Problemi sa konekcijom na WIFI ruteru

poruka: 8
|
čitano: 3.288
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Izvinjavam se moderatorima sto otvaram novu temu al ajd.

Imam neki 54Mbit TP-link-ov Router koji mi je na kuci i prima odlican signal sa drugog rutera. Sad sve je bilo dobro neko vrijeme ali u poslijednje imam velikih problema prilikom otvaranja web stranica. Naime otvaranjem npr: Facebook Google Chrome izbaci Opps bla bla bla tamo nesto, tako se desava i sa 90% ostalih stranica. Jednostavno download prestane i onda mu dugo treba da se odzove. Takodjer u zadnje vrijeme riknula mi je graficka pa se malo igram na Counter Strike 1.6 online i u njemu ima puno problema sa konekcijom Ping cak i do 700, izbaciva i connection problem. Sto god da pokusam otvorit dugo trebam cekat ili refresovat stranicu da bi je ikako ucitao. Sistemska greska nije jest da korisitim piratski Windows 7 imam i na drugim particijama Vistu i XP koji su licencirani pa se i kod tih operativnih desava isto. Usput nedavno mi je operater stavio 19 db WIFI antenu za bolji signal pa ga primam 80% od ukupnog. Ping prema drugom ruteru je 3-5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problemi sa konekcijom na WIFI ruteru

Za prvu ruku (kazes da ti je tp-link u kuci), pokusaj se laptopom spojit direktno na taj udaljeni router na koji ti se tp-link spaja. Ukoliko tada sve radi normalno, onda stvarno je nesto do tp-linka... ukoliko i direktnim spajanjem laptop-udaljeni router imas probleme koji ti se javljaju, onda je ocito problem na drugom kraju pa trebas kontaktirat "operatera"

14 godina
neaktivan

Da sa laptopom kad se spajam  nema nikakvih problema. Prokleti TP-LINK zbog njega zamalo da monitor razbijem. Spuca me agresivnost pa bi sve polomio  {#}

17 godina
neaktivan
Bečo kaže...

Da sa laptopom kad se spajam  nema nikakvih problema. Prokleti TP-LINK zbog njega zamalo da monitor razbijem. Spuca me agresivnost pa bi sve polomio  {#}

istina, nije tp-link nesto posebno, ali posluzi...

ako cu dobro pretpostavit, tp-link ti je postavljen u universal repeater (ili slicnom modu) tako da su ti zapravo dva linka vanjski-tplink i tplink-laptop prisutna... najoptimalnije rjesenje ti je koristit dva routera (jedan u client modu, a drugi kao AP, svaki na svom nepreklapajucem kanalu), a kao alternativu pokusaj na tp-linku okrenit antenu u horizontalu (ako je sad uspravna), jer koliko sam shvatio "provider" je mijenjao svoju antenu, pa je moguce da je i polarizacija okrenuta za 90 stupnjeva...

14 godina
neaktivan
wifi kaže...

istina, nije tp-link nesto posebno, ali posluzi...

ako cu dobro pretpostavit, tp-link ti je postavljen u universal repeater (ili slicnom modu) tako da su ti zapravo dva linka vanjski-tplink i tplink-laptop prisutna... najoptimalnije rjesenje ti je koristit dva routera (jedan u client modu, a drugi kao AP, svaki na svom nepreklapajucem kanalu), a kao alternativu pokusaj na tp-linku okrenit antenu u horizontalu (ako je sad uspravna), jer koliko sam shvatio "provider" je mijenjao svoju antenu, pa je moguce da je i polarizacija okrenuta za 90 stupnjeva...

Da ma nabavit cu ja jos jedan ruter cisto onako iz zabave. Okrenut cu takodjer i antenu ali na 10 metara visine tesko dohvatljiva. Mozete mislit 4 puta sam je dizao sve vise zbog kuca koje se izgrade u roku 7 dana i to direktno u smjeru drugog rutera. Boze moj sve ce na nas. Ovo je jako iritantno i taj odaziv konekcije, potrosim po 30 sekundi dok udjem na forum 

16 godina

Evo, ja već 2 dana imam problema sa brzinom na t-com. Inaće mi je brzina 4+ mb/s i ping od 15-25 ms, dok mi unazad 2 dana malo-malo brzina padne ispod 0,3 mb/s i ping poraste i preko 1000+ ms. Šti je zanimljivo, smanjenje brzine mi se dogodi samo na kompu koji je spojen lan kabelom na modem (gigaset sx763), dok na iphone-u speedtest.net pokazuje stalno normalne brzine. Probavao sam resetirati i komp i modem, promijenuo sam lna kabel, ali mi stalno brzina varira, bude normalna i onda odjednom drastično padne. Možda je i do t-com-a ali nisam zvao SZK

Stisni HVALA ako sam ti pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probelm je rjesen izgleda da na Linuxu radi bolje. Instalirao sam Ubuntu i za sada stranice se normalno ucitavaju.

16 godina

Došao danas s posla i internet radi kako spada. Vjerojatno je bilo do T-com-a

Stisni HVALA ako sam ti pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice