momci pitanje,dali se na TVZ moze upasti iako polozim samo osnovnu razinu matematike.....u skoli sam prosjecan ucenik(3-ojka)...vidim da se na upisu 40% gleda matematika,pa si razmisljam koliko mi se zapravo isplati uzimati visu razinu za hrv. ili engl.?
e, sad...dobro pitanje...i meni je na popisu tvz. Sve 3 b razine+prosjek srednji za sva četiri razreda mi bude oko 4,0 što znači da sam ipak malo, ali ne puno bolji od tebe :D
briem da cu uzeti A raz matematiku,hrv B i engl. A....malo cu se pomuciti ali mislim da se isplati....
Ako nekom trebaju instrukcije... :D
kaj nudis?:)
kaj nudis?:)
Nudim :D
Okolica Zaprešića, može i Zagreb, al tek za 2 tjedna dok mi frka na faxu prestane :D
Ja sam ti student TVZ-a, prva godina, prva generacija državne mature.
Uzeo sam sve osnovnu razinu + obavezni izborni fizika.
Matematiku sam rasturio dobio sam 5 iz osnovne razine
Engleski sam dobio 5 iz osnovne razine
Hrvatski sam dobio 4 iz osnovne razine
Fiziku sam dobio 3 iz osnovne razine
U srednjoj tehničkoj školi za elektroniku sam imao prosjek ravan 3.0
Upao sam na TVZ informatiku, na računalstvo bih možda upao no to bi bilo teško.
Bio sam 160 na listi od njih 200 i nešt.
Uglavnom negubi nadu kao što sam ja. Mislio sam da propalica poput mene nemre faks upisat sa trojkom iz srednje no eto uspio sam i nisam baš bio lošiji.
Kad vidim kakvih sve punkova ima tu na faksu kod mene još sam i super, čak šijem i neke gimnazijalce.
hvala,necu....ali mi je glavna dvojba matematika(uzeti visu ili nizu razinu)....
Ja sam isto TVZ-ovac (elektrotehnika), pisao sam državnu maturu, napisao sam:
Matku osnovnu 4
engleski osnovnu 5
hrvatski osnovnu 3
fiziku 2
prosjek ocjena mi je bio 3 i upao sam bez problema
informatika me zanima,elektrotehnika bas i ne...ali svejedno fala na potpori..
BTW:
Moram te upozoriti na TVZ.
Informatika - imaš jedan jako gadan predmet zvan Računalna Tipografija, ogavno teško. Asistentice su gadne, a na predavanjima ti predaje Vilko Žiljak, čovjek koji je dizajnirao Hrvatske novčanice i ime mu piše na svakoj novčanici. Uglavnom sad je kod nas stiska 111 pitanja treba naučit, da nema neke skripte koju su napravili studenti prije nas svi bi popadali, a asistentice nam vele da je ta skripta 90% netočna i da neučimo iz nje.
Računalstvo - Grgec koliko čujem dobivaš jedan ako čuje zvuk ulaska u windowse. Istinski linuxaš koji mrzi(napominjem mrzi, a ne da nevoli) microsoft. Predaje programiranje i vele da je jako gadno, recimo za usporedbu sa informatikom programiranje im je 100x teže nego nama. Oni su za 2 tj. prošli sve gradivo koje mi prođemo u cijelom semestru. Pitaj Vexx5555 za više informacija. Išao je samnom u srednju sjedili smo zajedno.
Elektrotehinka - Neznam puno no koliko čujem dosta je lagano osim jednog predmeta Osnove Elektrotehinke kojeg čujem svi popadaju. I na uvodnom satu su im rekli da prođe ak se nevaram samo 25% studenata ili tak nešto uglavnom malen postotak. Tamo mi idu 2 frenda i kum.
Građevina - tam mi idu 3 frenda i koliko čujem nije toliko teško. No vidio sam im raspored. Ponedjeljak - 9 satova (cijeli su dan u školi), utorak 7-8 satova i isto tak u srijedu. Četvrtak i petak su im već ko nama na informatici 3-4 sata i ajd bježi na polje.
Na informatici je jedino sheban raspored. Imaš i u jutro i popodne nastavu pa ti preporučam dom ili da si nađeš neki stan/kuću jer ćeš čekat po 6h drugi dio nastave u danu, bome neznam šta ćeš radit toliko u Zagrebu pogotovo po zimi jer zna biti jako gadno kad vjetar zapuše prolazi ti kroz kosti.
Još jedan predmet bih izdvojio na informatici, a to je uvod u uredsko poslovanje. Masivno učenje teorije što meni ne ide za rukom i gadne vježbe iz Excela i Worda gdje u 45min moraš rješit 15 zadataka (75%) za 2.
Uglavnom pitaj mogu ti sve reći u svezi informatike.
BTW:
Elektrotehinka - Neznam puno no koliko čujem dosta je lagano osim jednog predmeta Osnove Elektrotehinke kojeg čujem svi popadaju. I na uvodnom satu su im rekli da prođe ak se nevaram samo 25% studenata ili tak nešto uglavnom malen postotak. Tamo mi idu 2 frenda i kum.
HAHAHAHAH ti si neki duhovit u slobodno vrijeme
Znaš da je matematika dns bila ispit i da se pola ekipe pokupilo nakon 2 minute pisanja!
Osnove nije prošlo 10 od 120 u mojoj grupi.
Matematika ima sličnu prolaznost.
Neznam kako tebi ljudi govore, ali elektrotehnika je na TVZ-u najteži smjer, dok je informatika uvjerljivo najlakši.
Za usporedbu, matematiku su 2 svjetlosne godine ispred vas!
A da ne spominjem prolaznost vašeg smjera....
Nije ovo nikakva uvreda, i nemoj je tako shvatiti, ali morao sam ovo napisati.
uostalom, ako padnem Elo, prebacujem se na info definitivno...
ma trenutno me zanima samo da se upisem...haha
dalje cemo vidjet.....ali fala na upozorenju,racunarstvo me isto ne vuce toliko koliko informatika..
stari moj,zivciram se vec jedno 2 dana oko j***** matematike....ako uzmem nizu,strah me je da ne zvisim a ako uzmem visu,strah me je da ne roknem...BANANA..hahahha
HAHAHAHAH ti si neki duhovit u slobodno vrijeme
Znaš da je matematika dns bila ispit i da se pola ekipe pokupilo nakon 2 minute pisanja!
Osnove nije prošlo 10 od 120 u mojoj grupi.
Matematika ima sličnu prolaznost.
Neznam kako tebi ljudi govore, ali elektrotehnika je na TVZ-u najteži smjer, dok je informatika uvjerljivo najlakši.
Za usporedbu, matematiku su 2 svjetlosne godine ispred vas!
A da ne spominjem prolaznost vašeg smjera....
Nije ovo nikakva uvreda, i nemoj je tako shvatiti, ali morao sam ovo napisati.
uostalom, ako padnem Elo, prebacujem se na info definitivno...
Hebiga, ja sam mislio da imate matku kao i mi.
Mislim matematika kod nas je živa sprdnja. 3 zadatka dobiš i trebaš jedan za prolaz u svakom od 3 kolokvija. No na drugom kolokviju treba pazit da se riješi drugi zadatak on je obavezan, ak se neriješi on pada se kolokvij.
Fiziku imate isto kao i mi(levanat jel?), na prvom sam dobio čak 4, a puno ih je popadalo samo 1/4 je prošla. Drugi sam shebo i razmišljam o ponavljanju. Programiranje sam zezno fali mi 1.4 boda do 3, a za to me treba pitat usmeno.
ma trenutno me zanima samo da se upisem...haha
dalje cemo vidjet.....ali fala na upozorenju,racunarstvo me isto ne vuce toliko koliko informatika..
stari moj,zivciram se vec jedno 2 dana oko j***** matematike....ako uzmem nizu,strah me je da ne zvisim a ako uzmem visu,strah me je da ne roknem...BANANA..hahahha
Koliko sam ja vidio testove, i viša i niža razina su podjednako smiješne... najosnovniji primjeri iz svakog dijela gradiva. Ako ti je matematika bila jaka u srednjoj (pod jaka mislim ako si imao dobrog profesora/icu) onda se malo ponovi i to je to, neke extra pripreme ni ne treba. Nažalost puno ljudi je imala nikakve profesore iz matematike, provlačila se 4 godine i onda je problem napisat tu maturu.
Znaš ti možda Željka Sovića, Mariju Šepl, Igora Meštrovića ili Darinka Domitrovića?
A si čuo šta se desilo Nebojši Milinoviću?
EDIT:
Ja sam imao znate koliko iz matematike? Čak dvojku, ali profesor je bio gadan i moralo se kod njega sve znati, uglavnom kod njega dvojka kao kod nekog petica.
eh ja sam jedan od tih puno ljudi i zato sam sad na mukama...
Znaš ti možda Željka Sovića, Mariju Šepl, Igora Meštrovića ili Darinka Domitrovića?
EDIT:
Ja sam imao znate koliko iz matematike? Čak dvojku, ali profesor je bio gadan i moralo se kod njega sve znati, uglavnom kod njega dvojka kao kod nekog petica.
neznam nikog, jel bi trebao nekog znati?
neznam nikog, jel bi trebao nekog znati?
Pa neznam hebiga možda kojim slučajem znaš...
Hahah, ma nemam pojma, znam uglavnom ove od K do L
EDIT:
znam ih ja idu samnom u grupu :D
što se desilo :D
Da da ljudi moji osnove i matematika su jebački teške :D
EDIT:
Što se tiće fizike..pazite ovo
Prvi kolokvij imam 20(od 40) bodova iz zadataka i 24(od 40) teorija i dobim 2.
Drugi kolokvij imam 35(od 40) bodova iz zadataka i 31(od 40) iz teorije i dobim -2
Da li je to moguće..dajte vi meni recite...da se idem žaliti sutra?? koji mu je Bog :D
EDIT:
znam ih ja idu samnom u grupu :D
što se desilo :D
Da da ljudi moji osnove i matematika su jebački teške :D
EDIT:
Drugi kolokvij imam 35(od 40) bodova iz zadataka i 31(od 40) iz teorije i dobim -2
Da li je to moguće..dajte vi meni recite...da se idem žaliti sutra?? koji mu je Bog :D
Nebojša Milinović je tragično preminuo ali nije ni mjesto ni vrijeme za razgovor o tome.....@Hyperion jel vama matematiku predavao Tošić?? ja kod Škalabrinke imam 5( 2 razred) isto elektroničar
Koji si razred?
A napredak u gradivu ne ovisi o onima koji su dobri, nego o onima koji su loši i pišu 100 ispravaka jednog te istog gradiva. Na kraju se nekako i provuku, a onda dođe idući test koji se nadovezuje na prošlo gradivo i ovi opet dobe 1 jer nisu stigli to pripremit radeći staro gradivo. I tako u nedogled.
A sam "sistem matematike u srednjoj školi" je jako širok pojam i najviše ovisi o profesoru. Ja sam išao u matematičku gimnazju, i bila smo 3 matematička razreda koji su išli dosta različitim putevima kroz gradivo jer smo svi imali različite profesore. Dobro je što smo svi imali dobre profesore pa smo sve stigli savladat (bar većina). Svakako ti je dobra ideja uzimat dodatne sate, puno ćeš lakše savladati trenutno a i buduće gradivo uz malo više razumijevanja. Srednjoškolska matematika nije teška i uz malo dodatnog truda može se bez problema imati super ocjene.
Ok, onda nije toliko nenadoknadivo da se još niste dotakli polinoma i suprotnih koeficijenata. Budete, bez brige :D
Zna itko s koliko je bodova prosle godine zadnji na rang listi upo na FER i FSB?
Jel bi 750+ bodova trebalo biti dovoljno?
(znam da je svake godine drukcije, ali opet..)
EDIT:
Levanat ti predaje jel? Legenda XD
Ja prvi kolokvij:
zadaci 39, teorija 24 (63) -> dobio 4
Drugi kolokvij:
zadaci 20, teorija 14 (34) -> dobio 1* i sutra (petak 4.02) pišem samo teoriju
Ako teoriju super guper napišem mogao bi imat 4 za kraj.
Nebojša Milinović je tragično preminuo ali nije ni mjesto ni vrijeme za razgovor o tome.....@Hyperion jel vama matematiku predavao Tošić?? ja kod Škalabrinke imam 5( 2 razred) isto elektroničar
Da meni je tošo predavao, imao sam svake godine 2 kod njega, od toga sam išao 2 puta na popravak ROFL. Nema kod njega za*ebancije.
A hebote kod ovog Urbihe na faksu već imam četvorku zaključenu XD. Matka je prelagana, uči se malo prije testa i rasturi se.
Zanimljivo moji bodovi iz matke:
1. kolokvij:
1/3 točna
2. kolokvij
2/3 točna
3. kolokvij
3/3 točna
to je ukupno 6 bodova što odgovara ocjeni četvorki.
3 boda - 2
4-5 bodova - 3
6-7 bodova - 4
8-9 bodova - 5
XD