60€ za Xbox One igre

poruka: 64
|
čitano: 17.081
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "60€ za Xbox One igre".
16 godina
60€ za Xbox One igre

Mislio sam da su se već zakopali, ali oni i dalje kopaju sve dublje... {#}

68 2 hvala 0
17 godina
60€ za Xbox One igre

veće cijene, više piratizacije.

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
33 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

"...popest će se..."

Sjedi, jedan!!!

23 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Ja ne razumijem taj MS. Umjesto da pojeftine cijene igara pa da dobiju simpatije ljudi oni se uvlace u sve dublja govna. Kao da ne zele da ljudi kupuju xbox one

Moj PC  
15 1 hvala 0
17 godina
Re: 60€ za Xbox One igre
domi63 kaže...

Ja ne razumijem taj MS. Umjesto da pojeftine cijene igara pa da dobiju simpatije ljudi oni se uvlace u sve dublja govna. Kao da ne zele da ljudi kupuju xbox one

Ne birini za njih. Ima dovoljno zagriženih koji bi kupili xbox one i da su igre 100 eura. Da ne prodaju ni jednu konzolu kada izađe onda bi se možda nešto promjenilo. Ovako mogu staviti šta god im padne napamet.

15 godina
neaktivan

Ima Hummer pravo. Sve je to stvar gledista i prioriteta.

Ja pricekam par godina dok cijena (novoj ili rabljnoj) na padne na 10-15€ pa ju onda kupim. 

Jos vazem jel bi kupio PS3 (kad pojeftini) ili ipak PS4.

17 godina
odjavljen
60€ za Xbox One igre

Zasrali su s Windows 8, sad i s xbox-om. Nisam imo ni jednu konzolu vec par godinu, a sada bi bez razmisljanja uzeo PS 4 jer mi netreba multimedijalni centar.

http://isvijet.com.hr

9 4 hvala 1
14 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Šta je sljedeće iz Microsofta ? Svaka treća XBox One kutija ne sadrži samu konzolu nego hrpu govana ?

Moj PC  
46 3 hvala 1
16 godina

Ne kuzim???

Postoje i jednostavniji nacini za ugasiti brand, bez navlacenja bijesa korisnika.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
60€ za Xbox One igre

Nisam siguran dali MS dobije išta para od prodaje igara, zar to nejde sve izdavacima? MS-u bi najvise odgovoaralo kada bi igre bile besplatne, vise bi se prodavale konzole, vise bi pretplata prodali itd..U svakom slucaju, mislim da su ovoj odluci vise pridonijeli izdavaci igara nego MS/Sony..

Moj PC  
1 9 hvala 0
17 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Ne kuzim ovu vijest. Pa vec nekoliko godina je standard da igre kostaju €/$60 {#}.

@svinja - Dobije MS oko 10 dolara po svakoj prodanoj igri.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 11:34 (Shen).

8 1 hvala 0
13 godina
60€ za Xbox One igre

Ma MS se u zadnje vrijeme kocka sa svim i svačim... Može im se.

6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

60 € za igru i to je samo singleplayer. Za multiplayer treba još platit pretplatu ak se ne varam. 

3 2 hvala 0
15 godina
Svinja kaže...

Nisam siguran dali MS dobije išta para od prodaje igara, zar to nejde sve izdavacima? MS-u bi najvise odgovoaralo kada bi igre bile besplatne, vise bi se prodavale konzole, vise bi pretplata prodali itd..U svakom slucaju, mislim da su ovoj odluci vise pridonijeli izdavaci igara nego MS/Sony..

Mislim da sam negdje pročitao da se konzole zapravo prodaju ispod cijene i da razliku nadoknade igrama. Bar u početku dok ne optimiziraju proizvodnju.

HTC 8X :)
14 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Pa ovaj M$ se ponaša kao da sam sebe želi upropastiti {#}

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
60€ za Xbox One igre

Nama je to puno ali vani ljudima nije, šta je ameru dati 700$ za xbox i 2igre na plaći a plaća mu je 3000$ ili više

Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
MatkoBB kaže...

Rade svojevrsan Minecraft {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
60€ za Xbox One igre

Sadomazohizam.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
60€ za Xbox One igre

"Death closes all..." Ostatak nije baš prikladan.

0 0 hvala 0
15 godina

Sto se svi cudite?Pa kad je PS3 dosao,nije se mogla nabaviti igra za manje od 50€ ,cak i tih 50€ su bile igre koje nisu bile bas poznate niti zanimljive vecini.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Cisto da razjasnim kako i koliko novca dobija MS od jedne igre.

Prvo da bi neko izdao igru za bilo koju konzolu mora da plati MS-u ili Sony-ju odredjenu kolicinu novca tzv. licenciranje. Nakon toga (ovo vaz i za trenutnu generaciju) za svaki update koji developer zeli da objavi mora da plati ponovo odredjenu kolicinu novca kako bi MS/SOny primio, testirao i objavio update. I na kraju od svake prodate igre MS/Sony dobija odredjeni postotak.

U slucaju Indie igara da bi se objavila igra na MS platformi (Zbox 360/One) obavezan je izdavac. Tu na scenu stupa Microsoft Studios najcesce koji prihvata ulogu izdavaca i uzima procenat od svake prodate igre. 

Tako da kada se sve sabere i oduzme poprilicna svota novca ide MS/Sony-ju od jedne prodate igre.

Sada treba uzeti i troskove koje imaju MS/Sony. Sve MP igre (ili veci broj MP igara) koristi MS/Sony servere. PSN/Xbox Live koristi MS/Sony servere. Da bi PSN/Xbox Live napredovali potrebno je ulaganje. Takodje je potrebna odredjena kolicina noca za odrzavanje.

Posto je MS odlucio da konzola mora svaka 24 sata da se javi kuci kao i mnoge online mogucnosti potrebno je ulaganje u bolju infrastrukturu (citaj servere). Za to je potreban novac, a novac ce da obezbjede id prodaje igara, tacnije povecanjem cijene igara.

http://vgm.tv/
Moj PC  
7 5 hvala 3
16 godina
60€ za Xbox One igre

Ima li itko ikakvo normalno objašnjenje zašto se u svim područjima, pa tako sad i s konzolama, zanemaruju razlike u tečaju US dolara i eura?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

21 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ima li itko ikakvo normalno objašnjenje zašto se u svim područjima, pa tako sad i s konzolama, zanemaruju razlike u tečaju US dolara i eura?

Jednostavnog objasnjenja nema. Uglavnom se to radi jer zakoni dopustaju. Jedino UK cini mi se ima pribliznu vrijednost igara ko u US.

http://vgm.tv/
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...
MatkoBB kaže...

Rade svojevrsan Minecraft {#}

Kopaju bitcoine

http://isvijet.com.hr
12 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Još jedan auto gol, bravo za M$

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Razlike su manje nego nego misliš. Cijene u Americi su navedene bez poreza jer porez ovisi od države do države, tako da je realna cijena sigurno veća od $60.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
60€ za Xbox One igre

70 Eura za igru koja ce dobit jos 14 DLCova po 15Eura i premium za 50?

How about no. {#}

http://forum.gamerage.com/crossfire/forums/
Moj PC  
28 0 hvala 6
14 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

hell no.. bf3 sam kupio za 100kn i to je previse.. suport i briga za igracima su im bila ravna 0.. nedam stoki lopovskoj. 

dvostruko vise zabave ovih dana na f2play naslovima poput tere online i war tundera..  i vidi cuda sve radi ko podmazano.. za 0kn... 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 12:55 (=xfact=).
Moj PC  
16 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
60€ za Xbox One igre

Opet ponavljam, $59,99 i €59,99 je vec dugo vremena normalna cijena za igre na konzolama. Ova vijest kasni vec par godina. Pogledajte cijene novih igara za Xbox360 i PS3 unazad par godina pa ce sve biti jasno.

Ako igra kosta $60 ovako se dijeli taj novac:

Ducan koji proda igru: $15

Distribucija i pakovanje: $4

Licenca za izdavanje igre (ono sto dobiju MS, Sony i Nintendo): $7

Izdavac: $27

Vracanje igre natrag izdavacu kada se ne proda: $7

Ukupno: $60

Svakom proizvodjacu konzola je u interesu da se proda sto vise igara, jer nije malo dobiti 7 dolara po svakoj prodanoj igri.

3 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice