AutoCAD na akciji

poruka: 19
|
čitano: 8.526
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AutoCAD na akciji".
18 godina
AutoCAD na akciji

I 11000 kuna je previše

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
AutoCAD na akciji

daj 500$ i nosi .... http://www.bricscad.com/

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 17:19 (hrvooje).

0 1 hvala 0
17 godina
RE: AutoCAD na akciji
Ag008 kaže...

I 11000 kuna je previše

Zapravo, izrazito jeftino, a ne skupo.
Ovo nikako nije software za "kućnu uporabu".
Ako se ne varam AutoCad 2010 košta od 4000$ pa nadalje.
Every hole is a goal!
18 godina
Ag008 kaže...

I 11000 kuna je previše

Ne za AutoCAD. Svi koji za život zarađuju na njemu, zarade to za tjedan ili dva...
Pazi, gledam te!
18 godina
neaktivan

Ne za AutoCAD. Svi koji za život zarađuju na njemu, zarade to za tjedan ili dva...

potpisujem

HP Compaq 8710w
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 17:41 (Pavo).
17 godina
neaktivan
AutoCAD na akciji

Hah, ta obično licence za CAD aplikacije kupuju firme ili inžinjeri sa stažom a za njih je to prava sitnica. Dok studenti te oni koji nisu u mogućnosti da izdvoje lovu za licencu, dobro se zna što rade! No sve u svemu, ovo je odlična akcija...

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
AutoCAD na akciji

hvala Bogu pa postoje drugi nacini kako doci do autocada 2008,a svi znamo koji je :-)

E8400~3.0Ghz,Gigabyte EP45C-DS3,OCZ HPC Reaper X 2*2GB Ram PC8000 1000Mhz,Sapphire HD4850 512DDR3,OCZ PowerSuply StealthXStream 500W HDD hitachi 500gb 7200rpm

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
AutoCAD na akciji

Ja dok sam isao u skolu dobivao sam od skole AutoCAD, kao i svi ostali, posto nam je to bio jedan od osnovnih programa, cak je bilo i testova iz AutoCADa.

Sad kako vise ne idem u skolu, pao i AutoCAD u zaborav, hehe.

Za sve koji prate (i vole) Prison Break: http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Pavo kaže...

potpisujem

Umm, ne.
Ja ne poznajem nikoga tko je to privatno kupio i "time zarađuje za život" a u industriji sam u kojoj je CAD/CAM uobičajena stvar već dugo vremena.
Nema smisla takve stvari kupovat kao privatnik, jer si ih nikad nećeš isplatit. Ja sam licencu dobio iz firme u kojoj radim kao za sve ostale programe koje koristim na računalu za posao doma.
I ako mi nađeš nekoga tko u tjedan - dva zaradi 3000$+ samo iz crtanja u AutoCAD-u molim te reci mi tko je, jer bi i ja voliko tako nešto napravit.
A što se samog AutoCAD-a 2010, 2009 tiče... posljednja verzija koja meni koristi je 2007... sve ove nove sa novim sučeljem i svim tim 3D kerefekama su totalno smeće. Nitko normalan neće radit 3D modele u AutoCAD-u kad ima 100 puta boljih programa za to.
18 godina
neaktivan

Mi u školi imamo autocad2004, i ministarstvo nam je odbilo kupit 2008cu! Možda nam sad  odobre, kad je sniženje.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
18 godina
neaktivan
Geek kaže...

Mi u školi imamo autocad2004, i ministarstvo nam je odbilo kupit 2008cu! Možda nam sad  odobre, kad je sniženje.

Ajde molim te reci mi koja je razlika među ta dva modela?
Ili samo zato jer se zove 2008?
18 godina
Lightning kaže...
...
Ja ne poznajem nikoga tko je to privatno kupio i "time zarađuje za život" a u industriji sam u kojoj je CAD/CAM uobičajena stvar već dugo vremena...
Ne kužim, kako to misliš, privatno? Pa ova cijena niti nije za 'privatno' korištenje. 11k i nešto sitno kuna, još na to ide PDV gore. Sigurno nećeš zaraditi lovu crtajući dječju sobu u ACAD-u...
Pazi, gledam te!
16 godina
protjeran
Lightning kaže...
Pavo kaže...

potpisujem

Umm, ne.
Ja ne poznajem nikoga tko je to privatno kupio i "time zarađuje za život" a u industriji sam u kojoj je CAD/CAM uobičajena stvar već dugo vremena.
Nema smisla takve stvari kupovat kao privatnik, jer si ih nikad nećeš isplatit. Ja sam licencu dobio iz firme u kojoj radim kao za sve ostale programe koje koristim na računalu za posao doma.
I ako mi nađeš nekoga tko u tjedan - dva zaradi 3000$+ samo iz crtanja u AutoCAD-u molim te reci mi tko je, jer bi i ja voliko tako nešto napravit.
A što se samog AutoCAD-a 2010, 2009 tiče... posljednja verzija koja meni koristi je 2007... sve ove nove sa novim sučeljem i svim tim 3D kerefekama su totalno smeće. Nitko normalan neće radit 3D modele u AutoCAD-u kad ima 100 puta boljih programa za to.
 u 99% slucaja autocad se kupuje za firme kojima je to sica a u onih 1% kao osoba koja zaraduje u tome il su visuko skolovani arhitekti ili nesto slicno uostalom sve se opet svodi za firmu za koju rade uostalom izraduju nacrte, stvarno ne vidim logike da netko privat 1 osoba koristi autocad u svrho zaradivanje novca jer danas ako pogledas npr. lesnina ide u izradu prodajnog centra naravno nece sada da ti izradu nacrta nekoj 100 osobi nego ce da ti onoj odnosno izradu nacrta koja firma ce izraditi centar jer oni unotora kompleksa imaju ljude koja rade na nacrtu,,, i jos nesto nesto je pitao koja je razlika izmedu 2004 i 2008 sve u sve ugladeni su bug te poboljsanja lakoca crtanja i sl. vecinom kod 80% programa koji izbacuju redovitu program sa zakrpama ( vecinom su to mali bug ) sve je to u cilju marketinga npr kako bi bilo da je autocad izasao davne 2004 i da ga nije bilo do 2009 sta bi se deslio polako bi otisao u zaborav isizna da nije samo to nego je i ovo sto sam naveo, 
Novi counter strike source server 84.16.243.71:27015
18 godina
neaktivan
AutoCAD na akciji

AUTOCAD su u biti monopolisti.

U hrvatskoj ne postoji previše firmi koje vi tu nabrajate da im je to 1% buđeta i da u tjedan dana isplate AUTOCAD. Vi živite malo u zabludi, i gledate AUTOCAD kao jedini trošak firme. Ako uzmete neku srednju firmu kojoj treba oko dvadesetak licenci onda je to trošak za autocad oko pola milijuna ( i više ako se uzme novi bez preplate) svaku godinu i to takvoj firmi predstavlja veliku investiciju koja se ponavlja ciklički svake godine i još hardwerski zahtjevi se povečavaju svake godine, što dodatno povećava trošak.  Što je netko prije već komentirao da mu nađete nekoga tko će zaraditi licencu za AUTOCAD u tjedan dana.

A ako malo dublje uđete u struku ( i izađete van informatike) vidite da sve što danas crtate u 2010 ste crtali i u inačicama prije i to skoro na isti način. Postoje sitna poboljšanja, ali tehnika i ono što se crta ne može se promjeniti toliko da vam opravda tolike novce utrošene svaku godinu.

Da napomenem da Autodesk svaku godinu radi neku promjenu u svome formatu. To si čak ni microsoft ne dopušta sa svojim office formatima. Svi smo svjedoci koliko je bilo problema sa novim office-om i koliko nekomatibilnosti oko prijelaza iz starog u novi 2007 format. E to autodesk radi svaku godinu sa svakim novim AUTOCAD-om.

Na kraju cu za jednu ilustraciju otići u krajnost (ali debelu krajnost) u doba fosila i reći da se nekad kupovala daska za crtanje (koje su tad bile velike investicije) za cijenu jednog današnjeg autocada i da još dan danas možete crtati sve na njoj kao i prije dvadeset godina kad su se kupovale.  AUTOCAD morate svaku godinu i godinu da bi kao bili u trendu.... Ipak malo pretjerano i ne vidim razloga zašto bi bilo ko branio AUTODESK i barato nekim glupim podacima da je to nekoj ozbiljnoj firmi 1% buđeta.... (molim ne komentirati dasku za crtanje jer je to prošlo svršeno vrijeme i tu je samo radi ilustracije)....

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
daseparo kaže...

... 

Da napomenem da Autodesk svaku godinu radi neku promjenu u svome formatu. To si čak ni microsoft ne dopušta sa svojim office formatima. Svi smo svjedoci koliko je bilo problema sa novim office-om i koliko nekomatibilnosti oko prijelaza iz starog u novi 2007 format. E to autodesk radi svaku godinu sa svakim novim AUTOCAD-om.

...

Tu se nebi složio sa tobom, AutoCAD verzije 2004 do 2006 su imali jedan format, 2007 do 2009 su imali drugi format, i sad 2010 ima novi format zapisa.
18 godina
AutoCAD na akciji

Ono što zaboravljate je to da 75% ureda koji se bave izradom nacrta u AutoCADu ne trebaju ništa više nego lite verziju.

Bilo tko, tko neće koristiti 3d ili skriptiranje može uredno raditi i na lite verziji koja košta cca 9000 kuna.

Tako da sve šta pričate pada u vodu.

Oni kojima treba 20 punih licenci AutoCADa koje koštaju po 35000 kuna imaju za to.

Mi u manjim firmama imamo AutoCAD lite i dovoljan je već godinama.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ono što zaboravljate je to da 75% ureda koji se bave izradom nacrta u AutoCADu ne trebaju ništa više nego lite verziju.

Bilo tko, tko neće koristiti 3d ili skriptiranje može uredno raditi i na lite verziji koja košta cca 9000 kuna.

Tako da sve šta pričate pada u vodu.

Oni kojima treba 20 punih licenci AutoCADa koje koštaju po 35000 kuna imaju za to.

Mi u manjim firmama imamo AutoCAD lite i dovoljan je već godinama.

Postoje firme kojima je AutoCad dio proizvodnog procesa. Nisu uredi, već ono što crtaju to i proizvode... I zbog nekih partnerskih ureda si ne mogu priuštit lite verziju....
Možda ja nisam naveo reprezetativni primjerak, ali ne koristu samo uredi AutoCAD. Dapače uredi što nacrtaju, to treba netko i napraviti. A onda se tek javljaju belaje... Taj nacrt treba ispraviti, revizije, pa se često u praksi ne može napravit  100% što se projektira u uredu (ali ti to sigurno znaš bolje, jer sam ja samo informatička podrška takvoj firmi i osobno ne crtam) i problemi sa formatima... Pa ti takvi ured razvije neki plugin koji ti neće u lite verziji radit, nego npr. samo u mechanical.....
Zato ti ja kažem da nitko ne bi trebao braniti Autodesk i da ne padaju baš sve priče u vodu...  I onda ti dođe BSA ili kako se već zove ta agencija i prvo provjerava one firme koje radu u skladu ili što više u zakonu.... I ako nemaš original, odma kazna jer zna da to moraš platit, inače će te zatvorit..... (ali to je neka druga priča)
18 godina
neaktivan
Perica kaže...
 Tu se nebi složio sa tobom, AutoCAD verzije 2004 do 2006 su imali jedan format, 2007 do 2009 su imali drugi format, i sad 2010 ima novi format zapisa.
 :D  To i nije baš neki bonus... ne znam kako si ti to mislio ali ja znam da je meni do ogromna mana... svaka nova verzija od 2002 ima svoj format.
A kad sam rekao privatno, mislio sam na onu izjavu da si to netko isplati u dva tjedna posla... pa firma si isplati, a ne osoba... i da, obicno ljudi koji to koriste su zavrsili neke skole i to im je samo pomocni alat. 
Ionako se 2D nacrti više kao takvi nigdje ne koriste... sve je sad u 3D a tu su neki drugi igrači... AutoCAD zaostaje i to se osjeti ovim isforsiranim 3D modulima u zadnje 2 verzije...
A razlika među ovim verzijama osim u broju verzije i sučelju nema puno.
16 godina
neaktivan
AutoCAD na akciji

Budući da radim u firmi koja prodaje Autodeskove pakete (daje podršku, savjetuje, školuje,...) slobodno nastavak uzmite s rezervom.

Ipak, mislim da par stvari treba razjasniti.

1. AutoCAD ne mijenja dwg svaku nego obično svaku treću verziju. Verzije 2004/2005/2006 imaju isti format. Verzije 2007/2008/2009 imaju isti format. Verzija 2010 donosi novi dwg format.

2. U poslijednjih 10+ godina koliko sam u ovom poslu ne sjećam se niti jednog slučaja da je netko kupio AutoCAD "za po doma". AutoCAD kupuju firme koje od toga imaju koristi i kojima je to alat pomoću kojeg posluju i zarađuju. Kao što šumarija kupi šumaru "štilovku" jer mu je to alat za posao tako i firma projektantu kupuje AutoCAD jer mu je to alat kojim obavlja svoj posao. Između štilovke i AutoCAD-a nema nikakve razlike osim što je AutoCAD lakše ukrasti.

3. Svaka firma koja uz Autodeskov paket ima aktivnu pretplatu ima pravo na sekundarnu instalaciju na kućno računalo. To znači da projektant koji na poslu koristi AutoCAD za rad smije legalnu licencu AutoCAD-a koristiti i doma. Dakle, za fuš ne treba prazniti đepove.

4. Studenti ne trebaju potrošiti ni kunu za AutoCAD jer je on za njih besplatan. Potrebno je samo da matični fakultet bude registriran u Autodeskovoj bazi, a student s valjanom mail adresom otvorenom kod edu ustanove nakon prijave downloada AutoCAD i legalno ga koristi

5. Istina je da AutoCAD nije jeftin (trenutno 28.180 kn) pa je AutoCAD LT ( 8.190 kn) dobro rješenje za one koji ne trebaju 3D, veze s bazama, vanjske aplikacije (VBA, LISP,...), mrežne licence i sl. Međutim ova ponuda koja je cijenu punog paketa verzije 2008 toliko približila cijeni LT-a 2010 postavlja pitanje isplativosti kupovine LT-a u ovom trenutku. Kupovina jeftinih CAD rješenja je isto jedna od opcija. Iskustva su različita, od onih koji kažu da im je dovoljno do onih koji se za 3 dana vrate na AutoCAD. Činjenica je da se onaj koji ne navikao raditi u AutoCAD-u teško prilagodi nečem manje komfornijem.

6. AutoCAd svakom novom verzijom donosi nešto novo, a koliko je to nekom korisno ovisi o načinu korištenja. Ako netko AutoCAD koristi na razini alata iz 14-ice onda će se tome sve nove stvari u poslijednjih 10 godina činiti nekorisnima. U verziji 2010 uvedena je parametrika. Onaj tko zna kako to iskoristiti biti će presretan, a onaj koj ne zna šta će s tim reći će da je to bez veze. Znate onu- da li je čaša napla puna ili napola prazna?

7. Pograšno je u 3D segmentu komparirati "goli" AutoCAD s konkurentima. Ako želimo uspoređivati Autodesk s konkurencijom (ProE, SolidWorks,...) onda treba komparirati software slične namjene, recimo AutoCAD Inventor (Suite, Routed Systems, Simulation, Professional). Ako tako postavimo stvari onda izjave "ovaj onom nije ni do koljena" dolaze pod veliki upitnik.

Isprika na ovako dugačkom odgovoru.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice