Spajanje kompa i TV-a

poruka: 12
|
čitano: 7.970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

Kako da spojim TV i komp?

- Komp ima grafičku ATI Radeon 3650 512 MB DDR 3 (http://common.ziffdavisinternet.com/util_get_image/21/0,1425,i=210072,00.jpg), koja ima s-video izlaz (valjda, ili kompozitni - 7 pin?)

- TV je obični 55 cm, s činčem. Imam Skart adapter koji se ušteka u skart od TV-a i ima onda ulaz za s-video i još 3 činč ulaza (http://medda86.com/tv/scart-adapter.jpg)

- Imam s-video kabel kojm sam na taj način spojio TV i KOMP

- TV ima zamjenski daljinski, tako da neradi funkcija AV, pa prilikom priključenja nekomg medija preko skarta potrebno je upaliti i ugasiti medij i slika se sama pojavi

- Što na kompu stisnuti da se klonira slika??? Čini mi se da nemam neke napredne opcije grafičke, jel ima kakav poseban driver za te stvari?

Procesor: AMD64 X2 5400+ Matična Ploča: GIGABYTE M52-L RAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 10:24 (vjeko333).

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje kompa i TV-a

Da bi klonirao sliku, potrebno je da oba ekrana imaju istu rezoluciju.

Tako da ćeš ili morati imati HD tv ili nižu rezoluciju na monitoru. Obični TV uređaji imaju rezoluciju do 1024*768

Dobro, uzmimo za primjer da imaš istu rezoluciju.

Odi u control panel, pa display settings pa settings tab.

Tamo prvo prebaci sliku na drugi monitor, u ovom slučaju TV.

Otvori Catalyst Control Settings (to si dobio na CD-u sa driverima od grafičke, mogao si birati da instalira CCC ili samo drivere) i tam namjesti da se slika klonira i to je to.

www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

Uspio sam sve uredno spojiti. Imam problem. Slika na TV-u je crno bijela. Zašto? Zapravo, nije ful crno bijela, malo se nazire boja al i je katastrofa. Kako?

Procesor: AMD64 X2 5400+ Matična Ploča: GIGABYTE M52-L RAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 17:16 (vjeko333).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

Jel moguče da s-video kabel s 5 pinova ne prenosi dobro sliku, budući da na grafi ima 7 pinova?

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje kompa i TV-a
iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

Evo da ne otvaram bezveze novu temu.. znaci zanima me da li mogu spojit komp i TV i da li ce to uopce i kako radit. TV je Mivar 28 M1 TVD a graficka na kompu je ATI radeon a9550. Kako se vidi sa slike, graficka ima S-video utor (7 pinova) i prilikom kupnje sam dobio onaj prikljucak za nju. Znaci samo onaj mali prikljucak koji se ubode u karticu i onda nekih 10cm kabla i sa druge strane je onaj utor sa rupicom, u koji se ocito nesto ubode.  Rezolucija na kompu je 1024x768.

TV ima obicni scart prikljucak i ekran 72 (28").

E sad..ja zelim gledat filmove na TV a ne na kompu i zanima me da li se to isplati spajat, ako da koji kabel da kupim i da li mi uopce treba ovaj mali prikljucak sto sam dobio sa grafickom. Napomenuo bih da mi zvuk trenutno nije bitan jer su mi otisli zvucnici pa bih to preko slusalica..za sada mi je bitna samo slika.

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spajanje kompa i TV-a
B-52 kaže...

Evo da ne otvaram bezveze novu temu.. znaci zanima me da li mogu spojit komp i TV i da li ce to uopce i kako radit. TV je Mivar 28 M1 TVD a graficka na kompu je ATI radeon a9550. Kako se vidi sa slike, graficka ima S-video utor (7 pinova) i prilikom kupnje sam dobio onaj prikljucak za nju. Znaci samo onaj mali prikljucak koji se ubode u karticu i onda nekih 10cm kabla i sa druge strane je onaj utor sa rupicom, u koji se ocito nesto ubode.  Rezolucija na kompu je 1024x768.

TV ima obicni scart prikljucak i ekran 72 (28").

E sad..ja zelim gledat filmove na TV a ne na kompu i zanima me da li se to isplati spajat, ako da koji kabel da kupim i da li mi uopce treba ovaj mali prikljucak sto sam dobio sa grafickom. Napomenuo bih da mi zvuk trenutno nije bitan jer su mi otisli zvucnici pa bih to preko slusalica..za sada mi je bitna samo slika.

Hvala unaprijed :)

potreban ti je.. to je kompozitni konektor - cinch, žuti. S njim ti još treba i stereo audio, s PCa 3.5 na x2 cinch (crveno-bijeli), pogledaj na TV... ili scart adapter.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

Nemoj se ljutit al sad vise ni sam ne znam sta treba...jel mozes prilozit neku sliku, tako da znam sta trebam kupit :)

Edit: sad vidim sta si napisao..na TV-u imam samo scart ulaz..nemam za cinch-eve

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 18:37 (B-52).

0 0 hvala 0
17 godina
B-52 kaže...

Nemoj se ljutit al sad vise ni sam ne znam sta treba...jel mozes prilozit neku sliku, tako da znam sta trebam kupit :)

Edit: sad vidim sta si napisao..na TV-u imam samo scart ulaz..nemam za cinch-eve

-scart - cinch adapter. Video je žuti, Audio je crveni i bijeli (ili crni). Trebaš onaj adapter koji si dobio (7-pin miniDIN?) u njega ide video (audio rješavaš posebno, sa zvućne).

Naj jednostavnije je kupiti kompletan PC-scart (samo ga treba pronaći). Posebni cinch+scart adapter je univerzalnije rješenje. (kao na slici).

U driveru podesi opcije, izlaz composite (ne S-video).

17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

I ja se slazem da je najjednostavnije nekakav PC scart.. ali pazi..ovaj adapter koji si postao mi nije dovoljan..pretpostavljam da mi treba jos neki kabel..znaci adapter ubodem u TV ali treba mi i kabel s kojim cu povezat TV sa kompom.. evo ovako izgleda prikljucak koji sam dobio sa kompom. Dakle s jedne strane ovaj 7 pinski ide u komp (pretpostavljam) a sa druge strane mi je ovaj suplji zuti prikljucak..sad pretpostavljam da se tu ubode kabel koji ide u TV ili??

0 0 hvala 0
17 godina

(!) .. da, naravno da ide kabel, cinch-video kabel.

primjer.

-bolji primjer, scart-cinch (pod nazivom RCA).

-ostaje problem spajanja audia, treba stereo 3.5 jack na 2xCinch. npr. ovako. ili takav kabel, koji je s jedne strane za PC (kao slušalice..) a s druge 2x-cinch.

ovo bi bilo najpraktičnije, samo da je umjesto s-video cinch.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 20:16 (ihush).
17 godina
neaktivan
Spajanje kompa i TV-a

cinch-video kabel bi mozda pomogao jer imam doma neki adapter ali nisam siguran od cega je taj adapter..pretpostavljam od nekog DVD-a, jer nema sve iglice na broju nego je neka rupa u sredini a iglice su popunjene prema stranama..mozda bi radilo da ovaj kabel ubodem u njega i onda to u TV.

Ovo mislim da bi svakako trebalo radit

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice