Adobeov evangelist ljut na Apple

poruka: 93
|
čitano: 21.297
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobeov evangelist ljut na Apple".
17 godina

Bravo Lee!

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Adobeov evangelist ljut na Apple
Čovjek se ljepo izrazio,ima pravo...
16 godina

nešto s tom appleovom politikom gadno ne valja sa svima se svađaju i stvaraju svoje neprijatelje,uvijek im je neka kompanija za nešto kriva od dana kad su formirani

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Apple je mala kompanija (u usporedbi sa nekim drugim tipa intel, microsoft) pa nekada moraju igrat prljavo. Uvijek rade neke senzacije. Sve je u marketingu. Ako je novo, sjaji i ima jabuku ne poledini ljudi ce to kupiti. Neki ljudi. A neki ne bi uzeli nesto od jabucara da im das dabe. U svakom slucaju Apple mi je drag niti malo, puno se kurce i stvarno su prepotentni. Ovi ameri su u nas kao tatini sinovi sta uzimaju BMW-ove jer su lijepi, sjajni i skupi.

@ ansha: Ovo sam se ja malo zezao, nije bila direktna usporedba Apple vs. BMW jer bi to bila najveca glupost od kisika u boci. Malo sam bacao sarkazam po forumu. Namigiva

Set condition one throughout the forum
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 20:02 (Bubi).
16 godina
neaktivan

Flash će uvijek ostati flash!Bravo Lee!

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Bubi kaže...

Ovi ameri su u nas kao tatini sinovi sta uzimaju BMW-ove jer su lijepi, sjajni i skupi.

Poredba ti je tragicno losa. iPad nije nikakav luksuz vec obican gadget koji si prosjecan zaposleni amerikanac bez problema moze priustiti bez puno razmisljanja. Kakva je to logika ici takve ljude usporedjivati sa sinovima tajkuna koji u svom zivot nisu kune zaradili a posjeduju nemjerljivo skuplju stvar?? 

Uzas sta ljudi pisu...

edit: vidim sad da nije ipad konkretno u pitanju al usporedba je blesava kad se uzme u obzir i bilo koji drugi komad appleovog hardwarea.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 20:48 (ansha).
18 godina

Krepaj Adobe s tim svojim Flashom. 5 godina od izdavanja 64 bitnih web preglednika za windowse, a Adobe se jos uvijek nije sjetio izdati 64 bitnu verziju Flash preglednika.

Think locally, act globally...
Moj PC  
5 8 hvala 0
16 godina
Bubi kaže...

Apple je mala kompanija (u usporedbi sa nekim drugim tipa intel, microsoft) pa nekada moraju igrat prljavo. Uvijek rade neke senzacije. Sve je u marketingu. Ako je novo, sjaji i ima jabuku ne poledini ljudi ce to kupiti. Neki ljudi. A neki ne bi uzeli nesto od jabucara da im das dabe. U svakom slucaju Apple mi je drag niti malo, puno se kurce i stvarno su prepotentni. Ovi ameri su u nas kao tatini sinovi sta uzimaju BMW-ove jer su lijepi, sjajni i skupi.

u potpunosti se slažem u njih se sve vrti oko marketinga,ljepog dizajna,steveove karizme, ja mislim da nisu toliko besramno pohlepni, i da imaju manje agresivni marketing da bi se puno više njihovih proizvoda kupovalo,a ovako ljudima postaju odvratni,stalno se s nekim svađaju sad ima je kriv adobeov flash,pa ako ga cijeli svijet koristi što ti sad glumiš ja neću,cijeli ga svijet koristi za svoje stranice nitko se ne buni osim dežurnog buntovnika

17 godina
neaktivan

Ne pise ovaj momak to jer mu je zao programera, developera i koristnika. Zao mu je sta ce mu manja placica doc sljedeci mjesec. Nemojte mislit da oni razvijaju flash da bi pomogli ljudima ga igraju igrice.

0 0 hvala 0
16 godina
meddle kaže...

Ne pise ovaj momak to jer mu je zao programera, developera i koristnika. Zao mu je sta ce mu manja placica doc sljedeci mjesec. Nemojte mislit da oni razvijaju flash da bi pomogli ljudima ga igraju igrice.

da vjerovatno razvijaju flash za dobrobit čovjeka,sve te kompanije vide negdje svoj interes,što im je proizvod rašireniji u svijetu bio on i beplatan to im više dionice na tržištu vrijede,ništa nije besplatno,a pogotovo ono što nam američke komapnije serviraju po BESPLATNO

18 godina
neaktivan
Jadni Adobe se ljuti sto ih Apple ne hebe 2%. Die Flash! Die! :D
A.

3 4 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Jadni Adobe se ljuti sto ih Apple ne hebe 2%. Die Flash! Die! :D

Tako tipicno i jadno.

16 godina
neaktivan
Ljudi smirite se malo. Budimo realni da Apple malo sere s ovom svojom politikom da radi stvari drugacije od drugih i da to malo ide na ostrub korisnicima jer je malo glupo ljude ogranicavat u necemu ali oni imaju alternativu verziju pa to na neki nacin ublazava sve LOL. Sjetimo se Appleovog slogana "Think different" i sve ce nam bit jasnije
I'm soo SERIAL
18 godina
neaktivan
Zašto je jadno? Zar je Adobe nekakav open source ili dobrotvor? Potpuno zatvoren sistem, nimalo drugačiji od Appleovog. dapače, gori. I onda taj Adobe ima mogućnost popularnoscu svojih tehnologija diktirati razvoj appleu gradeci na appleovoj tehnologiji i trudu.
Apple im je jednostavno odrezao granu i uhvatio se html5 standarda, koji nije free ali nije niti proprietary kao adobeov. Pa nisu blesavi ispustiti prednost koju imaju radi flash koji je ionako lošiji oduvijek na Mac platformama nego na win.

Zar je Apple ikada svojim devovima govorio držite se flasha? Naprotiv, od početka govori ako mislite raditi za nas pisite u objective c i fck flash. Portane aplikacije nikada nisu radile kao native.

bah. koorporacije. shvati da nema dobrih i loših.
A.

4 0 hvala 0
16 godina

zašto se adobe živcira zbog 6 % tržišta na računalima i 5 % tržišta na mobilnim uređajima,jednostavno ih treba ignore

17 godina
artfull kaže...
Zašto je jadno? Zar je Adobe nekakav open source ili dobrotvor? Potpuno zatvoren sistem, nimalo drugačiji od Appleovog. dapače, gori. I onda taj Adobe ima mogućnost popularnoscu svojih tehnologija diktirati razvoj appleu gradeci na appleovoj tehnologiji i trudu.
Apple im je jednostavno odrezao granu i uhvatio se html5 standarda, koji nije free ali nije niti proprietary kao adobeov. Pa nisu blesavi ispustiti prednost koju imaju radi flash koji je ionako lošiji oduvijek na Mac platformama nego na win.

Zar je Apple ikada svojim devovima govorio držite se flasha? Naprotiv, od početka govori ako mislite raditi za nas pisite u objective c i fck flash. Portane aplikacije nikada nisu radile kao native.

Tvoj post govori vise o tebi nego o njima. Prevario sam se kad sam mislio da si drukciji od drugih iBoyeva.

Posao je posao, nitko to ne osporava... bla bla profit itd...

18 godina
neaktivan
ne budi naivan. nemam nikakvog razloga braniti
Adobe niti Apple. Nek se natječu. i jedni i drugi su nemilosrdne koorporacije.
A.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jedino se bojim da ostanem nez Photoshopa na Mac-u iako ne posjedujem ni jedan
I'm soo SERIAL
16 godina
ManBearPig kaže...
Jedino se bojim da ostanem nez Photoshopa na Mac-u iako ne posjedujem ni jedan

nitko ne pila granu na kojoj sjedi to važi za obadvije kompanije

18 godina
neaktivan
Ne bih se toga bojao.

inače velika buka se digla oko "zabrane" aplikacija koje su uopće portane u objective c, dakle napisane u drugom jeziku pa portane za app store. Ukoliko nisu native Apple ih nece ili ne mora prihvatiti. Neki misle da je to kršenje fair trade prakse. neki ne.

s druge strane postoji tumačenje da Apple ne može izvoditi svoje trikove za multitasking sa non native aplikacijama i da
je odluka uvjetovana time... nisam dovoljno strucan.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Borba titana HTML5 vs. Flash iliti Apple vs. Adobe zanimljivo ce bit gledati kako ce stvari ici dalje s moje neutralne strane samo se nadam da ovo nece bit nesto tipa PC vs. Mac lol
I'm soo SERIAL
16 godina
protjeran
Bubi kaže...

BMW-ove jer su lijepi, sjajni i skupi.

Pametni kupe Yugu.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
protjeran

bay bay flash...

Od svih sadržaja jedino su mi bile korisne prezentacije i pokoja igrica za skratiti vrijeme.

Znam da se neki neće složiti, ali pregazilo ga je vrijeme.

-igrice - samo za skratit vrijeme, loše kvalitete

-reklame - čini 1/3 

-prezentacije - rijetko korisne 

-web stranice su obično beskorine

-dajte mi neke stranice gdje je flash važan (stvarno ne znam ni jednu)

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja da sam Adobe samo bih elegantno ukinuo razvoj CS-a za Mac. Pa ako se Apple hoće k**čit neka vidi kako će izgledati grafički dizajn na hvaljenoj Macintosh platformi bez Adobea... Ionako se ne radi ni o 5% računala u svijetu.

I prije nego mi se javi neki iKorisnik - bavim se grafičkim dizajnom i imam MacBook.

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

To se nece nikad dogodit jer Adobe ima veliki postotak koristnika PS-a upravo na Macu. Recimo (bezveze brojke dajem) da je u svijetu 10% Macova, bar je 30% PS-ova instalirano na Macu. Sigurno i vise, ako gledamo legalno kupljene.

Nije Adobe lud da se odrekne takvog dijela kolaca, a cak i da je manji postotak. Isto kao sta ni Apple nece nekim cudom maknut Office sa Mac platforme vec ga koristi u marketingu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 23:06 (meddle).

0 0 hvala 0
18 godina
meddle kaže...

artfull kaže...

A zar je appleu stalo do ljudi ili rade samo za svoje djepove? Najveca razlika izmedju apple i drugih korisnika je sto apple korisnici izgleda misle da je apple svetac medju kompanijama. Jos nisam vidio windows usera da govori da su windowsi savrseni, a koliko sam vidio apple useri smatraju OSX bezgresnim proizvodom... To je ono zasto ja ne volim apple, zbog apple usera koji smatraju da su bolji jer koriste apple nasuprot onih koji ne koriste. Mada u dobrom slucaju ovi drugi znaju o racunalima itekako vise nego oni, no to nije bitno, ne koriste apple proizvode...  Kao sto je jedan "mislioc" rekao "I don't know why Mac users get so defensive when you call them idiots. I mean, Apple is a company that has built its entire user base around the fact that its users can't do simple things like turn their computers on."

Ja bih rekao da je adobe daleko otvoreniji od apple-a, za flash npr. postoje i alternativni playeri. A koliko se sjecam apple je tuzio zadnju kompaniju koja je pokusala prodavati "alternativne" macove...

17 godina
neaktivan

Ne slazem se sa tobom. Ja nisam nigdje rekao da apple nema gresaka i da rade iz ljubavi prema korisnicima. Sve se to radi radi para i svi imaju gresaka, nenamjernih i najmernih (da bi mogli nes stavit u sljedecu verziju).

Ono sta mene zivcira je sta se svi zale da iphone nema ovo nema ovo nema ovo. Imamo review-e imamo specifikacije, uskoro ce bit par par ljudi u svakom gradu koji imaju pa ce se moc cak i u zivo vidjet i onda na temelju ponudenog i cijene samo odlucujemo dal cemo kupit ili ne. A sad to sta neki uredaj nema sve kako sam si ja zamislio nije apple kriv ni nitko drugi nego cijeli sistem i cijeli svijet koji nije predivna livada di je sve idealno nego imas odredenu ponudu, odredena sredstva i sad biras sta ces upit sta neces.

Pa sta mislis da ako mi forumasi svi redom kuzimo da je nedostatak flasha, usb-a, card readera,... manjak tj greska proizvoda da to ne kuze i proizvodaci? Kuze ali ne zele sve dat jer sta bi onda u drugoj verziji. Nemozes mi rec ni da ce bilo koji drugi tablet koji izade na trzista imat bas sve. Evo izlaze neki sa super specifikacijama ali ima baterija traje 2 sata, onda neki sa losijim ekranom, pa su neki preteski, pa ipad nema flash, usb, citac kartica,... Svako prema svojim potrabama odabire koje mu mane najmanje smetaju a koje su mu prednosti najbolje. trziste tableta je jos novo i nezna se sta ce prevagnut, desktop OS ili vise neki smartphone os, sad imamo ipad koji je vise kao napredni mobitel, doci se drugi koji ce imat modificirani ili oslabljeni Windows sistem,... Tko zna, mozda apple za 2 godine na ipad stavi os X (ili os XI ;) ), a mozda Hp, ili Del stave na svoj tablet neki android ili nabrijani symbian ili nes tako.

Ono sta zelim rec. Nije firma uspjesna ako napravi najsavrseniji proizvod. Firma je uspjesna ako zaradi. Apple je to uspio, i izbacivanje flasha sigurno nije hir ili inat Adobeu, sve je to marketinski istrazeno i ima svoju svrhu. Meni ona nije jasna ali ekspertima za ekonomij koji rade za apple sigurno je. Isto kao i izjava ovog lika iz Adobea. Ona nije tu samo zato jer je on ljut pa se morao ispucat. Sve je to dobro promisljeno, smisljeno kako nekom ukrast dio kolaca i pribavit ga sebi. Ako on popljuje apple, neki ljudi nece kupit radi njega ipad, kupit ce drugi tablet na kojem ima flasha --- zarada Adobeu....

I da, za kraj svaka firma i svaki proizvod ima prednosti i mane, ne postoji ni jedan savrsen, tako ni Os X, ni iphone ni Win 7 ni ipad, ni kindle,....

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Ne bih se toga bojao.

inače velika buka se digla oko "zabrane" aplikacija koje su uopće portane u objective c, dakle napisane u drugom jeziku pa portane za app store. Ukoliko nisu native Apple ih nece ili ne mora prihvatiti. Neki misle da je to kršenje fair trade prakse. neki ne.

s druge strane postoji tumačenje da Apple ne može izvoditi svoje trikove za multitasking sa non native aplikacijama i da
je odluka uvjetovana time... nisam dovoljno strucan.

U biti uzrok takve odluke je izuzetno jednostavan. Flash CS5 trebao bi da podržava direktno eksportovanje projekata u iPhone apliakaciju, što Appleu ne odgovara iz više razloga.

Još jedan razlog je što aplikacije pisane u različitim frameworkovima (MonoTouch) omogućavaju relativno lako multiplatformsko razvijanje aplikacija, tj relativno je lako razviti aplikaciju koja se vrti i na iPhoneOS-u i Androidu. Appleu naravno ne odgovara ni to jer jednim dijelom gube "monopol" na kvalitetne aplikacije (koje su možda i najveći kec u rukavu za platformu).

Čisti biznis, ništ drugo.

18 godina
neaktivan

Apple, kao i svaka druga tvrtka naravno - ima pravo sa svojim proizvodima i svojim platformama raditi što hoće.

Apple ne želi Flash na iPhoneu? Imaju ga pravo zabraniti.

Apple želi da developeri razvijaju aplikacije u Appleovom frameworku? Imaju pravo maknuti ostale s puta.

Apple ne da multitasking na iPhone 3G iako je hardver skoro jednako sposoban kao i onaj od 3GS? Imaju pravo.

Apple je odbio vašu aplikaciju? Ima pravo - ne smatra da je vaša aplikacija dovoljno dobra za App Store - možda je i bolje :)

Svatko sa svojom platformom ima pravo raditi što hoće.

Onaj kome se ne sviđa da na iPhoneu nema Flasha - neka umjesto iPhonea kupi nešto drugo.

Netko će bojkotirati sve proizvode zbog jednog poteza? - neka kupuje nešto drugo.

Nitko ne sili nikoga da kupuje Appleove proizvode...

Također - mislim da se ovo može primjeniti i na ostale platforme i na sve ostale tvrtke...

Da ja imam neku svoju tvrtku i/ili proizvod - 100% bih kontrolirao platformu kako bih omogućio korisnicima najbolje moguće korisničko iskustvo... Ako bih imao neki program, browser, bilo što - svaki plugin/add-on morao bi proći review i biti odobren - jednostavno, imam pravo raditi sa svojim proizvodom što god hoću...

Da sam Adobe - također bih dobro razmislio, vidio koji su mi gubici i uputio Apple-u udarac pa povukao neke proizvode za Mac... Da sam Apple i da mi Adobe to napravi - uzvratio bih boljom aplikacijom...

ZAKLJUČAK: Sa svojom platformom vlasnik može raditi što želi...

Potpis ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Upravo tako. a kako mislite da je msoft došao tamo gdje je?
A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice