Pozdrav...Dakle imam jedan problem...Dali je normlno da moja grafa 7850 vrti GTA IV na Ultra 15-25 FPS?jer mi svaku noviju igricu tak vrti...FPS mi je na Black Opsu 20-25...koji je problem?
Probaj instalirat najnovije drivere ak nemas !
EDIT: nije normalno da imas tako nizak fps jer bi to trebalo leteti s tom grafom !
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx
Ove drivere imam...najnovije za 64 bitnu verziju...
Onda probaj reinstall !
Mozda ima stare drivere jos negdje, treba pocistit sve prije instalacije.
Drivere?
A i imam onaj AMD driver detector program...al mi tam isto pise da si unstalirani naj noviji driveri...
Probaj drivere pobrisat s Driver Sweeperom i onda načisto instalirat zadnje !
Jeli ti GTA 4 i Cod BO pečiran na zadnji peč?
Jeli ti GTA 4 i Cod BO pečiran na zadnji peč?
I da nisu, ne bi trebali imat toliko nizak fps. Mislim da je problem u driverima, ili možda u biosu matične (z68 a ivy bridge procesor). Clean sweep drivera, a ako to ne bude popravilo, onda bi update biosa mogao..
Pozdrav...Dakle imam jedan problem...Dali je normlno da moja grafa 7850 vrti GTA IV na Ultra 15-25 FPS?jer mi svaku noviju igricu tak vrti...FPS mi je na Black Opsu 20-25...koji je problem?
Problem je do igara. Užasno su neoptimizirane, posebno COD.
Nebih rekao , na mojoj konfi svaki COD ide glatko na max. video postavkama , a njegova grafa je jaca od moje ! Tu je problem vjerojatno s driverima !
Nebih rekao , na mojoj konfi svaki COD ide glatko na max. video postavkama , a njegova grafa je jaca od moje ! Tu je problem vjerojatno s driverima !
Moraju biti driveri, 7850 ima 2GB što je dovoljno za ultra. Napravi čišćenje drivera kao što je HAF reko.
COD BO je jedna od najneoptimiziranijih igara.
Meni sa Q6600 @3.3GHz i GTX460 nije na low@1.024x768 na 10 fps raditi da ga hebeš.
COD BO je jedna od najneoptimiziranijih igara.
Meni sa Q6600 @3.3GHz i GTX460 nije na low@1.024x768 na 10 fps raditi da ga hebeš.
Kolko znam BO je još od izlaska dosta zezao, no novijim driverima se to popravilo. Kolko vidim ljudi normalno vrte BO sa GTX 460 tako da ne znam šta je bilo kod tebe.
GTA 4 na 1.0 šteka ko lud na bilo kojim postavkama isto tako i BO znam iz iskustva.
Do igara je..
Točnije skini patch za GTA IV..
Pretpostavljam da imaš čokoladnu verziju Black Opsa?.
Skini Skidrow-e update..;)
Bez njih lagg-a nenormalno!
Do igara je..
Točnije skini patch za GTA IV..
Pretpostavljam da imaš čokoladnu verziju Black Opsa?.
Skini Skidrow-e update..;)
Bez njih lagg-a nenormalno!
Za GTA IV 1.0.5.0 ili 1.0.7.0 a za BO najnoviji.
Za GTA IV 1.0.5.0 ili 1.0.7.0 a za BO najnoviji.
GTA 4 je najnoviji 1.7.
Obrisi te drivere i stave ove http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst126beta.aspx .
Da ti nije slučajno uključen Lucid VirtuMVP? To zna uništiti performanse u igricama. Jedino valja za benchmarke i video editing (samo određeni slučajevi).
Evo i ja imam sličnih problema?Npr dok sam na starim kompu sa 1 gb rama ,intregriranom grafikom i procom amd senpron le 1200-2,1ghz vrtio cod sa 120 fps,a sa sadašnijim kompom mi je fps 60 i tako u svakoj igrici,bila to strategija iz 1998,ili Max Payne 3 na bilo kojoj rezoluciji i detaljima je jednako.Uvijek isti FPS.A dok sa frapsom snimam fps mi na svakoj igrici na ama baš svakoj igrici,al svakoj padne na 30 fps.Dosta mi je svega on tko nema Intel i7 3990k oc na 5 ghz ,amd 6999xd ili n vidiu 690x4 i 32 gb rama ddr3 na 3ghz ,i njabržeg ssda Nema ništa!Dok ovi na you tube-u snimaju sa istom grafom i istim procom na ultra ja jedva snimam gta sa.Žalosno Žalosno.Intel i7 3990k oc na 5 ghz ,amd 6999xd ili n vidiu 690x4 i 32 gb rama ddr3 na 3ghz ,i njabržeg ssda Nema ništa!il imate smeče od kompa.Nemojte mi zamjeriti,Molim vas.Dosta mi je sveg.Hvala
Čak mi i cs 1.6 vrti na 60 fps-i!!!!!
Dok se na starim kompu nisu dešavale takve stvari!
fuuuuuuuck
EVO PRIMJERE:
Drajveri nisu problem!
Isključi vsync on locka na 60 FPS-a.A na frapsu stavi da ti snima na 60 FPS-a.
Isključi vsync on locka na 60 FPS-a.A na frapsu stavi da ti snima na 60 FPS-a.
A šta taj vsync uopce znaci?Da li je uopce potreban u igri?
I u frapsu gdje pise video capture setting sam stavio 60 fps-a!Valjda sam dobro uradio ?
Istih prboblema sam imao..Istina, te 2 igre su uzasno neoptmizirane, nazalost nesjecam se kako sam rijesop problem sa Black Ops, ali rjesenje za GTA IV su ti definitivno patchevi, bez njih niti ne igraj..dramaticno ti se treba povecati framerate..
Neznam sta sam napravio sa Black Ops, ali ako sam ja sa svojom konfom igrao na max 1920X1200, osim nekih sitnih stvarcica iskljucenih bez frame dropova, onda tebi treba letit..
Taj vsync samo locka na 60 FPS-a da ti se nebi slika trgala(bzvz) nikad mi se nije dogadalo nece niti tebi.A ovo FRAPS dobro si napravio daj sad probaj koliko FPS-a imas.
Taj vsync samo locka na 60 FPS-a da ti se nebi slika trgala(bzvz) nikad mi se nije dogadalo nece niti tebi.A ovo FRAPS dobro si napravio daj sad probaj koliko FPS-a imas.
Evo probao Craysis2,bf3,craysis,gta iv,i sve igre su davale duplo više fps-a.Naravno kod nekihi igra nema tog vsyna za uključiti isključit.ALI ako ti ovo šta pomu zgreade je preko 1ogne prije dok sam imao stari komp sve su igre radile sa normalnim fpsom a ne sa lockanim.I sad mi frap prikazuje isto odličan fps!!Hvala
U nekim situacijam fps mi zna biti viši od 120 fpsa :D Hvala! :D Da li postoji još koja opcija za povecanje fps-a da nije mozda u winsima ili catalystu?
Npr craysis 2 dok gledam u nebo ili blizu zi na grade fps mi je preko sto ,dok je gusta vegetacija i akcija zna past 40 fpsa,al galvno da je puno bolje.Ali neke igre nemaju vsync npr cs 1.6,craysis1 (on samoo ima anti-analisin)Čemu u igri služi anti analising.Primjetio sam da se isključivanjem anti analisinga dobije veći fps?I da na catalystu imam sve povečano na Umax.Ida li to utječe na fps?
U ovim stvarima sam amater pa mi ne zamjeratje što postavljam tako glupa pitanja.Hvala :D
U catalyst stavi na default postavke.A anti aliasing isključi slobodno jer ždere FPS-a ,nesto osvjetljava i malo su bolji rubovi slike bzvz nema koristi niti se ne vidi.Ovo za nebo i grad(gustoca) je normalno da padne FPS i to dosta.
Uredu...FPS mi je bolji dok sam iskljucio vsync...al sada imam jedan drugi problem...dok pristekam HDMI kabeel onda imam oko slike rube(ne mislim na rubove monitora nego bas crne rubove)...dakle nije mi potpuna slika...a sa VGA nemam taj problem...moze pomoc?
Uredu...FPS mi je bolji dok sam iskljucio vsync...al sada imam jedan drugi problem...dok pristekam HDMI kabeel onda imam oko slike rube(ne mislim na rubove monitora nego bas crne rubove)...dakle nije mi potpuna slika...a sa VGA nemam taj problem...moze pomoc?
Probaj sliku povečat sa tipkama na samom monitoru.
Probao saam...nejde..ne mogu uopćce ući u meni za sliku na monitoru...