eBay registracija problem i par pitanja zaključana tema

poruka: 58
|
čitano: 16.089
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
EBay registracija problem i par pitanja pitanja

registracija

Nevinašce

1. street adress: meni je Mornarska 15, naći da u prvo polje stavin Mornarska a u drugo 15?
  2. city: ja san iz Stobreča, oću stavit to ili Split koji je blizu i puno veći grad
  3. state/province: e ovde stvarno neznan šta ću, jel to samo za federalne države ili....?
  4. ZIP/postal code: jel to poštanski broj naselja ili grada
  5. country or region: e ovde san baš zbunjen. Imaju samo 4 države a mogu stavit see all countries, al mi onda ne prikaže sve države!
  6. primary telephone number: valjda kućanski telefonski broj, ali imaju tri polja

drugo mi je sve jasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 20:31 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dajte pa još niko!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo registracija je uspila, šta se tiče kupovanja sve naučia. Ali još jedino neznan di se gleda za koliko će roba doć.

Na primjer za koliko bi mi tribala doć ova majica?

http://cgi.ebay.com/T1117w-ECKO-UNLTD-Classical-Logo-Men-T-shirt-White-M-/260590239462?cmd=ViewItem&pt=US_CSA_MC_Shirts&hash=item3cac637ee6#ht_5615wt_1165

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: EBay registracija problem i par pitanja pitanj
dr. zlo kaže...

Ali još jedino neznan di se gleda za koliko će roba doć.

Na primjer za koliko bi mi tribala doć ova majica?

Gledaš dolje pod Shipping and payments. Za Hrvatsku je navedeno da se šalje u roku 15 dana od primitka uplate.

A kada bi trebalo stići? To je teško reći, obzirom na nedavne probleme u zračnom prometu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
neaktivan

a koji još troškovi ulaze osim cijene i shippinga

jesu to pdv, i carina. Koliko su?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Obzirom da se radi o majici, vjerojatno neće biti dodatnih troškova i to će ti stići doma.

Ponekad, ako na pošiljci nije označena vrijednost paketa, zadržat će ga na carini i procijeniti njegovu vrijednost, a tebe pozvati da preuzmeš i nadoplatiš.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
neaktivan

OK, ali ako bude dodatnih troškova, jesu to PDV(24%) i carina(11%)? Tako san čua.

jel ovo označeno znači da je licitacija onda gotova? jel ovo označeno znači da je licitacija onda gotova?
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 21:15 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

PDV je 23%, carina neznam koliko je za odjevne predmete.

U glavnom, mogu i ne moraju ti carinit. Ovisi. Nema nekog pravila. Ali mislim da nece.

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

PDV je 23%, carina neznam koliko je za odjevne predmete.

U glavnom, mogu i ne moraju ti carinit. Ovisi. Nema nekog pravila. Ali mislim da nece.

a jel ti to po logici da je PDV 23%(kako je u HR) ili baš znaš da je tako

meni je jedan čovik reka da je 24, ja ga ispravin kažen da je 23 on opet da je 24

i jeli u onome šta san označia na prošloj slici piše kad je licitacija gotova?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 8:53 (dr. zlo).
15 godina

Za odjevne predmete čisto sumnjam da će ti opixdit carinu. Kolega već neko vrijeme naručuje majice (po 2-3 u komadu), patike i tako. I još mu nije zveknilo carinu. Ja san naručija 2 sata. Na jedan je, dok na drugi nije bilo carine. Želim reć, da nikad ne znaš dal će te carinit ili ne. Postoji caka, da ti onaj tko ti šalje, po dogovoru s tobom, stavi račun i na račun stavi manju cijenu (ako je nešto skuplje). Recimo, meni je za sat stavljena cijena, taman onolika, do koje se ne carini. Ako me shvačaš? Ali za robu, bar po koleginim iskustvima, nema carinjena.

BTW. meni je par puta carinilo. I po mojoj računici, sve zajedno ispadne oko 28%.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 8:55 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
dr. zlo kaže...

Ne... vidis da pise da ima jos 10h do kraja...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
dr. zlo kaže...

Ne... vidis da pise da ima jos 10h do kraja...

e pa to i govorin...

i još me zanima za plaćanje.....dakle kako to ide...preko paypal.....kad završi licitacija i ja pobijedin na njoj kako da onda platin

kako vi kažete da se neznaju oće li bit dodatnih troškova...dakle jel se onda oni plate na kraju kad roba stigne

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 10:11 (dr. zlo).
17 godina

Da, na kraju licitacije ako si pobjedio placas. Carinu i pdv (eventualno) placas kada roba stigne do carine.

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da, na kraju licitacije ako si pobjedio placas. Carinu i pdv (eventualno) placas kada roba stigne do carine.

naći na kraju licitacije samo shipping i cijenu robe a kad roba stigne ostale troškove?

i još jedno pitanje: kako poništit bid, ja san bidova jednu bilu onda san vidia da mi je bolja ona crna pa bi sad tia poništit bid na biloj

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 10:40 (dr. zlo).
15 godina

U principu bid ne mozes ponistit bas jednostavno, Jako malo sdjelujem u licitacijama, vise kupujem ono sta mi bas treba od tehnike i slicnih stvari, tako da uglavnom kupujem po buy it now aukcijama. Ali mislim da bid ponistit ne mozes tek tako, nego eventualno probat u dogovoru sa prodavacem, posalji mu poruku da si se zaje.a pa da bi ponistio.

Iako bi najbolje bilo da procitas prvo sta ebay kaze za to, u njihovom helpu.

