Ažuriranje za Windows 8.1 – službeno

poruka: 18
|
čitano: 3.197
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ažuriranje za Windows 8.1 – službeno".
14 godina

- Sad se već niti ne zna službeni datum izlaska, a već su ga pomicali dva puta (ako sam pratio dobro).

- Prema onome što se moglo vidjeti do sada, napredak postoji, pohvala za novi način rada s appovima,

ali "a za normalno funkcioniranje trebao bi biti dovoljan samo 1 GB radne memorije", čisto sumnjam.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 10:03 (Valentin17).

2 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koje to normano korištenje na 1GB radne memorije danas?

Imam pokrenutih 6 tabova u Operi od toga u jednom svira YT, uz put skenira SAS i imam podignut street view i zauzeće je 2.9 GB trenutno.

Sa 1GB RAM-a bi se mogao j.... pardon slikat'. :)

7 2 hvala 1
14 godina

Oldy

- Upravo sam i ja na to mislio. {#}

2 0 hvala 0
11 godina

Nevjerovatno je kako takva firma sebi zabija "autogolove" i ne shvaća što tržište želi i treba.. Na takav način "razmišljanja" se upropastila i Nokia.. Win 8/8.1 je toliko lijep da bi mogao dobit odavno nagradu #1 za ružnoću sučelja, a danas kad ne samo da imamo jako precizne optičke miševe nego i laserske, ali za đavla sve to kad veliki Microsoft tvrdi da je prst korisnika "precizniji" od mega rezolucija koju miševi ostvaruju.. Neznam nikoga ko se usrećio programirati na smartphone-u ili tabletu nego se programiranje za IOS i android vrši isključivo iz Windowsa naravno bez sramotnog metro sučelja.. Ovim naravno ne umanjujem vrijednost spomenutih uređaja koji su genijalni i nezamjenjivi za svakodnevnu upotrebu ali "ubitačni" za programiranje i nešto ozbiljnije.. Da koriste kao galaxy note digitalnu penkalu već bi bili precizniji ali prst ne.....

6 5 hvala 1
13 godina

Microsoft uvijek u putu nadolazi.Do Windows-a 9 SP1 Windows 8 će biti potpun. Recimo,nekoliko dana od izlaska osnice sam rekao:

-fali joj da u metru postavim kao pozadinu wallpaper - microsoft ispravio sa 8.1

-fali joj direktno bootanje na desktop - došlo sa 8.1

-fali joj start meni pa makar imao opciju disable/enable - sad ima ali ima tu još posla

Taman sa devetkom da sve ispeglaju,a sa nekim update-om isprave bugove devetke i eto novog windows-a 7

http://www.avast.com/get/2udv4zIj

2 1 hvala 1
15 godina
Re: Ažuriranje za Windows 8.1 – službeno
Oldy kaže...

Koje to normano korištenje na 1GB radne memorije danas?

Imam pokrenutih 6 tabova u Operi od toga u jednom svira YT, uz put skenira SAS i imam podignut street view i zauzeće je 2.9 GB trenutno.

Sa 1GB RAM-a bi se mogao j.... pardon slikat'. :)

Za rad OS-a je potrebno 1GB. Opera i ostalo nemaju veze sa tim.

PUTA MADRID
14 godina

DELETE. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 13:29 (Valentin17).
15 godina
protjeran

Šta im vrjedi normalan rad sa 1gb rama kad pola CPU-ova nije kompatibilno sa windows 8,8.1,ili treba cackat po biosu i palit NX/SSE2/PEA itd

http://www.soundstream.com/

0 2 hvala 1
17 godina
Valentin17 kaže...
x18x05x kaže...

- Znači ti radiš samo s OSom, tebi programi ne trebaju? {#}

O čem ti pričaš, ukupna potrošnja ram-a ovisi o aplikacijama koje koristiš i koliko ih koristiš. Za cuclanje rama u Operi javi se operi.

14 godina

DELETE. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 13:27 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...
x18x05x kaže...

- Znači ti radiš samo s OSom, tebi programi ne trebaju? {#}

Šta si ti gl*p??

PUTA MADRID
17 godina
Valentin17 kaže...
igy kaže...

ukupna potrošnja ram-a ovisi o aplikacijama koje koristiš i koliko ih koristiš.

- Aleluja, otkrio si Ameriku. LOL.

yep, a po tvojim komentarima se čini da ju tek trebaš otkriti

14 godina
x18x05x kaže...

- Nećemo se sad natjeravati kao djeca ovdje, samo sam rekao da nitko ne korisiti sam OS bez ikakvih programa,

pa onda niti nema smisla nekakvoga navoditi da za OS "goli" treba 1GB memorije.

- Nema potrebe za ljutnjom, vrijeđanjem i sl., ako želite raspravljati može, ja se ne raspravljam na takav način,

vrijeđajući druge.

- Ako nećemo raspravljati kao civilizirani ljudi, nego kao neodgojena djeca, onda se bolje ne raspravljati uopće.

- Kolega Oldy je dao odličan primjer, njemu se ovim putem zahvaljujem, jer upravo na to sam ja mislio, možda

sam krivo shvaćen bio, možda sam se krivo izrazio, pa se ovim putem ispričavam svima.

- A za TD, pa ako vam je drago, da vam je tako lakše, ako vam je to želja, samo naprijed, meni ne smeta, ja nisam lupio

nikome, smatram da je to ružno, da svatko ima pravo nešto reći, smatram da sam nitko, pa da lupam TD drugima,

a vi ako mene mrzite, opet ponavljam samo naprijed, nisam na forumu zbog nekakvih zvjezdica

(oni koji su me nešto tražili znaju to već). NHF.

- Svaki dan se uvjeravam kakvi su forumaši na ovome forumu, svaki dan sam sve više uvjeren da mi nije mjesto ovdje.

- Od sada, tko god nešto napiše u temu ima Hvala i TU od mene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 13:44 (Valentin17).
17 godina

Smanjili su potrošnju memorije i to je super no da se podesiti da još manje traže gašenjem nepotrebnih servisa.

I tko to danas nema barem 2 GB rama taj vjerovatno ima neku staru kramu na koju ne vrjedi stavljati ništa drugo osim Windows 7, Xp ili Linux ovisno o RAMu. 

''It's not broken, It's a game feature''
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 13:49 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Za one koji nisu informirani, Win 8 je optimizaran jos vise na prema Win 7 tj. ima za cca 100 MB manji memory footprint nego win 7.

Na "kanti" od 2 GB ja profesionalno radim (Eclipse, VS2013).

Win XP ne dolazi u obzir za bilo koju mashinu sa iznad 1-1.5GB RAMA posto ima ocajan memory management/paging.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 14:37 (dehy).
17 godina
neaktivan

Koliko vidim Windows 9 će biti izvrstan OS - SUPER!

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
dehy kaže...

Win XP ne dolazi u obzir za bilo koju mashinu sa iznad 1-1.5GB RAMA posto ima ocajan memory management/paging.

Moj legos se bavi amaterski "pravljenjem" glazbe na PC-u, i bome se osjetilo jako, kad je s 2 GB prešao na 4 GB memorije.

OS-XP SP3

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti
13 godina
protjeran
CTN962 kaže...

Koliko vidim Windows 9 će biti izvrstan OS - SUPER!

Hoće, kad bude imao SP3 kao XP. {#}

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 10:09 (Budokai).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice