Stare igre počinju štekat na istoj rezoluciji s kojom sam igrao sa starim procom x2 3800+ 2.01ghz pojavljuju mi se tokom igre neke u bojama fleke titraju a sad kad sam stavio jači proc x2 6000+(3.10ghz) još je gore štekanje i fleke(igra kod kolege radi odlično riječ je o Oblivionu 4 i kad stavi na najače radi odlično)grafa ima najnovije drivere s ati stranice i ak vam nije problem možete li provjerit jeli bih mi trebalo štekat na igri Singularity1?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nebi tribalo stekat na singularity ako nije meni sa starom 8600 gts,,a ta je jaca od moje,,iako ne previse :) da se ne grije malo previse,,ima li artefakata??
nebi tribalo stekat na singularity ako nije meni sa starom 8600 gts,,a ta je jaca od moje,,iako ne previse :) da se ne grije malo previse,,ima li artefakata??
Temperatura je odlična 25-26c i neprelazi 30c to je mislim ok temperatura a u Linksu su mi rekli da te točkice kao mrtvi pikseli u boji nebih trebali biti(moram je poslat u ponedeljak na servis na testiranje)!
Temperatura je odlična 25-26c i neprelazi 30c to je mislim ok temperatura a u Linksu su mi rekli da te točkice kao mrtvi pikseli u boji nebih trebali biti(moram je poslat u ponedeljak na servis na testiranje)!
da ti budem iskren,,meni kad je zadnji put zapinjala igra to jest sve,,je riknila maticna,,prvo mi crka zvuk,,pa se vratia a onda pocele blokavat igre,,ja se nadam da to nije u tebe slucaj,,jer se po tome sta si reka cini da je grafa u dobrom stanju
Fleke u bojama (artifakti) - prvi znak da je grafička kartica neispravna.
Fleke u bojama (artifakti) - prvi znak da je grafička kartica neispravna.
i rekli su mi u Linksu da je do nje da je nemoguće da to čini proc ili matična ipak je isto grafa glavna u igrama i kolega mi je posudio svoju i točkica nije bilo izgleda je grafička pred crkavanje(rekli su da će je testirat)!
Ako problemi nestanu pri uporabi druge grafičke znači da je do grafičke.
Grafa je stigla sa servisa Links(bila u Zagrebu)kažu da su je testirali pod velikim opterećenjem i da je 100% ispravna hmm a ja i kolega stavili u komp(očistio sam ga od prašine cijelog-nije bilo baš puno)digli novi win7 home premium(org) pa zatim win7 profesional sp1 i opet ima rozih fleki i štekanja u igrama-oblivion 4,red ocean itd i to još na najnižim rezolucijama zašto nekontam se u čemu je problem.A za specifikacije mog kompa pod --moj pc--
Ako su problemi u određenim igrama a ne svim, može bit neki problem sa biosom, driverima itd. Ja sam imao problema sa ovom karticom - artefakti u pojedinim igrama, tako da sam prepostavio da je kartica ok, ako neke igre vrti bez problema. Problem sam riješio updateom biosa.
Evo šta su oni napisali
!!
Prijatelju moj da tebi slučajno ne crkaje utor na matičnoj (PCI-E)?
Da ti se možda ne pregrijava procesor?
Jesi dobro namazao pastu?
ispuši utor PCI-E na matičnoj pa opet stavi grafulju...
Najviše mi matična sad smrdi...
Pa probaj drugu grafičku u svoje računalo. Ako problem bude opet, onda nije do grafičke.
Ne moraš probavati grafičku u drugo računalo jer su to u Linksu već obavili i zaključili da u drugim računalima grafa radi dobro.
Evo šta su oni napisali
!!
Od 24h FurMarka bi crkle i mnoge ispravne kartice. Neću da optužujem bez dokaza, ali čisto sumnjam da su je testirali 120 sati kao što piše. Ipak, kao što reče neko gore, probaj drugu grafičku, ili, još bolje, tu u drugom kompu ako imaš kod koga.
Evo šta su oni napisali
!!
Od 24h FurMarka bi crkle i mnoge ispravne kartice. Neću da optužujem bez dokaza, ali čisto sumnjam da su je testirali 120 sati kao što piše. Ipak, kao što reče neko gore, probaj drugu grafičku, ili, još bolje, tu u drugom kompu ako imaš kod koga.
Stvar je u tome što su kod mene u blizini svi škrti i boje se da i njihova nerikne ako stave svoju grafu kod mene(kažu da mi komp ima virus-koji likovi
)tako da nemam od kog posudit a ni kod ikog isprobat svoju.
Evo ovako na procu smo stavili ravnomjerno pastu novu a temperature su u igrama ovake:
Proc:50-51c
Grafa ima jak hladnjak:34-35c
Matična:50c
Hard:39-40c
Da napomenem u igrama se pojavljuju artifekti a kad nisam u igri-recimo forumu ili msn onda mi se pojavlju pri vrhu titraju sitne točkice(crtice u bojama) i prelaze s lijeva na desno samo kad je pozadina jako bijela!
Kad maknemo grafu ovu moju Ati i koristimo integriranu Nvidia nForce 430/Geforce 6100 onda je sve ok s starim igrama i nema fleka svašt
Evo šta su oni napisali
!!
Stvar je u tome što su kod mene u blizini svi škrti i boje se da i njihova nerikne ako stave svoju grafu kod mene(kažu da mi komp ima virus-koji likovi
)tako da nemam od kog posudit a ni kod ikog isprobat svoju.
hahahah carevi boje se da ce im virusi na grafu
......btw iman istu grafu problema sa mrtvim pixselima imo samo kad san je malo previse oc inace nikad, pokusaj mozd malo smanjit taktove ako si ju oc, i jel ti se comp ikad restrata sam od sebe?
NEKAKO MI SE CINI VELIKA TEMPERATURA MATICNE!
Ne nikad mi se nije restartao samo ti artifekti se pojavljuju kad grafu stavim a kad koristim integriranu onda je sve ok nebudem li to riješio grafu ću prodat i neću više igrat igre(koristit ću ga za skidanje s neta i surfanje)šta mi preostaje kad nemam love za servis!
Ne nikad mi se nije restartao samo ti artifekti se pojavljuju kad grafu stavim a kad koristim integriranu onda je sve ok nebudem li to riješio grafu ću prodat i neću više igrat igre(koristit ću ga za skidanje s neta i surfanje)šta mi preostaje kad nemam love za servis!
na neki nacin i bolje da prestanes igrat ja san bio teski nolifer po 70+ h tjedno nisan izlazio iz kuce...
Jako sličan problem imamo s istom karticom i kupljenom u istom dućanu. Meni se artefakti pojavljuju samo kad mi taktovi na kartici padnu na 165/300, a kad upalim neku 3D aplikaciju, kad se taktovi dignu na 750/800 onda radi savršeno.
Isto su mi u servisu rekli da je sa grafičkon sve u redu i naplatili mi 150 kn.
Ja sam svoju rješio tako da sam sa Riva tunerom namjestio da mi kartica radi stalno na 750/800, probaj tako i ti naći taktove na kojima će ti kartica dobro radit.
Bradonja, koje drajvere koristiš? Meni na 4670 odavno više taktovi ne padaju tako nisko u idleu, a fora je da, kad se spusti takt GPU-a, padnu i razni naponi, između ostalih i u onim delovima koji izbacuju signal na monitor i to do nivoa da dolazi do grešaka u signalu. AMD je promenio idle taktove za 4670 na 300MHz GPU i onda sve radi na nekom "bezbednom", tj dovoljno visokom naponu, barem tako kod mene stoji stvar sa novijim driverima. Samo to ne bi trebalo da se dešava u igrama kao kod Drageca.
Mora da nesto nevalja sa hd4670 i meni su se danas poceli artefakti pojavljivat kad upalim pes 11.Ja sam svoju kupio u admu pa cu ju odnjet tam i vidjet kaj oni kazu.
Bradonja, koje drajvere koristiš? Meni na 4670 odavno više taktovi ne padaju tako nisko u idleu, a fora je da, kad se spusti takt GPU-a, padnu i razni naponi, između ostalih i u onim delovima koji izbacuju signal na monitor i to do nivoa da dolazi do grešaka u signalu. AMD je promenio idle taktove za 4670 na 300MHz GPU i onda sve radi na nekom "bezbednom", tj dovoljno visokom naponu, barem tako kod mene stoji stvar sa novijim driverima. Samo to ne bi trebalo da se dešava u igrama kao kod Drageca.
Koristim najnovije drajvere, rušija sam sistem prije 10-ak dana i instaliro sam zadnje dravjere. Prije toga sam isprobavao razne verzije i i nije bilo promjena.
Jedino rješenje koje mi je palo na pamet je bilo ovo s Riva tunerom i za sada to funkiconira dobro. Probao sam još s MSI afterburner namjestiti da za 2D koristi malo više taktove od 165/300 al nisam uspio. Evo link na tu temu.
Meni 2D taktovi uredno stoje na 300/1000 od nekoliko meseci nakon kupovine kartice (pre blizu dve godine), čak sam se i blago nervirao zbog toga jer nikada nisam imao problema ni sa onim nižim taktovima. Haos. Možda zavisi od konkretne serije i proizvođača, moja je Gigabyteova sa 512MB i do sada mi nije dala ni jedan razlog da se požalim na nju.
Isto nemam problema sa svojom a već je godinu i pol kod mene VTX3Dova...
Jedini problem je bio kad sam ju lagano dignuo taktove u overdriveu mi se znao zamračit ekran na par sekundi i onda mi Windows javi da su se srušili driveri grafičke i da su se ponovno pokrenuli...
Inače nikakvih problema sa grafičkom, i da 512 mb je...
P.S. Sretno sa tvojoM!
Ne mogu naći temu na forumu, bilo je davno kada sam pisao post, ali jaran je uzeo tu grafičku prije 2 godine i ja sam je probao na svojoj staroj ploči ASROCK 775DUAL VSTA i bacala je artefakte odmah a nova grafička kartica, dok je na njegovom uredno radila (P35 chipset).
Našao sam informaciju da je te artefakte na mojoj staroj matičnoj ploči riješila neka nova verzija Biosa.
Ako možeš odnesi kod nekog i isprobaj tu svoju grafičku karticu, ako tamo radi OK, onda probaj kod sebe updejtati bios možda pomogne.
Mislim nema baš smisla al možda ima problema sa AMD chipsetima???
jer sam i ja na Intelu
Evo šta su oni napisali
!!
toliko o Linksu i dobrom servisu. Živio meni diskont24 još duugoo..
Evo šta su oni napisali
!!
toliko o Linksu i dobrom servisu. Živio meni diskont24 još duugoo..
Dobri su oni meni
nego lega i ja sumnjamo u matičnu da ona to uzrokuje ili kaže ram-rekao je da ćemo flashat bios a ako to neuspije onda neznam šta ćemo a evo prebacio sam se trenutno na integriranu pa ništ nezeza i sve je ok jer me živciraju sitne crtice(pa sam bolje maknuo grafu)!
Još nisi updejtao/flashao bios?
A gle šta zadnja verzija popravlja:
M2N-MX SE Plus BIOS 0602
1. Update VBIOS.
2. Fix the screen may become scrambled when running Turbo C.
Skini bios s http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NMX_SE_Plus#download i flashaj, rješit će problem sigurno.