A tu crnu kupuješ isto kod njega ili??
Jesi li ti uopće sam siguran što želiš?
Ovako si prodavača zbunio.
Šta ti je on odgovorio?
Jesi li ti uopće sam siguran što želiš?
Ovako si prodavača zbunio.
Šta ti je on odgovorio?
e hebiga, nek pošalje bilo koju, neš ti razlike
samo nek skine bid s one
i da obe su od njega
Pa nije to njegova obaveza.
Opet pitam, šta ti je točno odgovorio?
Dobro, kolko sam ja shvatio, stavio si ponude za obe (bijela i crna)?? Ono što ti želiš je crna?? Mislim da bi se to moglo riješit. Naravno, ako prodavač bude dobre volje. Samo ga fino probaj navest da stopira ovu bijelu.
Dobro, kolko sam ja shvatio, stavio si ponude za obe (bijela i crna)?? Ono što ti želiš je crna?? Mislim da bi se to moglo riješit. Naravno, ako prodavač bude dobre volje. Samo ga fino probaj navest da stopira ovu bijelu.
prije 10-ak dana je posla neku(nez jeli bila ili crna nije me ni briga)
sad samo da mi poništi onaj bid i ja miran
sad mi stvarno nije jasno. Znači, jednu ti je već poslao?? Pretpostavljam da si poslije tog slanja bidao za još jednu?? U tom slučaju, ove poruke koje si mu poslao, odnosno njen sadržaj, nemaju baš smisla. Trebao se na neki drugi način se probat izvuč.
sad mi stvarno nije jasno. Znači, jednu ti je već poslao?? Pretpostavljam da si poslije tog slanja bidao za još jednu?? U tom slučaju, ove poruke koje si mu poslao, odnosno njen sadržaj, nemaju baš smisla. Trebao se na neki drugi način se probat izvuč.
ma ne, prvo san bidova crnu, pa san ga onda zamolia da skine bid se i bidova bijelu
ma ne, prvo san bidova crnu, pa san ga onda zamolia da skine bid se i bidova bijelu
Ne kužim. U poruci si naveo da želiš crnu. Pretpostavljam da je seller zbunjen, jer i ja sam
Da sam ja seller lijepo bi te izignorirao jer očito ne znaš objasniti šta je točno bilo.
Plati čovjeku majicu i poštedi se muka, ionako ništa nećeš postići.
Ne kužim. U poruci si naveo da želiš crnu. Pretpostavljam da je seller zbunjen, jer i ja sam
ma nema veze, koju je posla dobro je posla
samo da mi skine bid
Ako želiš da ti skine bid ne moj to nama tu govorit, nego lijepo uljudno pitaj njega, ali molim te u prvom dijelu maila mu se lijepo ispricaj za to što si smotan i zbunjen i obajsni mu da si novi na ebayu i tako, i onda lijepo zamoli ako ti može objasnit što se točno dogodilo, što si točn oti kupio, i i što je točn oon poslao.
Pa kad ti to sve objasni, tad ćeš znat pravo stanje stvari, i tada ga lijepo zamoli ako je moguće da poništi ovu drugu kupnju.
Dakle ja san onu majicu naručia prije 15 dana i još nije došla. Znači rok za dostavu je proša, šta da radin?
Da mu ostavin negativan feedback?
Negativan se feedback ne dijeli samo tako.
Ponekad roba putuje i dulje od 2 tjedna.
Negativan se feedback ne dijeli samo tako.
Ponekad roba putuje i dulje od 2 tjedna.
OK, još ću malo pričekat i posla san mu mail.
I vidia san mu negativne feedbackove ako roba kasni pa san misliai ja stavit.
Možeš otvoriti dispute nakon što ti ne stigne 3 tjedna. Onda se provjeri što će biti i tek onda ide feedback.
Ovako možeš čovjeku dati negativan feedback bez veze.
Meni je u pošti komad elektronike bio 45 dana. Nije do prodavača.
Ajde mi daj link do listinga koji si kupio, da vidim što piše, od kuda je i kako šalje.
Možeš otvoriti dispute nakon što ti ne stigne 3 tjedna. Onda se provjeri što će biti i tek onda ide feedback.
Ovako možeš čovjeku dati negativan feedback bez veze.
Meni je u pošti komad elektronike bio 45 dana. Nije do prodavača.
Ajde mi daj link do listinga koji si kupio, da vidim što piše, od kuda je i kako šalje.
listing
Dobro aj pretpostavljan da si mislia na ovo.
Dolazi ti iz Hong Konga, nema šanse da ti dođe u kraćem roku od 2 tjedna.
Računaj si do kraja drugog tjedna da ti bude došlo.
S tim da dodam, dolje ti jasno piše "Seller ships within 10 days after receiving clear payment".
Tako da je moguće da ti je tek prije 3-4 dana poslao.
Meni je iz HK putovalo mjesec i pol. Nisam dizao nikakav dispute, covjek se sam nudio da ce mi refundat, ali sam se odlucio strpit jos malo tako da se to sve da rijesit sa prodavacem.
A koliko je kvalitetna ta roba iz hong konga?
I ja sam nasao nekoliko zanimljivih odjevnih predmeta ali nisam bas siguran dali se takve stvari isplate kupovati?
A koliko je kvalitetna ta roba iz hong konga?
I ja sam nasao nekoliko zanimljivih odjevnih predmeta ali nisam bas siguran dali se takve stvari isplate kupovati?
Kvalitetna je roba... ako kupis brand (tipa Sony bla bla) dobit ces sony, ne falshetu. Ako kupis nekakav šrot dobit ces šrot.
Samo pazi na rating prodavatelja.
Sto se tice odjece neznam, nisam nikad to uzimao, vecinom tehnikalije...
Majica je stigla, nedugo zatim kad san reka da nije došla.
I zaćuđen sam uopće nije bilo dodatnih troškova! Ni PDV ni carina.
Majica je stigla, nedugo zatim kad san reka da nije došla.
I zaćuđen sam uopće nije bilo dodatnih troškova! Ni PDV ni carina.
Drago mi je da si dobio što si htio.
Što se carine tiče, to se i očekivalo. Majice teško da će carinit. Pogotovo ako se radi o jednom komadu. Kolega mi zna naručit po 3 majice u kompletu, pa ga ne ocarine.
Samo strpljivo sa time, ja kupujem na ebayu već godinama, i stvari stižu, nekad treba 15 dana ( jako rijetko ), nekad 21-25 ( najčešće ) a nekad i preko 35 ( isto jako rijetko ), a dosad rekord mi je 62 dana.
Bilo je stvari koje su se zagubile po putu pa bi dobio refund ili bi oni poslali drugi, taj slučaj se naravno ne računa u ove dane.
Inače negative feedback se ne daje tek tako, a NIKAKO ga ne dajes bez da prvo pokusas sa prodavačem riješit problem.
Kod dugog čekanja isporuke samo treba paziti na rok od 45 dana od dana kupnje, jer to je rok u kojem imaš priliku prijaviti paket koji nije isporučen, znači, ako robe nema 42-43 dana ( a naravno komunicirao si sa prodavateljem u vezi problema ), lijepo odeš u resolution centar i prijaviš plaćeno a ne pristiglu robu, i onda si na miru, ali pod objašnjenje ne moj pisat nije posla nije ovo nije ono, nego napiši kako je: "čekam robu, za 2 dana mi je rok za prijavu i zato prijavljujem da nebi izgubio svoje pravo kao kupac. Komunicirao sam sa prodavateljem i on kaže da je sve poslano uredno. A ja ne želim refund nego još malo čekat robu."
Jer ako čekaš i dodje 46 ti dan onda više nemaš pravo prijave i možeš se slikat, ako mu je namjera bila da te sje.e onda je uspio ( jer takvima negative feedback neće puno značiti ).
A ako fino prije prijaviš onda još možeš na miru čekat.
Inače sam znao i ako je bio neki paket bez tracking numbera onda su mi vratili novce čim bi rekao prodavaču da nakon 40 dana još nije stiglo, pa onda kad je roba stigla bi im ja opet uplatio. Tako su mi oni sami predložili pa sam tako i napravio, iako općenito mrzim refund, jer kad nešto naručim onda sam to naručio jer to želim/trebam...
Bilo je i slučajeva kad sam samo javio prodavatelju da još nije stiglo a on bi mi drugi dan odgovorio "evo poslan je još jedan primjerak"
I tako, ima svakakvih iskustava, i srećom još nijedno baš loše.
Do sad mi od hrpe kupnji nije stigla samo jedna jedina, dobio sam refund bez problema.
Samo mali savjet, kad nešto nadjete i imate 2 ista primjerka, i iste cijene, jedan je 15 USD i free shipping, a drugi košta 6 usd i 9 usd shipping, uzmite ovaj kojem se plaća shipping.
Pa čak i ako je cijena dolar-dva-tri viša ukupno, jer tako izbjegavate puno mogućih problema oko dostave.
Da, stvarno, moram priznat jako čudno, nisam nikad išao za tim kad sam ja kupovao išta, ali to it je možda netko tko nema robu, nego nabavlja od svog dobavljača kad ti naručiš, pa se tako ograđuje od kašnjenja ako slučajno dobavljač nema odmah spremno. Ili ak oje neki artikl koji se mora izraditi/doraditi za tebe onda je isto jasno jel...i tako, može biti hrpa razloga. Evo isto kao i ja, meni dobavljač kaže jedan rok za neku robu koja mi treba stić, npr stže 15og, ja tebi koji si za to zainteresiran neću reć stiže 15og, nego minimalno stiže 20og. Zašto? Jer imam iskustva, i znam kako to ide, i on može zakasnit i poslat dan kasnije, ako je uvoz naša carina možda neće primit isti dan, nego tek sljedeći jer je taj dan bilo puno paketa, pa možda se u tom paketu nadje neka stavka za koju trebaš dodatnu izjavu ( npr kad uvoziš pastu za hladnjak trebaš naknadno napisat izjavu da tu pastu nećeš koristiti kao pogonsko gorivo ili gorivo za grijanje ), bez obzira što si to već uvozio i prije nije trebalo ništa, ovaj put treba i onda ti postupak dodje ovako: roba je na carini u ponedjeljak, ali slučaj su odradili tek u utorak jer je u ponedjeljak bila gužva, u utorak dakle on ikažu treba ta dodatna izjava, ali to oni tvom špediteru jave u 14 sati, dakle kad carina završava sa radom, tako da onda tek u srijedu mogu završiti tvoj slučaj, ali zbog nekog zastoja ga tek u četvrtak predaju natrag tvom špediteru pa je u petak kod tebe. a razliku od uobičajenog postupka kada je roba na carini u ponedjeljak a utorak ujutro kod tebe.
I onda skužiš da sam ja u ajmo reć OT, ali to su samo neki primjeri koje sam osobno iskusio kad čekaš robu. Pa ako se je i taj netko tako opekao onda kužiš zašto je napisao 15 radnih dana.
Uglavnom lijepo ga pitaš zašto je to tako, i da li može i prije, ili tako nešto pa ćeš dobit od njega odgovor.