Naprijed AMD! Ovo bi mu trebalo barem malo pomoći. Nitko ne voli kupovati kod lopova i varalice, u ovom slučaju Intela, koji ima i paprene cijene uz to što nudi. Samo da AMD izvuče korist iz ovoga. Oni barem igraju poštenije.
ma istina sve to i urede al opet nemože nitko reči da intel nema bolje proizvode od amda
ma istina sve to i urede al opet nemože nitko reči da intel nema bolje proizvode od amda
ali bi danas bio još brži i jeftiniji međuostalim.
ma ja se necu se maknut sa amd-a a ni sa ati-a
Moja radni komp koji ću ovih dana naručiti je AMD/ATi baziran :)
Ja uzimam što je po meni isplativo,nadogradivo i desetke drugih faktora. Sada dali to bude bila nvidia,amd,intel,ati nema veze. Naginjem više amd-u jer s njim imam iskustva.
Nije to poenta ko je bolji ili losi. Primetite procent kompjutera sa AMD procesorom kod HP-a, DELL, IBM i druge.
I u vremena kad je AMD imao jacije i bolje procesore, HP je nudio vecinom Intelove procesore.
Mozda za to ima nekoliko razloga.
1. Niza cena (sto je najverojatno, mislim da kapitaliste samo niza cena interesuje)
2. HP, Dell i drugi su odlucili da je Intel bolji
3. Intel je vrsio pritisak na kompanije da kupuju njegove procesore.
Sta mislite ?
Stvarno ne razumijem tko nekome brani da kupi AMD procesor. Dodes u ducan i trazis AMD i to dobijes.
Reci da kod Dell, IBM-a HP nema AMD procesora nije bas tocno. Ima ih ali ne puno. Toshiba ih je nudila, pa odustala, pa sad ponovno nesto. Ljudi ne kupuju. BTW, vise manje sve su to americke firme, japanske .....firme. Nema bas puno europljana, a Europa donosi presudu. Gluposti.
Kupujes ono sto ti se svida i sto mozes platiti.
Stvarno ne razumijem tko nekome brani da kupi AMD procesor. Dodes u ducan i trazis AMD i to dobijes.
Reci da kod Dell, IBM-a HP nema AMD procesora nije bas tocno. Ima ih ali ne puno. Toshiba ih je nudila, pa odustala, pa sad ponovno nesto. Ljudi ne kupuju. BTW, vise manje sve su to americke firme, japanske .....firme. Nema bas puno europljana, a Europa donosi presudu. Gluposti.
Nikad, ali baš nikad se nije gledalo na ljudie koji si sami sastavljaju računala, tu se vrti mala lova. Prava, velika lova se vrti sa kompanijama koja su brand name (Dell, HP, IBM, NEC) i koja svoja računala i laptope prodaju velikim tvrtkama. To kaj netko može otić u HGSpot i kupit AMD procesor, to nema nikakve veze.
Dragi potrošači:
Možda niste nikada radili u toj branši ili Vam nitko nije pričao o tome?!
Kada uđete u bilo koji veliki prehrambeni lanac...dali ste primjetili kako vam na najfrekventnijim mjestima u trgovačkom centru ispred očiju stoje proizvodi jedne kompanije,a isti proizvod od konkurenske kompanije je negdje zavučen na podu zadnjih polica?
UČESTALO...distributeri ili vam ga po narodnu...lopovi trgovci, ucjenjuju dobavljače i masno im naplaćuju mjesto gdje će se nalaziti njihova roba.
Cca 7000kuna Podravku dođe mjesečno, udarno mjesto sa staklenkama paprika u gabaritu dvije police od 4 metra.
Sad možete misliti koji su iznosi u industriji koja se ne bavi paprikama.
Vjerojatno će se pojaviti uskoro neki makroekonomist da potvrdi moju tvrdnju sa paprikama. 
Vjerojatno će se pojaviti uskoro neki makroekonomist da potvrdi moju tvrdnju sa paprikama. 
AMD ima jednu prednost nad njima , a to su grafičke kartice i to bi trebali iskoristiti protiv intel-a kombiniranjem gpu-a i cpu-a, a intel tu nema šanse sa svojim integrirkama jadnim.
BTW: bit će tu žutih zbog prevelikih citata, pa ih malo skratite.
Ako je Intel podmicivao proizvodace kompjutera u Europi (samo ne znam koji su to), onda bi i oni trebali biti kaznjeni jer su to prihvatili.
Ma ova Europa je jadna.
Ma imaju vraga iskustva, nemogu ni hd3200 prestić. Njihove nemogu ni full hd pokrenut bez štekanja. HD3200 nudi više snage i mogućnosti nego x4500(koliko znam to je njihova najjača).
Da mogu oni napravit pravu grafičku već bi je napravili.
Baš me zanima hoće li to larabee popravit (sumnjam!).
AMD ima jednu prednost nad njima , a to su grafičke kartice i to bi trebali iskoristiti protiv intel-a kombiniranjem gpu-a i cpu-a, a intel tu nema šanse sa svojim integrirkama jadnim.
BTW: bit će tu žutih zbog prevelikih citata, pa ih malo skratite.
Ma LOL. Prodaje najviše integrirki jer one idu u paketu sa kompom i laptopom kojeg prodaju HP,DELL,ACER,TOSHIBA... Sumnjam da bi itko pametan uzeo intelovu integrirku, a da je za kuću upotrebu comp makar i gledanje videa,i office itd.
Kao da bi intel za tebe mario što ga braniš, on samo želi pare koje mu ti daješ kupovinom njegovih preskupih/precijenjenih proizvoda.