Zanima koliko utječe propusnost PCI-Ex slotova pri SLI i CrossFire modovima. Npr. matična
MSI 870A-G54 ima 1 pci-e slot na 16x, a drugi na 4x, koliko to utječe na performanse.
Hvala
Zanima koliko utječe propusnost PCI-Ex slotova pri SLI i CrossFire modovima. Npr. matična
MSI 870A-G54 ima 1 pci-e slot na 16x, a drugi na 4x, koliko to utječe na performanse.
Hvala
Dosta, možeš odmah odustat od multi gpu sustava.
Imate para za cross, ali ne i za pravu matičnu
Pozdrav,novi sam na forumu ali želim odmah ući u raspravu.
CF/SLi u x4 modu ce ti biti zakinut za 7-8fps nego kad su grafe u x16 modu.AMD uopšte nije za CF msm ima in on ploča sa 2x x16 slota (Asus Crosshair IV Formula,GA-890FXA-UD7) koje podrzavaju viestruki CF ali normalno kad bi se islo na 3/4 way CF x4 propusnost bi mnogo smanjivala performanse.Zato i7 i 1366 platforma majka za CF/SLi.SVAKO DOBRO !
x8 slot pci-e 2.0 generacije je dovoljan no x4 već smanjuje fps, grafička kartica na x8 2.0/2.1 daje jednake performanse kao i na x16 2.0/2.1 eventualno je razlika u razini pogreške od 1fps.
Jedino kada bi išao na dvije dual gpu grafičke(tipa HD5970/HD4870x2/GTX295/HD6990) onda je preporučljivo imati dva x16 2.0/2.1 generacije slota.
Imaš za sada:
1.0 generacija
2.0 generacija - duplo brže nego 1.0 i mislim da daje 25W više na pci-e slotu tj. 75W u odnosu na 50W kod prve generacije
2.1 generacija - zanemariva nadogradnja 2.0 generacije, jako jako rijetka još
3.0 generacija izlazi ili krajem ove ili sljedeće godine
Tako ti je pci-e x8 2.0 jednak pci-e x16 1.0
3.0 generacija donosi duplo veće brzine u odnosu na 2.0 generaciju međutim još nije potrebna kao ni u većini slučajeva sata 6 (osim kada su u pitanju najbrži ssd-ovi ili raidovi ssd-a)
kad sam vec naletio na ovu temu imam pitanje... molim vas neka mi netko odgovori kako znati da li mi maticna ploca podrzava sli ili crossfire funkciju... neka odgovori netko tko se stvarno razumije u to... hvala!
Prvo reci koji model trazis.Uglavnom CF podrzavaju ploce sa AMx,a SLI vecinom Intelove ploce.Znat ces po tome sto ce pisati u opisu maticne ili na njoj samoj.Neki put znaju bit i drugacije obojani.
moja maticna ploca je HP xw4600... jel ima tu opciju???
Da slazem se Hyperionom.Za single gpu kartice dovoljno je x8 2.0 ali za dual ipak treba x16 2.0.x4 zakida perfomanse za nekih 6-7 fps u zavisnosti od reze i od razisnosti od graficke same