I da, preko paypala ide cijena + shipping, jer to ide prodavacu, a ovi drugi troskovi idu nasoj drzavi, i njih placas kod roba stigne. PDV 23 a carinskih stopa imas u principu jako puno razlicitih. od 0 pa do 10, za neke stvari i malo vise, iako ogromna vecina stvari spada pod 0 ili 10. A za neke stvari koje i spdaju pod carinu dosta cesto ne naplate nista, ali ima i obrnutih slucajeva, kad opale carinu zbog nekih svojih razloga, pa onda moras nosit papire npr da je proizvdonja EU, ili da je to ipak hladnjak za it opremu a ne za frizider i slicno.

I naravno bilo sta sta ima wlan, BT i slicno, dakle mobiteli, palmovi i slicne stvari kojima je na fakturi vidljivo da imaju neku od mogucnosti bezicnog povezivanja, dobro razmislit da li ces uvozit, tj, treba prije provjeriti ako taj odredjeni uredjaj ima certifikat kod nas, jer ako nema onda ce ti hakom naplatiti dodatnih 200 kn za taj papir.

Inace na hakom stranicama mozes i provjeriti dali ti uredjaj kojeg zelis uvesti vec ima certifikat.

15 godina
neaktivan

i evo napokon.....jel sad sve uredno plaćeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

yep, po tome izgleda da je

15 godina
neaktivan

jel mi može vamo neko ukratko napisat kako da poništin bid jer mi se stvarno neda tamo ono sve čitat..još sve na engelski uff....obavjestia san prodavača da san prvi put bidova krivu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako govoris o istom slucaju o kojem si govorio i prije onda ti jedino seller moze odobriti poništenje bid-a, jer ti sam možeš povući bid samo unutar sat vremena od kad si bidao. I to NE ako je razlog to da si se predomislio, nego ako je očita greška u upisivanju ili slično.

Tako da za sve ostalo, smo seller ti može to odobriti. Inače ne budi lijen ko trut, u help sam upisao "how to cancell a bid" kliknuo na prvi i drugi odgovor i dobio potreban podatak u roku 2 minute, skupa sa traženjem i čitanjem.

17 godina
neaktivan
To ti je u principu samo dobra volja prodavača hoće li ti odobriti otkazivanje.

Nemaš apsolutno nikakve osnove za žalbu, tako da, osim ako on ne bude toliko dobar da ti povjeruje i otkaže prodaju, ne možeš otkazati.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
eBay registracija problem i par pitanja

Tako je, zaboravi na taj acc i otvori novi i ubuduce pazi sto radis i gdje klikces...

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: eBay registracija problem i par pitanja
Ili ne budi guzica i plati čovjeku šta si obećao platiti.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

reka san mu ja da neću platit čim san je bidova

on nije reka ništa protiv

samo mi sad došla poruka od eBaya da platin 

oće me banat ako prodavač nešto ne učini?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 9:52 (dr. zlo).
17 godina
neaktivan

Ne, nego će te teretit za tu lovu. On će podići prijavu službi ako ne dobije novac i onda će te ebay teretiti za to.
A to što si bidao a znao da nećeš platiti nije ebayev niti prodavačev problem.

Ne mora on reći za ili protiv, ako želi otkazati on ide kroz sistem a ne preko poruka.
Ako ti ne odgovara znači da nije zainteresiran za otkazivanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 9:58 (Danny_HR).
15 godina

Jesi mu rekao: ej ja ti neću platit, ili si čovjeka normalno uljudno zamolio ako može poništit bid jer da si ga zabunom postavio?

Da si meni rekao: ej ja ti neću platit, ja bi jednostavno na ebayu dignuo unpaid item strike i onda ak one platis imas u svom feedbacku oznaku da si neplatisa...pa da vidis onda na koliko ces aukcija moc uopce bidat. Po momo iskustvu vecina normalnih prodavatelja ima filtraciju da uopce ne primaju bidove od ljudi sa losim feedbackom, ili sa unpaid strikeom i slicno.

15 godina

Kao što je kolega miki rekao, ne ide to baš tako. Ne možeš bit grub i nekorektan. Ako si se već odlučio ne kupit to za što si dao ponudu, onda probaš na fin i korektan način. Fino pošalješ čovjeku mail i uljudno ga zamoliš. Kažeš npr., da si se zafrknuo ili ti je mlađi brat bidao ili slično. Uglavnom, zamoliš ga da se to poništi. I onda on šalje ebayu, i dalje ide svojim tokom. Naravno, ako je on ok i odluči poništit transakciju. Ja kupujem zaista jako dugo preko ebaya i imao sam sličnih slučajeva. Ali sve se riješi kulturno i uljudno, zamolbom. Ako ideš grubo, slijede problemi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
dr. zlo kaže...
Danny_HR kaže...

reka san mu ja da neću platit čim san je bidova

on nije reka ništa protiv

Čim si ti dao bid u aukciju, ili stisnuo buy now i potvrdio ti si se zakonski obvezao da ćeš platiti. To ti sve lijepo piše u pravilima, a i bez toga bi aukcije izgubila smisao.

15 godina
neaktivan

ma lipo san ga zamolia...on ka OK, nije reka ništa protiv nego da će mi poslat ovu majicu koja me zanima

i sad mi došla poruka od eBaya da platin... evo sad san mu opet posla poruku

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 11:03 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dr. zlo kaže...

i sad mi došla poruka od eBaya da platin... evo sad san mu opet posla poruku

Šta si mu poslao u poruci? Ne možeš doć pa reć da nečeš platit. Nego, fino ga zamoli i nešto izmisli. Kao, nastao je neki nesporazum ili sl.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice