Ballmer o eri Windowsa

poruka: 42
|
čitano: 7.276
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ballmer o eri Windowsa".
15 godina
neaktivan
Re: Ballmer o eri Windowsa
AlterA kaže...

Nije sam apple, google, te ostali velikani PC trzista, su odavno zapecatili sudbinu Windowsa. U narednih deset godina nece nit bit bitno koji OS gonis, sve ce ionako biti na Apps i Cloud,  HTML-u. Windowsi su svakako proslost, jer se nemogu prilagoditi novinama na trzisnoj utakmici, tko zna ukoliko dovedu nekoga malo sposobnijeg od ovog t/supka pa mozda i opstanu. Intel / M$ kombinacija /dominacija ce nestat kao zaprega i kocija. 

pišeš gluposti

14 godina
neaktivan
Ballmer o eri Windowsa

Windowsi sigurno neće nestati preko noći, ali ako Microsoft neće paziti i prilagođavati se tržištu nije nemoguće zamisliti nestanak Microsofta. Ja osobno mislim da je cloud budućnost, a kad cloud zaživi specijalizirani uređaji (koji su danas češće na Linuxu nego na Wndowsima) će biti popularniji od računala.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ballmer o eri Windowsa

Sve je to stvar inercije.

Uostalom, IT manageri su šupci.

3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ballmer o eri Windowsa

Osobno sam nepovratno izgubio jedan cijeli semestar zbog ideje da je Linux+Open Office jednako dobra kombinacija kao i Windows + MS Office.

Nije.

Microsoft ima definitivno najbolji Office paket na tržištu, pogotovo ove posljednje dvije edicije (2007 i 2010), koje su, po osobnom dojmu, klasama ispred konkurenata.

Jest, OO je slobodan, besplatan i dovoljno dobar za neke prosječne korisnike, ali MS Office je tu Bog.

A kako ga nema za nijednu Linux distribuciju i kako je besmisleno se zezat s emulatorima, stvar je jasna.

Linux je kvalitetan OS, ali za mali raspon namjena. Kad se priča o nekom ozbiljno radu, tu su Windowsi još uvijek na vrhu, i mislim da ih neće toliko brzo skinuti s trona. 10 godina star XP je još uvijek dovoljan za prosječnog korisnika. Samo da ih razviju u pogledu user friendlinesa, i bit ću tu zauvijek.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Ballmer o eri Windowsa

Kvalitetna rasprava :)

Ajmo jedno po jedno:

1) Macovi se koriste u poslovne svrhe - firmi u kojoj ja radim Mac je sluzbena platforma. U vecini slucajeva nemam problema, jedino sto mi smeta je puno manja baza kvalitetnih free aplikacija. Office za mac (imam Office 2011) nudi 100% kompatibilnost (po mom iskustvu) sa Win officeom, sto je najbitnije.

2) Nikakav Open Office ili slicna alternativa ne moze zamijeniti Microsoft office u ozbiljnom poslovnom okruzenju, sve ostalo je iluzija.

3) Windowsi su nevjerojatno puno zastupljeni u poslovnoj okolini. Jos niti jedan klijent kod kojega sam bio nije bio na icemu drugome osim win (end useri). Sto se tice backenda, vecinom su Oracle baze, Hyperion za financijsko izvjestavanje, Business Objects ili Cognos za Business Inteligence i ostali specificni sustavi ovisno o vertikali klijenta. Koji puta je u igri MS SQL server i Sharepoint. Lotus notes su jos jako puno zastupljeni kao platforma za razne business aplikacije, ali tvrtke u vecini slucajeva napustaju Lotus Notes i idu na druge platforme.

4) Linux je i dalje OS za entuzijaste

5) Neke iznenadjuje mali postotak javne uprave na linuxu. Mene ne. Ako zelis linux koristiti u takve (komercijalne) svrhe, kada izracunas TCO (Total Cost of Ownership) vidis da razlika nije velika. Uzmite u obzir da kada MS pregovara sa javnim upravama i velikim korporacijama cijene naglo padaju, dakle popust na kolicinu zna biti ogroman jer MS najcese ne gura samo OS u tom slucaju vec prodaje (ili pokusava prodati) cijeli stack svojih tehnologija.

6) Firme se masovno prebacuju na cloud. Ne zato jer je trend, vec zato jer tako stede. I vjerujte mi, nije da odluka da za 300 korisnika placas 1 milijun $ licenci godisnje donosi na blef.

7) Microsoft ce se prilagoditi vremenu i preziviti, isto kao Apple ili Intel ili Google ili bilo koja mega-korporacija. Ulazu masovne novce u R&D. Pa sto mislite tko "gura" industriju naprijed? Najcesce veliki. Ok, desi se da 2 klinca naprave cudo u garazi, ali to je vise iznimka nego pravilo (postotak inovacija koje dolaze iz korporacija je u redovima velicina veci od inovacija nadarenih pojedinaca iz garaze).

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
HomoScepticus kaže...
Uostalom, IT manageri su šupci.

A što si ti, ako im tako govoriš?, izvini, ali sam morao, jednostavno, nemožeš tako osuđivati ljude!

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
13 godina
zoki.zlikowski kaže...

Windowsi sigurno neće nestati preko noći, ali ako Microsoft neće paziti i prilagođavati se tržištu nije nemoguće zamisliti nestanak Microsofta. Ja osobno mislim da je cloud budućnost, a kad cloud zaživi specijalizirani uređaji (koji su danas češće na Linuxu nego na Wndowsima) će biti popularniji od računala.

Windowsi su najviše korišteni OS-ovi i to zaslužuju, ako ne onda mi objasnite zašto?

Cloud budućnost?, kako se uzme, za mene ne, nedam svoj disk nikome!!!{#}{#}.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
17 godina
Originalni_manic kaže...

Ajmo jedno po jedno:

1) Macovi se koriste u poslovne svrhe - firmi u kojoj ja radim Mac je sluzbena platforma. U vecini slucajeva nemam problema, jedino sto mi smeta je puno manja baza kvalitetnih free aplikacija. Office za mac (imam Office 2011) nudi 100% kompatibilnost (po mom iskustvu) sa Win officeom, sto je najbitnije.

2) Nikakav Open Office ili slicna alternativa ne moze zamijeniti Microsoft office u ozbiljnom poslovnom okruzenju, sve ostalo je iluzija.

3) Windowsi su nevjerojatno puno zastupljeni u poslovnoj okolini. Jos niti jedan klijent kod kojega sam bio nije bio na icemu drugome osim win (end useri). Sto se tice backenda, vecinom su Oracle baze, Hyperion za financijsko izvjestavanje, Business Objects ili Cognos za Business Inteligence i ostali specificni sustavi ovisno o vertikali klijenta. Koji puta je u igri MS SQL server i Sharepoint. Lotus notes su jos jako puno zastupljeni kao platforma za razne business aplikacije, ali tvrtke u vecini slucajeva napustaju Lotus Notes i idu na druge platforme.

6) Firme se masovno prebacuju na cloud. Ne zato jer je trend, vec zato jer tako stede. I vjerujte mi, nije da odluka da za 300 korisnika placas 1 milijun $ licenci godisnje donosi na blef.

1. Koliko vas ima u firmi? Korporacije vecinom koriste Win platformu (radi AD-a, Exchangea i slicno).

2. Apsolutno

3. Oracle je popularan radi SAP-a i slicnih rijesenja. Iako se u zadnje vrijeme dosta gura MSSQL

6. T-Com cloud rijesenje: 18kn po zaposleniku po danu. Godisnje po zaposleniku je to 6800 kn. To je obican komp, licenca windowsa i officea. S tim da je to normalna licenca. Kad ides na volume dobijes znatan popust. Long term je jeftinije kupiti licence nego gurati cloud. Pogotovo ako imas nekakve aplikacije koje se ne mogu vrtiti pod cloudom.

17 godina
tnakir kaže...
Originalni_manic kaže...

Ajmo jedno po jedno:

1. Koliko vas ima u firmi? Korporacije vecinom koriste Win platformu (radi AD-a, Exchangea i slicno).

2. Apsolutno

3. Oracle je popularan radi SAP-a i slicnih rijesenja. Iako se u zadnje vrijeme dosta gura MSSQL

6. T-Com cloud rijesenje: 18kn po zaposleniku po danu. Godisnje po zaposleniku je to 6800 kn. To je obican komp, licenca windowsa i officea. S tim da je to normalna licenca. Kad ides na volume dobijes znatan popust. Long term je jeftinije kupiti licence nego gurati cloud. Pogotovo ako imas nekakve aplikacije koje se ne mogu vrtiti pod cloudom.

1. Nedavno probili 50, jos smo mladi :)

6. Nisam mislio na neko specificno rjesenje vec generalno - cloud rjesenja se u najvecem broju slucajeva uzimaju zbog ustede. Ne znam kaj t-com nudi ali 18 kn / zaposlenik / dan i se cini dosta za hr pojmove.

17 godina
Originalni_manic kaže...

1. Nedavno probili 50, jos smo mladi :)

6. Nisam mislio na neko specificno rjesenje vec generalno - cloud rjesenja se u najvecem broju slucajeva uzimaju zbog ustede. Ne znam kaj t-com nudi ali 18 kn / zaposlenik / dan i se cini dosta za hr pojmove.

1. Hrvatska firma ili? Cim se bavi firma?

2. Znas oni pricu o Amazonovom cloudu? :)))

Cloud je danas popularan radi hypa koji se dize oko njega. Nisam siguran da u Hrvatskoj biti toliko popularan.

13 godina
protjeran
Ballmer o eri Windowsa

Po mom mišljenju,cloud je vrlo nesigurno rješenje i nikad,al NIKAD neće na moju mašinu! Što se firmi tiće,neka njih,tu im pomoć ne mogu(ili?)..hm..ali na kućnom kompu sam ja glavni i ne dam smeće u njega!

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
alexspalato kaže...
AlterA kaže...

Nije sam apple, google, te ostali velikani PC trzista, su odavno zapecatili sudbinu Windowsa. U narednih deset godina nece nit bit bitno koji OS gonis, sve ce ionako biti na Apps i Cloud,  HTML-u. Windowsi su svakako proslost, jer se nemogu prilagoditi novinama na trzisnoj utakmici, tko zna ukoliko dovedu nekoga malo sposobnijeg od ovog t/supka pa mozda i opstanu. Intel / M$ kombinacija /dominacija ce nestat kao zaprega i kocija. 

pišeš gluposti

Sto je to sto sam napisao glupost po tebi, kad vec iznosis svoj stav onda ga podupri i s obrazlozenjem. Vidis, napistat "pises gluposti" ne samo sa se smatra bezobraznim, nedoraslim i intelektualno ogranicenim vec se zapravo svrstava u vrstu idiotizma.  

e.......
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice