XFX 5970 misterija

poruka: 14
|
čitano: 3.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XFX 5970 misterija

Prije svega pozdrav svima.

U zadnjih nekoliko tjedana kartica mi sama od sebe podiže radni takt procesora i memorije, naravno temperatura mi se povečava, ali brzina ventilatora ostaje ista, na minimumu od nekih 830 rpm. Sve što mi preostaje je da restartam komp i kartica se potom vrača u normalu, dakle temperatura je u redu, 44- 46 celzijusa i radni takt memorije i procesora je na minimumu. Instalirao sam nove drivere, 11.2, ali mislim da nije u njima problem, ili možda je! Probo sam dosta toga, da sad ne duljim, ali kartica opet radi po svome. Inače, osim ove misterije, kartica rada fantastično, nemam problema ni sa jednom igrom do sada i također bih dodao da redovito čistim komp i samu karticu. Karticu sam smjestio u kučište Coolermaster Cosmos S, tak da ima mjesta napretek, a unutra imam 8 ventilatora.

Dakle, nadam se da postoji netko sa riješenjem mog problema ili barem ima sličnu boljku pa da možemo podijeliti zabrinutost.

Toliko od mene.......Bok.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: XFX 5970 misterija
Danemile kaže...

U zadnjih nekoliko tjedana kartica mi sama od sebe podiže radni takt procesora i memorije, naravno temperatura mi se povečava, ali brzina ventilatora ostaje ista,

Da li mi možeš potvrditi da su to taktovi rada u loadu na kojih ih povećava sama od sebe? Sry jer mi nije jasno kako to radi sama od sebexD

Znači radi na 725/1000MHz cijelo vrijeme i grije se previše? I do koliko stupnjeva celzijusovih se zagrijava?

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
15 godina
XFX 5970 misterija

Dali ti se to događalo i s prethodnim driverima ?

And Justice For All....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Dali ti se to događalo i s prethodnim driverima ?

Ja imam AMD i koristim 11.2 isto tako samo moja je serija 6900 i taktovi se u idlu normalno drže na svojih 250/150?

Mislim da je to kod AMD-ovih kartica bio slučaj sa 10.9 drajverima{#}

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
15 godina
protjeran
Danemile kaže...

Prije svega pozdrav svima.

U zadnjih nekoliko tjedana kartica mi sama od sebe podiže radni takt procesora i memorije, naravno temperatura mi se povečava, ali brzina ventilatora ostaje ista, na minimumu od nekih 830 rpm. Sve što mi preostaje je da restartam komp i kartica se potom vrača u normalu, dakle temperatura je u redu, 44- 46 celzijusa i radni takt memorije i procesora je na minimumu. Instalirao sam nove drivere, 11.2, ali mislim da nije u njima problem, ili možda je! Probo sam dosta toga, da sad ne duljim, ali kartica opet radi po svome. Inače, osim ove misterije, kartica ra..................

XFX ima relativno često problem s ležajem ventilatora.

Kod povećanja temperature proporcionalno bi trebao rasti i RPM.

Ali opet mi nije jasno zašto ti se u "leru" diže temperatura procesora a imaš nanovije drivere ?

Prvo isprobaj nekoliko verzija drivera, pa ako nije u njima problem reinstaliraj windowse, pa ako ni u tome nije problem, onda nosi karticu na servis.

16 godina
neaktivan
XFX 5970 misterija

Imao sam prije 11.1, međutim ono kaj je smiješno, je to da mi je u CCC uredno bilo prikazano da je to verzija 10.8!!!! Možda je neko od vas imao nešto takvo.

Maknuo sam ih tekar kad su se pojavili ovi novi 11.2, možda je u njima problem, ali ne sječam se da sam imao problema sa prethodnim driverima. Ponoviču još jednom, upalim računalo, sve se digne, kartica radi u idle 157/300, temp.

50c, vent radi na 830 rpm. I sve je u redu, ne igram igre, več eventualno otvaram video fajlove u hd, pregledavam ih, potom enkodiram nešto i, sasvim slučajno, nakon par sati, obratim pozornost na gpu-z

kad ono kartica mi dela na 725/1000, temp. 66c, a ventilator mi dela na smiješnih 830 rpm!!!! Dakle, moram restartat i onda je sve u redu. Evo od jučer kad sam otvarao ovu temu kartica

se normalno ponaša, čak sam istovremeno otvorio nekoliko hd filmova, njih 5, takt se je povisio, zatvorim filmove i kartica se vrati u normalu. Otvororim Bulletstorm, igram neko vrijeme, izađem

i kartica ima uredne postavke! Stvar je u tome, po mojem mišljenju, da neki program koji mi stalno radi u pozadini, iz nekog razloga, neočekivano poveča kartici takt i tak stoji dok ja ne delam apsolutno ništa zahtjevno,ali kak da ja to detektiram!

Virusa, trojanaca, bakterija i sveg smeča nemam, sve sam provjeril temeljito.Evo šaljem sliku trenutnog zdravstvenog stanja kartice. U krajnjem slučaju, ak bu me ovo i dalje žderalo, lepo bum formatiral disk, stavil

friške windowse i drivere sve iz početka, valda bu onda sve u redu.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

De pls odvrti ovaj tu benchmark: Furmark 1.8.2

Samo provjeri jer se brzina venta išta pomakne ako temperature pređu 66° jer

ni meni na AMD kartici ispod 66° vent ne prelazi 30% brzine vrtnje?

Inače Furmark jako zagrije AMD kartice pa bi to trebao biti relevantan pokazatelj.

btw Moš i staviti stability test pa vrti jedno 3 minute dok se vent ne pokrene kako spada.

Ako vidiš da se niš ne pomiče preko 30% resetiraj Furmark i nosi grafu na servis{#}

15 godina
Danemile kaže...

Imao sam prije 11.1, međutim ono kaj je smiješno, je to da mi je u CCC uredno bilo prikazano da je to verzija 10.8!!!! Možda je neko od vas imao nešto takvo.

Ja sam imao slican problem.

Rjesenje mi je bilo to da sam izbriso drivere (u controlpanelu), a zatim skinuo driver sweerper i ocistio sve ostatke drivera, zatim stavio nove drivere i sve bilo 5!

Bilo je slucaja kada imas vise monitora ukljuceno da se digne takt u idleu i stime zajedno i temperatura!

Brega
16 godina
XFX 5970 misterija

Stariji primjerci XFX-ove HD5970 imaju problem sa Automatskom regulacijom ventilatora. Problem se rijesava tako da se ili flesha novija verzija BIOS-a ili se rucno postavi brzina ventilatora na razinu koja daje prihvatljive temperature.

I da, u Furmarku HD 5970 trotla kada prede 90c (provjereno) kao i u svim drugim programima.

PRODAJEM HD5970 /\/\ XILENCE 1200W - za vise informacija PP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XFX 5970 misterija

Testirao karticu futurmarkom i evo rezultati. Napravio sam test u stability modu i benchmark. Iz slika se vidi da takt dosegne maksimum, ventilator se vrti proporcionalno radnom taktu, ali

ono kaj mi je čudno je to da Fan speed prikazuje 30%, iako se nešto niže vidi da je vent nabrijan i da ima volje i želje da hladi!!!

Kakvo je vaše mišljenje, dali su ove specifikacije u redu, ako nisu,da li da karticu furam na servis, ili da ju prodam za 100 kuna, ili nekaj treče!

Početak rada Početak rada

0 0 hvala 0
16 godina
daj mi je za 100kn *.* vjerojatno ti je crko senzor brzine vrcenja venta.
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
16 godina
neaktivan
XFX 5970 misterija

Probaj poć na službene stranice proizvođača xfxforce.com i

- skini novi BIOS v. 1.1.

- napravi USB DOS bootable stick, prema uputama, koji također skineš sa istih stranica.

- bootaj komp sa USB sticka,

- pohrani na USB stick stara, oba biosa, za master i slave GPU i

- flashaj prvo master GPU, pa slave GPU.

Meni je sve probleme riješio update biosa kartice XFX HD 5970 BE.

Isti postupak update biosa bi vrijedio i za druge HD 5970 kartice - skinuti  update sa satranica odgovarajućih proizvođača...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 16:33 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zaki kaže...

Stariji primjerci XFX-ove HD5970 imaju problem sa Automatskom regulacijom ventilatora. Problem se rijesava tako da se ili flesha novija verzija BIOS-a ili se rucno postavi brzina ventilatora na razinu koja daje prihvatljive temperature.

I da, u Furmarku HD 5970 trotla kada prede 90c (provjereno) kao i u svim drugim programima.

Sve Hd serije  5850, 5870, 5970, 6850, 6870, 6950, 6970 "padaju" pri 90° i više celzija.

Njima je max 85° inače se memorija pregrije i kartice (što reče kolega, throttlaju) gube snagu, primjetna su zastajkivanja, usporavanja slike, pad frameratea i sl.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 17:17 (Gradonačelnik).
15 godina
neaktivan
Gradonačelnik kaže...

Sve Hd serije  5850, 5870, 5970, 6850, 6870, 6950, 6970 "padaju" pri 90° i više celzija.

Njima je max 85° inače se memorija pregrije i kartice (što reče kolega, throttlaju) gube snagu, primjetna su zastajkivanja, usporavanja slike, pad frameratea i sl.....

Bas i ne. HD5970 throttla tj taktovi plesu iznad 90c. 5870 ima isto neki sistem no nisam posve upoznat s time.

6950, 6970 pak throttlaju kada potrošnja prijeđe određeni nivo određen TDP-om, a iznad 90c mogu bez frke raditi ukoliko ne troše više od deklariranog TDP-a. No u svakom slučaju powertune se može ručno regulirati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice