Prikazivanje raznih podataka za vrijeme igranja

poruka: 24
|
čitano: 8.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Treba mi program koji bi mi prikazivao razne podatke u overlayu za vrijeme igranja, tipa FPS, temperatura grafičke i sl.

Kad sam koristio Ati kartice za to sam koristio ATI tray tools. Međutim, kako sada imam nVidia karticu ne znam da li postoji sličan program. Probao sam Riva Tuner ali tamo nisam našao takvih opcija.

Zahvaljujem se unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Riva tuner ima statistics server koji pokrenes i tamo nariktas koje parametre ce ti pokazivati (ja drzim fps, takodjer moze prikazivati takt gpu-a i video memorije, mislim da moze i temperaturu gpu-a samo sto ja nemam temp senzor pa ne vidim).

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probat ću čim dođem doma, hvala ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, sve radi, ali mi je trebalo pola sata da nađem kako uključiti statistic server Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Hehe, u start meniju je :) Bitno je da sve radi, bez muke nema nauke :)))

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prikazivanje raznih podataka za vrijeme igranj
DrNasty kaže...

Riva tuner ima statistics server koji pokrenes i tamo nariktas koje parametre ce ti pokazivati (ja drzim fps, takodjer moze prikazivati takt gpu-a i video memorije, mislim da moze i temperaturu gpu-a samo sto ja nemam temp senzor pa ne vidim).

Samo kako si ti namijestio da ti pokazuje takt gpu-a i za temperaturu. Mislim gdje to moram podesiti??
Evo slika ;
RivaTuner RivaTuner
17 godina
moderator
filipac kaže...
 Samo kako si ti namijestio da ti pokazuje takt gpu-a i za temperaturu. Mislim gdje to moram podesiti??
Evo slika ;
 Evo ovako:

Otvori RivaTuner i idi na customize (slika1)
U customize meniju idi na hardware monitoring (slika2)
U hardware monitoringu pod data sources imas opcije koje zelis dodati, klikni na kvacicu (slika3)
Kad to podesis, imaces u igrama te opcije koje si stavio, kod mene su gpu clock, ram clock i fps (slika4)

Nadam se da sam ti pomogao.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
filipac kaže...
Evo slika ;
 Evo ovako:

Otvori RivaTuner i idi na customize (slika1)
U customize meniju idi na hardware monitoring (slika2)
U hardware monitoringu pod data sources imas opcije koje zelis dodati, klikni na kvacicu (slika3)
Kad to podesis, imaces u igrama te opcije koje si stavio, kod mene su gpu clock, ram clock i fps (slika4)

Nadam se da sam ti pomogao.
HVala na pomoći ali nije baš upalilo.
Vidi ja dok pokrenem neku igru imam samo FPS-e i to u lijevoj strani a ti sve funkcije u desnoj.  I još jedna razlika je da kod ove tvoje slike pokraj NPR. framerate piše (in OSD) ali kod mene ne ni kod drugih funkcija. Sigurno je u tome problem::

17 godina
moderator

Klikni na taj data source koji zelis da ti se prikazuje i onda u njegovom setupu stavis kvacicu na OSD (slika1 je za fps, slika2 je za core clock).

Sto se tice pozicije na ekranu, to ti je u statistics serveru vrijednost za x-coord (u mom slucaju je 300, vrijednost koju sam ja odredio)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 19:07 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Klikni na taj data source koji zelis da ti se prikazuje i onda u njegovom setupu stavis kvacicu na OSD (slika1 je za fps, slika2 je za core clock).

Sto se tice pozicije na ekranu, to ti je u statistics serveru vrijednost za x-coord (u mom slucaju je 300, vrijednost koju sam ja odredio)

E puno hvala na pomoči a sada se malo moram poigrati koje vrijednosti da mi pokazuje.Cool
17 godina

Pozdrav svima. Javljam se jer želim isto što i autor teme, ali ne mogu s Riva Tunerom.

Kada dođem na customization ne piše mi hardware monitoring!

Postoji li alternativni program za iste stvari?

P.S. Meni treba mjerenje FPS-a (imam FRAPS), CPU clock, CPU temp, GPU temp.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Crystal6, pošto imaš Radeona ti si to možeš rješiti sa ATI tray tools, i puno je jednostavnije za namjestiti (barem meni), ali kako ih sada nemam instalirane ne mogu ti objasniti. Probaj malo prčkati ili pročitaj upute.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jastreb kaže...

Crystal6, pošto imaš Radeona ti si to možeš rješiti sa ATI tray tools, i puno je jednostavnije za namjestiti (barem meni), ali kako ih sada nemam instalirane ne mogu ti objasniti. Probaj malo prčkati ili pročitaj upute.

Probao sam s njim, ali on nema CPU temp, CPU clock, MB temp.

Zna li tko možda stranicu s pluginovima baš za to?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
moderator

Kako nemas hardware monitoring, zadnja ikonica na customize (slika).

17 godina
DrNasty kaže...

Kako nemas hardware monitoring, zadnja ikonica na customize (slika).

Ovako.

Ja imam verziju Riva Tunera 2.09. Možda je to starija pa treba updateat?
17 godina
moderator

2.09 je zadnja, kod mene je isto ta verzija.

Vidim da imas 4800 seriju, mozda riva tuner ne podrzava jos te kartice.

Ja planiram kupiti 4850, probacu riva tuner pa cu vidjeti ima li kod mene hardware monitoring s tom karticom u verziji 2.09.

17 godina

Pa i ti imaš ATi karticu pa ti radi.

Znaš možda neki drugi program za to?

Probao sam u everestu ultimate i namjestim sve što mi treba (osim GPU temp) na OSD, ali mi se neće prkazat u igrama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Imam ATI, ali kod mene je 1950pro koja je stara 2 godine, a 4850 je nova generacija koja je izasla nedavno. mozda u narednoj verziji to bude ispravljeno.

Za druge programe nisam siguran, koristio sam ATT dok nisam presao na x64 vistu, na njoj ATT nije radio tad, vjerovatno sad ima verzija koja radi. Od tada sam na riva tuneru i nisam probavao nista vise, on ima everest plugin koji prikazuje podatke iz everesta.

17 godina

A je li je to moguće što ja želim postići u Everestu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nece everest OSD (slika) u igrama da bude ''on top'', u windowsima radi, ali kad pokrenem igru ne vidim OSD.

17 godina
DrNasty kaže...

Nece everest OSD (slika) u igrama da bude ''on top'', u windowsima radi, ali kad pokrenem igru ne vidim OSD.

Gad mali. Nisam ga ni ja uspio natjerati. :D
17 godina
neaktivan

Danas je izašla nova verzija Riva Tunera 2.10 , pa evo možda vam pomogne otkloniti neke probleme.

http://www.guru3d.com/category/rivatuner/

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 16:53 (hUntEr).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Eeeee super, bas sam danas narucio hd4850, stize sutra, pa cu probati novu verziju, tnx, vidim na ovoj ne radi 48xx monitoring.

EDIT: Evo vidim da je dodana podrska za RV770. To su oni znali da sam kupio karticu hahaha

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 16:58 (DrNasty).
17 godina

Lovče, hvala, radi sada hardware monitoring na HD4800 seriji

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice