Mislio sam da su se već zakopali, ali oni i dalje kopaju sve dublje...
veće cijene, više piratizacije.
"...popest će se..."
Sjedi, jedan!!!
Ja ne razumijem taj MS. Umjesto da pojeftine cijene igara pa da dobiju simpatije ljudi oni se uvlace u sve dublja govna. Kao da ne zele da ljudi kupuju xbox one
Ja ne razumijem taj MS. Umjesto da pojeftine cijene igara pa da dobiju simpatije ljudi oni se uvlace u sve dublja govna. Kao da ne zele da ljudi kupuju xbox one
Ne birini za njih. Ima dovoljno zagriženih koji bi kupili xbox one i da su igre 100 eura. Da ne prodaju ni jednu konzolu kada izađe onda bi se možda nešto promjenilo. Ovako mogu staviti šta god im padne napamet.
Ima Hummer pravo. Sve je to stvar gledista i prioriteta.
Ja pricekam par godina dok cijena (novoj ili rabljnoj) na padne na 10-15€ pa ju onda kupim.
Jos vazem jel bi kupio PS3 (kad pojeftini) ili ipak PS4.
Zasrali su s Windows 8, sad i s xbox-om. Nisam imo ni jednu konzolu vec par godinu, a sada bi bez razmisljanja uzeo PS 4 jer mi netreba multimedijalni centar.
pa ne izgleda mi bas da su za ps4 jeftinije http://www.saturn.de/mcs/productlist/PS4-Games-Vorbestellen,48352,457547.html?langId=-3
Šta je sljedeće iz Microsofta ? Svaka treća XBox One kutija ne sadrži samu konzolu nego hrpu govana ?
Ne kuzim???
Postoje i jednostavniji nacini za ugasiti brand, bez navlacenja bijesa korisnika.
Nisam siguran dali MS dobije išta para od prodaje igara, zar to nejde sve izdavacima? MS-u bi najvise odgovoaralo kada bi igre bile besplatne, vise bi se prodavale konzole, vise bi pretplata prodali itd..U svakom slucaju, mislim da su ovoj odluci vise pridonijeli izdavaci igara nego MS/Sony..
Ne kuzim ovu vijest. Pa vec nekoliko godina je standard da igre kostaju €/$60 .
@svinja - Dobije MS oko 10 dolara po svakoj prodanoj igri.
Ma MS se u zadnje vrijeme kocka sa svim i svačim... Može im se.
60 € za igru i to je samo singleplayer. Za multiplayer treba još platit pretplatu ak se ne varam.
Nisam siguran dali MS dobije išta para od prodaje igara, zar to nejde sve izdavacima? MS-u bi najvise odgovoaralo kada bi igre bile besplatne, vise bi se prodavale konzole, vise bi pretplata prodali itd..U svakom slucaju, mislim da su ovoj odluci vise pridonijeli izdavaci igara nego MS/Sony..
Mislim da sam negdje pročitao da se konzole zapravo prodaju ispod cijene i da razliku nadoknade igrama. Bar u početku dok ne optimiziraju proizvodnju.
Pa ovaj M$ se ponaša kao da sam sebe želi upropastiti
Nama je to puno ali vani ljudima nije, šta je ameru dati 700$ za xbox i 2igre na plaći a plaća mu je 3000$ ili više
Rade svojevrsan Minecraft
Sadomazohizam.
"Death closes all..." Ostatak nije baš prikladan.
Sto se svi cudite?Pa kad je PS3 dosao,nije se mogla nabaviti igra za manje od 50€ ,cak i tih 50€ su bile igre koje nisu bile bas poznate niti zanimljive vecini.
Cisto da razjasnim kako i koliko novca dobija MS od jedne igre.
Prvo da bi neko izdao igru za bilo koju konzolu mora da plati MS-u ili Sony-ju odredjenu kolicinu novca tzv. licenciranje. Nakon toga (ovo vaz i za trenutnu generaciju) za svaki update koji developer zeli da objavi mora da plati ponovo odredjenu kolicinu novca kako bi MS/SOny primio, testirao i objavio update. I na kraju od svake prodate igre MS/Sony dobija odredjeni postotak.
U slucaju Indie igara da bi se objavila igra na MS platformi (Zbox 360/One) obavezan je izdavac. Tu na scenu stupa Microsoft Studios najcesce koji prihvata ulogu izdavaca i uzima procenat od svake prodate igre.
Tako da kada se sve sabere i oduzme poprilicna svota novca ide MS/Sony-ju od jedne prodate igre.
Sada treba uzeti i troskove koje imaju MS/Sony. Sve MP igre (ili veci broj MP igara) koristi MS/Sony servere. PSN/Xbox Live koristi MS/Sony servere. Da bi PSN/Xbox Live napredovali potrebno je ulaganje. Takodje je potrebna odredjena kolicina noca za odrzavanje.
Posto je MS odlucio da konzola mora svaka 24 sata da se javi kuci kao i mnoge online mogucnosti potrebno je ulaganje u bolju infrastrukturu (citaj servere). Za to je potreban novac, a novac ce da obezbjede id prodaje igara, tacnije povecanjem cijene igara.
Ima li itko ikakvo normalno objašnjenje zašto se u svim područjima, pa tako sad i s konzolama, zanemaruju razlike u tečaju US dolara i eura?
Ima li itko ikakvo normalno objašnjenje zašto se u svim područjima, pa tako sad i s konzolama, zanemaruju razlike u tečaju US dolara i eura?
Jednostavnog objasnjenja nema. Uglavnom se to radi jer zakoni dopustaju. Jedino UK cini mi se ima pribliznu vrijednost igara ko u US.
Rade svojevrsan Minecraft
Kopaju bitcoine
Još jedan auto gol, bravo za M$
Razlike su manje nego nego misliš. Cijene u Americi su navedene bez poreza jer porez ovisi od države do države, tako da je realna cijena sigurno veća od $60.
70 Eura za igru koja ce dobit jos 14 DLCova po 15Eura i premium za 50?
How about no.
hell no.. bf3 sam kupio za 100kn i to je previse.. suport i briga za igracima su im bila ravna 0.. nedam stoki lopovskoj.
dvostruko vise zabave ovih dana na f2play naslovima poput tere online i war tundera.. i vidi cuda sve radi ko podmazano.. za 0kn...
Opet ponavljam, $59,99 i €59,99 je vec dugo vremena normalna cijena za igre na konzolama. Ova vijest kasni vec par godina. Pogledajte cijene novih igara za Xbox360 i PS3 unazad par godina pa ce sve biti jasno.
Ako igra kosta $60 ovako se dijeli taj novac:
Ducan koji proda igru: $15
Distribucija i pakovanje: $4
Licenca za izdavanje igre (ono sto dobiju MS, Sony i Nintendo): $7
Izdavac: $27
Vracanje igre natrag izdavacu kada se ne proda: $7
Ukupno: $60
Svakom proizvodjacu konzola je u interesu da se proda sto vise igara, jer nije malo dobiti 7 dolara po svakoj prodanoj igri.