AMD o presudi

poruka: 47
|
čitano: 6.577
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD o presudi".
17 godina
neaktivan
AMD o presudi

Naprijed AMD! Ovo bi mu trebalo barem malo pomoći. Nitko ne voli kupovati kod lopova i varalice, u ovom slučaju Intela, koji ima i paprene cijene uz to što nudi. Samo da AMD izvuče korist iz ovoga. Oni barem igraju poštenije.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su za

0 0 hvala 0
18 godina
AMD o presudi

ma istina sve to i urede al opet nemože nitko reči da intel nema bolje proizvode od amda

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: AMD o presudi
korg11 kaže...

ma istina sve to i urede al opet nemože nitko reči da intel nema bolje proizvode od amda

Ne dovodi li monopolističko ponašanje jednu kompaniju u prednost odnosom na drugu ?
Nema li time ta kompanija veće prihode, veća ulaganja u samu razvijanje proizvoda i time u konačnici 'bolji' proizvod ?
Time upravo kupci trpe, jer nema prirodnog konkuretnog odnosa.Možda bi usprkos svemu npr. Core2Duo i dalje bio brži od Phenoma,

ali bi danas bio još brži i jeftiniji međuostalim.

17 godina
protjeran
AMD o presudi

ma ja se necu se maknut sa amd-a a ni sa ati-a

amd-ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD o presudi

Moja radni komp koji ću ovih dana naručiti je AMD/ATi baziran :)

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD o presudi

Ja uzimam što je po meni isplativo,nadogradivo i desetke drugih faktora. Sada dali to bude bila nvidia,amd,intel,ati nema veze. Naginjem više amd-u jer s njim imam iskustva.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
AMD o presudi

Nije to poenta ko je bolji ili losi. Primetite procent kompjutera sa AMD procesorom kod HP-a, DELL, IBM i druge.

I u vremena kad je AMD imao jacije i bolje procesore, HP je nudio vecinom Intelove procesore.

Mozda za to ima nekoliko razloga.

1. Niza cena  (sto je najverojatno, mislim da kapitaliste samo niza cena interesuje)

2. HP, Dell i drugi su odlucili da je Intel bolji

3. Intel je vrsio pritisak na kompanije da kupuju njegove procesore.

Sta mislite ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD o presudi

Stvarno ne razumijem tko nekome brani da kupi AMD procesor. Dodes u ducan i trazis AMD i to dobijes.

Reci da kod Dell, IBM-a HP nema AMD procesora nije bas tocno. Ima ih ali ne puno. Toshiba ih je nudila, pa odustala, pa sad ponovno nesto. Ljudi ne kupuju. BTW, vise manje sve su to americke firme, japanske .....firme. Nema bas puno europljana, a Europa donosi presudu. Gluposti.

Kupujes ono sto ti se svida i sto mozes platiti.

0 0 hvala 0
18 godina
world kaže...

Stvarno ne razumijem tko nekome brani da kupi AMD procesor. Dodes u ducan i trazis AMD i to dobijes.

Reci da kod Dell, IBM-a HP nema AMD procesora nije bas tocno. Ima ih ali ne puno. Toshiba ih je nudila, pa odustala, pa sad ponovno nesto. Ljudi ne kupuju. BTW, vise manje sve su to americke firme, japanske .....firme. Nema bas puno europljana, a Europa donosi presudu. Gluposti.

Nisam rekao da nema, ali odi na http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/store_access.do?template_type=landing&landing=desktops
videces da ima 10 Intel i 3 Amd racunara.

17 godina
neaktivan
Kuzo kaže...
 Nisam rekao da nema, ali odi na http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/store_access.do?template_type=landing&landing=desktops

Zato jer ima zaostale procesore, kada sam ja kupovao laptop vidio sam da AMD Prodaje jadne turione a intel core2duo e pa sam uzeo bolji
Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope :)
17 godina
protjeran
linuxuser kaže...
Kuzo kaže...

Zato jer ima zaostale procesore, kada sam ja kupovao laptop vidio sam da AMD Prodaje jadne turione a intel core2duo e pa sam uzeo bolji
 ma ti si zaostao to kaj si bio u neopremljenom ducanu ne znaci da amd nema procesora
amd-ati
17 godina
world kaže...

Reci da kod Dell, IBM-a HP nema AMD procesora nije bas tocno. Ima ih ali ne puno. Toshiba ih je nudila, pa odustala, pa sad ponovno nesto. Ljudi ne kupuju. BTW, vise manje sve su to americke firme, japanske .....firme. Nema bas puno europljana,  a Europa donosi presudu. Gluposti.

Stvar je u tome da je Intel tim tvrtkama prodavao procesore po principu: "Cijena ovog procesora je 200$, ali ako iz svoje ponude izbacite AMD-ove procesore, onda ćemo vam taj procesor prodavati po cijeni od 150$".
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
linuxuser kaže...
Kuzo kaže...

ma ti si zaostao to kaj si bio u neopremljenom ducanu ne znaci da amd nema procesora
 A šta je Phenom II nego zaostao.Proc koji može konkurirati intelovom Core2 starom dvije godine.Znači dođeš do zaključka da AMD zaostaje za intelom JAKO PUNO.
Naravno bilo bi dobro da AMD uspije skinut Intel sa tog monopolističkog položaja i napravi proc koji če konkurirat(U PREFORMANSAMA) najnovijem intelovom.
Ali to još nije ova godina.Više sreče drugi put.
M.C
18 godina
neaktivan
klimama kaže...
world kaže...

Reci da kod Dell, IBM-a HP nema AMD procesora nije bas tocno. Ima ih ali ne puno. Toshiba ih je nudila, pa odustala, pa sad ponovno nesto. Ljudi ne kupuju. BTW, vise manje sve su to americke firme, japanske .....firme. Nema bas puno europljana,  a Europa donosi presudu. Gluposti.

Stvar je u tome da je Intel tim tvrtkama prodavao procesore po principu: "Cijena ovog procesora je 200$, ali ako iz svoje ponude izbacite AMD-ove procesore, onda ćemo vam taj procesor prodavati po cijeni od 150$".
 I što je tu molopolistički?! Pa takve stvari se događaju svakodnevno sa svakakvim proizvodima! Od kruha na dalje. Ajmo onda tužiti Pan pek jer je samo njihov kruh u Kauflandu (a ja bi baš Mlinarev kruh)! Ajmo onda tužiti Rovinj jer Tiskovi kisoci imaju samo njihove cigarete (a ja bi baš cigarete od Morissa)! Ajmo onda tužiti Bosch jer je isključivo njihova elektronika u Golfu (a ja bi baš Golfa sa Denso elektonikom)!

Svakakve idiotarije se događaju u svijetu danas... I, najžalosnije od svega, to idiotarije prolaze... Svaka tvrtka koja danas malo bolje posluje gotovo trenutno se obilježava kao monopolistička i "zla"... Katastrofa!

I tko od proizvođača brand računala je izbacio u potpunosti AMD-a iz ponude? Točno kod kojeg proizvođača nemaš mogućnosti kupiti AMD platformu? Ako je i manje AMD-a u odnosu na Intel misliš li da za to je isključivo zaslužna dampinška cijena?

Presuda je donesena pod političkim/lobističkim obilježjima a cijela pozadina ove priče je puno dublja od onoga što se navodi u medijima.

linuxuser kaže...
Kuzo kaže...

Zašto je tako teško prihvatiti da je AMD trenutno u vrlo lošoj poziciji. Tehnološki (po SVIM karakteristikama) zaostaje za Intelom. I to samo ako pogledaš "kučna" rješenja. Korporativna rješenja AMD nikada nije ni imao dok Intel tu radi čuda (hint: vPro, Centrino, itd...). AMD je nekada držao vodeću poziciju a žalosno je da se pokušava vratiti na tu poziciju tužbama a ne kvalitetnim proizvodima!

Kada AMD preuzme vodstvo za samo pola koraka isključivo svojima proizvodima (a ne trabunjanjima, tužbama, beskorisnim preuzimanjima) onda će zaslužiti poštovanje! Ovako je samo mali upleešni dječarac koji treba mamu/tatu da se izbore za njega. Fuj!
Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 10:37 (s1m0n).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
 A šta je Phenom II nego zaostao.Proc koji može konkurirati intelovom Core2 starom dvije godine.Znači dođeš do zaključka da AMD zaostaje za intelom JAKO PUNO.
Naravno bilo bi dobro da AMD uspije skinut Intel sa tog monopolističkog položaja i napravi proc koji če konkurirat(U PREFORMANSAMA) najnovijem intelovom.
Ali to još nije ova godina.Više sreče drugi put.
 Laptop sam kupovao prije 2 godine kada su dosli core2duo procesori, amd je imao jadne procesore, nemojte reći da sam bio u dučanu u kojem nije bilo amd procesora, bilo ih je ali jadnih gledao sam sve trgovce vemil, elkotec, msan i jos neke i dosao do zaklučka da su intelovi svakako bolji.
Kupio bih tada amd da su imali nešto, ali nisu, kao sto sam kazes dosada amd ništa nije ponudio a da bude bolje od intelovih procesoa skoro otkad su aktualni dualcore procesori. 
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 10:50 (linuxuser).
18 godina
AMD o presudi

Nikad, ali baš nikad se nije gledalo na ljudie koji si sami sastavljaju računala, tu se vrti mala lova. Prava, velika lova se vrti sa kompanijama koja su brand name (Dell, HP, IBM, NEC) i koja svoja računala i laptope prodaju velikim tvrtkama. To kaj netko može otić u HGSpot i kupit AMD procesor, to nema nikakve veze.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
s1m0n kaže...
klimama kaže...
  I što je tu molopolistički?! Pa takve stvari se događaju svakodnevno sa svakakvim proizvodima! Od kruha na dalje. Ajmo onda tužiti Pan pek jer je samo njihov kruh u Kauflandu (a ja bi baš Mlinarev kruh)! Ajmo onda tužiti Rovinj jer Tiskovi kisoci imaju samo njihove cigarete (a ja bi baš cigarete od Morissa)! Ajmo onda tužiti Bosch jer je isključivo njihova elektronika u Golfu (a ja bi baš Golfa sa Denso elektonikom)!

Nekima još uvijek nije jasno što je mito i korupcija, a što je pošteno tržišno natjecanje.
Jedna stvar je kada se neki proizvođač odluči koristiti samo Intelove procesore iz nekih svojih razloga (smatra da će više zaraditi ili mu iz nekog razloga više odgovaraju), a sasvim druga stvar je kada Intel podmiti ili ucjenjuje toga proizvođača da koristi samo njegove procesore.
Jedna stvar je da se trgovac odluči prodavati samo kruh jednog pekara jer mu je to jednostavnije, isplatljivije, bolja kvaliteta, a sasvim druga stvar je kad direktor pekare dođe direktoru trgovine, odvede ga na janjetinu i dadne mu kuvertu sa 50000€ kako bi ovaj prodavao samo njegov kruh. 
Što se tiče ovih scigaretama, čisto sumnjam da bi tako mogli raditi u EU, bez da prođu kao što je prošao Intel. Takve stvari su jedan od razloga zašto još uvijek nismo u EU - nekim bogatim i moćnim ljudima se to ne isplati, jer bi morali igrati po pravilima koja su jednaka za sve.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 11:39 (klimama).
18 godina
AMD o presudi

Dragi potrošači:

Možda niste nikada radili u toj branši ili Vam nitko nije pričao o tome?!

Kada uđete u bilo koji veliki prehrambeni lanac...dali ste primjetili kako vam na najfrekventnijim mjestima u trgovačkom centru ispred očiju stoje proizvodi jedne kompanije,a isti proizvod od konkurenske kompanije je negdje zavučen na podu zadnjih polica?

UČESTALO...distributeri ili vam ga po narodnu...lopovi trgovci, ucjenjuju dobavljače i masno im naplaćuju mjesto gdje će se nalaziti njihova roba.

Cca 7000kuna Podravku dođe mjesečno, udarno mjesto sa staklenkama paprika u gabaritu dvije police od 4 metra.

Sad možete misliti koji su iznosi u industriji koja se ne bavi paprikama.

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 11:50 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
s1m0n kaže...
klimama kaže...

Nekima još uvijek nije jasno što je mito i korupcija, a što je pošteno tržišno natjecanje.
Jedna stvar je kada se neki proizvođač odluči koristiti samo Intelove procesore iz nekih svojih razloga (smatra da će više zaraditi ili mu iz nekog razloga više odgovaraju), a sasvim druga stvar je kada Intel podmiti ili ucjenjuje toga proizvođača da koristi samo njegove procesore.
Jedna stvar je da se trgovac odluči prodavati samo kruh jednog pekara jer mu je to jednostavnije, isplatljivije, bolja kvaliteta, a sasvim druga stvar je kad direktor pekare dođe direktoru trgovine, odvede ga na janjetinu i dadne mu kuvertu sa 50000€ kako bi ovaj prodavao samo njegov kruh. 
Što se tiče ovih scigaretama, čisto sumnjam da bi tako mogli raditi u EU, bez da prođu kao što je prošao Intel. Takve stvari su jedan od razloga zašto još uvijek nismo u EU - nekim bogatim i moćnim ljudima se to ne isplati, jer bi morali igrati po pravilima koja su jednaka za sve.
 A ti si sigurno radio u Intelu pa znaš kako oni tamo rade.Kada daješ takve izjave uvijek ih moraš podkrijepiti nekim dokazima.Koje u ovom slučaju nemaš.Pa su i dalje to samo tvoja nagađanja.
M.C
18 godina
AMD o presudi

Vjerojatno će se pojaviti uskoro neki makroekonomist da potvrdi moju tvrdnju sa paprikama. Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
klimama kaže...

A ti si sigurno radio u Intelu pa znaš kako oni tamo rade.Kada daješ takve izjave uvijek ih moraš podkrijepiti nekim dokazima.Koje u ovom slučaju nemaš.Pa su i dalje to samo tvoja nagađanja.
Do tog je zaključka došla Europska komisija, zato su im i odredili kaznu.
Ako je proizvođač želio koristiti i AMD-ove procesore iznad udjela koji im je Intel odredio, onda nije mogao dobiti popust na Intelove procesore.

Kako bi ti nazvao to što Intel daje ogromne popuste (što je isto kao da su im dali i novac) proizvođačima, pod uvjetom da ne smiju koristiti AMD-ove procesore ili ih smiju koristiti samo u određenom postotku? Ja to zovem ucjenom i podmićivanjem.

torrente kaže...

Vjerojatno će se pojaviti uskoro neki makroekonomist da potvrdi moju tvrdnju sa paprikama. Namigiva

Nisam makroekonomista, ali koliko znam takva je situacija. Zato se uvijek i kupuje s najviših ili najnižih polica, a ako tamo nema ništa zanimljivo onda se tek gleda na one u razini očiju, jer trgovci obično tu stavljaju robu na čijoj prodaji najviše zarade. 
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 12:42 (klimama).
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
microman kaže...
klimama kaže...
s1m0n kaže...
klimama kaže...

Ako je proizvođač želio koristiti i AMD-ove procesore iznad udjela koji im je Intel odredio, onda nije mogao dobiti popust na Intelove procesore.

Kako bi ti nazvao to što Intel daje ogromne popuste (što je isto kao da su im dali i novac) proizvođačima pod uvjetom da ne smiju koristiti AMD-ove procesore ili ih smiju koristiti samo u određenom postotku? Ja to zovem ucjenom i podmićivanjem.

Ma da.Tu sigurno nije bila umiješana politika EU.Jer zadnje vrijeme su počeli dosta tužit velike firme(MICROSOFT,INTEL).
M.C
18 godina

Nisam makroekonomista, ali koliko znam takva je situacija. Zato se uvijek i kupuje s najviših ili najnižih polica, a ako tamo nema ništa zanimljivo onda se tek gleda na one u razini očiju, jer trgovci obično tu stavljaju robu na čijoj prodaji najviše zarade. 
 A nene...bitno je naglasiti...stavljaju robu na kojoj su udarili dobar reket dobavljaču.
To je u cijelom svijetu plod trulog liberalnog kapitalizma.
Evo malo domaće scene...a to isto primjenite na scenu IT industrije.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/todoric-reketari-hrvatske-prozvodjace-a-svi-se-boje-dignuti-glavu-da-ih-ne-likvidira/430622.aspx

18 godina
neaktivan
klimama kaže...

Kako bi ti nazvao to što Intel daje ogromne popuste (što je isto kao da su im dali i novac) proizvođačima, pod uvjetom da ne smiju koristiti AMD-ove procesore ili ih smiju koristiti samo u određenom postotku? Ja to zovem ucjenom i podmićivanjem.
 A zbog čega je došla do tog zaključka? Sigurno su do tog zaključka došli "eto tako" jer su Intelove komponente za velike kompanije u ulaznoj cijeni bile povoljnije. Pobogu, pa kako se izboriti ako ne povoljnijom cijenom i/ili kvalitetinijim proizvodom! Od kad postoji pojam trgovine, bilo robne ili novčane, postoji i pojam marže i rabata!

To se zove tržišna borba! A AMD se tu našao uvrijeđen zato što nije pronašao načina i financija da izgura Intela. Pa kad nemože tako, onda na sud! Nemogu prodati novi procesor? Tužit ću nekog! Nemogu pratiti tržišnu bitku? Tužit ću nekog! Ako nisi primijetio, u zadnjih 5 godina to je postalo pomodarstvo kad više nemaš ideje i zananja biti bolji!

Živiš u iluziji ako to smatraš ucjenom i podmičivanjem. A u još većoj iluziji ako misliš da AMD (eto optužiti ću bez dokaza) nije imao direktnog utjecaja na presudu!

Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
17 godina
s1m0n kaže...
klimama kaže...
 A AMD se tu našao uvrijeđen zato što nije pronašao načina i financija da izgura Intela.
 Dokaži.
Prava situacija je takva da amd kaska za intelom, i da intel kontrolira tržište procesora. Da on spusti cijene di je amd onda? Intel ima para, a amd je u dugovima.
Intel kada izbaci core i5 (koji će biti vjerovatno brži od phenom-a II) i po prihvatljivijoj cijeni, amd je opet u istom stanju kao i sa starim phenomima ili athlonima naprema core 2 duo/quad.
AMD ima jednu prednost nad njima , a to su grafičke kartice i to bi trebali iskoristiti protiv intel-a kombiniranjem gpu-a i cpu-a, a intel tu nema šanse sa svojim integrirkama jadnim.
Nas to uopće nebi trebalo zanimat, samo nas trebaju zanimat omjeri peformanse/cijene, a dali je to intel/amd/nvidia/ati nije nas briga, koji tako razmišljaju najbolje će proći , a oni fanboy-i će popušit.

BTW: bit će tu žutih zbog prevelikih citata, pa ih malo skratite.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 14:08 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
AMD ima jednu prednost nad njima , a to su grafičke kartice i to bi trebali iskoristiti protiv intel-a kombiniranjem gpu-a i cpu-a, a intel tu nema šanse sa svojim integrirkama jadnim.
 Prvo, Intel ima već godine iskustva u grafici, pravili su integrirane grafe jer su im bile isplativije. No ti kao korisnik mogao si staviti neku bolju grafu i igrati igre dok su intelove grafe više namjenjene za one
kojima igre nisu na pameti (internet, openoffice, muzika, compiz itd) moglo se je zaigrati i pokoja 3d igra koja ne zahtjeva puno.
Budučnost je u integriranim grafikama, to se dobro zna čak i amd to priznaje zato je kupio ATI da nesto nauči o grafici, Intel je prvi počeo izgleda da će i prvi izbaciti procesore sa Integriranom grafom.

16 godina
neaktivan
AMD o presudi

Ako je Intel podmicivao proizvodace kompjutera u Europi (samo ne znam koji su to), onda bi i oni trebali biti kaznjeni jer su to prihvatili.

Ma ova Europa je jadna.

0 0 hvala 0
17 godina
linuxuser kaže...
Hyperion kaže...
 Prvo, Intel ima već godine iskustva u grafici, pravili su integrirane grafe jer su im bile isplativije. No ti kao korisnik mogao si staviti neku bolju grafu i igrati igre dok su intelove grafe više namjenjene za one
kojima igre nisu na pameti (internet, openoffice, muzika, compiz itd) moglo se je zaigrati i pokoja 3d igra koja ne zahtjeva puno.
Budučnost je u integriranim grafikama, to se dobro zna čak i amd to priznaje zato je kupio ATI da nesto nauči o grafici, Intel je prvi počeo izgleda da će i prvi izbaciti procesore sa Integriranom grafom.

Ma imaju vraga iskustva, nemogu ni hd3200 prestić. Njihove nemogu ni full hd pokrenut bez štekanja. HD3200 nudi više snage i mogućnosti nego x4500(koliko znam to je njihova najjača).

Da mogu oni napravit pravu grafičku već bi je napravili.

Baš me zanima hoće li to larabee popravit (sumnjam!).

18 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
 Dokaži.
Prava situacija je takva da amd kaska za intelom, i da intel kontrolira tržište procesora. Da on spusti cijene di je amd onda? Intel ima para, a amd je u dugovima.
Intel kada izbaci core i5 (koji će biti vjerovatno brži od phenom-a II) i po prihvatljivijoj cijeni, amd je opet u istom stanju kao i sa starim phenomima ili athlonima naprema core 2 duo/quad.
Nas to uopće nebi trebalo zanimat, samo nas trebaju zanimat omjeri peformanse/cijene, a dali je to intel/amd/nvidia/ati nije nas briga, koji tako razmišljaju najbolje će proći , a oni fanboy-i će popušit.

BTW: bit će tu žutih zbog prevelikih citata, pa ih malo skratite.
 Nemogu dokazati, pa ne radim u AMD-u ili Intelu :)

A za grafičke si skroz u krivu. Mali info: Intel prodaje najviše grafičkih! Kojih? Integrirki. Zašto onda ne radi high-end grafičke? Zato jer ih zaboli za to tržište! Oni rade procesore a ne grafičke.

Dovoljan dokaz je AMD kad je išao van svog core bussinesa i na kraju ispada da će prodati (ili su već prodali?) pogone za proizvodnju.
17 godina
s1m0n kaže...
Hyperion kaže...
 Nemogu dokazati, pa ne radim u AMD-u ili Intelu :)

A za grafičke si skroz u krivu. Mali info: Intel prodaje najviše grafičkih! Kojih? Integrirki. Zašto onda ne radi high-end grafičke? Zato jer ih zaboli za to tržište! Oni rade procesore a ne grafičke.

Dovoljan dokaz je AMD kad je išao van svog core bussinesa i na kraju ispada da će prodati (ili su već prodali?) pogone za proizvodnju.

Ma LOL. Prodaje najviše integrirki jer one idu u paketu sa kompom i laptopom kojeg prodaju HP,DELL,ACER,TOSHIBA... Sumnjam da bi itko pametan uzeo intelovu integrirku, a da je za kuću upotrebu comp makar i gledanje videa,i office itd.

Kao da bi intel za tebe mario što ga braniš, on samo želi pare koje mu ti daješ kupovinom njegovih preskupih/precijenjenih proizvoda.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice