Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.138
|
čitano: 6.497.427
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Sony PlayStation 5
DeniZg kaže...
Ionako će većina igara biti lockana na 30/60 pa ne vidim svrhu kupovanja TVa samo radi VRR standarda.

Ma nisam ni mislio radi toga da cu kupiti. Trenutni TV sam kupio u novembru 2018 tako da ce svakako tad biti vrijeme za kupovinu novog. Ovo je neki low budget 4K HDR od Samsunga, koji sam kupio jer je bila dobra cijena na akciji. Naredni kada budem kupovao ulozit cu vise novca pa kupiti nesto bas da valja pa da budem duze i miran, iako sam i s ovim trenutno pravo zadovoljan.

9 godina
Sony PlayStation 5

Ne vidim problem u speckama... Specke PS5 su preko 4x bolje od PS4 na kojoj recimo GTA V radi odlično dok bi na PC-u sličnih specki bio neigriv. Igre se jako optimiraju za HW konzole, a čiji je napredak ogroman.

Mogla bi ovo biti moja prva konzola, long term će biti dostatna za igre u narednih 6-7 godina... samo da si nađem neku realnu simulaciju vožnje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
EricCartman kaže...

Ne vidim problem u speckama... Specke PS5 su preko 4x bolje od PS4 na kojoj recimo GTA V radi odlično dok bi na PC-u sličnih specki bio neigriv. Igre se jako optimiraju za HW konzole, a čiji je napredak ogroman.

Mogla bi ovo biti moja prva konzola, long term će biti dostatna za igre u narednih 6-7 godina... samo da si nađem neku realnu simulaciju vožnje.

pa dolazi ti nova assetto corsa na konzole

Po meni, a i mnogima najbolja simulacija za GT3 utrkivanje

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
9 godina
Santana kaže...
EricCartman kaže...

Hvala, stavljam u podsjetnik, vjerojatno ću nabaviti, ali tek kad izađe PS5

5 godina
odjavljen
Sony PlayStation 5

Ima li kakvih novosti o potpunoj podršci miša i tipkovnice?

Have no fear, Vlad is here
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...
EricCartman kaže...

dok god ne rijese matchmaking koji je bar priblizno dobar ko onaj u iRacing, pa cak i u GT Sport (iako ima puno mana, funkcionira), ne vracam se na AC.

http://www.simracingsystem.com/ je nesto kao pokusao, i u nacelu radi, al ne zelim nikakve 3rd party plugine za nesto tako donekle trivijalno, ako moze jedna osoba kodirati takav sistem i imati podrsku za par igara, onda bi bome mogao i jedan dev team koji prima masne novce za to.

o samoj AC, fizici i svemu u igri - samo hvale.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 11:04 (nixass).
10 godina
nixass kaže...
Santana kaže...
EricCartman kaže...

dok god ne rijese matchmaking koji je bar priblizno dobar ko onaj u iRacing, pa cak i u GT Sport (iako ima puno mana, funkcionira), ne vracam se na AC.

http://www.simracingsystem.com/ je nesto kao pokusao, i u nacelu radi, al ne zelim nikakve 3rd party plugine za nesto tako donekle trivijalno, ako moze jedna osoba kodirati takav sistem i imati podrsku za par igara, onda bi bome mogao i jedan dev team koji prima masne novce za to.

o samoj AC, fizici i svemu u igri - samo hvale.

Ja pricam o Assetto Corsa Competizione gdje je situacija puno bolja. Istina nije savrseno no na tome se konstantno radi.
iRacing je skup , a i nije bog zna kaj simulacija za GT3 aute  i uz to staze su im zastrajele pogotovo kad se usporedi sa ACC

GTsport ima odlican matchmaking i netcode (mozes bez problema vozit protiv nekog iz amerike recimo), ali zadnjih par mjeseci nesto drkaju po tom penalty sustavu koji je sad gori nego ikad.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

ACC nisam jos probao al ni nemam namjeru dok matchmaking ne bude ono sto konkurencija nudi.

iRacing sam probao na mjesec dana za Black Friday kad su bili jeftini, odlican rating sustav, odlican matchmaking al brate mili skupi za popizdit.

GT Sport mi je trenutno game of choice, doslovno 4 klika od ulaska u igru do racinga. AC ga sisa u FFB (zapravo AC/C ima najbolji FFB od svih igara, ikada) i fizici generalno al je gust i zabava na prvu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 11:28 (nixass).
16 godina
VladimirLem kaže...

to imas na pcu

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
5 godina
odjavljen
Kill Frenzy kaže...
VladimirLem kaže...

to imas na pcu

Nemam ekskluzive + PS zbog svog dugog životnog vijeka će bit prilično isplativ komad hardvera u odnosu na ono što se za iste novce može složiti kao PC.

Have no fear, Vlad is here
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 11:28 (VladimirLem).
10 godina
nixass kaže...

ACC nisam jos probao al ni nemam namjeru dok matchmaking ne bude ono sto konkurencija nudi.

iRacing sam probao na mjesec dana za Black Friday kad su bili jeftini, odlican rating sustav, odlican matchmaking al brate mili skupi za popizdit.

GT Sport mi je trenutno game of choice, doslovno 4 klika od ulaska u igru do racinga. AC ga sisa u FFB (zapravo AC/C ima najbolji FFB od svih igara, ikada) i fizici generalno al je gust i zabava na prvu

Gtsport stavlja zabavu ispred simulacije u nekim stvarima tipa rubnjaci su skroz bezopasni i nerealno jak slipstream da utrkivanje bude uzbudljivije, no to ima neke lose efekte. Osim toga GTsport je cist dobra simulacija i zivo me zanima kakav ce GT7 bit. Nadam se da ce taj sport mode integrirat u puno veci paket sa dobrih modernim singleplayerom

10 godina
VladimirLem kaže...
Kill Frenzy kaže...
VladimirLem kaže...

to imas na pcu

Nemam ekskluzive + PS zbog svog dugog životnog vijeka će bit prilično isplativ komad hardvera u odnosu na ono što se za iste novce može složiti kao PC.

Pa podrska je vec na ps4 to samo ovisi o developeru. Recimo COD MW mozes igrat sa obicnim misem i tipkovnicom, normalno kad to napravis gasi se aim assist

17 godina
Santana kaže...
nixass kaže...

Gtsport stavlja zabavu ispred simulacije u nekim stvarima tipa rubnjaci su skroz bezopasni i nerealno jak slipstream da utrkivanje bude uzbudljivije, no to ima neke lose efekte. Osim toga GTsport je cist dobra simulacija i zivo me zanima kakav ce GT7 bit. Nadam se da ce taj sport mode integrirat u puno veci paket sa dobrih modernim singleplayerom

ja bih volio ultrawide screem support, jer mi je trenutno slika losija na 34" UW (3440x1440, pixeli su masakrirani) nego na 42" FHD TV-u.

vjerojatno nista od toga.

slipstream mi na brzim autima jos i ima smisla.. al kad sam neki dan uspio sa Fiat 500, sa jedva 100kmh, uspio naocigled lovit ovoga ispred sebe.. smijesno :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 12:09 (nixass).
10 godina
nixass kaže...
Santana kaže...
nixass kaže...

ja bih volio ultrawide screem support, jer mi je trenutno slika losija na 34" UW (3440x1440, pixeli su masakrirani) nego na 42" FHD TV-u.

vjerojatno nista od toga.

slipstream mi na brzim autima jos i ima smisla.. al kad sam neki dan uspio sa Fiat 500, sa jedva 100kmh, uspio naocigled lovit ovoga ispred sebe.. smijesno :D

Da to definitivno trebaju stavit u normalu. U online ako ispadnes iz slipstream vlaka utrka ti je manje vise gotova il uđi u neciji slipstream i stedi gume i gorivo dok ovaj ispred dere.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 12:55 (Santana).
10 godina
neaktivan
Da,hmm, masina od Xboxa koja ako nece imati odlicne singleplayer exclusive citaj fransize poput Sony-a i ako ce biti skuplja pada u drugi plan, kao sto je i sam bivsi marketinski director XBSX-a rekao da je Sony napravio par dobrih poteza, naravno vrijeme ce pokazati, ali kada pogledamo listu sa exclusivama, blagu prednost dajem PS5, a i bolji support od strane Sonya u vidu PS Networka za nas balkance, dolje sam stavio popis sigurnih i manje sugurnih exclusiva za jednu i drugu konzolu, u nastvku sam stavio link Alberta Penello-a, uostalom Microsfot je sam rekao da nece biti exclusiva za first-party igre na lansiranju konzole,link takoder u nastavku:

https://wccftech.com/albert-penello-ps5-not-dissapointed-smart/ https://www.theverge.com/2020/1/10/21060771/microsoft-xbox-series-x-exclusive-games-launch-backwards-compatibility

Lista igara

XBSX:

HALO:Infinite

Senua's Saga: Hellbalde II

Everwild

Project: MARA

Bleeding Edge

Gothic

Starfield

The Elder Scrolls 6

Microsoft Flight Simulator

Grounded

PS5:

Ghost of Tshushima-(tu dodajte i 2 ako jedinica prode dobro,kod kritike i publike)

The Last Of Us Part II

God Of War 2

Spiderman 2

Goodfall (mislim da je igra za sve platforme ali nisam siguran neka me netko ispravi)

Horizon Zero Down 2

Red Dead Redmption 3 -(naravno nije najavljen niti se mozda radi ali je sigurno

da ce prije izaci na PS5 nego na XBSX i PC-u,ako ikad izade naravno)

Persona

Death Strading 2 (ako ga ikad naprave)

Uncharted 5 (ako ikad bude)

Gran Turismo 7

_________________________________________________________________________________

e sad veliko pitanje je GTA 6, koji vjerojatno nece biti exclusiva,ali ako bude isti slucaj

kao sa RDR2 hmm,hmm bit ce zanimljivo da Sony ima prava od jedne ili 2 godine na njega, a GTA

zna se prodaje konzole....ali to je je losa zamisao,jer Rockstars ide od starta na sve platforme,dalje

Cyberpunk 2077 takoder izlazi na svim platformama, ali tu prednost dajem XBSX zbog jace konfe,

Lista naslova kod PS5 ce biti provjerena i tu ide prednost Sony-u, dok je kod XBSX sve pod upitnicima sto se tice gore navedenih naslova,nekih naravno,jer se o njima nista nezna, dok su za PS5 ovo gore sve vec fransize osim Ghost of Tshushima-e, od naslova koji dolaze na obje konzole su:

GTA 6

Far Cry 6

Assassins Creed Kingdom ili kako vec 2020/2021

Watch Dogs Legion i sve ostalo od Ubisofta

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM

Batman 2020/2021

Dying Light 2

Cyberpunk 2077 naravno

Mafia se takoder spominje na nekim forumima i jos dosta drugih koje neka netko drugi napise ako se sjeti

________________________________________________________________________________________________________________________________________

I u svim tim naslovima za obje konzole dajem prednost XBSX zbog jace konfe i kojeg fps-a vise vjerojatno,ali opet trziste ce dati konacnu odluku i ocijenu naravno, jos jedna stvar za one koji neznaju, a radi se o XBSX, je ta da se slaze poput lego kockica na magnet, u videu je sve demonstrirano od strane youtubera Austina Evansa i izgleda odlicno, opet tu dajem prednost XBSX jer ce Sony ovako nesto tesko nadmasiti, inace imam PS4 Pro iz razloga sto Sony ima bolji support za Hrvatsku i po meni bolje singleplayer exclusive koje i igram manje vise, ne igram fps niti battleroyal naslove, mislim da cu pricekat PS5 Pro sa kojim TFLOP-som vise tamo do 2023 hehe, zivi bili pa vidjeli....................
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Malo si se zezno xbox series x se ne slaze kao lego kockice na magnet, svi su napomenuli da je to posebna konzola koju su napravili s tim magnetima u te svrhe prezentacije, a standardne verzije ce vjerovatno imati sarafe i te stvari.

Kako sam gledao ove strucnjake i developere sta govore shvatio sam da se ne gleda snaga samo u TF i da mnogo drugih faktora igra ulogu tako da ce konzole opet biti tu negdje i jos se ne zna koja ce dati bolje performanse dok ne vidimo na igrama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 19:30 (arnes_king).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Gta 6 ce sigurno biti eskluziva za konzole na godinu dana u to budite sigurni.
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
arnes_king kaže...

Kako sam gledao ove strucnjake i developere sta govore shvatio sam da se ne gleda snaga samo u TF i da mnogo drugih faktora igra ulogu tako da ce konzole opet biti tu negdje i jos se ne zna koja ce dati bolje performanse dok ne vidimo na igrama.

Tak je bilo s prošlom generacijom. Kao nije Xbox slabiji, ima ESRAM memoriju, Power of the cloud i ostali bulšiti pa znamo kako je završilo.

Istina, Playstation 4 je bio i jači i jeftiniji i to skupa je prevagnulo i pokrenulo lavinu.

Jer, u početku ni jedna konzola nije imala neke ekskluzive, tako da priča kako će ljudi odmah na početku kupovati PS5 radi igara, baš ne drži vodu. Imati će ih i Microsoft.

Vidjet ćete kad krene marketing "push" na DF i ostalim sajtovima i kad se krenu brojati pikseli i mutne teksture, kako će to imati utjecaja na prodaju.

Ako Sony ne prikaže neku dodatnu vrijednost uz PS5 (npr. novi PSVR2) ili ne bude barem 100$/€ jeftiniji, mogao bi imati spor start generacije.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 19:46 (DeniZg).
10 godina
neaktivan

Ja stvarno ne znam odakle ti izvlačiš taj popis igara. Nema jednog razloga zašto bi RDR3 bio ekskluziva, a bome neće sigurno izaći još 5 godina. Navodiš tu igre poput Uncharted 5 i Death Stranding 2 o kojima se uopće niti priča niti razmišlja trenutno. Pa takav popis igara može bubnuti bilo tko i samo nadodati XYZ 2, 3, 7 ili 15.

Xbox dijelovi s magnetima su samo napravljeni za prezentaciju, korisnici neće nikako trebati otvarati niti sklapati konzolu, štoviše, to ti poništava garanciju.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

"With more than 4000 games published on PS4, we will continue the testing process and expand backwards compatibility coverage over time."

https://blog.eu.playstation.com/2020/03/18/unveiling-new-details-of-playstation-5-hardware-technical-specs/

3 0 hvala 1
12 godina

Baš sam sad htio linkati tu novu izjavu o kompatibilnosti sa PS4 igrama.

With more than 4000 games published on PS4, we will continue the testing process and expand backwards compatibility coverage over time

Dakle, PS5 neće "po defaultu" vrtiti PS4 igre, čak niti u tzv."legacy" modu, nego će Sony morati svaku pojedinu igru testirati i postepeno "puštati".

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 20:47 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...

With more than 4000 games published on PS4, we will continue the testing process and expand backwards compatibility coverage over time

Dakle, PS5 neće "po defaultu" vrtiti PS4 igre, čak niti u tzv."legacy" modu, nego će Sony morati svaku pojedinu igru testirati i postepeno "puštati".

Odnosno ne vrijedi za fizičke verzije igre.

Super. Za sada se ps5 i ne čini onakvim kakvim su ga željeli korisnici. Klasična pohlepan sony.

15 godina
amd freak kaže...
DeniZg kaže...

Super. Za sada se ps5 i ne čini onakvim kakvim su ga željeli korisnici. Klasična pohlepan sony.

Gdje piše da backwards compatibility neće vrijediti za fizičke verzije igre?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
11 godina
Mene iskreno uopće ne zanima backwards compatibility. Niti sam zelio igrati ps3 igre na ps4 niti cu htjeti igrati ps4 igare na ps5. Tko bi pokraj ovako dobrih remakea igrao original verzije. Vi stvarno vise volite lose portove nego nove igre. Tko zeli ps4 igre nek ih igra na ps4. I ja bi igrao RDR2 na starom pentiumu. Nova konzola, vece mogucnosti.
Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
odjavljen
Oprosti, ali kao veliki fan Souls igara i opcenito FromSoftware ne mogu prezaliti sto ne mogu zaigrati Demon Souls na primjer. Souls serijal je postao mainstream tek tamo pojavom 2012-e na PC-u, pa cak i sa onim katastrofalnim portom, te mnogi danasnji fanovi nisu imali prilike zaigrati igru koja je sve zapocela. Znaci, ne postoji ni remaster/remake, niti mogucnust kupnje putem ps store ili igranja preko ps3 diska. Ne mislim sada bas kupovati ponovno ps3 radi jedne igre, a tu bih backwards compatability pomogao enormno. Za sve postoji trziste, tako i za ljude koji vole starije naslove odigrati i dan danas, jer u doba battle royala to se cini kao primamljiva ponuda. Ne znam, meni osobno ps5 za sada ne izgleda kako sam se nadao, tako da je moguce da ce ipak prije kod mene ici PC upgrade. Nije dvojbeno da ce PS5 prodavati igre, ali da sam ocekivao jos neke benefite, jesam. Takodjer, Sony ne smije podcijeniti MS sa nadolazecom generacijom. Tko zna sto MS moze baciti jos, a koliko vidim i Sony ekskluzive dolaze na PC sto ce biti vjeorjatno sve cesca politika. Prvo je krenulo sa MS, a moguce da ce i Sony intenzivnije krenuti. Kupit cu PS5 bez sumnje, ali ne na izlasku kao sto sam mislio. Kad se sjetim koliko se samo govorilo o smrti PC gaminga jos u doba ps3...
10 godina
IvanDado kaže...
Oprosti, ali kao veliki fan Souls igara i opcenito FromSoftware ne mogu prezaliti sto ne mogu zaigrati Demon Souls na primjer. Souls serijal je postao mainstream tek tamo pojavom 2012-e na PC-u, pa cak i sa onim katastrofalnim portom, te mnogi danasnji fanovi nisu imali prilike zaigrati igru koja je sve zapocela. Znaci, ne postoji ni remaster/remake, niti mogucnust kupnje putem ps store ili igranja preko ps3 diska. Ne mislim sada bas kupovati ponovno ps3 radi jedne igre, a tu bih backwards compatability pomogao enormno. Za sve postoji trziste, tako i za ljude koji vole starije naslove odigrati i dan danas, jer u doba battle royala to se cini kao primamljiva ponuda. Ne znam, meni osobno ps5 za sada ne izgleda kako sam se nadao, tako da je moguce da ce ipak prije kod mene ici PC upgrade. Nije dvojbeno da ce PS5 prodavati igre, ali da sam ocekivao jos neke benefite, jesam. Takodjer, Sony ne smije podcijeniti MS sa nadolazecom generacijom. Tko zna sto MS moze baciti jos, a koliko vidim i Sony ekskluzive dolaze na PC sto ce biti vjeorjatno sve cesca politika. Prvo je krenulo sa MS, a moguce da ce i Sony intenzivnije krenuti. Kupit cu PS5 bez sumnje, ali ne na izlasku kao sto sam mislio. Kad se sjetim koliko se samo govorilo o smrti PC gaminga jos u doba ps3...

Iako sam odigrao nadam se da su glasine tocne i da dolazi Demon's souls remake

11 godina
Volio bih i ja probati Demon Souls ali dobili smo Bloodborne, još kad izade Elden Ring na PS5 😄 Treba ici naprijed a za klasike treba se nadati remakeovima 😄 Da suska se da je u planu remaster Demon Soulsa
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 22:48 (Gogy7).
11 godina
odjavljen
Ne moras mi ni govoriti. Presao prije neki dan Sekiro, te se sad dvoumio izmedju Niah ili ponovnog prelaska Bloodborne-a i na kraju Bloodborne prevagnuo. A sto se Elden Ringa tice, ne mogu docekati :)

1 0 hvala 0
5 godina
protjeran
amd freak kaže...
DeniZg kaže...

Moci ces normalno ubaciti PS4 disk u PS5 kao sto mozes ubaciti X360 disk u XONE

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice