Sapphire HD6850 razlika?

poruka: 32
|
čitano: 5.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Sapphire HD6850 razlika?

nevidim nis osim cjene 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Sapphire HD6850 razlika?
Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
15 godina
neaktivan
Sapphire HD6850 razlika?

Eee  ovako  ljudi  imam  novaca  sada  nakon  dosta   dugo  vremena  i  odlučio  sam  kupiti  novu  grafu  po  meni  je  HD6850  do  1400  kuna  najbolja  pa  treba  mi  pomoć  oko  dvije  grafe  evo  koja  je  najbolja  od  ovih..?  :D  hvala

http://www.makromedia.hr/katalog/catalog/product/view/id/11671/s/sapphire-ati-radeon-hd6850-1gb-256bit-gddr5/category/7/

http://www.makromedia.hr/katalog/catalog/product/view/id/12235/s/sapphire-ati-radeon-hd6850-1gb-gddr5-toxic/category/7/

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sapphire HD6850 razlika?
Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Znači  bolja  je  vidim  i  po  frenkvenciji  i  svemu  e  hvala..:D

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
14 godina
neaktivan
HrvojeDragon kaže...

Znači  bolja  je  vidim  i  po  frenkvenciji  i  svemu  e  hvala..:D

Uzmi rađe ovu jer je jeftiniji, a jednako dobra: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-hd6870-900m-1gb-ddr5-displayport-x2-v12-dvd-x2-hdmi-14a-eyefinity-dx11/39189.

Moja preporuka!

17 godina
protjeran
Sapphire HD6850 razlika?
you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

nema razlike izmedu 6870 i nje koliko ja znam {#}

14 godina
neaktivan

Izravni konkurent HD6870-ici... Podjednake performanse, kao što je to slučaj i s HD6850 te GTX460  (1GB). Negdje je bolja jedna, a negdje druga... Negdje su pak skroz jednake...

17 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

E pa ima i to kakoXD

Caesar et Brutus kaže...

Izravni konkurent HD6870-ici... Podjednake performanse, kao što je to slučaj i s HD6850 te GTX460  (1GB). Negdje je bolja jedna, a negdje druga... Negdje su pak skroz jednake...

Evo:

anandtech

techpowerup

Koštaju jednako, GTX ima CUDA+PhysX i brža je 10-15% i ima podršku u nvidija igricama{#}

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
zoharbizo kaže...

E pa ima i to kakoXD

Caesar et Brutus kaže...

Evo:

anandtech

techpowerup

Koštaju jednako, GTX ima CUDA+PhysX i brža je 10-15% i ima podršku u nvidija igricama{#}

Potpuno krivo, moj Stončine.

Ti si dao usporedbe HD6870 s GTX560Ti, na anandtech-u je to referentna GTX560Ti  , a na techpowerup-u je to Zotacusa GTX560Ti.

Palit-ovka čiji link si dao je GTX560 non Ti, tako da nikakvih 10-15% razlike uopće ne stoji jer su skroz podjednake, dok je GTX560Ti  (čiju usporedbu s HD6870 si ti dao) u rangu HD6950 2GB, tj. malo sporija (slabija) od nje (na stocku).

Budi oprezniji ubuduće kada donosiš zaključke jer čovjek se danas u ovom moru grafi lako zezne. ;)

P.S. Očekujem obrazloženje TD-a, kao i Zohi!

Errare humanum est.

17 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
stoncin3 kaže...
zoharbizo kaže...

E pa ima i to kakoXD

Caesar et Brutus kaže...

Evo:

anandtech

techpowerup

Ti si dao usporedbe HD6870 s GTX560Ti, na anandtech-u je to referentna GTX560Ti  , a na techpowerup-u je to Zotacusa GTX560Ti.

Palit-ovka čiji link si dao je GTX560 non Ti, tako da nikakvih 10-15% razlike uopće ne stoji jer su skroz podjednake, dok je GTX560Ti  (čiju usporedbu s HD6870 si ti dao) u rangu HD6950 2GB, tj. malo sporija (slabija) od nje (na stocku).

Budi oprezniji ubuduće kada donosiš zaključke jer čovjek se danas u ovom moru grafi lako zezne. ;)

Errare humanum est.

Lool

Da a ša je onda ovo :

klik Zotac USA GTX560 Ti!!!

14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
stoncin3 kaže...
zoharbizo kaže...

E pa ima i to kakoXD

Caesar et Brutus kaže...

Evo:

anandtech

techpowerup

Errare humanum est.

Lool

Da a ša je onda ovo :

Provjerio sam prije nekoliko dana i nemaju je, kao ni MSI R6870 Hawk. Buduci da je nemaju (imaš tamo broj telefona ako mi ne vjeruješ da je nemaju), opet si pogrješio.

Jednostavno ti opet TD ne stoji jer:

1.) dao si link onog Palita i onda htio točnu procjenu performansi - dobio si je, i to od dvojice (Zohija i mene) - podijelio nam TD nizašto

2.) dao si link ovog Zotaca GTX560Ti koji jest GTX560Ti, no opet je 130-tak kn skuplja od npr. XFX-ove 6870 za okruglih 1300kn u Protisu (iako je jača, ne možeš govoriti da slučajno jednako košta kao HD6870), a kao drugo, nije dostupna trenutno u Gor - Info - ponovno dao TD nizašto

Baš me zanima što ćeš sad smisliti{#}

17 godina
neaktivan
Sapphire HD6850 razlika?

Sve 3 (HD6870, GTX560, GTX560Ti) su li-la, razlika skoro pa neprimjetna.

Najjeftinija je HD6870, najmanje troši ali se malo više grije. (a i stock cooler nije baš najtiši)

Ako je buđet u knap ja bih išao na HD6870 bez neke dileme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2011 8:48 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
stoncin3 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
stoncin3 kaže...
zoharbizo kaže...

E pa ima i to kakoXD

Caesar et Brutus kaže...

Evo:

anandtech

techpowerup

Errare humanum est.

Lool

Da a ša je onda ovo :

Provjerio sam prije nekoliko dana i nemaju je, kao ni MSI R6870 Hawk. Buduci da je nemaju (imaš tamo broj telefona ako mi ne vjeruješ da je nemaju), opet si pogrješio.

Jednostavno ti opet TD ne stoji jer:

1.) dao si link onog Palita i onda htio točnu procjenu performansi - dobio si je, i to od dvojice (Zohija i mene) - podijelio nam TD nizašto

2.) dao si link ovog Zotaca GTX560Ti koji jest GTX560Ti, no opet je 130-tak kn skuplja od npr. XFX-ove 6870 za okruglih 1300kn u Protisu (iako je jača, ne možeš govoriti da slučajno jednako košta kao HD6870), a kao drugo, nije dostupna trenutno u Gor - Info - ponovno dao TD nizašto

Baš me zanima što ćeš sad smisliti{#}

XFX ne daje baš najbolje performanse zbog lošije izvedbe hlađenja. Ovo nis izmislio-to stoji i tu karticu izbjegavaj!;) Gor-Info je dučan u koem sam ja kupio HD5850 Sapphire, čekao sam ju dva tjedna, nie je bilo na lageru, skladište, ali je bila na cijeni: 1754kn. Druge preko 1900-2000kn. Imao sam ju gdn i pol dana, radio s njom šta htjeo, klokao, igrao, voltmodao. Grafa je bila super. Dučan je pouzdan.

To šta ju nemaju na lageru ne znači niš a ako po TEBI 1300kn na XFX 6870 vrijedi kao 1400 kn GTX560 Ti original onda sam ja ili blesav ili tu stvarno nešto ne štima.

I daj molim te prestani pisati da se uvijek izmotavam i da nešto novo izmišljam. Ili znam ili neznam

Ipak mis da sam u ovom slučaju ja u pravu.

GTX560 Ti Zotac USA 1400 kn vs XFX 6870 1300 kn se ne daju usporedjivati NIKAKO!!!{#} Još da je nekakva HD6870 Sapphire ne bih niš rekao al stavljat na usporedbu taj loši najgori XFX... ROFL

I inače GTX560 je jača od bilo koje HD6870 bila ona Ti ili samo obična GTX560. Cijena nie upitna. GTX560 drži cijenu, ima CUDA, ima PhysX i ima nvidia TWIMTBP podršku za večinu modernih igara koe veliku večinu modernih gamera uključujuči MENE OSOBNO JAKO ZANIMA!

NHF

Ali ipak se djelomično slažem sa tobom ali TD ostajem pri svome. GTX560 obična vs HD6870 su na 2-3% razlike ovisno o aplikaciji koja ih koristi (čitaj software-banchmarks-video igre)

i da sry na dužem postu htio sam sve lijepo objasniti!

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2011 10:24 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

XFX ne daje baš najbolje performanse zbog lošije izvedbe hlađenja. Ovo nis izmislio-to stoji i tu karticu izbjegavaj!;) Gor-Info je dučan u koem sam ja kupio HD5850 Sapphire, čekao sam ju dva tjedna, nie je bilo na lageru, skladište, ali je bila na cijeni: 1754kn. Druge preko 1900-2000kn. Imao sam ju gdn i pol dana, radio s njom šta htjeo, klokao, igrao, voltmodao. Grafa je bila super. Dučan je pouzdan.

To šta ju nemaju na lageru ne znači niš a ako po TEBI 1300kn na XFX 6870 vrijedi kao 1400 kn GTX560 Ti original onda sam ja ili blesav ili tu stvarno nešto ne štima.

I daj molim te prestani pisati da se uvijek izmotavam i da nešto novo izmišljam. Ili znam ili neznam

GTX560 Ti Zotac USA 1400 kn vs XFX 6870 1300 kn se ne daju usporedjivati NIKAKO!!!{#} Još da je nekakva HD6870 Sapphire ne bih niš rekao al stavljat na usporedbu taj loši najgori XFX... ROFL

I inače GTX560 je jača od bilo koje HD6870 bila ona Ti ili samo obična GTX560. Cijena nie upitna. GTX560 drži cijenu, ima CUDA, ima PhysX i ima nvidia TWIMTBP podršku za večinu modernih igara koe veliku večinu modernih gamera uključujuči MENE OSOBNO JAKO ZANIMA!

NHF

Ali ipak se djelomično slažem sa tobom ali TD ostajem pri svome. GTX560 obična vs HD6870 su na 2-3% razlike ovisno o aplikaciji koja ih koristi (čitaj software-banchmarks-video igre)

{#}

1. XFX ima jednako hlađenje kao i ostali brandovi ako se radi o referentnim karticama. Kompletno sve isto osim naljepnice na cooleru. Ono što se XFX-u događalo je lockani vent na visokom postotku okretaja koje se moglo ispraviti samo flashanjem BIOS-a na na drugu verziju ili od nekog drugog branda. No valjda im se takvi propusti više ne događaju jer ipak si ne mogu dopustiti tako nešto.

2. "To šta ju nemaju na lageru ne znači niš"

Oprosti ali meni, mati ivanovcu, micromanu... itekako znači. Zašto bih čekao grafu dva tjedna ako je mugu dobiti za dva dana u ADM-u? Radije ću nadoplatiti tih 100 kn nego čekao ko magarac cijelu vječnost dok su im moje pare već sjele na račun, a grafe nigdje.

3. 99% korisnika ne zanima ni CUDA ni PhysX već samo directx performanse, drugim riječima kako se grafa ponaša u igrama. PhysX je ionako engine koji se rijetko koristi u naslovima, uglavnom prednost dobija Havok ili igre imaju vlastiti fizikalni engine.

4. Hoćeš reći da TWIMTBP znaci u pocetku vise performanse na nvidiji? U tom slučaju si u krivu. Imas masu TWIMTBP igara koje se u najmanju ruku vrte jednako na oba muljatora, kaoi i onih koje čak idu brže na ATIju. Ima i primjera gdje nvidia stvarno ima nekih prednosti.

Batman: Arkham Asylum
In this game, Nvidia has an in-game option for AA, whereas, gamers using ATI Graphics Cards are required to force AA on in the Catalyst Control Center.

Need for Speed: Shift
In another TWIMTBP title, we submitted a list of issues that we discovered during the games’ development. These issues include inefficiencies in how the game engine worked with our hardware in addition to real bugs, etc.. We have sent this list to the developer for review.

Resident Evil 5
AMD was unable to receive builds of this game early enough to get a chance to test and address any open issues. We will work with the developer to test and adjust any compatibility or performance issues that we encounter."

No sve u svemu ako je igra TWIMTBP, to neznači da će ići bolje na nvidiji. Uostalom ATI također ima sličan marketinški program i mnoge igre nose njegov logo, npr. DIRT, Stalker, DAII itd...

Džaba ti poduži post kad su uglavnom gluposti u njemu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2011 12:18 (ATiGamer).
14 godina
Sapphire HD6850 razlika?

ukratko gtx 560 nije nista bolja od od hd 6870 a skuplja je 110 kn...stoncine cilo si vrime prica o nonTI verziji kao sta su kolega cezar i ati gamer rekli...

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
stoncin3 kaže...

NHF

{#}

1. XFX ima jednako hlađenje kao i ostali brandovi ako se radi o referentnim karticama. Kompletno sve isto osim naljepnice na cooleru. Ono što se XFX-u događalo je lockani vent na visokom postotku okretaja koje se moglo ispraviti samo flashanjem BIOS-a na na drugu verziju ili od nekog drugog branda. No valjda im se takvi propusti više ne događaju jer ipak si ne mogu dopustiti tako nešto.

2. "To šta ju nemaju na lageru ne znači niš"

Oprosti ali meni, mati ivanovcu, micromanu... itekako znači. Zašto bih čekao grafu dva tjedna ako je mugu dobiti za dva dana u ADM-u? Radije ću nadoplatiti tih 100 kn nego čekao ko magarac cijelu vječnost dok su im moje pare već sjele na račun, a grafe nigdje.

3. 99% korisnika ne zanima ni CUDA ni PhysX već samo directx performanse, drugim riječima kako se grafa ponaša u igrama. PhysX je ionako engine koji se rijetko koristi u naslovima, uglavnom prednost dobija Havok ili igre imaju vlastiti fizikalni engine.

4. Hoćeš reći da TWIMTBP znaci u pocetku vise performanse na nvidiji? U tom slučaju si u krivu. Imas masu TWIMTBP igara koje se u najmanju ruku vrte jednako na oba muljatora, kaoi i onih koje čak idu brže na ATIju. Ima i primjera gdje nvidia stvarno ima nekih prednosti.

In this game, Nvidia has an in-game option for AA, whereas, gamers using ATI Graphics Cards are required to force AA on in the Catalyst Control Center.

In another TWIMTBP title, we submitted a list of issues that we discovered during the games’ development. These issues include inefficiencies in how the game engine worked with our hardware in addition to real bugs, etc.. We have sent this list to the developer for review.

Resident Evil 5
AMD was unable to receive builds of this game early enough to get a chance to test and address any open issues. We will work with the developer to test and adjust any compatibility or performance issues that we encounter."

No sve u svemu ako je igra TWIMTBP, to neznači da će ići bolje na nvidiji. Uostalom ATI također ima sličan marketinški program i mnoge igre nose njegov logo, npr. DIRT, Stalker, DAII itd...

Najjeftinija HD6870 1301kn Protis

Najjeftinija GTX560 ne original znači ne Ti košta 1327 kuna

O čekanju ne bih jer ako pričekaš makar i dva tjedna što je bilo u najgorem slučaju dobiš jeftino.

Znači razlike u cjeni NEMA!

A to šta ti za 200  kuna više dobiš puno jaču original karticu i ako ju pričekaš par dana neće ti Bog uteći.

A svi znamo koliko je bolje imati Ti u specs kartice ako več kupuješ GTX560. Serija GTX560 je samo downgrade.

Hvala svima za TD

;)

Kartice GTX560 nereferentne i HD6870 su po snazi podjednake i po cjeni. Zašto se raspravlja opče?

Ako ti za 1500 kn ne želiš dobru robu svaka ti čast. A ja sam ju dobio za 1450 dok je još cjena u Magazin RS bila niža prije nego su ponovo podigli cijene.

Inače o XFX cooleru svaka čast, znam iz pouzdanih izvora da sve HD6870 imaju problema sa pregrijavanjem dok moja Zotac GTX560 Ti USA OC NEMA. I OC-ao sam ju sa 810MHz na 965MHz o memoriji da i ne govorim. 1150MHz bez beda piči u 3D Vantage.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2011 19:11 (stoncin3).
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Resident Evil 5

Batman - Sam development tim je izjavio da su sami kontaktirali i zamolili dečke iz nVIDIJE da im pomognu oko implementacije AA za njihov Batman. Jer, UT3 Engine koji koristi Batman nepodržava AA jer kombinira Deffered Shading metodu osvjetljenja.

NFS: Shift = Problem rješen sa prvim patchom (1.2 ako se ne varam zvao se). Očito greška developera.

RE5 = Bože moj. Rekao sam u drugoj temi zašto većina bježi TWIMTBP nego ATi-evom programu.

Zivotni Cilj: Upoznati i izvesti Mentalista u grad i napit ga
16 godina
Sapphire HD6850 razlika?

danas mi je dosla obicna verzija sapphire radeon 6850 i ima 2x6 pina i nece se ni pokrenut, ako ne prikopcam oba pina, ja sam bio uvjeren da dolaze samo 1x6

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lovranac kaže...

danas mi je dosla obicna verzija sapphire radeon 6850 i ima 2x6 pina i nece se ni pokrenut, ako ne prikopcam oba pina, ja sam bio uvjeren da dolaze samo 1x6

u mene samo 1 x6 :O

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
protjeran
lovranac kaže...

I moja Sapphire Toxic HD6850 je bila imala 2x6 pin{#}

15 godina
neaktivan
Sapphire HD6850 razlika?

Moram  obadva  6  pina  popuniti  uključiti..?  :D  hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HrvojeDragon kaže...

Moram  obadva  6  pina  popuniti  uključiti..?  :D  hvala

ofcorse

:))

15 godina
neaktivan

to  je  onda  12  pinski  ulaz..hehehehehhe  :D

17 godina
protjeran
HrvojeDragon kaže...

to  je  onda  12  pinski  ulaz..hehehehehhe  :D

:D

16 godina
stoncin3 kaže...
lovranac kaže...

I moja Sapphire Toxic HD6850 je bila imala 2x6 pin{#}

za tu verziju znam da ide 2x6, ali za ovu sam bio siguran kako ne ide :)

14 godina
Sapphire HD6850 razlika?

kako ja imam samo jedan :O

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sapphire HD6850 razlika?

kad imaš obični hd6850 a ovo je toxic klokani i predviđen za još klokanja  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice