Pojavile su se prve slike ruskog vojnog autonomnog

poruka: 70
|
čitano: 12.094
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pojavile su se prve slike ruskog vojnog autonomnog".
9 godina
Re: Pojavile su se prve slike ruskog vojnog autono
Batista kaže...
Pitaj Indijance 

kad ih vec spominjes:

u bitki kod Little Bighorn-a kad su Siouxi masakrirali Custera ,indijanci su vojno tehnoloski bili ispred ondasnje  americke vojske,koja je upotrebljavala zastarjele puske, na jedan americki metak ,Siouxi su ispaljivali 5-7 , jbga ,Bik Koji sjedi i ekipa ulagali su vise sredstava u naoruzanje od  tadasnje US vlade 

waaagh
16 godina
neaktivan

bolje rat nego pakt? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
warhammer kaže...
Batista kaže...
Pitaj Indijance 

kad ih vec spominjes:

u bitki kod Little Bighorn-a kad su Siouxi masakrirali Custera ,indijanci su vojno tehnoloski bili ispred ondasnje  americke vojske,koja je upotrebljavala zastarjele puske, na jedan americki metak ,Siouxi su ispaljivali 5-7 , jbga ,Bik Koji sjedi i ekipa ulagali su vise sredstava u naoruzanje od  tadasnje US vlade 

pa to je bilo iza građanskog rata, kad su južnjaci proklinjali Henryjevku, yenki ju napuni u nedjelju i puca čitav tjedan....

kaj su ju rasprodali odmah nakon rata? tko im kriv

Ju je je? Je ju je!
10 godina
Glede moga "hvaljenja" rata, robovlasništva i sličnih nimalo ugodnih stvari iz prošlosti. Sve ovisi o perspektivi iz koje promatraš zbivanje: individualnoj, široj društvenoj (političkoj) ili povijesnoj. Iz čisto indiviaualne što me briga što je Hitler ubijao Židove kad ja nisam Židov. Je su li se užasi Domovinskog rata mogli izbjeći? Dakako da jesu, toga rata ne bi ni bilo da smo mi Hrvati pristali ostati u Miloševićevoj Jugoslaviji. No ratovi prolaze i odlaze, a političke institucije i tehnička dostignuća ostaju. Osvajače (Rimljane, Napoleona i Hitlera) na kraju pamtimo po cestama koje su nam ostavili.

0 0 hvala 0
13 godina
danen kaže...
Glede moga "hvaljenja" rata, robovlasništva i sličnih nimalo ugodnih stvari iz prošlosti. Sve ovisi o perspektivi iz koje promatraš zbivanje: individualnoj, široj društvenoj (političkoj) ili povijesnoj. Iz čisto indiviaualne što me briga što je Hitler ubijao Židove kad ja nisam Židov. Je su li se užasi Domovinskog rata mogli izbjeći? Dakako da jesu, toga rata ne bi ni bilo da smo mi Hrvati pristali ostati u Miloševićevoj Jugoslaviji. No ratovi prolaze i odlaze, a političke institucije i tehnička dostignuća ostaju. Osvajače (Rimljane, Napoleona i Hitlera) na kraju pamtimo po cestama koje su nam ostavili.

Ovo ti je totalno pogrešno razmišljanje (bez uvrede).

Osim ako je cinizam provučen kroz sarkazam i ako si mislio na neko opće stanje/generalni konzenzus.

Dobro veli Sync, najkreativniji smo kad ubijamo jedni druge. Je li cilj opravdava sredstvo ?

Naravno da ne. Čovjek se može razvijati i na druge načine. Sad da li su golemi iskoraci napravljeni za vrijeme ratova ? Jesu, ali po koju cijenu.

Baš s kolegom jutros pričam. Razvoj tehnologije nas na kraju udaljava više nego spaja.

Bojim se da za kojih par desetljeća, humanizam bude nestao, možda dođe koji rat, skočimo još na ljestvici napretka, ali kao društvo budemo goli *urac.

Danas mi je isto fascinantno - netko pomogne nekome preći cestu (obična ljudska gesta), odma na fejsu objava tipa "JUNAK SPASIO STARICU NA PJEŠAČKOM".

Prevedeno, ono što je prije bio bonton, danas je vijest. Ne znam, možda sam pesimističan malo...

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2019 7:08 (DarthMarkus).
9 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Umjesto motora su stavili medveda.

13 godina
warhammer kaže...
Batista kaže...
Pitaj Indijance 

kad ih vec spominjes:

Meni je Custer kao klincu bio heroj . Danas imam mišljenje kao Calamity Jane iz Deadwooda

JOANIE STUBBS: Why are you drinking so much? 

CALAMITY JANE CANNARY: I drink what I am able. If it comes to much, that’s the day’s affair and the liquor’s. Whoa, a piss puddle. Must not have seen that when seating myself. (gets up) Mrs. Bullock asks me to author with her to give the children an account of my scouting for Custer. 

JOANIE STUBBS: I think I’d like to hear that story myself. 

CALAMITY JANE CANNARY: "Custer was a cunt. The end.”

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
10 godina
Ovo moje hvaljenje rata nije ni sarkazam ni cinizam, nego naprosto realizam. Ništa toliko ne može ljude motivirati, toliko tehnologiju ubrazati, koliko gola nužda, borba za goli život, za opstanak - dakle ratovanje. A onda iz toga napora iziđu mnoge dalekosežne stavari, mnoge dugotrajne koristi. Kada bi ljudi došli u svemir, a posebice na Mjesec da nije bilo utrke u naoružanju, da se nije pokazala potreba za razvojem raketa?Tko bi to platio? Pogledajte samo kako sporo napreduje svemirski program u pogledu leta na Mars? Prošlo je već 50 godina od sljetanja čovjeka na Mjesec, pa još uvijek ništa konkretno. Da je na Marsu trebalo izgraditi vojnu bazu već bi davno bili tamo. I na kraju ne treba misliti da su stvari onakve kakve bi mi htjeli da budu - jer to je znak duševne bolesti.

3 3 hvala 0
13 godina

Znači treba nam rat.

Evo kod nas npr.

Pogle koliko smo napredovali od 91. 

Treba nam još jedan. Da ne budemo Švica koja nikad nije ratovala i ostala ruralna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2019 8:57 (DarthMarkus).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
danen kaže...
Ovo moje hvaljenje rata nije ni sarkazam ni cinizam, nego naprosto realizam. Ništa toliko ne može ljude motivirati, toliko tehnologiju ubrazati, koliko gola nužda, borba za goli život, za opstanak - dakle ratovanje. A onda iz toga napora iziđu mnoge dalekosežne stavari, mnoge dugotrajne koristi. Kada bi ljudi došli u svemir, a posebice na Mjesec da nije bilo utrke u naoružanju, da se nije pokazala potreba za razvojem raketa?Tko bi to platio? Pogledajte samo kako sporo napreduje svemirski program u pogledu leta na Mars? Prošlo je već 50 godina od sljetanja čovjeka na Mjesec, pa još uvijek ništa konkretno. Da je na Marsu trebalo izgraditi vojnu bazu već bi davno bili tamo. I na kraju ne treba misliti da su stvari onakve kakve bi mi htjeli da budu - jer to je znak duševne bolesti.

Znaci rat nam treba da evoluiramo... 

Nisam siguran sto nama svima treba, al mislim da tebi treba terapija...

Rat donese samo prividni napredak onima koji su sposobni najvise tlacit, (najmocniji) kolateralne zrtve su ogromne u takvim slucajevima. Jebem mater svima koji opravdavaju napredak na temelju destrukcije i unistavanja zivota na zemlji - bilo ljudski ili zivotinjski.

Truth in engineering.
13 godina

*ebeš mi sve - jel nije prototip negativca u filmovima uvijek osoba koja želi potaknuti neki sukob radi većeg dobra ?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

pitanje je samo koji je cenzus za uživatelje "većeg dobra" koji prežive takav rat...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stric_Jura kaže...

pitanje je samo koji je cenzus za uživatelje "većeg dobra" koji prežive takav rat...

Novi ajfoni.

Needs of the many surpass the needs of a few.

Neznam jel to iz komunističkog manifesta i warhammera 40k.

EDIT :

Jbte to je iz star treka : 1:45 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2019 9:18 (DarthMarkus).
17 godina
neaktivan

Prvo bi trebalo reći što je uopće korist. Ako ju ne definiramo kao osobnu, nego kolektivnu i ako umanjenje patnje stavimo kao nešto što je korisnije od akademskog znanja, onda ratovi nisu osobito korisni. Da, kirurgija se razvila u ratu i pomaže mnogima umanjiti patnju, ali razvila se na (nepotrebnoj) patnji milijuna ranjenika. Ukupno gledajući patnja nije znatno smanjena. Da, nama je bolje, ali netko je zbog toga jako patio. Reći da je njihova (nedobrovoljna) patnja opravdana našim blagostanjem graniči sa sociopatijom.

Kirurgija bi se i bez rata razvila, samo sporije.

Dakle ni otkrića koja umanjuju patnju ne opravdavaju nepotrebnu patnju koja do njih dovodi, a to pogotovo vrijedi za manje korisna otkrića, poput onih iz puta na Mjesec. Tvrditi suprotno znači opravdavati Mengelea i slične.

Ratovi ili nepotrebno povećavaju patnju, pa smo glupi što ih vodimo, ili ju ukupno gledajući smanjuju, pa smo glupi što ih ne vodimo stalno. Nema trećeg. A ako je ovo drugo, predlažem nešto poput Igre gladi za penzionirane znanstvenike, gdje bi oni pod pritiskom preživljavanja napravili vjerojatno više korisnog nego tijekom cijele karijere u udobnoj kancelariji ili labosu.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

4 0 hvala 0
14 godina
danen kaže...
Sve ovisi o perspektivi iz koje promatraš zbivanje: individualnoj, široj društvenoj (političkoj) ili povijesnoj. Iz čisto indiviaualne što me briga što je Hitler ubijao Židove kad ja nisam Židov.

Upravo to govorim, sve ovisi o perspektivi. Čisto individualno ne samo da možemo govoriti "baš me briga", netko može reći - baš dobro da se to dogodilo jer se otvorilo novih radnih mjesta, pogotovo u bankarskom i trgovinskom sektoru, Mengele je skužio kako možeš trzati bez kravljeg ludila, a otkrilo se i puno praktičnih trikova tipa kako se sakriti iza drške od metle ili izaći kroz dimnjak, a da ne zakačiš djeda Mraza dok ulazi. Čim više Bleiburga, Manjača i Auschwitza, znanost više napreduje. I to onda govori o vrijednosnom sustavu pojedinca.

danen kaže...
toga rata ne bi ni bilo da smo mi Hrvati pristali ostati u Miloševićevoj Jugoslaviji. No ratovi prolaze i odlaze, a političke institucije i tehnička dostignuća ostaju. Osvajače (Rimljane, Napoleona i Hitlera) na kraju pamtimo po cestama koje su nam ostavili.

Miloševića ne pamtimo po cesti Guča-Donji Milanovac nego po agresiji. Hitler je napravio ceste dok je bio mir, a kad je krenuo rat prva stvar što je svaka strana radila je bilo uništavanje infrastrukture, u napadu tuđe, a pri povlačenju i svoje. Bi li Rimac napredovao ako ga svaka dva sata uzbuna za zračni napad tjera u podrum, ako mu je trećina ljudi mobilizirana i bi li skupio toliko stranog kapitala da je ovo trusno područje za koje ni jedan investitor ne zna hoće li sutra biti sve porušeno ili ne? Bi li Česi i Slovaci bili napredniji da su pri razdruživanju potrošili većinu resursa na kupovinu starog, stranog oružja i porušili međusobno čim više moguće infrastukture?

danen kaže...
Pogledajte samo kako sporo napreduje svemirski program u pogledu leta na Mars? Prošlo je već 50 godina od sljetanja čovjeka na Mjesec, pa još uvijek ništa konkretno.

Ratova od onda "hvala Bogu" nije nedostajalo, ako ćemo tako stavljati uzročno-posljedičnu vezu na Marsu je već trebao biti drugi nekretninski balon. Zanima me koliko su Sirijci i Jemenci bliži Marsu nakon ovih događaja i koja velebna otkrića će nastati nakon njihovih napora koje sada provode nesvjesno razvijajući znanost. Rat može potaknuti izum nečega, može i slobodno tržište može i ideologija. Isto tako rat ili ideologija mogu vratiti društvo 200 godina unatrag što vidimo u slučaju Afganistana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2019 9:32 (ante_etna).
16 godina
odjavljen
U osnovi, od kad smo oruđem i oružjem otklonili sve prirodne neprijatelje, postali smo sami svoj predator, a od kad smo uređenim društvenim pravilima i to ograničili, rat, bilo pravi s oružjem, bilo ekonomski nam svakako predstavlja, uz bolesti, jedini oblik selekcije.

Međutim, to svakako nije opravdanje za rat.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
7 godina
protjeran
Jedva čekam slijedeći napredak. Ali neka se uzročna poveznica dogodi u, recimo, SAD-u!
Pis on ju, tu :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
U osnovi, od kad smo oruđem i oružjem otklonili sve prirodne neprijatelje, postali smo sami svoj predator, a od kad smo uređenim društvenim pravilima i to ograničili, rat, bilo pravi s oružjem, bilo ekonomski nam svakako predstavlja, uz bolesti, jedini oblik selekcije.

Međutim, to svakako nije opravdanje za rat.

Ljudi su uvjek bili sami sebi predatori/agresori i to nije ništa specifično samo za nas. Agresija između pripadnika iste vrste je prisutna, ako ne kod svih, onda barem kod velike večine životinja. I to manje više iz istih razloga. Parenje i hrana (pa onda možeš iz toga izvuč teritorij, društvena pozicija...).

Mi smo u tome samo puno bolji od ostalih životinja, kao što smo i u manje više svemu drugom. 

10 godina
Nevolje Drugoga svjetskog rata, kaže anketa, objektivno je osjetilo samo 6 posto Amerikanaca. No ulazak SAD-a u rat izveo je tu državu iz ekonomske krize, zbog povećavanja industrijske proizvodnje, a time do porasta standarda - dobrobit koju je osjetilo 100 posto američkih građana. I što sad? Ne zagovaram ratovanje, to nikako, no treba reći istinu - a ne ono što nekome odgovara, što se nekome sviđa, što bi netko htio čuti. No danas u doba trgovačke etike - koju mnogi progašavaju vrhuncem civilizacije - istina je roba koja se prodaje kao i sve drugo.

3 2 hvala 0
14 godina

Normalno da treba reći istinu i prezentirati je u cijelosti. To onda znači u tom i tom ratu je strana A profitirala, a strana B izgubila. Prezentirati samo jednu stranu onda nije cijela istina. Ima ratova u kojima su spaljivane arhive i društvo se vraćalo stoljećima unatrag. Na krilima industrijske revolucije s u unaprjeđivana mnoga polja iz raznih motiva, ne isključivo zbog ratova. Koji su benefiti građanskih ratova po Africi i južnoj Americi, gdje su ti izumi i privredni rast? ISIL na zauzetom teritoriju prvo spali knjige i porazbija starine ako ih ne može dobro utopiti na crnome tržištu. Makni međunarodnu zajednicu s Balkana i za deset godina će Rimac predstavljati Lipicanera C3 koji će uz dobru dresuru autonomno odvesti kočiju od Kikovice do Oštrovice.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
danen kaže...
Nevolje Drugoga svjetskog rata, kaže anketa, objektivno je osjetilo samo 6 posto Amerikanaca. No ulazak SAD-a u rat izveo je tu državu iz ekonomske krize, zbog povećavanja industrijske proizvodnje, a time do porasta standarda - dobrobit koju je osjetilo 100 posto američkih građana. I što sad? Ne zagovaram ratovanje, to nikako, no treba reći istinu - a ne ono što nekome odgovara, što se nekome sviđa, što bi netko htio čuti. No danas u doba trgovačke etike - koju mnogi progašavaju vrhuncem civilizacije - istina je roba koja se prodaje kao i sve drugo.

Znači 130 milijuna Amerikanaca je nešto ekonomski profitiralo (najviše bogati, dakako), pri čemu je 70-80 milijuna ljudi poginulo, da sad ne cjepidlačimo oko invalida, siročadi, silovanih i ostalih, i to ćemo smatrati pozitivnim?

I iz Iračkog rata je Amerika profitirala, a i iz gomile drugih. Netko drugi je tu cijenu ipak platio.

Da je Hitler uspio Nijemci bi imali veliku i bogatu državu, bez Židova, Slavena i sličnih smetala. Bio bi to fantastičan poduhvat. Ali nije bilo sve uzalud, bar su Ameri nešto ušićarili.

Stvarno ne razumijem taj način razmišljanja.

13 godina

Bogami ni ja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Ljudi, ovo je jako dobra ideja. Isto tako neka i SAD napravi, kad svi budu spremni odrze natjecanje. Ko pobijedi iduce 4 godine je tatamata po politici u svijetu. Nakon 4 ponovo, odgovorno tvrdim, tako mozemo sprijeciti ljudske zrtve

0 0 hvala 0
15 godina

dakle, samo se treba sjetiti stare narodne:

nekom rat, a nekom brat

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Mislim da je ovo zadnje ponajbolji zaključak. Nijedna politika ne donosi svima dobro, ponajmanje svima jednako. Iz svake političke odluke netko dobiva, a drugi gubi. Tako i u ratu. I na kraju, ne kažem da je rat nešto samo po sebi dobro, no da uz negativne ima i pozitivne posljedice.

1 2 hvala 0
9 godina

nasa ljudska priroda ,otimacina  bez biranja sredstava ... i naravno sve u ime napretka od pamtivjeka 

meni jedan od najdrazih i najutjecajnijih filmskih scena ; 

waaagh
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2019 16:08 (warhammer).

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Najbolje su mi floskule o crkvi (religiji) kao pokretaču znanosti i ratovima kao pokretaču tehnološkog napretka.
Gluplje ne može.
Pis on ju, tu :P
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

nažalost jesu, tehnološki napredak je uglavnom radi ratova...

prvo si imao kamenu sjekiru, pa bakreni/brončani nož, pa željezni a zatim i čelični mač...

oni koji imaju samo dobre zamisli imaju manje mobilizatorske sposobnosti nego strah od drugoga...

falilo mi, sad sam dopisao

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2019 9:17 (Stric_Jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najveći tehnološki napredak imamo u zadnjih 70 godina, kad na zapadu nije bilo ratova.

14 godina

Malo se precijenjuje ta uloga ratova u napretku znanosti, stoljećima su se ljudi klali štapovima i kamenjem. Balkan je zbog turskog nadiranja odavno trebao imati laserske pištolje. Možemo mi izvući pojedinačni primjer kako je netko imao privredni rast ili kako su Grci odvraćali svojom vatrom Vikinge ali ima više primjera gdje su ratovi uzrokovali stanje gdje bi se društvo nakon rata desetljećima obnavljalo i vraćalo u stanje prije rata i kasnilo za ostalima. Nisu svi u povijesti imali marshalove planove i trumanova jaja. Braća Wright nisu smišljali letjelice da bi sravnali Dresden ili Pearl Harbor, to je kasnije nekom palo napamet. Društva koja su se razvijala su se razvijala i s ratom i bez njega, neka plemena se i danas mlate istim kopljem kao i prije nekoliko tisućljeća. Ono što je "korisno" pri ovakvim stavovima je dobar motiv, jer ako je čovjek uvjeren da ubija za opće dobro onda puno lakše provodi zločine bilo u ime vjere, znanosti, rase, klase ili napretka. Jedino, ako izgubi, kasnije mu je čudno što ga po kojekakvim sudovima razvlače jer se on borio da svima bude bolje.

7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice