Adobe opet kriv

poruka: 18
|
čitano: 2.547
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe opet kriv".
17 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

"No, unatoč svim nedaćama koje su ih zadesile, u ARM-u su i dalje predani smartbookovima, no fokus se lagano prebacuje na tablete. Trenutno je u izradi preko 50 modela tableta s ARM-ovim SoC rješenjima, poručuju iz kompanije."

Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji :)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Adobe opet kriv

smartbookovi mi imaju jos manje smisla od ovih tableta igracki koji su sada popularni...ako zelim netbook, uzeti cu netbook sa dektop os-om, ne mobilnim os-om...

htc x75xx  s razlogom nikad nije bio prepopularan(osim za neke specificne namjene)...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 18:48 (grimyHR).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

Već sam mislio da je opet Apple kad sam pročital naslov...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

Naslov insinuira da je Flash player ovdje dežuran krivac. Imamo li neka mjerenja koja upučuju na optimiziranost Flasha na takvoj platformi, ili bilo kojoj k tome? Ako se sjetimo da Bug na svojim stranicama zna servirati Flash bannere koji dobrano zabave i desktop procesor onda bi neka logika nalagala da bi takve stvari zabavile i ARM procesor.

Podržavam sve napore da se Adobe stisne da optimizira player, ali u ovakvim previranjima izlazak nekakvih optimiziranih ili bržih verzija bi bilo priznanje koje Adobe ne želi dati stoga u idućih 6 mjeseci dok se ova buka stiša ili duže možemo očekivati neke napore... možda.

Interesantno kako softver s godinama postaje napuhan... očito je održavanje i na projektima teškima milijarde kompleksan posao. Stara je to kletva... dao bog da održavao tuđi kod. I Microsoft ju poznaje i Mozilla fundation i Adobe sa progutanom Macromedijom.... nastavi niz.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Adobe opet kriv

prebacuju lopticu jedni na druge umjesto da sjednu za stol i dogovore se al jbg dalek je put od guzice do glavice i jednima i drugima

18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

Ovo je samo potvrda da Adobe ne brine za Flash niti na jednoj drugoj platformi osim na Win.

Na Macu je smeće (jedan od razloga zašto Stevo diže buku), na Linuxu još veće smeće koje redovito ubije procesor, ostale platforme uopće nisu podržane (kao gore navedeni ARM na kojem rade već godinama).

(here we go again Belji se )

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

1 3 hvala 0
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

fakat moraju skuziti da korisnicima nije ugodno da im zarulja na stropu zatitra kad se na kompu pokrene neki Flash prikaz :)

ko da sam bojler upalio :D

ili kad mi u najboljem slucaju prepolovi bateriju...

stvarno steta sto su tako komotni!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

Evo i Scribd se riješio Flasha i prelazi na HTML5. Cool

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Valjda samo meni na linuxu dobro radi flash...
In Control
18 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Flash radi k'o urica... na mašini koja ima skoro 10 godina 256MB RAM-a i vrti Debian Lenny sa GNOME-om .. tako da.. Imam i mašinu sa 3GB rama i novom grafičkom i tamo radi ko urica.. i na laptopu radi ko' urica... samo na Macbooku ne radi... ROFLMFAO!!!!!

18 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Flash radi k'o urica... na mašini koja ima skoro 10 godina 256MB RAM-a i vrti Debian Lenny sa GNOME-om .. tako da.. Imam i mašinu sa 3GB rama i novom grafičkom i tamo radi ko urica.. i na laptopu radi ko' urica... samo na Macbooku ne radi... ROFLMFAO!!!!!

Pa kazem to... neki kazu da na linuxu ne radi... meni rade super...

In Control
18 godina
protjeran
Mayo kaže...

Pa kazem to... neki kazu da na linuxu ne radi... meni rade super...

Ma njima ne radi mozak...eto šta.. Čak i na jeftinoj Intelovoj integriranoj grafici nebi trebalo biti problema.

18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

ocito ne shvacate u cemu je problem.

to sto na jednom OS Flash radi ok, a na drugom loshe, nije stvar OS vec Adobea...

oni izdaju pluginove. ne skidas Flashov plugin sa stranica Microsofta ili Applea!

zanemaruju neke platforme, u tome je poanta price! a istini na volju ni na ovima za koje se kao trude nisu bajni!

kad kazete "radi ko urica", ne znaci da se na ostalim linuxima ili OSXima rusi,

radi on uredno vishe manje bilo di. problem je sto dize procesor na maximalni radni takt, 

a vecina korisnika to ne gleda, i ne prati, jer se na oko sa kompom nista loshe ne desava. narocito kod kucnih kompova. 

kad sam imao prijenosnog acera sa win XP-om, redovito sam prije duzih zadrzavanja na youtubeu spustao radni takt procesora, 

da mi ne bi izgorio u krilu. posto imam fobiju od pregrijavanja, na svakom kompu imam neke widgete ili sistemske notifikacije 

o taktu procesora i temperaturi. 

pratite to, pa recite dal radi ko urica! ako postoji mogucnost da se procesor stedi, zasto je ne iskoristiti?

i naravno da ce na nekom starijem kompu raditi super. cip digne na punu snagu, koja nije velika i

nema nekog zagrijavanja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Adobe opet kriv

Probaj playati html5 video pa prati (istu kvalitetu videa i velicinu prozora)

http://www.streaminglearningcenter.com/articles/flash-player-cpu-hog-or-hot-tamale-it-depends-.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv
Neki Flash pobornici ovdje odlaze spavati uvjereni da ljudi ovdje muljaju da se zasigurno radi o Apple zavjeri. Ono što znam je da mi na oba Win računala koja koristim (lap i desktop) Flash zna po*izditi, pogotovo na Bug bannerima.

Umjesto da nam tu pokazujete neke strane testove testirajte Flash na onom divljem zelenom banneru kojim je Bug promovirao neku svoju XFX nagradnu igru, a ako se usudite ostavite Flash da se tako vrti 24 sata pa pogledajte i koliko je meorije proces popapao.

Možda nekima radi super i na integirranoj grafici, možda nekome i na i386 procesoru, možda nekome i na mobitelu, ali da su nedovoljno napora uložili u optimizaciju playera, jesu... marketing su do sada isfurali do maksimuma i što sada? Da li je bolje da ih ljudi ulove u laži i razočaraju se ili da se oni trude optimizirati? Ako nemaju love nek puste player u open source pa će im ga nadobudnici optimizirati i za C64 ako treba.

A svi oni gorljivi pobornici nek sjašu s lovorika i pokažu svoje optimizirane webove i bannere, na kojoj god platformi!

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv

Nemojte brkati kruske i jabuke, tj ARM i Pentium. Pentium je za nekoliko klasa jaci procesor ali tu cijenu placa u drasticno vecoj potrosnji struje. Zamislite mobitel sa Pentiumom? Koliko bi radil? 20 sek?

Meni osobno dodje muka od Flasha. Fala bogu da postoji NoScript za FireFox koji mi gasi flasheve jer bi mi komp bio mrtav. Vec i sada su problematicne aplikacije u Javi (Firefox) koje su daleko sporije nego one pisane u C++. Ali, ako neko zeli animaciju onda je flash stvarno zgodna stvar. A da li Adobe moze nesto napraviti da ubrza flash, sumnjam. Ima mjesta za ubrzanja ali upitno koliko. Definitivno sam na strani Applea koji se buni protiv flasha ali sam protiv toga da ga "zabranjuje". Nek ga disableaju i ljudi nek ga pale na vlastitu odgovornost.

0 0 hvala 0
18 godina

Treba znati napravit Flash koji ne zauzima puno CPU snage, to što u BUG-u neznaju pa naprave običan banner da uzme 100% CPU snage je krivnja developera dotičnog banera a ne Flash tehnologije ili Flash Playera.

Šta mislite da u C++ ne možeš napravit aplikaciju da uzme 100% snage ? tehnologija ovisi o developeru/programeru/dizajner koji znaju ili neznaju s njome raditi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 11:27 (makopos).
18 godina
neaktivan
Adobe opet kriv
Krivnja nije isključivo Adobejeva niti od blesavih developera. Ono što je problem kod playera jest traljavi garbage collection (ili njegovo odsustvo) koji ždere memoriju samo dok stoji, a kamoli dok radi, a drugi problem je selektivno korištenje hardverske akceleracije grafike.

Naravno da ulje na vatru nadoljevaju i developeri koji se ne zamaraju zaobilaženjem bugova u playeru, ali Flash kao platforma je silovan od kad se pojavio.

Adobe skviči zato jer je codebase zasnovan na principima da se svi trebaju prilagoditi njima umjesto da na svakom OSu koriste standardni API tipa DirectX, Quartz, VDPAU...

Flash se koristi u puno slučajeva za prikaz reklama jer im očito više odgovara za razliku od animiranog GIFa ili statičnih JPGova, a za taj je posao pogodniji od JSa. Time što ljudi blokiraju prikaz reklama u kojem god formatu štete stranicama i uslugama koje koriste BESPLATNO, jer ništa nije BESPLATNO! Webovi se financiraju od tih reklama.

Nema džabe ni u stare babe!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice