ADATA predstavila Ultimate SU900 SSD disk od 2 TB

poruka: 10
|
čitano: 1.648
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ADATA predstavila Ultimate SU900 SSD disk od 2 TB".
17 godina
neaktivan

Neloše. Ako garantiraju 800TB zapisivanja, a 2TB je kapacitet, to je 400 zapisivanja kapaciteta diska.

Recimo da je garancija 4 godine, godišnje se smije zapisati 100 puta, odnosno dnevno 0.3 puta.

A to i nije baš neko postignuće, tu mu vidim slabu točku. Nitko ne treba SSD za statičke podatke.

Ali za pretežno read workload uz nešto zapisivanja mogao bi biti dobar.

I disk vjerojatno nije 2TB, nego 2 000 000 000 000 bajtova, što je 1.8TB.

Odnosno 10% manje od deklariranog TB kapaciteta, što je uobičajena prevara koju skoro svi proizvođači diskova provode.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: ADATA predstavila Ultimate SU900 SSD disk od 2

Bas naprotiv, 800 TBW je odlican/vrhunski rezultat.

Recimo Samsung 850 PRO (10 godina garancije) od 512GB do 2 TB imaju predvidjeno 300 TBW dok manji modeli 128 i 256 GB imaju 150 TBW tako da ovih 800TBW je vrhunski rezultat.
Ali tu garanicju treba dobro citati kod SSDova jer obicno garancija je X/Y godina ILI TBW cycle tj. koji uvjet od ta dva prije stigne/dodje.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2017 3:01 (Lewis).
17 godina

Sve je to super samo da je doživjeti i da cijene krenu dole pa da budu ti kapaciteti dostupniji i nama smrtnicima.

Meda
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Keso kaže...
I disk vjerojatno nije 2TB, nego 2 000 000 000 000 bajtova, što je 1.8TB.

Odnosno 10% manje od deklariranog TB kapaciteta, što je uobičajena prevara koju skoro svi proizvođači diskova provode.

Ne, to je 2 TB. Nema tu prevare.

Da je prikazano 2 TiB onda bi bilo prevare.

Meda kaže...

Sve je to super samo da je doživjeti i da cijene krenu dole pa da budu ti kapaciteti dostupniji i nama smrtnicima.

Pa odavno su krenule dole. I ove cijene najavljene za ove diskove su reda veličine koje su prije nekoliko godina imali 60 GB diskovi.

Sad je nastao "zastoj" s padom cijena, odnosno rast, ali opet će vjerojatno polako dole u drugoj polovici ove godine.

17 godina
neaktivan
Koliko znam, KB odnosno kilobyte je oduvijek bio 1024 bajtova a ne 1000. Marketing je izmislio kibibyte mibibyte i gibibyte da na njega prebaci 1024 notaciju, a normalne KB MB GB prebaci ba 1000 notaciju, jer im to više paše kad prodaju hard diskove da prikažu veći broj njihovih lažnih TB. I još su to uspjeli formalizirat. Koji su to majstori!

1 0 hvala 0
18 godina
Keso kaže...
Koliko znam, KB odnosno kilobyte je oduvijek bio 1024 bajtova a ne 1000. Marketing je izmislio kibibyte mibibyte i gibibyte da na njega prebaci 1024 notaciju, a normalne KB MB GB prebaci ba 1000 notaciju, jer im to više paše kad prodaju hard diskove da prikažu veći broj njihovih lažnih TB. I još su to uspjeli formalizirat. Koji su to majstori!

Kilobyte nikad službeno nije bio 1024 bytea, osim kraće vrijeme po ANSI-ju, što je kasnije povučeno (nakon što je po SI i iEC još prije skoro 20 godina to definirano).

Tome standardi i služe, zato svi ozbiljni proizvođači to definiraju po standardima.

17 godina
neaktivan
Zašto mi onda windowsi i to najnoviji, a vjerojatno i drugi os-ovi ne prikazuju prazan prostor diska "po standardima", niti to planiraju koliko znam?

0 0 hvala 0
18 godina
Keso kaže...
Zašto mi onda windowsi i to najnoviji, a vjerojatno i drugi os-ovi ne prikazuju prazan prostor diska "po standardima", niti to planiraju koliko znam?

Svo "ozbiljniji" OS-i uredno prikazuju, vidi slike ili npr. SuSe specifikacije, AIX, ili pak Microsoft specifikacije za Azure.

Zašto stalno u MS-u krivo pokazuju to ćeš njih morati pitati.

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina
SI i IEC jesu direktive, no malo ih se firmi drži. Kao što i u tvojim primjerima iste firme imaju drugačije prikazivanje ovisno o sustavima, dok nema nekakvih kazni jednostavnije je ovako.
Problem nastaje kod "očekivanja" korisnika i zbunjenosti. Na stranu što je standardizacija u IT-u dosta problematična od samih osnova i dan danas ima kontinuiranih nazivlja koja su u biti kriva (npr. VGA, IDE, itd.).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice