Android 2.1 za Sony Ericssone X10

poruka: 36
|
čitano: 5.071
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android 2.1 za Sony Ericssone X10".
17 godina

Sta vec nije izasao 2.1 za X10?

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Android 2.1 za Sony Ericssone X10
tnakir kaže...

Sta vec nije izasao 2.1 za X10?

Ma kakvi.. 31.10. je navodno krenulo sa distribucijom 2.1 verzije.. o 2.2 mogu samo sanjati :(

17 godina
neaktivan

Nešto mi ostalo da na 1.6 X10 display prikazuje "samo" 65536 boja, a da bi s nadogradnjom trebao prikazivati sve. Ima li netko isustava s ovim, i jesam li uopće upravu?

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ova vijest je stara mijesec dana ! {#}

evo i review Eclair-a na x10 koji je napravljen 15. 11. 2010.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10-review-536.php 

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 1:22 (viper).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

kad izađe 2.1 za xperiu, desire već bude na 2.3 ...

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina

Pa taj update je izašao prije mjesec dana. Mislim da više ni nema xperije na 1.6

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moze neko dat upute za nadogradnju ili neki link di se opisuje taj postupak.

Frend mi ima taj mob ali se bas ne kuzi u te stvari pa je zamolio mene ako bi mu mogao updejtat mob na 2.1 (kupljen je u T-mobile).

Znaci trebao bi mi postupak step-by-step od A do Ž {#}.

THX

EDIT: OK, nasao sam nesto na Sony

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 7:29 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prikljuci mob na komp i svee ce ti pisat sta da radis Step.By.Step
17 godina
dejo6 kaže...

Pa taj update je izašao prije mjesec dana. Mislim da više ni nema xperije na 1.6

Ma da, zato i pitam jer se o ovome vec mjesec dana prica?

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Moze neko dat upute za nadogradnju ili neki link di se opisuje taj postupak.

Frend mi ima taj mob ali se bas ne kuzi u te stvari pa je zamolio mene ako bi mu mogao updejtat mob na 2.1 (kupljen je u T-mobile).

Znaci trebao bi mi postupak step-by-step od A do Ž {#}.

THX

EDIT: OK, nasao sam nesto na Sony

imas ih i ovdje (step-by-step od A do Ž)

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
dejo6 kaže...

Da, ali su tek sada poceli raditi na njemu.....do sada su, kao, razmišljali koje bi novosti mogao donjeti 2.1

17 godina
TheMrCro123 kaže...
tnakir kaže...
dejo6 kaže...

Da, ali su tek sada poceli raditi na njemu.....do sada su, kao, razmišljali koje bi novosti mogao donjeti 2.1

WTF? Mogli su za jedno 2 godine pocet radit na njemu. Sto jest jest - up to date :)

16 godina
neaktivan

Ne vidim smisao vaseg clanka..

Imam 2.1 vec vise od mjesec dana i na X10i i na x10 mini??

1 0 hvala 0
17 godina

Hebete me. Jel X10 ima 2.1 ili nema?

0 0 hvala 0
17 godina

Pa ima. Prije mjesec dana je izašao. Ova vijest kasni.

17 godina

Krajem 10 mjeseca je izašla 2.1 za X10. Prvo u nordijskim zemljama, pa UK i oko 5.11. je došla u T-mobile(HR). Od toga dana pa na dalje ja imam 2.1 (službeno i legano preko T-mobile-a). Vip i Tele2 kasne s update-om software-a (kao i obično), koliko znam oni tek sad dobivaju svoje update-ove.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

1 0 hvala 0
17 godina
dejo6 kaže...

Ja sam vec mislio da sam lud :)

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
dejo6 kaže...

Ja sam vec mislio da sam lud :)

Nisi jedini :D Uglavnom su korisnici Xperia moibtela cekali to cijelo vrijeme 2.1 update, a ne 2.2 :) Sad vidis koliko to sve kasni kod njih.

18 godina

Nisam mogao odlučiti gdje postaviti pitanje pa ću ovdje.

Kontakti sa Androidom bili su mi minimalni, pa nisam ni upućen u sam način funkcioniranja sustava.

Zanima me kako funkcionira nadogradnja. Čitam o novim verzijama Androida tipa Froyo na Desireu i sl ali neki od uređaja (X10, Legend i ini.) sve do prije neko vrijeme bili su na 1.6, odnosno sada na 2.1. Može li korisnik X10 instalirati Froyo prije nego SE izda službenu nadogradnju?

To me totalno zbunjuje jer Android bi trebao biti otvorena platforma, odnosno pružati korisniku maksimalnu kontrolu nad uređajem i operativnim sustavom, zašto je onda bitno čekati službenu nadogradnju sustava?

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

0 0 hvala 0
17 godina

SE kasni s nadogradnjama, al postoje i drugi načini. Samo ih još malo treba doradit {#}

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

sto se tice TELE2 update na 2.1 je skinut jos 2.11

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zanimljivo kako je Xperia X8 koja je izašla u prodaju ove godine vec dobila nadogradnju a X10 tek sad dobiva

17 godina
Danny_HR kaže...

Kontakti sa Androidom bili su mi minimalni, pa nisam ni upućen u sam način funkcioniranja sustava.

Zanima me kako funkcionira nadogradnja. Čitam o novim verzijama Androida tipa Froyo na Desireu i sl ali neki od uređaja (X10, Legend i ini.) sve do prije neko vrijeme bili su na 1.6, odnosno sada na 2.1. Može li korisnik X10 instalirati Froyo prije nego SE izda službenu nadogradnju?

To me totalno zbunjuje jer Android bi trebao biti otvorena platforma, odnosno pružati korisniku maksimalnu kontrolu nad uređajem i operativnim sustavom, zašto je onda bitno čekati službenu nadogradnju sustava?

Iskreno nisam neki stručnjak(više korisnik) na tom području (linux, bootloader itd) pa ću ispričati samo ono što znam (ili sam čuo).

Svaki proizvođač mobitela prilagođava Android svome mobitelu, čak od core sustava pa do UI sučelja (bar je dosad to bilo moguće, Google želi veću standardizaciju između androida i zato će to dosta ograničiti u budućnosti). Koliko znam HTC i Motorola rade minimalne "intervencije" u stock Androidu, nakelje svoj UI gore, neke aplikacije i pošalju uređaj van. Zato je većinom bootloader nepromijenjen(od stock Android-a) i lagano se stavlja neki drugi os OS (ili ti ga nova verzija Android-a u obliku custom rom-a).

SE je nažalost krenuo drugom stranom. Oni su radili "major" promjene u core sustavu Android-a, zato je i 1.6 radio skoro pa savršeno na X10, brzinom skoro pa kao i 2.1. Istina da je mobitel stabilniji, brže radi (optimizirane su neke stvari), ali zato update-ovi sporije izlaze. Još onda s druge strane SE se posvađao nešto sa Google-om (nisu htjeli da x10 bude nexus one itd), zaključao bootloader (kako neznam, stvarno se ne bavim sa time, samo znam da je kod HTC-a otključan, a kod SE-a zaključan) i time otežao stavljanje custom rom-ova (koji na ostalim Android mobitelima rade bez problema). Sad nedavno su se pomirili natrag sa Google-om i najavili da više neće (od 2.1 verzije) raditi velike promjene u core sustavu i da će se update-ovi izbacivati brže.Nažalost u 2.1 sustavu su opet radili velike core promjene, pa se zato tako dugo čekalo na update

A sad tu još ima i druga strana priče, ona financijska. Kako bi oni mogli prodati što više uređaja, tako neki "stariji" uređaji prestaju dobivati nadogradnje, tako da se mogu prodati noviji uređaji. Jer da stalno možeš nadograđivati sustav, onda nemaš potrebe za novim mobitelom. E sad tu dolazi zajednica sa svojim custom rom-ovima, pa si možeš nadograditi sustav koliko god želiš, samo kod SE-a je problem s bootloader-om, pa to ide sporije nego kod ostalih proizvođača.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 10:44 (dado2202).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Stvar je u tome da proizvođači nešto prčkaju po mobu, mjenjaju itd i iskluče taj update od googlea, zato jer kad bi google nadograđivao i + ono što su oni prčkali pa bi se kasnije nešto zbrčkalo i nebude radilo. 

Zato su proivzođači odlučili sami prčkati neke stvari i sami davati buduče nadogradnje, nažalost oni to slabo nadograđuju prije naprave novi mob sa novim OS-om nego nadograde. 

Gle imaš neslužbenih ROMova  za nadogradnju, možeš već staviti ovaj zajdni Android 2.3 Gingerbreed, imaš ih više malo se raspitaj ili dođi na linuxzasve.com tamo ima onih koji su to radili pa ti oni mogu preporučiti neki dobri. 

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
17 godina

Nisam vidio da je itko spomenuo pa evo ja ću...

Turski ured Sony Ericssona je potvrdio da radi na nadogradnji Androida 2.2 (Froyo) za Xperiu 10 koja će biti gotova u drugom kvartalu sljedeće godine.

Ne znam samo što im to predstavlja budući da će u to vrijeme vjerojatno biti aktualna verzija 3.0!  {#}

--LINK-- na vijest!

...što se tiče BUG-ovog kasnog objavljivanja ove vijesti, ne znam... Zaista mi se ponekad čini da neke važne stvari prespavaju!

Screenshot potvrde na turskom (oni koji gledaju Šeherezadu neka nam prevedu) Screenshot potvrde na turskom (oni koji gledaju Šeherezadu neka nam prevedu)
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa dobro, tko je htio mogao se zainteresirati i na drugom mjestu tj. mogao je vidjet i na nekom drugom sajtu da je pisano o toj vijesti. Mada jeste fakat da bi ovdje među prvim trebali objavit tu informaciju.Ipak je bug u pitanju :D

I šteta što nekako uvijek kasne nadogradnje na Xperia X10-ku u odnosu na HTC na primjer!Jel ima netko odgovor na to pitanje..?

18 godina
neaktivan

Zato sto rade velike prepravke standardnog interface-a. Nije opravdanje ali to je to. Ajd iskreno reci sta ti fali na x10i Sa 2.1 osim flasha? Vecinu videa u flashu mozes i sada gledati sa skyfire.

:)
17 godina
igić222 kaže...

Pa dobro, tko je htio mogao se zainteresirati i na drugom mjestu tj. mogao je vidjet i na nekom drugom sajtu da je pisano o toj vijesti. Mada jeste fakat da bi ovdje među prvim trebali objavit tu informaciju.Ipak je bug u pitanju :D

I šteta što nekako uvijek kasne nadogradnje na Xperia X10-ku u odnosu na HTC na primjer!Jel ima netko odgovor na to pitanje..?

Tri postova gore, malo duži tekst...

16 godina
neaktivan

I meni tekodjer se nova nadogradjna jako svidja, mobitel je dosta napredovao i jednostavno je bolji na androidu 2.1...

Moglo je i prije stic, ali nema veze. Da ne ponavljam sve, najvaznije mi je sto baterija dulje traje, kao i to sto se video moze snimat u HD rezoluciji.

X10 je i prije nadogradnje bio top smartphone, sada je pak jos i bolji.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Zato sto rade velike prepravke standardnog interface-a. Nije opravdanje ali to je to. Ajd iskreno reci sta ti fali na x10i Sa 2.1 osim flasha? Vecinu videa u flashu mozes i sada gledati sa skyfire.

Ne fali mi ništa, ipak je to velika stvar koju su i dosad postigli sa 2.1,. Ja sam samo zadovoljan, nego mi eto neke stvari nisu bile jasne, i dobio sam odgvovor. Hvala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice