Klanovi =kako do turnira=

poruka: 7
|
čitano: 1.380
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Razmišljam kako toliko puno igram, a ne dobivam ništa s time osim što se "zabavim". Zašto ne bih našao klan, igrao s njima, malo išao po turnirima i slično.

Pa da vas pitam, gdje je najbolje krenuti sa klanom, gdje naći ekipu i gdje se natjecati.

Postoje li kakve stranice koje održavaju amaterske turnire? Kako doći do slave pa kasnije upecati neke sponzore?

Ako tko zna proceduru, ili već neku stranicu sa warovima u nekim pucačinama, volio bih da mi malo pojasni stvar.

LP

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Klanovi =kako do turnira=

Dosta toga ti zavisi od skilla ,imas ESL , BSL i CB lige u kojima se mozes okusati ali da ce brzo napredovat nebih rekao , prvo trebas naci clan koji ima istu zelju i iste ambicije. Pokusaj na Devling xtreme poslati prijavu za clan.

17 godina

Kako koja igra, al CB i ESL su a good place to start. Ima i nekih iznimki (ko recimo TF2) koji funkcionira isključivo preko community made liga (ETF2L, Wireplay) i to toliko dobro da su ga i CB i ESL odlučili maknut i ne održavaju više nikakve turnire u njemu. Sve ovisi o igri tako da ovisno kaj te zanima trebaš ispipat malo scenu i gdje se najviše skuplja. Po meni CB zadnjih godina ide downhill samo i uz par jačih eventova tu i tam nema previše zanimljivih stvari dok ESL samo gura sve više i više toga.  Uz standardne laddere, tu se nađu i česti kupovi, ali i veće stvari kao i recimo ESL Major Series koji je već korak dalje i ima fond nagrada od par somova eura.

Glede sponzora, to tek nakon nekih bitnijih rezultata ima smisla tražit jer te niko pogledat neće ako tek krećete. Nije loše skompat se i sa nekim hostingom pa barem onda imate game i voice servere riješene, ali prvo trebaš ekipu neku složit ili se ubacit u postojeću i puno igrat skupa samo. Neznam na koje igre ciljaš pa nemogu neke preciznije guidelineove dalje baš navodit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim da jos prakticki nisi igrao "warove". E sad CB(clan base) je po meni propala stvar, gotovo ga nitko ne igra, svi igraju CG-cyber gamer.. U tom cyber gamer imas vise "razina" CGa-amateur league u toj ligi moras osnovat team i maximalno imat u njemu 6 igraca(nisam siguran ali vise od 7 nije..) Igra se 5 na 5. Imas i CGo, tu moras zasebno osnovat team u toj ligi u koji mozes pozvat igraca koliko god hoćeš, tak da budes uvijek siguran da imas s kim igrati, CGa manje vise igraju teamovi koji imaju nekakav lineup i koji su u stanju skupit se u dogovoreno vrijeme i krenut igrat..Ja sam to igrao, igrao sam cod4 cyber gamer amateur league, ne znam tocno bili smo u top 70(rank 70) teamova što je jako dobro, i recimo da team u kakav bi ti ušao, team bez taktika, bez neke vece organizacije na svakoj mapi posebno, takav team igra 1200+ rank. Imaš i esl, ne igra se toliko koliko se igra cyber gamer, ali isto je ok.

Kada bi želio ici na turnir, moras najprije naci nekakvu stranicu di ces se informirati o nadolazecim eventima, a za to je po meni najbolja gamersject.com

Ako želiš moje iskreno mišljenje, ja bih ti preporučio da u to uopće ne ulaziš. Ako pricamo o cod serijalu, 2,4, konkurencija je prevelika, i trebalo bi ti jako dugo vremena uopce da možeš nešto napraviti tim teamovima.. Ja sam igrao i sad nedavno sam prestao opce igrati cod, vjeruj mi na rijec najbolje je kad imas ekipu svoju i igrate prvenstveno iz zaje*ancije, onda se najbolje igra, a kad krenes u ovak nesto, lige neke, turniri, nebi vjerovao koliko je tu živciranja i svađanja sa frendovima, i to radi glupe igrice...Sve u svemu ako si se ponadao da ces uspjeti nesto zaraditi na turnirima, neces 100%, koatizaciju ces masno platit, putne troskove(nisu svi iz Zagreba) i onda cete izgubit i imaš veci trosak nego da si ostao doma..Igram od 2009, vidis koliko mi je trebalo da shvatim da od toga nema kruha...

Ako se ipak odlucis krenuti u takvo igranje, slobodno mi se javi u pm, moze i na xfire., prvenstveno ti mogu pomoci oko cod-a 4, i netko je ranije napisao da posaljes prijavu u devling extreme clan, to napravi, bio sam sa njima, par mjeseci prije nego sam prestao igrat(tražio sam ekipu s kojom mogu igrat iz zezancije i di se necu zivcirati ko dok igram protiv jacih decki..) Oni su ti super, imaju svoje servere i dobre ljude, tak da idi kod njih najprije, i oni igraju warove tu i tamo tak da vidi dal ce ti se opce svidjeti.

0 0 hvala 0
16 godina

Igram MW2 MW3 I BO. Mislio sam na neke warove, online kupove i tako, a onda ako kasnije prodje pokusat na turnirima. Prvi problem se javlja upravo kod ekipe. Mala je baza u RH sto se tice novijih CoDova, svi su u dvojci i cetvorci. Od prijatelja imam samo jednog koji posjeduje mw3, black ops niti jednog a mw2 ne igra nitko. Bilo bi super da mogu okupit ekipu, makar s foruma pa da igramo protiv drugih, cisto da malo dodjemo na neke liste i steknemo skill.

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tu si u startu zakinut jer dotične igre nisu neš pretjerano popularne na e-sports sceni. Konkretno kod CoDa, dvojka još trza, četvorka se primarno igra po ligama, al svi kasniji nisu uopće interesantni i nije pretjerano bolje ni na EU sceni, svi veći eventovi će CoD4 stavit ako moraju CoD imat tako da se on i dalje najviše igra.

Ipak, možeš se na ESLu okušat na njihovom VERSUS sustavu za matchmaking, recimo neš tipa gather odnosno mix, jer tamo imaju i MW3 ubačen koji u bilokoje doba ima igrača tako da nebi trebo dugo čekat game. U to moš i solo utrčat ili sa ekipom jer čim se skupi dovoljan broj ljudi odma se puca.

Za domaće turnire jednostavno trebaš pratit po domaćim forumima i ligama, offline eventova baš i nema na nekoj redovitoj bazi, uglavnom se znalo za vrijeme Info Sajma na Velesajmu organizirat svašta nekad. Al to varira stalno i ovisi od eventa do eventa. Online stvari za domaću ekipu ima na hrvatskom ESLu (http://www.esl.eu/hr), opet ovisi o popularnosti igre na ovim prostorima tako da dalje od CoDa 4 nebuš niš takvog našo.

Da je situacija kod nas bajna nije, al nebi nikako reko da nema kruha tu. Baš da se može živjet od toga, definitivno ne, ali sa dobrom ekipom igrača i generalnom organizacijom se može svašta. Stvar je da nemožeš u startu sa svime krenut jer ćeš nekome bit zanimljiv tek nakon nekakvih rezultata. U trenutnoj organizaciji igram od 2008. i sad smo na tome da imamo hosting i hardware partnere i nema dugo smo dečke iz LoL ekipe poslali u Grčku na finale par soma € vrijednog turnira. Vrijedno truda pa i svog živciranja in my book.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne mogu bas sada puno vidjeti sad, ali sutra dolazim kuci pa cu pronjuskat malo. Posto mogu rec da sam vec tu i tamo neki bolji igrac u mw3, gotovo svaki game nakveci score u ekipi. S toga bih voli otic na neku stranicu i probit se na neku listu popet i upecat ekipu pa malo warovat i slicno. COD4 nisam nikada bas onak igrao. Imao sam ga instaliranog i igrao ili ali 2 mjeseca, mw2 mi je puno drazi.  Sve u svemu hvala, pogledat cu malo neke stranice i kontaktirat neke osobe pa okupit neki klancic

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice