahlov zakon u svemu tome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

a gdje je amdahlov zakon u svemu tome?

U softveru, odnosno u problemu koji se rješava. Pročitaj definiciju amdahlovog zakona pa će ti biti jasnije.

Znam da bi puno vas htjelo jasan odgovor koji se svodi na: "N jezgri je taman" ili "N jezgri je previše" (kako bi mogli navijati za svoje pulene, ili se rugati konkurenciji i njihovim mušterijama :P) ali stvarnost nije tako jednostavna.

Potreban je uvid u programski kod i poznavanje problema koji se rješava kako bi se mogle davati određene procjene. Čak i tada postoji puno prikrivenih varijabli koje nisu odmah očite, pa se vrte profileri i što sve ne kako bi se stvari istjerale na čistac. Tada se sjedne i gleda što se može (i može li se uopće) izmijeniti u trenutnom pristupu rješavanja problema kako bi se još više iskoristili dostupni hardverski resursi. Također je potrebno uzeti u obzir i omjer perfomansi i kompleksnost izmjena. Često su potrebne izmjene suviše kompleksne te postojeće perfomanse zadovoljavaju autore dovoljno da se suzdrže od ikakvih velikih izmjena.

Zato je jako nezahvalno davati izjave poput "nikome ne treba više od X nečega" (poput one slavne izjave o više od 640 KB radne memorije), jer budi siguran da će se sigurno negdje naći netko tko ima dobru ideju što bi sa tolikom količinom 'nečega' napravio. Jedino je pitanje postoji li dovoljno takvih slučajeva kako bi se opravdala proizvodnja. Kompanije imaju velike odjele koji prate trendove, ciljanu publiku, i čija je svrha istražiti ima li neki proizvod svoje mjesto na tržištu. Naravno, nisu ni takvi odjeli nepogrešivi, pa nije rijetkost da osvane nekakav proizvod koji gotovo nitko ne želi.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice