Ja imam i jedno i drugo tj. iPod touch :D I nemam namjeru se prebaciti na ajfon :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam 5800 i imao sam priliku koristiti iphone nakratko
nokia je odlican telefon, cvrst robustan, slolidan prikaz, ali tipkanje prstima po screenu ne aplov domen i jedini razlog je ekran u upravljanje njime u cemu je iphone bolji, to povlaci za sobom lakocu koristenja i ergonomiju jer e'm ti telefon ako moram triput stisnut da me prepozna, isto tako korisnici nikad, ponavljam nikad ne koriste sve mogucnosti telefona tako da prvi dojam, dizajn i lakoca navikavanja sto je kod iphonea lako(krupne ikone osjetljiv display, pocetno klikanje jednostavno) odlucuje sta ce se kupiti, dodaj tome da imas na nokia telefonu qwerty samo u landscape polozaju, sto izgleda trivialan nedostatak ali nemate pojma kako je kad naviknes na qwerty i onda u voznji podjes nesto otkucati a on ti da samo landscape; oma bi mu finsku mater i kroz prozor ga.
Da ne bude zabune nokia je odlican telefon ali nekakve dizajnerske aljkavosti ga kostaju trzista, jer bas me briga za sistem i apliakcije i ovo i ono ako mi neka sitnica konstantno smeta.
A moglo bi se dogoditi Applu ista stvar koja im se dogodila sa PC. Nefleksibilnošću i nelicenciranjem OS mogli bi izgubiti veliki dio tržišta te postati(i ostati) ljepi uređaji za ljude dubljeg đepa. Jer ostali proizvođači imaju i novca, snage i znanje da unaprijede svoje prizvode. Samo će sada zahvaljujući ajphonu doći tamo brže(samo šteta što je većina inovacija ajphona više estetske nego praktične prirode)
Misilm da nikad neću kupit tač skrin mobač. nekužim zašt se ljudi toliko pale na to
Ja se također za sad držim mobova sa tipkovnicom jednostavno mi je praktičnije nego touch screen,i uostalom svi mobiteli koji nisu toucscreen zbog manjeg ekrana baterija im duže traje od jednog dana koliko iphone može izdržat...
i meni je to odma palo na pamet :D
Ako bude samo apple proizvodio mobitele (ko do sad), onda ce propast (ne zbog nokije, nego zbog androida)
Ma NOKIA RULZ!!!!
Svaki dan ajfon, svaki dan! Stvarno je dosadan.
Uopće nije bitno kakva je vijest, bitno je samo da se piše o ovom telefonu.
Ovo je glupost, do 2014. može se pojavit još n novih igrača na tom polju, a i samsung i lg su trenutno jedni od najvećih potencijalnih kandidata da preuzmu nokijin dio kolača. Kaj će oni samo čekat skrštenih ruku??
Ma pokakim se na taj iPhone, vec je dosadan da boli.
Sasvim sigurno, nokia dnevno gubi veliki dio trzista, sad da li je to Apple ili RIM ili netko treci, nije toliko bitno. Mozda Apple napravi iznenadenje u narednih 6 mjeseci, ali s jednim tipom moditela, preuzet primat na trzistu i dotuc brojnu konkurenciju malo ce biti tesko.
Hvala bogu da je trenutno bolji od Nokie... Mislim ako idete usporedivati iPhone sa Nokiom 5800, iPhone je definitivno bolji... Isprobao sam obadva i proveo dosta vremena sa svakim, i mogu reci da Nokiin touchscreen se nemoze nikako usporedivati sa iPhoneovim ako se radi sa prstima, iPhone je takoder brzi, itd...
Ono sto ja ocekujem jest da u skoroj buducnosti Nokia izbaci pravi iPhone killer, ovaj 5800 je po meni vise kao ''test'' za njihov pravi smartphone... Mozda se to i ne dogodi ali nekako sam uvjeren da ce Nokia nesto u skoroj buducnosti smisliti (mozda vec i ima asa u rukavu )
Hvala bogu da je trenutno bolji od Nokie... Mislim ako idete usporedivati iPhone sa Nokiom 5800, iPhone je definitivno bolji... Isprobao sam obadva i proveo dosta vremena sa svakim, i mogu reci da Nokiin touchscreen se nemoze nikako usporedivati sa iPhoneovim ako se radi sa prstima, iPhone je takoder brzi, itd...
Ono sto ja ocekujem jest da u skoroj buducnosti Nokia izbaci pravi iPhone killer, ovaj 5800 je po meni vise kao ''test'' za njihov pravi smartphone... Mozda se to i ne dogodi ali nekako sam uvjeren da ce Nokia nesto u skoroj buducnosti smisliti (mozda vec i ima asa u rukavu )
Ma po mom misljenju, 5800 se nemre usporediti s iPhoneom...
Kako mislis nemoze usporediti? Da je superiorniji od iPhonea ili da nije dovoljno dobar smartphone da bi ga usporedivali sa necime poput iPhonea?
ček ček!! A Nserija ni smartphone kategorija ili ovdje pričate samo o smartphone touchscreen mobačima
Nakon dvije godine rada na iPhoneu ne mogu se zamisliti sa drugim mobom. Nacin razmisljanja iPhonea je toliko dobar da mu Nokia vise nikad nece biti konkurencija. Jedina prava konkurencija u daljoj buducnosti ce biti Google Android. Ja osobno predvidjam jacanje LG-a i Samsunga baziranih na Androidu jer su jedini koji imaju dizajna osim Applea, a Google Android ce sasvim sigurno postati znacajna komponenta u svijetu mobitela.
Kako mislis nemoze usporediti? Da je superiorniji od iPhonea ili da nije dovoljno dobar smartphone da bi ga usporedivali sa necime poput iPhonea?
Da nije dovoljno dobar da bi ga se usporedjivalo sa iPhone :) Kvaliteta sucelja, rad, kucista, sve je na strani iPhonea :)
hahaha. A kolko košta Nokia 5800, a kolko iPhone? Pa možeš kupiti 2 Nokije 5800 za cijenu iPhone-a... Nije čudo što je onda bolji... Ali, ajd usporedi iPhone sa Nokijom iste cijene... Dakle, N96 ili čak N97... Može se iPhone lijepo sakrit...
imam 5800 i imao sam priliku koristiti iphone nakratko
nokia je odlican telefon, cvrst robustan, slolidan prikaz, ali tipkanje prstima po screenu ne aplov domen i jedini razlog je ekran u upravljanje njime u cemu je iphone bolji, to povlaci za sobom lakocu koristenja i ergonomiju jer e'm ti telefon ako moram triput stisnut da me prepozna, isto tako korisnici nikad, ponavljam nikad ne koriste sve mogucnosti telefona tako da prvi dojam, dizajn i lakoca navikavanja sto je kod iphonea lako(krupne ikone osjetljiv display, pocetno klikanje jednostavno) odlucuje sta ce se kupiti, dodaj tome da imas na nokia telefonu qwerty samo u landscape polozaju, sto izgleda trivialan nedostatak ali nemate pojma kako je kad naviknes na qwerty i onda u voznji podjes nesto otkucati a on ti da samo landscape; oma bi mu finsku mater i kroz prozor ga.
Da ne bude zabune nokia je odlican telefon ali nekakve dizajnerske aljkavosti ga kostaju trzista, jer bas me briga za sistem i apliakcije i ovo i ono ako mi neka sitnica konstantno smeta.
5800 ima qwerty i u horizontalnom i u vertikalnom polozaju.
Da citiram tebe: "isto tako korisnici nikad, ponavljam nikad ne koriste sve mogucnosti telefona" ;)
hahaha. A kolko košta Nokia 5800, a kolko iPhone? Pa možeš kupiti 2 Nokije 5800 za cijenu iPhone-a... Nije čudo što je onda bolji... Ali, ajd usporedi iPhone sa Nokijom iste cijene... Dakle, N96 ili čak N97... Može se iPhone lijepo sakrit...
Naravno, slazem se da je iPhone skuplji, ali ja govorim izmedu ta dva koja je razlika. Sto se tice N97 jos je nisam vidio tako da nemogu reci dali je bolja ili losija od iPhonea.
@Psiho246, iPhone sa novim softwareom (3.0) ima takoder tipkovnicu vertikalno i horizontalno.