Samo da vas obavjestim da je Samsung navodno isplatio Apple-u sumu :D Ali isplatili su tako sto su ima poslali 30 kamiona punih kovanica od 5centi XD http://en.paperblog.com/samsung-pays-apple-1-billion-sending-30-trucks-full-of-5-cents-coins-294795/
Samo da vas obavjestim da je Samsung navodno isplatio Apple-u sumu :D Ali isplatili su tako sto su ima poslali 30 kamiona punih kovanica od 5centi XD http://en.paperblog.com/samsung-pays-apple-1-billion-sending-30-trucks-full-of-5-cents-coins-294795/
lažnjak
Rekao sam navodno jer mi se nije dalo provjeravati. Svakako dobra ideja za Samsung :D
Hmmm... I onda se netko cudi kako to da je ovo postala sramota od drzave... Mladjarija (osnovnoskolci ) se ugledavaju na (polu)odrasle i opijaju , mlate i zlostavljaju sve oko sebe tako da sad roditelji bjeze od kuce a ne djeca , srednjoskolci pokusavaju naci sebe i zamisljaju se sto je dalje moguce a usput gule kozu svojih roditelja i gledaju tko ce imati bolji shitphone , osobe sa zavrsenim faxom..(ili oni pred zavrsetkom ) vec znaju (bar njih % ) da ce teskoo ili nikako naci potplaceni posao.... o starijima da ne govorim... ALI BITNO JE DA SE SVI SKUPA BRINEMO O SAMSUNGU...APPLE-U... I OSTALIMA OD KOJIH NEMAMO AMA BAS NIKAKVE KORISTI
Rekao sam navodno jer mi se nije dalo provjeravati. Svakako dobra ideja za Samsung :D
ne treba previše ni provjeravati. recimo da je nosivost kamiona 50 tona (mislim da je to već jako jako puno previše, pa nek me neki kamiondžija opovrgne) trebao bi svaki od tih 30 kamiona napraviti cca 70 vožnji da se sve to isporuči. Vjerojatnije 150.
samo se apple uređaji mogu bez problema kupovati na neviđeno. za ostali šrot trebaju dobre i debele recenzije koje su uvijek do sada razocaravale.
jedino kod applea dobiješ što ocekuješ ili bolje.
I šta će Appleu PR kraj ovakvih jednostranih i besplatnih izjava.
A jel bi možda trebala njegova izjava proći reviziju nekog applehejtera koji nikad nije koristio apple uređaje pa da ti budeš happy?
Da, ne treba PR jer rade odlične proizvode. Ljudi to prepoznaju i preporučuju drugima.
Applehejtera? Ma ti si jedan obični Samsunghejter, haha. Ka' dica ste.
I šta će Appleu PR kraj ovakvih jednostranih i besplatnih izjava.
A jel bi možda trebala njegova izjava proći reviziju nekog applehejtera koji nikad nije koristio apple uređaje pa da ti budeš happy?
Da, ne treba PR jer rade odlične proizvode. Ljudi to prepoznaju i preporučuju drugima.
Applehejtera? Ma ti si jedan obični Samsunghejter, haha. Ka' dica ste.
Ajde ti dite reci što si onda mislio sa "jednostranim"?
Ne znaš šta pričaš a svađao bi se.
ne treba previše ni provjeravati. recimo da je nosivost kamiona 50 tona (mislim da je to već jako jako puno previše, pa nek me neki kamiondžija opovrgne) trebao bi svaki od tih 30 kamiona napraviti cca 70 vožnji da se sve to isporuči. Vjerojatnije 150.
Težina jedne kovanice od 5 centi je 5 grama. Da bi se isplatila 1 milijarda dolara, potrebno je 20 milijardi kovanica od 5 centi. Jednostavnim računom dolazi se do ukupne težine od 100 000 tona; za usporedbu, to je težina srednje velikog Aframax tankera (80 000 - 120 000 tona) s ukrcanim teretom, gorivom, posadom, zalihama, ...
Maksimalna nosivost kamiona na cestama je 24 tone, dakle da se prebaci navedena težina potrebno je jedna vožnja ako na raspolaganju imamo 4167 kamiona (odnosno 4167 vožnji jednog kamiona) ili 139 vožnji ako na raspolaganju imamo 30 kamiona. Dodatno, ako su kamioni dovoljno snažni i mogu vući prikolicu nosivosti 24 tone (dakle ukupno 48 tona tereta), potrebno je 2084 kamiona (ili vožnji jednog kamiona) odnosno 70 vožnji ako imamo 30 kamiona. Ovo je račun ako se radi o kovanicama kao rasutom teretu, što nije praktično.
Stvarni broj će biti nešto veći budući da nije uračunata težina ambalaže kovanica - pretpostavimo da su kovanice pakirane u papirnate omote i poslagane na palete, tako da budu sigurni da je prevezena točno 1 milijarda dolara. Tipična paleta je težine 25 kg i nosivosti 1,5t, a dodat ćemo još 5 kg na račun omota kovanica (ne znam koliko bi težili omoti, ali uzmimo 5 kg radi lakšeg računa). Dakle, u jedan kamion smjestit ćemo 16 paleta na kojima će se nalaziti 23,5 tona kovanica (16*30 kg = 480 kg, približno 0,5 tona). Kako jednom vožnjom prevozimo 23,5 (odnosno 47) tona kovanica, trebat će 4256 (2128) kamiona/vožnji jednog kamiona ili 142 (71) vožnja 30 kamiona.
Ja imam odličan usisavač od samsunga, imam i kuhalo za vodu koji ok radi, a i vekericu za meko kuhana jaja također. Super su.
Ništa Apple nije stvorio, sve je donijela roda. Ma ništa nisu napravili, prodaju maglu. Netko se tamo pak hvali izumom run flat guma a okrugli kamen je postojao još u kameno doba, da ne spominjem kočije iz srednjeg vijeka. Kuda ide ovaj svijet...
A vidi, vrijede 600 milijardi dolara. Ups.
Ja imam odličan usisavač od samsunga, imam i kuhalo za vodu koji ok radi, a i vekericu za meko kuhana jaja također. Super su.
Ništa Apple nije stvorio, sve je donijela roda. Ma ništa nisu napravili, prodaju maglu. Netko se tamo pak hvali izumom run flat guma a okrugli kamen je postojao još u kameno doba, da ne spominjem kočije iz srednjeg vijeka. Kuda ide ovaj svijet...
A vidi, vrijede 600 milijardi dolara. Ups.
Vrijediti će oni i više u budućnosti. Vidiš da svaka nova generacija dolazi retardiranija i retardiranija.
Težina jedne kovanice od 5 centi je 5 grama. Da bi se isplatila 1 milijarda dolara, potrebno je 20 milijardi kovanica od 5 centi. Jednostavnim računom dolazi se do ukupne težine od 100 000 tona; za usporedbu, to je težina srednje velikog Aframax tankera (80 000 - 120 000 tona) s ukrcanim teretom, gorivom, posadom, zalihama, ...
Maksimalna nosivost kamiona na cestama je 24 tone, dakle da se prebaci navedena težina potrebno je jedna vožnja ako na raspolaganju imamo 4167 kamiona (odnosno 4167 vožnji jednog kamiona) ili 139 vožnji ako na raspolaganju imamo 30 kamiona. Dodatno, ako su kamioni dovoljno snažni i mogu vući prikolicu nosivosti 24 tone (dakle ukupno 48 tona tereta), potrebno je 2084 kamiona (ili vožnji jednog kamiona) odnosno 70 vožnji ako imamo 30 kamiona. Ovo je račun ako se radi o kovanicama kao rasutom teretu, što nije praktično.
Stvarni broj će biti nešto veći budući da nije uračunata težina ambalaže kovanica - pretpostavimo da su kovanice pakirane u papirnate omote i poslagane na palete, tako da budu sigurni da je prevezena točno 1 milijarda dolara. Tipična paleta je težine 25 kg i nosivosti 1,5t, a dodat ćemo još 5 kg na račun omota kovanica (ne znam koliko bi težili omoti, ali uzmimo 5 kg radi lakšeg računa). Dakle, u jedan kamion smjestit ćemo 16 paleta na kojima će se nalaziti 23,5 tona kovanica (16*30 kg = 480 kg, približno 0,5 tona). Kako jednom vožnjom prevozimo 23,5 (odnosno 47) tona kovanica, trebat će 4256 (2128) kamiona/vožnji jednog kamiona ili 71 vožnja 30 kamiona.
Nisam siguran ima li samsung stroj za teleportiranje praznih kamiona. Ako nema, onda si zaboravio uracunati i povratne voznje pa je moja brojka ipak tocna:P
Ne znam dali Apple palača patente za WI-FI (prvi PDA), touchscreen (prvi PDA zatim Sony Ericsson P800), ekran u boji (prvi Sony Ericsson T68), Bluetooth (Ericsson R520M zatim Ericsson T39). Možda je i to zaštitio tko zna... Da tuže nekoga u SAD-u sigurno bi dobili spor.
Nisam siguran ima li samsung stroj za teleportiranje praznih kamiona. Ako nema, onda si zaboravio uracunati i povratne voznje pa je moja brojka ipak tocna:P
Jedna vožnja počinje i završava kod Samsunga - potrebne su 142 (71 za kamion s prikolicom) vožnje. Tvoje brojke su točne, samo sam elaborirao izračun.
Ne znam dali Apple palača patente za WI-FI (prvi PDA), touchscreen (prvi PDA zatim Sony Ericsson P800), ekran u boji (prvi Sony Ericsson T68), Bluetooth (Ericsson R520M zatim Ericsson T39). Možda je i to zaštitio tko zna... Da tuže nekoga u SAD-u sigurno bi dobili spor.
Kod njih takvi patenti "isteknu" nakon 20 godina i svi ih onda mogu koristiti ako sam dobro razumio.
Kada procitas ovako nesto na jednom od portala koji bi trebao biti vodeci u nasoj regiji, i samim time imati najbolje, najobjektivnije novinare/strucnjake, onda se niti ne moras cuditi sto stavovi ostalih imaju dimenziju koju imaju prema Appleu. Postovi o glupim i neinteligentnim amerima, o firmi koja samo krade i ne zna nista izumiti, jasno mi je da to pise Stef iz Zaboka, koji da ne radi u Zagrebu ne bi niti vidio kako izgleda grad, a odlazak u Ameriku je za njega SF, no od nekoga ko se predstavlja kao radnik u najprodavanijem magazinu u Hrvatskoj i regiji, onda je to jako zalosno.
Kada procitas ovako nesto na jednom od portala koji bi trebao biti vodeci u nasoj regiji, i samim time imati najbolje, najobjektivnije novinare/strucnjake, onda se niti ne moras cuditi sto stavovi ostalih imaju dimenziju koju imaju prema Appleu. Postovi o glupim i neinteligentnim amerima, o firmi koja samo krade i ne zna nista izumiti, jasno mi je da to pise Stef iz Zaboka, koji da ne radi u Zagrebu ne bi niti vidio kako izgleda grad, a odlazak u Ameriku je za njega SF, no od nekoga ko se predstavlja kao radnik u najprodavanijem magazinu u Hrvatskoj i regiji, onda je to jako zalosno.
http://www.zimo.co/2012/08/24/industrijski-dizajn-braun-vs-apple-foto/287079
Jabuka živi na tuđi račun i to je dobro poznato i očigledno.
Kompletan se proizvodi u Kini, a za uspjeh mogu zahvaliti dizajnu koji nije njihov ali su ga pametno i kvalitetno iskoristili.
Dakle, ameri nisu baš pametni. Za svoj generalni uspijeh kroz povijest (ne govorim sada samo o appleu) mogu zahvaliti što su
pokrali tehnologiju Njemcima, Rusima, Japancima a i za puno toga mogu zahvaliti našem Tesli... ni sami ne znaju što su od njega sve uzeli.
Da je On živ moga bi tužiti cilu ameriku i sve njihove firme za korištenje patenata i ostalih sranjja!
a i za puno toga mogu zahvaliti našem Tesli... ni sami ne znaju što su od njega sve uzeli.
Da je On živ moga bi tužiti cilu ameriku i sve njihove firme za korištenje patenata i ostalih sranjja!
Da je on ziv, uz pomoc svih tih njegovih tehnologija, 90-ih bi sigurno dobili rat.
a i za puno toga mogu zahvaliti našem Tesli... ni sami ne znaju što su od njega sve uzeli.
Da je on ziv, uz pomoc svih tih njegovih tehnologija, 90-ih bi sigurno dobili rat.
Da je Tesla ziv prije bi digao u vazduh i sebe i svu laboratoriju nego pristao da radi u vojne svrhe. Ali to nije tema ove rasprave.
Ima ekipice samo ta ekipica nisu `Android fanboy-i i nece po net-u pisat `Moj Galaxy s III je bolji OD iphonea´.
Zapravo jedini koji kupuju IPhone su oni koji bi se više htijeli folirat uokolo sa svojim IPhoneom.