neka, odličan windows!
Pa da, 1,000,000 (uber cool) korisnika Mac OSa, 10,000 entuzijastičnih korisnika Linuxa, te ostatak koji je na Free DOSu ...
300 milijuna Windowsa 7 te još najmanje 100 milijuna pirađiđi ...
činjenicom da kineza i indijaca ima 2,5 milijardi, rekao bih da kopije u svijetu ima najmanje duplo od onih prodanih. uzmimo u obzir da ima još hrpa ostalih siromašnih zemalja u svijetu.
Pa da, 1,000,000 (uber cool) korisnika Mac OSa, 10,000 entuzijastičnih korisnika Linuxa, te ostatak koji je na Free DOSu ...
300 milijuna Windowsa 7 te još najmanje 100 milijuna pirađiđi ...
trenutni udio windowsa (http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems) je 88%, dakle 300 milijuna windowsaša i 36 milijuna korisnika Mac-a i Linuxa 
Budi malo precizniji, Mac korisnika ima 21 milijun, linux korisnika 3 milijuna, i 12 milijuna ostalog (iOS, Java, Android, itd...)
S obzirom da je tih 300 milijuna samo nekih 30% windowsa (Win7), dolazimo do cinjenice da Mac korisnika ima preko 60 milijuna 
Linux - informatička elita
OS X, iOS - korisnici koji znaju što žele
Windows - svi ostali
Postotak je realan.
:-)
Još sam na XP-u i ostajem na njemu do 2014.Ajmo sad svi thumbs down
Zašto informatička elita? Nije da kažem da nije - ali nerazumim?
Ako se želi bavit web developmentom - bolji je mac ili wn
Ako se želi bavit programiranjem - bolji je win zbog visual studija sa suportom sa brojnim api funkcijama...
Jedino mreža bi mogla biti bolja linux - neznam...
Zašto informatička elita? Nije da kažem da nije - ali nerazumim?
Ako se želi bavit web developmentom - bolji je mac ili wn
Ako se želi bavit programiranjem - bolji je win zbog visual studija sa suportom sa brojnim api funkcijama...
Jedino mreža bi mogla biti bolja linux - neznam...
Si ti lud?
Znači bolji je za programiranje linux nego windows - zašto jeli znaš? I kako mi moš govorit jesam li ja lud? Oces da te trisnem sada?
Znači bolji je za programiranje linux nego windows - zašto jeli znaš? I kako mi moš govorit jesam li ja lud? Oces da te trisnem sada?
Trisni me xD
OK, neću započinjat flame war pa samo zaboravi moju poruku...
Još sam na XP-u i ostajem na njemu do 2014.Ajmo sad svi thumbs down
Koga boli kua.
:)
ma stvarnom me zanimalo, nema veze...
looool,
Linux - geek zabrijatori i mazohisti (za servere ok, al za korisnički OS žešći fail)
iOS,osx - gay populacija needucirana s viškom para
Windows - svi ostali
Još kad bi izdali neku superlight verziju Win7 za 200-tinjak kuna i prepolovili cijene sadašnjih verzija ne vjerujem da bi time izgubili zaradu, a smanjili bi broj piratskih verzija.
Još kad bi izdali neku superlight verziju Win7 za 200-tinjak kuna i prepolovili cijene sadašnjih verzija ne vjerujem da bi time izgubili zaradu, a smanjili bi broj piratskih verzija.
Imaš windows embeded :)
Ako se zeli baviti programiranjem onda definitivno Linux (da bude faca, pogotovo ako je tinejdjer, pa da moze uletit nekoj sa: "ej mala, hoces za zajedno kernel kompajliramo"), ali ako se stvarno bavi programiranjem onda Win (produktivnost, market share).
Kao prvo, što je to programiranje na Windowsima, a što na Linuxima? Jel to kao Windowsi su C#, a Linuxi C++, jer na na Linuxima možeš kodirat u C#, a na Windowsima u C++u...
EDIT
produktivnost i marketshare?
produktivnost? kako je programiranje na linuxu manje produktivno nego na windowsima(opet ako gledamo win kao c#, lin kao c++)
marketshare? mislim da se firma koja ima programe samo za windowse ne može smatrati ozbiljnom
Kao prvo, što je to programiranje na Windowsima, a što na Linuxima? Jel to kao Windowsi su C#, a Linuxi C++, jer na na Linuxima možeš kodirat u C#, a na Windowsima u C++u...
upravo to, ja programiram na windowsima al ti se programi redovito vrte na linux serverima
upravo to, ja programiram na windowsima al ti se programi redovito vrte na linux serverima
programiram po kućama... :)
MSDN library? Ja nevidim razlog zašto neko treba napuštat prijateljsko win okruženje, sa helpom, sa suportom, sa communitijem i ulaziti u neprijateljsko linux okruženje? Jedan razlog zašto je novac tj. linux programer je traženiji nego win programer a možda i plaćen više u rh a u inozemstvu sigurno jer većina hosting kompanijy vrti svoje servere na linuxu koji je besplatan i tako snižavaju svoje cijene. Postoji li još nešto
Stvarno vas ne kuzim sa tim prepucavanjem Linux - Windows. Zbog cega bi neko ko programira na Linuxu bio elita? Ajde molim te!!!!!
Programiranje je vrlo malo vezano u OS, a vise uz programski jezik. Isto tako ne bi rekao da su elita oni koji programiraju u C/C++. Istina, onaj ko radi na C/C++ mora daleko bolje znati OS i vise se pomuciti nego onaj koji radi u C# ili Javi. Nazalost, danas velika vecina "programera" koristi "visoke" jezike tipa C# ili Java iz razloga sto je puno stvari za iste gotovo (library) te je programiranje znatno lakse i brze. Posljedice takve politike svi vidimo kada otvorimo tako pisanu aplikaciju (nazalost danas i OS).
Danas velika vecina racunala ima Windowse, a svega mali dio Linux, odnosno MacOS i ostalo. Dati Linux nekom obicnom bila bi katastrofa. Znam sto pricam iz osobnog iskustva sa takvim covjekom. Na Windowsima sve je znao, ako je zapeo lako je mogao uz telefonsku pomoc rijesit problem. Medjutim sa Linuxom nije tako. Nakraju, vratio se na Windowse i sada smo svi sretni!
Takodjer bi zelio i povecati taj postotak Windowsa jer postoji jako puno ilegalnih verzija, pogotovo Kina. Sto se tice cijene Win7 ona je za nase prilike previsoka, ali je cijena Officea stvarno realna (400kn). Mislim da bi Win7 Home trebali kostati reda 500kn, a i manje s obzirom na cijenu Offica.
Najs! :)
Koliko ono ima korisnika xp-a? Za usporedbu?
3 milijarde
3 milijarde
Od toga 1milijarda nema jak pc da podrzi win7
druga milijarda nezna ni sta je win7 ustvari nezeli prelazak
treca milijarda polako se smanjuje ustvari win7 je jos mlad napram XP doce to sve na svoje.
neki ljudi ne mogu shvatiti da je kriza učinila svoje i da NIKADA NEĆE BITI kao prije. xp je mnogima sasvim dovolja. ja recimo imam 4 legalna i ne pada mi na pamet kupovati nove 4 licence za firmu da bi bilo ljepše i ušminkano. znam da je win 7 sigurniji,ali za posao savršeno radi xp. tj . pod win 7 mi mnoge aplikacije ne rade. ljudima je postalo bitnije preživiti,prehraniti bitelj itd. i ja recimo nisam zagriženi WINDOWS VS LINUX. da mi nije posla,bio bih na linux-u. a sada tipkama naravno sa najboljeg os-a win 7 !
neki ljudi ne mogu shvatiti da je kriza učinila svoje i da NIKADA NEĆE BITI kao prije. xp je mnogima sasvim dovolja. ja recimo imam 4 legalna i ne pada mi na pamet kupovati nove 4 licence za firmu da bi bilo ljepše i ušminkano. znam da je win 7 sigurniji,ali za posao savršeno radi xp. tj . pod win 7 mi mnoge aplikacije ne rade. ljudima je postalo bitnije preživiti,prehraniti bitelj itd. i ja recimo nisam zagriženi WINDOWS VS LINUX. da mi nije posla,bio bih na linux-u. a sada tipkama naravno sa najboljeg os-a win 7 !
Tko želi ušminkane windowse ne mora imati windows 7 za to. Postoje mnogi dodaci za xp koji ga mogu učiniti ljepšim. Pa čak i postoji mogučnost da izgleda skoro kao windwos 7. Što se tiče neprelaska na win 7 razumijem da nema smisla ako već ima win xp. No tko ima npr 4+ gb memorije onda je windows 7 ili vista SP2 64bit bolji izbor.
Pa je postoji win7 look za xp ali na uštrb brzine sistema. Dobro čovik gore govori, meni npr. ocu za računovodstvo netreba NIKAD više niišta nego win xp! Ne samo to nego njemu DOS dovoljan a ovo što ima xp mu je "da je u toku"...
A linux koriste brkate i bradate muškarčine