eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.409.621
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Liverpool1892 kaže...
mbaksa kaže...

Ne očekuj puno od te kamere. Slika će ti biti gora nego da snimaš starim mobitelom. Al eto... Snima.  Ako hoćeš nešto bolju sliku, traži 1080p kameru (ova je stvarno 720p, 1080 je samo softverski dignuto) i da koristi H.264 kodek, a ne MJPEG. Samo što te to onda neće koštati manje od 100 kuna, kao ova.

Znači ovako nešto bi bilo donekle ok? klik

Gledajući specifikacije, ta bi trebala biti nešto bolja. Samo se nadam da ne očekuješ sliku kao na (starijim) GoProovima. 

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Liverpool1892 kaže...
mbaksa kaže...

Ne očekuj puno od te kamere. Slika će ti biti gora nego da snimaš starim mobitelom. Al eto... Snima.  Ako hoćeš nešto bolju sliku, traži 1080p kameru (ova je stvarno 720p, 1080 je samo softverski dignuto) i da koristi H.264 kodek, a ne MJPEG. Samo što te to onda neće koštati manje od 100 kuna, kao ova.

Znači ovako nešto bi bilo donekle ok? klik

Gledajući specifikacije, ta bi trebala biti nešto bolja. Samo se nadam da ne očekuješ sliku kao na (starijim) GoProovima. 

Mislim da bi ovakva trebala slika biti 

Barem se nadam 

15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Iz FAQ-a nisam uspio skužiti trebamo li za kupnju nužno imati PayPal ili mogu samo upisati broj kartice i kupiti?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
softwaremaniac kaže...

Iz FAQ-a nisam uspio skužiti trebamo li za kupnju nužno imati PayPal ili mogu samo upisati broj kartice i kupiti?

Za kupnju preko eBaya? AFAIK moraš imati PayPal račun. Ne samo da moraš, nego želiš imati PayPal račun. Zašto bi podatke o kartici davao XY broju prodavača iz Kine i svaki put kad nešto kupuješ slao ih preko Interneta? Upravo je to glavna prednost PayPala. 

Ako baš inzistiraš na karticama, onda radije kupuj preko AliExpressa, pa kupuješ preko debitne kartice i koristiš token za autentifikaciju - znači kao da koristiš internet-bankarstvo. S tim da je moguće da to ne radi idealno sa svim bankama - frend se nije uspio autentificirati s tokenom od Erste banke ako se dobro sjećam, dok meni sa Zabom funkcionira bez problema.

15 godina
mbaksa kaže...
softwaremaniac kaže...

Za kupnju preko eBaya? AFAIK moraš imati PayPal račun. Ne samo da moraš, nego želiš imati PayPal račun. Zašto bi podatke o kartici davao XY broju prodavača iz Kine i svaki put kad nešto kupuješ slao ih preko Interneta? Upravo je to glavna prednost PayPala. 

Ako baš inzistiraš na karticama, onda radije kupuj preko AliExpressa, pa kupuješ preko debitne kartice i koristiš token za autentifikaciju - znači kao da koristiš internet-bankarstvo. S tim da je moguće da to ne radi idealno sa svim bankama - frend se nije uspio autentificirati s tokenom od Erste banke ako se dobro sjećam, dok meni sa Zabom funkcionira bez problema.

Situacija je ovakva:

Stariji čovjek me zamolio da mu naručim nešto s ebaya. Naručio bi preko kreditne kartice. Ja sam samo jednom naručio nešto s ebaya. Dao sam novce prijatelju koji ih je odnio u banku i rekao da je riješeno. I stvarno, nakon 2-3 tjedna roba došla. Tako da, ovo je one-time thing. Dakle, PayPal je obavezan?

9 godina
odjavljen

Da za ebay paypal je obavezan.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
softwaremaniac kaže...
Situacija je ovakva:

Stariji čovjek me zamolio da mu naručim nešto s ebaya. Naručio bi preko kreditne kartice. Ja sam samo jednom naručio nešto s ebaya. Dao sam novce prijatelju koji ih je odnio u banku i rekao da je riješeno. I stvarno, nakon 2-3 tjedna roba došla. Tako da, ovo je one-time thing. Dakle, PayPal je obavezan? 

One-time thing, a eto - ovo ti je već drugi one-time thing.  Od stvaranja računa na PayPalu neće ti se ništa dogoditi. Ako više nećeš ništa kupovati - nikome ništa. A ako hoćeš, moći ćeš.

15 godina
mbaksa kaže...
softwaremaniac kaže...
Situacija je ovakva:

One-time thing, a eto - ovo ti je već drugi one-time thing.  Od stvaranja računa na PayPalu neće ti se ništa dogoditi. Ako više nećeš ništa kupovati - nikome ništa. A ako hoćeš, moći ćeš.

Kreirao sam račun. To je sve ili ima još neki prerequisite?

14 godina
softwaremaniac kaže...
mbaksa kaže...
softwaremaniac kaže...
Situacija je ovakva:

moraš imati (ili kreirati Devizni račun) u Banci. Odnosno ako imaš moraš od istoga unjeti podatke, tj, spojiti svoj devizni račun s PayPalom a zatim PayPal i eBay.

17 godina
moderator
Gale92 kaže...
moraš imati (ili kreirati Devizni račun) u Banci. Odnosno ako imaš moraš od istoga unjeti podatke, tj, spojiti svoj devizni račun s PayPalom a zatim PayPal i eBay.

Spominjao je kreditnu karticu - ako ima kreditnu karticu, ne treba mu račun u banci.

15 godina
mbaksa kaže...
Gale92 kaže...

Spominjao je kreditnu karticu - ako ima kreditnu karticu, ne treba mu račun u banci.

Da, preko kreditne će ići.

13 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
softwaremaniac kaže...
mbaksa kaže...
softwaremaniac kaže...
Situacija je ovakva:

Zašto bi trebao imati devizni račun? Ja imam visu electron u PBZ-u žiro račun i radi mi bez problema. Već godinama kupujem preko njega. Tako da ne treba biti devizni račun. A što se tiče kreiranja računa, može se kupovati do cifre od 100$, a za kupnju iznad toga se treba potvrditi kartica. To se napravi na paypalu koji ti uzme par dolara(2,3$) i oni ti pošalju na banku kod koji zatim upišeš u paypal te ti nakon toga vrate tih par dolara na račun. 

16 godina
odjavljen
Tupe o tim deviznim a kompletno su nepotrebni - ja imam VISU povezanu sa kunskim ziro i radi. Devizni je spika banaka da vam prodaju glupost za par kn mjesecno...
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Zapelo. Sad vidim da mi račun nije kreiran. Što treba staviti pod National ID Identification Number i pod Apt/Suite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
softwaremaniac kaže...

Zapelo. Sad vidim da mi račun nije kreiran. Što treba staviti pod National ID Identification Number i pod Apt/Suite?

Nepoznata su mi ta polja. Daj screenshot.

15 godina
mbaksa kaže...
softwaremaniac kaže...

Nepoznata su mi ta polja. Daj screenshot.

17 godina
moderator

Apt/Suite je očito broj stana.

Što ti nudi kad klikneš na strelicu za dolje kod National ID? Meni bi bilo normalno da je to HR. Ako nije to, fakat ne znam koji "broj" oni traže. 385 možda?

15 godina
mbaksa kaže...

Apt/Suite je očito broj stana.

Što ti nudi kad klikneš na strelicu za dolje kod National ID? Meni bi bilo normalno da je to HR. Ako nije to, fakat ne znam koji "broj" oni traže. 385 možda?

Ne, 385 je dolje niže.

pod strelicom piše još Driver's Licence i Passport

Nemam nijedno.

16 godina
moderator

Broj osobne...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
XXX-Man kaže...

Broj osobne...

Aha. Hvala. a ovo Apt/Suite? Šta da mu kažem?

17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Broj osobne...

Je, ja sam razmišljao skroz u krivom smjeru.  Iako, onda bi to bilo bliže OIB-u.

13 godina
softwaremaniac kaže...
XXX-Man kaže...

Broj osobne...

Aha. Hvala. a ovo Apt/Suite? Šta da mu kažem?

Nema uskličnika - ne moraš upisati.

P.S. ako ćeš ipak morati, probaj s 0 ili 1 :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 22:50 (CyberDemonVZ).
15 godina
mbaksa kaže...
XXX-Man kaže...

Broj osobne...

Je, ja sam razmišljao skroz u krivom smjeru.  Iako, onda bi to bilo bliže OIB-u.

OIB je PIN, valjda bi to tako i pisalo onda.

17 godina
moderator
softwaremaniac kaže...
mbaksa kaže...
XXX-Man kaže...

Broj osobne...

OIB je PIN, valjda bi to tako i pisalo onda.

Da, opet sam otišao u krivom smjeru (gledao izvan konteksta).  Informatički gledano ID je identifikacijska oznaka, a Amerima taj izraz znači osobna iskaznica - u ovom kontekstu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 22:53 (mbaksa).
10 godina
neaktivan
Pozz jel zna neko kako staviti na iOS mobilnoj aplikaciji eBaya da izbaci stvari koje su najviše puta prodane ?

0 0 hvala 0
14 godina

Sta je sa ovom postarinom od 5kn otkad je to uvedeno s kojim obrazlozenjem i moze li se izbjeci nije stvar u 5kn vec principu moraju te ovdje dodatno oglobiti.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
#wot#vk.0h kaže...
Pozz jel zna neko kako staviti na iOS mobilnoj aplikaciji eBaya da izbaci stvari koje su najviše puta prodane ?

Zar ta funkcionalnost igdje postoji? Nisam vidio...

17 godina
moderator
kaw_liga kaže...

Sta je sa ovom postarinom od 5kn otkad je to uvedeno s kojim obrazlozenjem i moze li se izbjeci nije stvar u 5kn vec principu moraju te ovdje dodatno oglobiti.....

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

To je doplata za mali paket. Ne možeš izbjeći. Mada nekim sretnicima poštari i dalje to ne naplaćuju. A prodavači polako sve više i više šalju isključivo tom uslugom.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
kaw_liga kaže...

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

To je doplata za mali paket. Ne možeš izbjeći. Mada nekim sretnicima poštari i dalje to ne naplaćuju. A prodavači polako sve više i više šalju isključivo tom uslugom.

Može se izbjeći na način da ne preuzmeš paket od poštara nego ga podigneš direktno na pošti s onim žutim papirićem koji poštar ostavi.

9 godina
neaktivan
Ne moze.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice