eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.393.037
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Danijel789 kaže...

može to pošiljku neko drugi podignuti umjesto mene, jer izgleda da budem na moru u to vrijeme kad bude došla.

Pitaj na pošti, dogovori se s njima - da li ti to netko drugi može podići ili mogu pošiljku dulje vrijeme zadržati.

16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Trebam pomoć... Mislim da sam izigran na ebayu od jednog sellera... U 5. mjesecu naručio sam mobitel, međutim mobitel mi je došao s neispravnim touchscreenom. Kontaktirao sam sellera koji mi je rekao da pošaljem mobitel natrag, da kad stigne kod njih da će mi poslat drugi... Ja sam na to pristao, nisam otvarao case, imao sam povjerenja u njih pošto je top rated seller. I tako su oni mene pod navodnicima poslali drugi mobitel al naravno mobitel nikad nije ni stigao. Izgovor je bio da je problem u njihovoj pošti da će mi ipak dati refund. Čekao sam ja i refund, međutim ni od njega nije bilo ništa, da bi mi zadnje rekli da otvorim case, što je nemoguće jer sve ovo traje već 3 mjeseca.

Pretpostavljam da sam izgubio novce, al ipak sam došao pitat za savjet jel išta moguće učiniti? Obavijstiti ebay ili nekog o ovome, poslat cijeli razgovor između mene i sellera gdje je očito da su me navukli i izigrali?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danijel789 kaže...

može to pošiljku neko drugi podignuti umjesto mene, jer izgleda da budem na moru u to vrijeme kad bude došla.

U pravilu ne, nitko osim tebe. Mojoj mami nisu dali da podigne moj paket, a ja nisam mogao da podignem sestri sa njenom osobnom i svojom osobnom(da vide da smo braća).

Ne znam o kojoj se pošti radi (manje pošte, lokalne, selske itd nisu tako stroge i sve po PSu), ali imaš opciju "punomoći". Dođeš u poštu i daš recimo mami ovlasti da ona može podizati tvoje pakete-potpišete se i platite mislim 20,30kn i 1 godinu može ona podizati tvoju poštu.

kolega iznad-ako ništa drugo, lupni im negativni feedback. 

Can't find a better Jam!
17 godina
moderator
razorinc kaže...

Pretpostavljam da sam izgubio novce, al ipak sam došao pitat za savjet jel išta moguće učiniti? Obavijstiti ebay ili nekog o ovome, poslat cijeli razgovor između mene i sellera gdje je očito da su me navukli i izigrali?

Kontaktiraj eBay ako imaš kako, međutim ne računaj da će doista nešto poduzeti. Neotvaranjem casea si se odrekao zaštite koju ti eBay pruža i to je to. O'šlo u zastaru. {#}

Prodavač možda ima politiku ponovnog slanja paketa ako otvorišcase, pogotovo ako ih više tamo radi, jer tko će sad pratiti tko od njih je kome ponovno poslao uređaj i po kojoj osnovi. Osim toga, sigurno ti neće slati novi uređaj prije nego si ti njima poslao stari, odnosno prije nego su ga primili i uvjerili se da ti njih ne pokušavaš prevariti. Ako si naručio iz Kine još ima vrlo male nade da ti mobitel stigne (ako su ti ga doista poslali, dakle ako nisu lagali), jer im pošta nešto šteka u zadnje vrijeme pa dok je mobitel koji si im poslao stigao do njih, pa dok su oni poslali drugi...

Zbilja ne kužim zašto nisi otvorio case. Razumio bih da se radilo o naljepnici za ekran ili dvije AA baterije, ali pretpostavljam da si naručio uređaj koji košta koju stotku dolara - to nije beznačajna svota i u takvim slučajevima treba se ozbiljno osigurati.

16 godina
neaktivan

Znam, pogriješio sam jer sam im vjerovao na riječ, pošto je top rated seller i još k tome iz sad-a, još mi u mailu kažu kako su ozbiljna firma... imam cijeli razgovor gdje su potvrdili da je mob stigao natrag kod njih te da šalju zamjenski, al eto zahebali me... sad nemogu ni case otovorit ni ostavit feedback, apsolutno ništa osim da nekako kontkatiram ebay i priložim cijeli razgovor, potvrdu gdje sma poslao mob natrag, te sliek moba gdje se vidi da je neispravan s nekakvom xy baterijom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 15:06 (razorinc).

0 0 hvala 0
14 godina
Konačno
27.6.2013. 15:33:00 SINGAPORE SINGAPORE SO5 Receive item at office of exchange (Otb)
27.6.2013. 15:33:00 SINGAPORE SINGAPORE SO5 Insert item into bag
17.7.2013. 13:32:00 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)
robimarko@gmail.com
17 godina
moderator
razorinc kaže...

Znam, pogriješio sam jer sam im vjerovao na riječ, pošto je top rated seller i još k tome iz sad-a, još mi u mailu kažu kako su ozbiljna firma... imam cijeli razgovor gdje su potvrdili da je mob stigao natrag kod njih te da šalju zamjenski, al eto zahebali me...

Jesi li njima to rekao - da više ne možeš otvoriti case? Ne znam kakva je politika - možda oni novac ni ne mogu putem eBaya vratiti nakon što je proteklo 45 dana od prodaje ako case nije otvoren - možda je u tome stvar.

Daj prvo još probaj s njima to riješiti - napiši im da nisi otvarao case jer si im vjerovao da će riješiti problem bez toga, te da case više ne možeš otvoriti jer je rok prošao, napiši da očekuješ da će se držati dogovora i ili poslati ispravan mobitel ili vratiti novac. Ako ti ni onda ne izađu u susret, probaj kontaktirati eBay, iako ne očekuj da će oni išta učiniti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 15:18 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Jos uvijek nisam imao problema sa dostavom stvari s eBaya ali posto sve cesce narucujem netko me mora "zalevatit" pa me zanima kako se taj case uopce otvara?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
FuzZz kaže...

Jos uvijek nisam imao problema sa dostavom stvari s eBaya ali posto sve cesce narucujem netko me mora "zalevatit" pa me zanima kako se taj case uopce otvara?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

EDIT: Zapravo je malo bezobrazno od tebe što postavljaš to pitanje, s obzirom da smo ti pred koji dan rekli da pročitaš Često postavljana pitanja, rekao si da si ih pročitao pri čemu su lagao, i sad opet postavljaš pitanje na koje je odgovoreno među Često postavljanim pitanjima.

PRIJE NEGO PONOVNO UPUTIŠ PITANJE U OVU TEMU, PROČITAJ CIJELU PRVU PORUKU U ČESTO POSTAVLJANIM PITANJIMA!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 16:04 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Meni jedan seller nije ostavio feedback. Jel mi on mora ostaviti feedback i kako ga mogu podsjetiti da mi ga ostavi? Hvala! :)

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Marko :D kaže...

Meni jedan seller nije ostavio feedback. Jel mi on mora ostaviti feedback i kako ga mogu podsjetiti da mi ga ostavi? Hvala! :)

Nitko ti nije dužan ostaviti feedback, kao što ni ti nikome nisi dužan ostaviti feedback, iako je kulturno ostaviti ako je transakcija uredno provedena.

Nekim prodavačima se valjda ne da s tim zafrkavati - imam i ja više takvih slučajeva. Ako te to baš toliko muči, pošalji mu poruku u kojoj ćeš ga obavijestiti da si ti njemu/njima ostavio feedback i da moliš da ga on ostavi i tebi. To ti se doduše može obiti u glavu ako ćeš ga zafrkavati za ostavljanje feedbacka za naljepnicu za ekran. {#}

15 godina
neaktivan

Na deviznoj kartici imam 30 funti, kartica (ugovorena valuta na kartici je euro) ali sam pretvorio u funte.

Spojim se na ebay.co.uk, narucim stvar od 27 funti, nastavim dalje na paypal stranicu platiti proizvod međutim on mi odbije transakciju uz poruku "transaction denied by your card issuer, link another debit or credit card."

Zanima me sto je ovo, je li problem do mene, do paypala ili do banke...

P.S Ispricavam se za par zadnjih poruka...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
FuzZz kaže...

Na deviznoj kartici imam 30 funti, kartica (ugovorena valuta na kartici je euro) ali sam pretvorio u funte.

Spojim se na ebay.co.uk, narucim stvar od 27 funti, nastavim dalje na paypal stranicu platiti proizvod međutim on mi odbije transakciju uz poruku "transaction denied by your card issuer, link another debit or credit card."

Zanima me sto je ovo, je li problem do mene, do paypala ili do banke...

Ti si još jedan od onih provokatora koji će do u lipu uplaćivati na račun i onda se čuditi zašto im je transakcija odbijena. Kontaktiraj svoju banku i pitaj zašto ti je transakcija odbijena - moraš li uvijek imati neki minimalni iznos na računu, jesi li se preračunao, je li stvar konverzije valuta, odnosno tečaja? To je stvar između tebe i tvoje banke - mi ti tu ne možemo ništa pomoći. Eventualno savjetovati da uplatiš još 100 kuna pa si onda siguran da imaš dovoljno novca na računu.

15 godina
neaktivan

Hvala puno, prebacio sam s druge kartice 100 kn i naručio. Uspjelo je :) Ispričavam se na pitanju, ali stvarno nisam znao da to može biti problem :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
FuzZz kaže...

Hvala puno, prebacio sam s druge kartice 100 kn i naručio. Uspjelo je :) Ispričavam se na pitanju, ali stvarno nisam znao da to može biti problem :)

Najbolje mi je što su ljudi u ovakvim situacijama spremni staviti ruku u vatru da imaju dovoljno novca na računu. Da, ponekad može i nešto drugo biti posrijedi (meni jednom recimo transakcija putem kreditne kartice nije prolazila dan-dva - očito krivicom banke - tjedan dana nakon problema dobio sam doma pismenu ispriku banke), ali najčešće je upravo to što su ljudi uplaćuju na račun za svaku transakciju posebno i uvjereni su da na računu imaju dovoljno novca, a nemaju.

15 godina

@robimarko ja sam isto danas dobio svoj paket uzgleda da je bilo nešto na carini kad im je tolko trebalo :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 19:06 (Danijel789).
16 godina
neaktivan

evo što su mi odgovrili: "You sure can open a case or at least on paypal please do that and you will see the refund right away we only need this so we have record of all this.."

al nemogu otvorit case nego mogu sam ocontact seller kao opciju, prošla su skoro 3 mjeseca...

EDIT: uspio sam otvorit nekakav case preko paypala, pa ćemo vidjet što će biti....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 19:28 (razorinc).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razorinc kaže...

evo što su mi odgovrili: "You sure can open a case or at least on paypal please do that and you will see the refund right away we only need this so we have record of all this.."

al nemogu otvorit case nego mogu sam ocontact seller kao opciju, prošla su skoro 3 mjeseca...

EDIT: uspio sam otvorit nekakav case preko paypala, pa ćemo vidjet što će biti....

Super ako si uspio otvoriti, jer i na PayPalu piše da se distupe otvara unutar 45 kalendarskih dana od transakcije. Javi jesu li ti vratili novac.

15 godina
neaktivan

Danas kada sam pokusavao naruciti LCD za iPhone 3g (a nisam imao dovoljno novaca na kartici) probao sam naruciti vise razlicitih itema bezuspjesno.

Sada imam 2 itema (mozete vidjeti na slici) pokraj kojih mi pise u mome "Purchase history-u" samo "Pay now" i nemogu ih izbrisati...

Zanima me kako izbrisati ta 2 itema.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 21:36 (FuzZz).

0 3 hvala 0
17 godina
moderator
FuzZz kaže...

Danas kada sam pokusavao naruciti LCD za iPhone 3g (a nisam imao dovoljno novaca na kartici) probao sam naruciti vise razlicitih itema bezuspjesno.

Sada imam 2 itema (mozete vidjeti na slici) pokraj kojih mi pise u mome "Purchase history-u" samo "Pay now" i nemogu ih izbrisati...

Zanima me kako izbrisati ta 2 itema.

Nema "brisanja" - to si se obvezao platiti. Po n-ti puta: pročitaj Često postavljana pitanja! http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Konkretno, imašP: Pogreškom sam uzeo dva (ili više) istih itema. Kako poništiti narudžbu? - situacija je slična.

15 godina
neaktivan

Pa sada me zanima hocu li ja to morati platiti (nije toliko ista situacija jer nisam platio za to...) ili moze tako stajati (jer mi ne smeta :))

Ako nista kontaktirati cu selera ili tako nesto...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
FuzZz kaže...

Pa sada me zanima hocu li ja to morati platiti (nije toliko ista situacija jer nisam platio za to...) ili moze tako stajati (jer mi ne smeta :))

Ne može tako stajati. Ako ne platiš dobit ćeš neka upozorenja - nisam točno siguran kako to točno ide. Nekoliko puta ne platiš i izbace te s eBaya.

14 godina
neaktivan
FuzZz kaže...

Kontaktiraj odmah sellera i objasni da si krivo kupio, i da ti otkaže narudžbu.

15 godina
neaktivan

Nisam znao...

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

htio bi kupiti jedan item, ali dobivam jedno upozorenje koje nisam još nikad prije vidio.

http://i.imgur.com/bCOYHTM.png

dakle radi se o zaštiti za optički ciljnik/nišan.

već sam ga jednom bio naručio iz jednog airsoft dućana(hong kong ili kina) i stigao mi je bez ikakvih problema (na ebayu je jeftiniji 2-3$ pa zato od tamo hoću naručiti)

a ovaj seller isto šalje iz kine pa mi nije jasno kakve veze ima to s USA zakonom?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

hm ali nisam dobio nikakav papiric, niti sam ga vidio u sanducicu {#}

zato mi i je cudno jer dosad nije bilo takvih problema

ne znam da li ce me teta cudno gledati ako joj velim da sam vidio tu da je kao dostava pokusana a ja bez papirica i icega?

Da ponesem tracking number, mogu oni to kod sebe provjeriti?

otisao jucer u postu i prema tracking numberu ljubazna gospođa je pronašla paket.

Načudila se dobro, nije ni njoj bilo jasno što se točno dogodilo ali eto da nisam imao tracking number netko bi ga ili pokupio ili bi se vratio {#}

CARPE DIEM
16 godina
neaktivan

Evo gledam danas na paypal, piše refund from Diamond Wireless Corp. 164.48$ i tranfer to credit card -$164.48... Paypal balance mi je 0$... Ti novci ostaju na paypalu ili idu na bankovni račun (ako sam dobro pročitao to može potrajat oko 30dana)? Paypal imam napravljen preko Dinersa...

17 godina
moderator
razorinc kaže...

Evo gledam danas na paypal, piše refund from Diamond Wireless Corp. 164.48$ i tranfer to credit card -$164.48... Paypal balance mi je 0$... Ti novci ostaju na paypalu ili idu na bankovni račun

PayPal nije banka, novci samo idu kroz PayPal od jedne banke ili kartičarske kuće do druge.

12 godina

bogati,stigao mi paket iz hong konga za ravno tjedan dana.pa to je rekord

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GSP kaže...

bogati,stigao mi paket iz hong konga za ravno tjedan dana.pa to je rekord

Meni za 6 dana iz Hong Konga, već sam pisao u ovoj temi o tome.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice