uffffff jeli ovo izaslo ili izlazi :)) ahahah dobra :))
Zvijer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vau, koliko sam skontao, taj se AC cooler dobije sa njom. Jel se zna cijena?
2x8 pin O.O wooow jeb... lijepa kartica
dado za komentar si dobil hvala i TU ;)
a nVidia kako si sam reko, sama si to trazila... i vijest stize u pravi tren
majko mila....
vec vidim amere kako spajaju 2 takve grafe u crossfire x :)
Koliko ja vidim osim memorije digli su frekvencije na 850/1200 (a na toliko je i 5870 grafa naclockana), za razliku od 725/1000Mhz na 5970 modelu (kako bi smanjili potrošnju da ostanu u ATX granicama). Uglavnom 5970 vrlo lako može postati 5990 grafa
(s 1GB po GPU-u doduše, ali niti to nije za baciti)
To je isti vrag kao asus ares samo što safirka ima triple slot hlađenje od arctic coolinga, u biti ares je bolji jer ima 2x8-pinska i 6-pinski što znači da se ares da više overclockat u teoriji.
Na fudzilli je to bilo prije par dana.
Samo cijena će isto tako biti paprena 

Ah well.. nikada nisam pikirao na čisti 'high-end' nego nešto malo slabije.
Karaba! <3
Kad bolje pogledate slike, vidjet će te ASA!
Da, ASA! Piše na cooleru: AC, Sapphire, AC! :D ASA! Ima Sapphire još Aseva u rukavu...
sada neka invidia izbaci neku zvijer pa neka cijene malo padnu....bilo bi vrijeme vec :P
još stavit vodeno hlađenje na ovu karticu i da vidiš monstruma u akciji.
Oh koje li ljepotice.
Nvidia je po svemu sudeči dobila još žešću konkurenciju nego je to bilo sa HD4xxx serijom.
No ne treba još uvijek otpisati Nvidaše pošto do sada je bila klasika da nvida u istom segmentu ima nešto jači GPU.
ATI/AMD je zadnje vrijeme dobio krila,no nebi želio da poleti previsoko i zaboravi na svoje korisnike te postane sličan nvidiji(kojoj se očito odbilo o glavu).
Eh da jedna mala napomena:
Kad ideš kupovat takvu grafu za cijenu se ne pita.
ati izbaci 10 grafičkih dok nvidia izbaci jednu 
iako to ne znači da su atijeve grafe bolje,sigurno je da će oni koji planiraju uzeti komp odmah i ne žele čekati vjerovatno posegnuti za atijevim grafama
nisam jedan od onih koji vole ati a mrze nvidiu
ja kupujem ono što je za mene bolje,i mislim da je realno očekivati da je ati u zadnje vrijeme odero nvidiu po broju prodanih grafa
iako to ne znači da su atijeve grafe bolje,sigurno je da će oni koji planiraju uzeti komp odmah i ne žele čekati vjerovatno posegnuti za atijevim grafama
ja kupujem ono što je za mene bolje,i mislim da je realno očekivati da je ati u zadnje vrijeme odero nvidiu po broju prodanih grafa
odero ju je po svemu,i ja kupujem svo je u tom trenu bolje,al ovo sad,nVidia je napravila veliku pogresku koju ce sad tesko ispraviti.
odero ju je po svemu,i ja kupujem svo je u tom trenu bolje,al ovo sad,nVidia je napravila veliku pogresku koju ce sad tesko ispraviti.
prije 2 mjeseca kad sam se regao na forum bilo je rasprava hoće li kupiti nvidiu ili ati
u konfama su se stavljale i atijeve i nvidijine kartice
sada više nije pitanje hoće li uzeti ati ili nvidiu nego hoće li uzeti jaču atijevu grafu ili slabiju sa dx11 podrškom
ma nije njima to problem
uvijek će se naći neki koji će potrošiti dosta više love za grafu koja je tek izašla nego za onu od prije 2-3 mjeseca iako su po performansama tu negdje,mala korist na strani one nove
a zašto je to tako ??
da bi se mogao hvaliti okolo da ima najnoviju grafu,najbolju grafu iz nvidijine nove serije
sve dok ima takvih,nvidia neće propasti ^^
ja osobno nemam love za sklopiti komp sa intel i7,hd5850(ili nekom jačom grafom),8 gb rama....
zato uzimam ono što mi u tom trenutku daje najbolje performanse za tu cijenu
volio bih da nvidia izbaci neke grafe za obične mušterije,a ne grafe koje će kod nas koštati preko 3-4000 kuna
također,moram priznati da sam malo zbunjen nvidijinim nazivima grafa
kod atija se puno lakše snaći,barem meni
Nebi želio špekulirat koliko je ili nije nvida popušila pošto njen novi Gforce nije još ni izašao.
No sigurno je da joj neče biti lako.A mislim da za nas krajnje korisnike nebi bilo dobro da nvida doživi takav krah na tržištu jer u tom slučaju AMD/ATI bi vrlo mogao postati njen nasljednik po pitanju odnosa cijene/preformansi.MONOPOL RADI ČUDA.
Nebi želio špekulirat koliko je ili nije nvida popušila pošto njen novi Gforce nije još ni izašao.
No sigurno je da joj neče biti lako.A mislim da za nas krajnje korisnike nebi bilo dobro da nvida doživi takav krah na tržištu jer u tom slučaju AMD/ATI bi vrlo mogao postati njen nasljednik po pitanju odnosa cijene/preformansi.MONOPOL RADI ČUDA.
za nas korisnike nikako ne bi bilo dobro da nvidia propadne
ovako se ati i nvidia natječu i izbacuju sve bolji i pristupačnije grafe
kada bi jedna od tih kompanija propala,ova druga imala bi preveliki dio tržišta te im se uopće ne bi isplatilo raditi grafe sa dobrim omjerom cijene i performansi
jednostavno bi mogli nabiti cijenu i ljudi bi morali to kupovati jer nemaju ni od koga drugog
ali ne vjerujem da će se to dogoditi
za nas korisnike nikako ne bi bilo dobro da nvidia propadne
ovako se ati i nvidia natječu i izbacuju sve bolji i pristupačnije grafe
kada bi jedna od tih kompanija propala,ova druga imala bi preveliki dio tržišta te im se uopće ne bi isplatilo raditi grafe sa dobrim omjerom cijene i performansi
jednostavno bi mogli nabiti cijenu i ljudi bi morali to kupovati jer nemaju ni od koga drugog
ali ne vjerujem da će se to dogoditi
Nvidia ne treba propasti da bi AMD/ATI imao dominaciju na tržištu(a zasada je itekako ima).Dovoljno je da Nvidia dođe u situaciju u kakvoj je ATI bio davne 2007 kada je tržištem dominirala odlična Gforce 8xxxx serija.Ako Nvidia izbaci proizvod koji če cijenom drastično odudarati(na više) od cijene konkurenta,a preformanse če biti podijednake tada AMD/ATI ne treba spuštati cijene pošto ionako bi imao jeftiniji proizvod koji več može konkurirati Nvidji.Znači nikako dobro po nas korisnike.Idealna situacija bi bila kad bi Nvida izbacila cijenom i preformansama sličan proizvod koji bi prisilio AMD/ATI da spusti cijene.A onda korisnik može bez ikakvog problema odabrati koji mu je draži.
Nvidia ne treba propasti da bi AMD/ATI imao dominaciju na tržištu(a zasada je itekako ima).Dovoljno je da Nvidia dođe u situaciju u kakvoj je ATI bio davne 2007 kada je tržištem dominirala odlična Gforce 8xxxx serija.Ako Nvidia izbaci proizvod koji če cijenom drastično odudarati(na više) od cijene konkurenta,a preformanse če biti podijednake tada AMD/ATI ne treba spuštati cijene pošto ionako bi imao jeftiniji proizvod koji več može konkurirati Nvidji.Znači nikako dobro po nas korisnike.Idealna situacija bi bila kad bi Nvida izbacila cijenom i preformansama sličan proizvod koji bi prisilio AMD/ATI da spusti cijene.A onda korisnik može bez ikakvog problema odabrati koji mu je draži.
to bi bilo idealno
najbolje kada su 2 tvrtke u žestokoj borbi za kupce
tada se svaka trudi izdati što bolji i povoljniji proizvod
ako nemaju konkurencije onda je to katastrofa
nadam se da će nvidia osim tih jakih grafičkih izbaciti i one solidnih performansi a cijene ne veće od 1500 kuna
ja do sada nisam imao nvidijinu grafičku,nadam se da će početi praviti proizvode za obične korisnike pa možda ubrzo nabavim i neki njihov proizvod
u zadnje vrijeme ATI/AMD izdaje dosta jeftinih i skupih grafickih za svakoga...ko sto je jedan kolega maloprije rekao, kad se slazu kompovi vise nema oce bit ATI ili NVIDIA, bira se ATI, skuplja ili jeftinija, jaca ili slabija....a ova 5990 je stroj i po, al kostat ce ko suho zlato, ko i ona ASUS-ica....ma sve je to super, al vidicemo kad NVIDIA izda GTX480 i 470....nece bit ispod 3k kuna, ATI-jeve cijene ce jos pasti, jos vise trzista ce dobit s time....
Kao što je kolega dery gore rekao, to je jača izvedba HD5970 kartice. Dakle, nije HD5990 kako piše u naslovu. Ili sam ja krivo shvatio temu
??
Kao što je kolega dery gore rekao, to je jača izvedba HD5970 kartice. Dakle, nije HD5990 kako piše u naslovu. Ili sam ja krivo shvatio temu
??
nije dobro si shvatio,to je pojacana HD5970.
nije dobro si shvatio,to je pojacana HD5970.
Ma znam da je to pojačana HD5970, ali ovo pitanje, jesam li shvatio je za naslov teme. Nije mi jasno zašto piše HD5990??