Pomoć oko odabira jeftine graficke

poruka: 6
|
čitano: 3.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć oko odabira jeftine graficke

Bok,

trebala bi mi graficka kartica za komp koji sluzi iskljucivo za ajmo reci uredske poslove i gledanje filmova. Obzirom da cu koristiti i monitor i TV, potrebno je da ima DVI i HDMI output (DVI za monitor i HDMI za TV).  Gledao sam po Linksu i zapela mi je OVA za oko.

1. Da li ce ta posluziti za gledanje filmova na TV-u :D? Obzirom da komp ima 2 gige RAM-a i neki Athlon 5600+ dual core procesor da li je moguce na tom kompu gledati filmove u Full HD-u?

2. Danas kada sam sa drugim kompom spojio TV preko HDMI-a (grafa x1250 integrirana) sve je bilo super osim što da ga j**** neznam kako dobiti zvuk sa kompa na TV-u. Bio bih vrlo zahvalan ako bi mi to netko pojasnio.

Hvala na odgovorima {#}

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko odabira jeftine graficke
Avdija kaže...

Bok,

trebala bi mi graficka kartica za komp koji sluzi iskljucivo za ajmo reci uredske poslove i gledanje filmova. Obzirom da cu koristiti i monitor i TV, potrebno je da ima DVI i HDMI output (DVI za monitor i HDMI za TV).  Gledao sam po Linksu i zapela mi je OVA za oko.

1. Da li ce ta posluziti za gledanje filmova na TV-u :D? Obzirom da komp ima 2 gige RAM-a i neki Athlon 5600+ dual core procesor da li je moguce na tom kompu gledati filmove u Full HD-u?

2. Danas kada sam sa drugim kompom spojio TV preko HDMI-a (grafa x1250 integrirana) sve je bilo super osim što da ga j**** neznam kako dobiti zvuk sa kompa na TV-u. Bio bih vrlo zahvalan ako bi mi to netko pojasnio.

Hvala na odgovorima {#}

1.) Mislim da je je većina grafičkih kartica u mogučnosti vrtit Full HD filmove!?
2.) HDMI kabal prenosi i zvuk i sliku, tako da ne znam u čemu je problem, možda si samo negdi trebao nešto uključit, nemam pojma, ali mislim da bi to trebalo radit bez problema, kao i kad DVI kablom spojiš u monitor, to je ista stvar, tako da ne znam u čemu je problem!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina
neaktivan

Znam da bi HDMI trebao prenositi jedno i drugo ali ovdje nije :). Mislim da je do krnjih drivera od te graficke za Windowse 7.

Sto mislis o samoj grafickoj koju bih uzeo? Ima mozda neka malo skuplja a da bi za tu namjenu bila bas n puta bolja?

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 19:55 (Avdija).
16 godina
neaktivan
Avdija kaže...

Znam da bi HDMI trebao prenositi jedno i drugo ali ovdje nije :). Mislim da je do krnjih drivera od te graficke za Windowse 7.

Sto mislis o samoj grafickoj koju bih uzeo? Ima mozda neka malo skuplja a da bi za tu namjenu bila bas n puta bolja?

Za grafičku, ne znam, nisam baš dobar sa low-end komponentama, ali mi se čini pristojna, ubiti za ono što tebi treba sasvim dovoljna!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina

neka HD4550/4650 bi ti na tu konfu dobro sjela.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
15 godina
neaktivan
Avdija kaže...

Bok,

Hvala na odgovorima {#}

Ima i boljih, pogotovo kad vrtiš PiP FullHD mod, za što je 4350 sa 256mb prilično drljava. Ja bi na tvom mjestu išao ili na 4550 sa DDR3 memorijom, ili 9500GT DDR2 pasivnu.

Prvu zbog DDR3 memorije, a drugu zbog 128-bitne sabirnice, ti odvagni. Sa 9500GT ćeš čak i dosta toga odigrati starijeg.

4550 DDR3 -

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd4550-ddr3-512mb/22038

9500GT DDR2 -

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gainward-pcie-nvidia-geforce-9500-gt-ddr2--512mb128bit-450mhz400mhz-dvi-vg/38790

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 7:43 (thedream).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice