ok, ovaj mi se kocept sviđa, već su mi počele nedostajti disketice
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovo već postoji neko vrijeme al su bile promotivne bilo bi fora sa sođu u dućana valjda bi bile super jeftine
Ovo je nesto dostojno senzacionalistickog naslova, iako ga nije dobilo.
Zanimljiv koncept ali ne vidim smisao jer jeftino kartonsko kućište neće puno smanjiti troškove proizvodnje, nije li najskuplji dio upravo memorijski čip?
Ako budu imale razumnu cijenu zašto ne. Iako možda u današnje vrijeme to nema smisla kada postoje različite Flash memorije koje su vrlo jeftine i dugotrajne ali zanimljiv koncept kako god 
Je li moguce da nam iz Art Lebedeva dolazi nesto JEFTINO? :D
A što ako se smoči?
Imam jednu riječ za ovo - GLUPOST. Jednokratne memorije? Ili memorije u stilu disketa??? Kao da nema dovoljno smeća na ovoj planeti nego ga treba dodatno stvarati nepotrebnim dupliciranjem... ako ti treba stick - kupiš ga i koristiš. Ako ti treba još toga, kupiš veći i koristiš oba.
Ovo je smišljeno samo da bi njima donosilo zaradu... jer oni nemaju zaradu ako prodaju jedan komad i da ti traje 3 godine... a s ovim "jednokratnim" lova stalno stiže.
Glupost... uostalom kao i sve od te firme koja prodaje PREcijenjene stvari.
Imam jednu riječ za ovo - GLUPOST. Jednokratne memorije? Ili memorije u stilu disketa??? Kao da nema dovoljno smeća na ovoj planeti nego ga treba dodatno stvarati nepotrebnim dupliciranjem... ako ti treba stick - kupiš ga i koristiš. Ako ti treba još toga, kupiš veći i koristiš oba.
Ovo je smišljeno samo da bi njima donosilo zaradu... jer oni nemaju zaradu ako prodaju jedan komad i da ti traje 3 godine... a s ovim "jednokratnim" lova stalno stiže.
Pa baš se i ne slažem sa tobom.
zamisli da radiš u nekoj firmi koja isporučuje neke promotivne materijale.
vjeruj mi, ovakvi sticki su za njih zlata vrijedni pogotovo oni najmanjeg kapaciteta, ako ih cijena bude jako niska.
A što ako se smoči?
Isto sto se desi kad se i klasicni smoci, ili cd, ili disketa.
Precjenjene stvari WTF? Pogledaj koliko je jeftina ona tipkovnica koja umjesto svake tipke ima ekran solidne rezolucije, pa netko bi to naplatio 10 tisuca dolara...
Npr. kupim stick, dodje mi klijent, snimim mu projekat i ode 15KM, ne, to nije ni malo dobro za posao. Dijelim reklame, dodje covjek, dam mu CD, niti ga moze staviti u djep, niti ce ga nositi u kesi, dakle, jedino mu mogu dati papirni katalog...
Mnogo je namjena, ali se odo okupati, pa ne mogu pisati.
A što ako se smoči?
Onda bu mokro.
Ovo je ustvari sjajna zamjena za "glomazne" i stare CDe i DVDe još samo ako bude po primamljivoj cijeni, optički mediji će postati dio prošlosti ako korisnici to budu prepoznali i prihvatili.
Da 8gb košta max 20 kn bilo bi dobro :DDDD
A što ako se smoči?
Bilo je klasičnih koji su se i u perilici oprali i radili godinama nakon toga.
Precjenjene stvari WTF? Pogledaj koliko je jeftina ona tipkovnica koja umjesto svake tipke ima ekran solidne rezolucije, pa netko bi to naplatio 10 tisuca dolara...
Npr. kupim stick, dodje mi klijent, snimim mu projekat i ode 15KM, ne, to nije ni malo dobro za posao. Dijelim reklame, dodje covjek, dam mu CD, niti ga moze staviti u djep, niti ce ga nositi u kesi, dakle, jedino mu mogu dati papirni katalog...
Za ovo se slažem, s tim da je pitanje koliko je ekološki prihvatljivije proizvesti DVD nego ovakav stick.
Da bi ovo našlo svoju primjenu, kartonsko kućište ne smije utjecati na pouzdanost (da ne bi po još nečemu sličili disketama), a cijena mora biti prihvatljiva u odnosu na DVD. U protivnom bi se više isplatilo proizvoditi klasične stickove bez ikakvih oznaka, tako da firme koje ih koriste, primjerice za snimit klijentu projekt, mogu na njih tiskati svoj logo i osnovne kontakt informacije. Na taj način bi klijent osim svog projekta dobio i stick koji bi mogao poslje koristiti, a za firmu bi taj stick ujedno predstavljao i promotivni materijal (ionako su kemijske i upaljači već predugo u toj ulozi).
A što ako se smoči?
<offtopic>
Mislis na optimus maximus? http://www.artlebedev.com/everything/optimus/ ?
Ako je 2000$ ili 1500€ za jednu TIPKOVNICU jeftino... i to je online cijena (dodaj prijevoz i PDV na to). Usporedi malo sta mozes kupiti za te novce i onda kazi da je to jeftino... od auta, do novog laptopa sa i7 core procesorom itd...
Sta se tice komentara da bi netko drugi naplatio to 10000 $... samo ovo cu reci... slazem se da ima ljudi s vise novca nego mozga koji bi to toliko i platili... ali... ma necu ni gubiti vrijeme na daljnje komentiranje...
Snimanje projekta na stick, snimanje promo materijala na CD? A alternativa - slanje ili download materijala/projekta direktno s stranica firme? Kolika je tu ušteda?
</offtopic>
Sta se tice toga da je to korisno. Slazem se da ce vjerojatno u buducnosti jeftini usb stickovi biti mediji za prenosenje informacija (za onog tko bude imao potrebu prenositi podatke na prijenosnom mediju). To se sigurno nece dogoditi dok cijena flash memorije ne padne na cijenu koja je približna cijeni DVD-a/CD-a - jer cijena memorije diktira ukupnu cijenu
Zato cisto sumnjam da ce imati kartonsko kućište... to je vizija Art Lebedeva koji su (kao što im samo ime sugerira) dizajnerska tvrtka. Industrijski dizajn je samo jedna od stvari kojima se bave. Znači princip - nacrtaj nešto zgodno i (pre)masno to naplati... bez obzira koja je realna cijena/vrijednost toga. Zato ako to i bude njihov dizajn, cisto sumnjam da ce biti toliko jeftino da ce se isplatiti koristiti to umjesto DVD-a/CD-a.
Pogledaj moj odgovor Mentalistu... ukratko, zašto ta firma mora isporučivati promotivne materijale preko sticka ili fizički? Stick lako izgubis... ali link za download na stranicama je trajan :)
stikovi sa reklamam vec postoje i najcesce su od 2gb i na njima je logo firme i na njima katalozi firme i ponuda koju sam trazio takvih stikova imam vec jedno 10 i koliko jeftiniji mogu biti od obicnog koji kosta u maloprodaji 50 kn od 2 gb je smece je ali kada ti to neko pokloni sa svojom reklamom sigurno ne mislis tako ova ideja je glupost samo da se potrosi lova i napravi malo smeca kojeg ocito nemamo dosta
Kao što i ime govori firme govori, taj stick nije napravljen da bi bio jeftin/praktičan ni da bi ga svatko kupovao. Nekome se sviđa, neko misli da je glup, ali gluplje je raspravljati se o tome :)
Baš me zanima kako taj karton podnosi savijanje i kako to utjece na memorijske vodove...
Ovo sam kupil cim je doslo na Hr. trziste i nije izdrzao dva mijeseca koristenja izgorio je a platio sam ga masno s obzirom na ondasnji trend,neznam dali su sada kaj poboljsali kaj se tice napajanja USB-a ali takvo i slična smeca nekupujem vise!!!!
Ovo sam kupil cim je doslo na Hr. trziste i nije izdrzao dva mijeseca koristenja izgorio je a platio sam ga masno s obzirom na ondasnji trend,neznam dali su sada kaj poboljsali kaj se tice napajanja USB-a ali takvo i slična smeca nekupujem vise!!!!
Ako si kupio nešto što trenutno postoji samo nacrtano i ne proizvodi se, pozdravi mi Emmetta Browna i McFLya.
HAHA, Ljudi, jste pametni, kaj to uopće kupujete to su jednokratne memorije, koje služe samo za komercionalne svrhe!!!!
Pa baš se i ne slažem sa tobom.
zamisli da radiš u nekoj firmi koja isporučuje neke promotivne materijale.
vjeruj mi, ovakvi sticki su za njih zlata vrijedni pogotovo oni najmanjeg kapaciteta, ako ih cijena bude jako niska.
Zašto bi te firme morale svoj promotivni materijal širiti upravo na toj memoriji? Uza sav ovaj internet? Koga zanima taj si i nađe. Kao nema dosta zagađenja? Kad bi koristila jedna firma onda bi i sve ostale i uskoro smo zatrpani s tim sranjem ko i s plastičnim vrećicama. Sranjem koje na kraju nitko nebi ni umetnuo u kompjuter kao sto je slučaj s kojekakvim cd-ima. Dobro je Kristijan rekao, živimo u kapitalističkom društvu u kojem je samo bitno prodati bezobzirno uništavajući resurse i okoliš.
Da 8gb košta max 20 kn bilo bi dobro :DDDD
Tesko, s obzirom da ZAMP-u moras dati 32kn 
Problem forumaša u ovoj temi jest da sagledavaju flash memoriju kao nešto vrijedno. Ne krivim ih, jer flash memorija od 16 gigabajta košta par stotina kuna. S druge strane, CD ili disketu nekome date i više nikad ne pitate za njih.
Prvo si moramo utuviti u glavu da je flash memorija samo još jedan medij za prijenos podataka, te da bi logična cijena bila 1 GB=1 Kn. Da kupite flash stick od 4 GB za 4 kune, bilo bi vas briga pa makar mu sami popišali kartonsko "kućište".